切換到寬版
  • 10985閱讀
  • 172回復

日本東北8.9級大地震 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線waynewong

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-03-11
真係好強既地震
比起之前中國發生既強好多
真係好擔心依家天災不停咁發生
會唔會真係2012出現
☢☣๖ ⊹⊱⋛⋋ۣۜ   ੴ㍿
離線202202
發帖
icash
只看該作者 172樓  發表於: 2011-03-23
引用第170樓zsdfghjkl於2011-03-23 17:21發表的  :
姐係咁,你就死,d人就幫你正面地打氣,覺得好似叫你加油去死呀咁...ps:我特別放大覺得呢2隻字廢事比你話以自己想法代替他人想法..

覺得
http://ibbs.hk/?a=202202
咩来的???
離線夏露三千
發帖
icash
只看該作者 171樓  發表於: 2011-03-23
引用第149樓火仔於2011-03-21 23:37發表的  :
唔係旺,我只係覺得條友真係好低b,人地日本發生地震之後不知發生幾多事,(只係其中一件事---->)核電廠流複射出來,係果間廠做既人都自願番去,希望複射唔再流出去,因為咩呀,唔想連其他國家都波及賣,消防隊都幫手,唔指連日本的聲優都加入為日本災民打氣,我真係唔信條友真係咁冷血囉,話好耐前日本入侵中國,殺左好多人,我知,731隊,黑太陽,我點會唔知,搵d人做實驗呀嗎,但ed野過左好耐,係未要把d仇忙放低呢?
仲有我ed唔係傲嬌,我係講事實囉!!
仲有以下係日本聲優的應援歌(以視頻方式放上泥我就唔知點放,因為我就係識youtube姐,如果識放可以幫下手,以下為自土豆網)
.......

前文不對後文
放上應援歌的意義是什麼?每次題到日文都只會圍著ACG跑,崇日宅請自重
真正關心地震事情的請閣下捐出您的物資,不要只把這些東西放在嘴上

引用第157樓火仔於2011-03-22 22:34發表的  :
咁人地就係因為唔知做咩好,先作一隻歌出泥,成q日拿個戰鬥哥出泥之後就話我似佢,我.戰你.老.味,好.撚.好玩咩,我加.撚.下唔係同你玩,認認真真同你講,日本聲優想幫人打氣你就話人地做咩唔幫手,有時間聽下人地講咩!
我用e句泥問侯你巳經好斯文,希望唔好去到罵賣你祖仙之類果d
.......

這句說話只顯示出閣下人品何等低劣,請理性討論,人家只是放影片出和緩和氣氛
[ 夏露三千在2011-03-23 17:36重新編輯此帖 ]
離線zsdfghjkl

發帖
icash
只看該作者 170樓  發表於: 2011-03-23
引用第163樓202202於2011-03-22 23:58發表的  :
把自己的猜測代入別人的想法
你真是好笑
沒有人會抗拒正面的打氣的

姐係咁,你就死,d人就幫你正面地打氣,覺得好似叫你加油去死呀咁...ps:我特別放大覺得呢2隻字廢事比你話以自己想法代替他人想法..
[ zsdfghjkl在2011-03-23 17:27重新編輯此帖 ]
去去~魔法~走!!!
離線202202
發帖
icash
只看該作者 169樓  發表於: 2011-03-23
引用第166樓dwchan於2011-03-23 00:16發表的  :
我也給了20:)
在CITY CENTER見到有日本人籌款,就上前給錢,還跟他們說了句甘巴爹^^

突破種族界限的幫忙
正是我們現在人類需要的=]

引用第168樓dwchan於2011-03-23 00:19發表的  :

比我多上了300%,SAKI你真的很慷慨啊

愛心唔可以用錢衡量的
盡心就行的了
咩来的???
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 168樓  發表於: 2011-03-23
引用第167樓小銀saki於2011-03-23 00:17發表的  :
四川地震我爸爸捐了一千
現在日本地震我都捐了一千 [表情]

比我多上了300%,SAKI你真的很慷慨啊
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 167樓  發表於: 2011-03-23
四川地震我爸爸捐了一千
現在日本地震我都捐了一千
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 166樓  發表於: 2011-03-23
引用第165樓202202於2011-03-23 00:08發表的  :
一大笑料
四川地震時,我捐左200
這次日本地震,我也是捐了200
你看到那些災民在受災的時候,難道不心酸嗎
.......

我也給了20:)
在CITY CENTER見到有日本人籌款,就上前給錢,還跟他們說了句甘巴爹^^
離線202202
發帖
icash
只看該作者 165樓  發表於: 2011-03-23
引用第164樓命運wkw於2011-03-23 00:03發表的  :
那四川大地震的時候
你有為四川打氣,捐錢嗎?

一大笑料
四川地震時,我捐左200
這次日本地震,我也是捐了200
你看到那些災民在受災的時候,難道不心酸嗎
把別人的同情心當是崇日,冷同情
我覺得你這才是小學雞,以小人之腹度君子之心

PS:還有,現在去日本怎麼等於送死?
日本的人死光了嗎?
[ 202202在2011-03-23 00:13重新編輯此帖 ]
咩来的???
離線命運wkw
發帖
icash
只看該作者 164樓  發表於: 2011-03-23
引用第159樓202202於2011-03-22 23:05發表的  :
幫人有好多方法,唔一定要入核電廠
籌款or打氣也是方法

崇日就崇日 你都係驚睇唔到你果d 動漫姐,冷係有同情心咁
又會關小學雞事o既
呢家去日本唔等於送死?講野要用諗好左先,唔好好似小學雞咁啦
引用第152樓202202於2011-03-22 19:16發表的  :

那四川大地震的時候
你有去四川幫手嗎?

那四川大地震的時候
你有為四川打氣,捐錢嗎?
離線202202
發帖
icash
只看該作者 163樓  發表於: 2011-03-22
引用第161樓zsdfghjkl於2011-03-22 23:19發表的  :
對於係入邊果50個死士黎講打氣會更加憤怒,試想下如果你係果50條友其中一個你又比d幅射影響到之後冇啦啦有堆人係到打氣,我覺得對果50條死士黎講好似d人係到支持佢地去死咁樣囉....

把自己的猜測代入別人的想法
你真是好笑
沒有人會抗拒正面的打氣的
咩来的???
離線塵夢
發帖
icash
只看該作者 162樓  發表於: 2011-03-22
引用第161樓zsdfghjkl於2011-03-22 23:19發表的  :
對於係入邊果50個死士黎講打氣會更加憤怒,試想下如果你係果50條友其中一個你又比d幅射影響到之後冇啦啦有堆人係到打氣,我覺得對果50條死士黎講好似d人係到支持佢地去死咁樣囉....

50死士....他們所做的都十分值得尊敬
打氣,應該是希望他們努力的維護核電廠,以及活下去~
天生我來擋你路
離線zsdfghjkl

發帖
icash
只看該作者 161樓  發表於: 2011-03-22
引用第159樓202202於2011-03-22 23:05發表的  :
籌款or打氣也是方法

去去~魔法~走!!!
離線tonytonytony
發帖
icash
只看該作者 160樓  發表於: 2011-03-22
引用第157樓火仔於2011-03-22 22:34發表的  :
咁人地就係因為唔知做咩好,先作一隻歌出泥,成q日拿個戰鬥哥出泥之後就話我似佢,我.戰你.老.味,好.撚.好玩咩,我加.撚.下唔係同你玩,認認真真同你講,日本聲優想幫人打氣你就話人地做咩唔幫手,有時間聽下人地講咩!
.......

姐係呢,皮就要修好,問我地做咩話戰鬥哥似你,睇你咁斯文,大家心照啦: )
[ tonytonytony在2011-03-23 17:31重新編輯此帖 ]
SABER~
離線202202
發帖
icash
只看該作者 159樓  發表於: 2011-03-22
引用第156樓zsdfghjkl於2011-03-22 21:33發表的  :
聽你咁講你一定好想去日本送死bo:)

我未至於偉大到去日本
但我會同情和尊重他們
並唔似某D人 毫無同情心。

還有,去日本等於送死?
講野要用腦,唔好好似小學雞咁捉字眼。

引用第158樓zsdfghjkl於2011-03-22 22:54發表的  :

我冇話佢地唔幫手只係話佢地做咩唔入去果間核電廠到幫手囉,講唔睇人講野點夠你勁:)

籌款or打氣也是方法
咩来的???
離線zsdfghjkl

發帖
icash
只看該作者 158樓  發表於: 2011-03-22
.......

我冇話佢地唔幫手只係話佢地做咩唔入去果間核電廠到幫手囉,講唔睇人講野點夠你勁:)
去去~魔法~走!!!
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 157樓  發表於: 2011-03-22
引用第151樓zsdfghjkl於2011-03-22 16:48發表的  :
你講到D聲優咁好點解佢地唔入去幫手既:o?   火仔又係時候燃燒啦:)motto motto!!! http://www.youtube.com/watch?v=noUalJFeYDw

比版主扣分我都要咁講
[ 火仔在2011-03-22 22:42重新編輯此帖 ]
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線zsdfghjkl

發帖
icash
只看該作者 156樓  發表於: 2011-03-22
引用第152樓202202於2011-03-22 19:16發表的  :
那四川大地震的時候
你有去四川幫手嗎?

聽你咁講你一定好想去日本送死bo:)
去去~魔法~走!!!
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 155樓  發表於: 2011-03-22
引用第145樓淆底3499於2011-03-21 20:21發表的  :
一句講哂,心都涼埋
我認我係幸災樂禍..
.就係唔知點解日本地震有呢種感覺...想改都改唔到

當輻射來到你家門口你會這樣想嗎?
離線tonytonytony
發帖
icash
只看該作者 154樓  發表於: 2011-03-22
引用第147樓火仔於2011-03-21 21:28發表的  :
拿個例子
日本既1比1高達比某個樂園copy做一部黃色既高達,仲要話自己創,之後比d網友投訴,就改左一部唔似高達又唔似渣古既物體出來,講真,只覺得成日話日本咩日本物果條粉皮真係好低b囉
版主扣分我都咁話

我想知呢,其實你知唔知自己講緊乜:p你兩個例子完全無關係囉369
SABER~
快速回復
限100 字節

上一個 下一個