切換到寬版
  • 6243閱讀
  • 27回復

[原創]悟地 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線~yikman~

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-01-13
本人置頂原因,想把悟地的分析第一時間送給有興趣的玩家,以加強 [7|}h/  
本論壇之質素~ T=;'"S  
 <gf:QX!  
2NIK0%6  
;oob TW{  
名稱:悟地 -Woody saU|.\l  
簡介:耀昇書院的搏擊社的隊長,為人心思細密,觀察力強,處情冷靜,加上俊俏的臉孔,深受女同學熱烈歡迎。 H'?Bx>X  
-("79v>#  
點數分配: Pa0tf:  
HP 515 每加1點+5.5HP &vdGKYs 6  
MP 560 每加1點+7MP I0m/   
SP 515 每加1點+5.5SP 9OF5A<%"u  
STR 14 每加10點+14點STR Qs#v/r  
DEF 11 每加10點+11點DEF 53B Xz= k  
AGI 12 每加10點+12點AGI ',m,wp`  
呢個人物既點知對係平如常人,並無大將風範同特別之處既... p_B,7@Jl  
gOgG23 x  
招式之其分析: 8 l}tYl`|  
| 2p\M?@  
"o;l8$)VL  
招式名稱:鬼車腿 |I)xK@7  
消耗能力:180MP oo- ^BG  
學習點數:40 cO)GiWE  
效果:無 7 &GhJ^Ku  
學習方法:開創角色時 pfZn<n5p  
簡介:這一招對於屈牆角再用絕招都唔錯,但係如果平時打怪,呢招就唔係幾好 8N ci1o  
實用性:★★(最高為5粒星) cCyg&% zsT  
攻擊性:★★ qLA  
防禦性:★ Fypqf |  
屈招能力:★★ \m5:~,p=  
使用敏捷度:★★★★ <C# s0UX  
!QcgTW)T  
(:Bo'q S  
招式名稱:虎翔霸 ou,W|<%  
消耗能力:300MP nHyWb6  
學習點數:100 wnt^WW=a[  
效果:無 ]y.,J  
學習方法:打爆學校 k(%RX _]C  
簡介:這一招其實我未學既,但我都想發表一下,這招對於VS就唔錯啦,因為出招比其它虎翔快,適合沒有MP時用,這招的前衝高度較低的。 Yk?ux Z4)H  
實用性:★★★(最高為5粒星) e!eWwC9u  
攻擊性:★★ ' ~3( s?B  
防禦性:★★★ cX *  
屈招能力:★★★★  78qf  
使用敏捷度:★★★★★ 1;.}u= 8  
0IQu6 X  
"/ @ ; 6   
招式名稱:真狂虎斬 KC q3S  
消耗能力:250MP /xrt,M@  
學習點數:150 nfRo:@  
效果:無 ,1^)JshZ~  
學習方法:抽卡 zs[t<`2  
簡介:這一招是悟地的最強之其中一招了,出招和收招的速度快,而且攻擊的命中率和弧線是較可較,攻擊力(attck)也頗多,但現在也減弱了... >< 我覺得出招制就難禁左d... 3Y=T8Gi#  
實用性:★★★★(最高為5粒星) OjrQ[`(E  
攻擊性:★★★★ Y<a/(`  
防禦性:★★★ /R9>\}.y J  
屈招能力:★★★★★ [h%_`8z  
使用敏捷度:★★★★ 7F}I .,<W  
rrbCg(  
`Bkba:  
招式名稱:真虎翔霸 {oBVb{<  
消耗能力:1000MP Z U f<s?  
學習點數:300 [r^f5;Z  
效果:無 (z^2LaM `8  
學習方法:抽卡 Y$oBsg\v  
簡介:悟地成名的招式,完美的招式....這一招的前衝及鬥車能力接近高鋒,而且hit又頗多,又容易食中,但唯一的缺點就是對於新手來說使用這一招也較保守了,因為初頭的MP並不高,使用一次真虎便差不多用了MP全部,這一招還有一個較好的優點,也是打怪升級時能夠一下子將大量怪秒殺,嘻嘻嘻! 8ne5 B4  
實用性:★★★★(最高為5粒星) 6\~m{@  
攻擊性:★★★★★ oY+RG|j@  
防禦性:★★★★★ iDHmS6_c  
屈招能力:★★★★ r)U9u 0  
使用敏捷度:★★★ ;#r tV ;  
nU`vj`K   
因本人對悟地的威力還是不到家,所以只是寫了一部分,如有寫錯又串我或鬧我啦!  "thfd"-  
 ^B1vvb  
其它: {n j\dU  
希望各位高手續發揮你地既高強實力吧! kIXLB!L2b^  
;qG a|`#j  
ps:請勿抄襲本人之分析,請轉載時通知本人一聲 - VR u^l#  
3'1O}xO  
L d#  
~yikman~,你真虎既mp打錯左,我幫你改一改=.=(by king2000)
[ 此貼被king2000在2006-07-05 13:01重新編輯 ]
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2006-03-06
你講咩呀???

離線火人2世
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2006-03-06
引用第1樓霸王邪鬼2006-01-13 20:52發表的「」: ]IyC  
寫得好!!!! [表情]
HnOp*FP  
刀傯唧~~~~
我反PEAK
~火人2世~ 52 lv
離線hoho97
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2006-02-07
引用第2樓~yikman~2006-01-13 20:53發表的「」:
又好?! #kma)_X  
我都未寫完 ^^ 點會好呀??
(M5=8g%>d  
佢呃post ma....
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2006-01-18
引用第23樓waikuen13182006-01-18 19:04發表的「」: k[G?22t  
冷靜d~~冷靜d~~
na8A}\!<  
\>9%=32u.  
設勿離題~
離線wai
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2006-01-18
冷靜d~~冷靜d~~
離線幻影ζ
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2006-01-18
引用第20樓tony19932006-01-18 13:30發表的「」: gD&%$&q  
係PEAK有個[食得既,白白地,用麵粉做既食物],叫李老鼠,佢次次用終皇打死人個陣會話人rubbish,我諗佢一定係對住鏡同緊佢自己講野
R.>  /%o  
帶我去見佢,我一定要屈死佢 "C}nS=]8m  
ps.tony1993你就好la,有得做區版主,唔得!我要殺左你,替你個位。(狂暴中.....................)
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2006-01-18
引用第20樓tony19932006-01-18 13:30發表的「」: #T !YFMh;  
係PEAK有個[食得既,白白地,用麵粉做既食物],叫李老鼠,佢次次用終皇打死人個陣會話人rubbish,我諗佢一定係對住鏡同緊佢自己講野
)"j_ NlO  
係ar,有d人好賤嫁~ VWbgusxJ  
宜家d龐士兵....大家都知啦,某人打唔死果隻龐士就有人話佢廢~
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2006-01-18
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-01-17
引用第18樓tony19932006-01-17 18:48發表的「」: Pf(z0o&  
終皇好crazy…(中左實死冇生)
ZTHr jW1  
我都未見過d高手同我vs用既...
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-01-17
終皇好crazy…(中左實死冇生)
離線~yikman~
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-01-16
引用第16樓昇龍2006-01-16 19:31發表的「」: KR m4r  
你地覺得終皇點呢??
C.(<KV{b  
,!u^E|24  
終極皇道是一招難使出的招,因又扣氣又要50%HP先得,連技only - -
離線昇龍
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-01-16
你地覺得終皇點呢??
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-01-16
呃post?- -,最可惜既就係我冇真虎,我只係有超虎
離線~yikman~
發帖