切換到寬版
  • 1941閱讀
  • 10回復

急…求科學英文解釋… [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線可樂

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-06-21
— 本帖被 chy2003 從 家 課 交 流 移動到本區(2009-10-31) —
collar以英文解釋係咩野(關於科學架)
本生燈連接去gas tap果條管又叫咩名(英文)
本生燈個出口係唔係chinney?
雖然係離題問題…因為e d唔係功課…係我考試內容…我唔知有冇抄錯…覺得好似有少少問題…所以上黎問…急救
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-06-23
collar係本生燈個轉口,係本生燈既底部,用黎好似令到個火勁D…(本人IS勁廢,如果錯左我唔會負責,仲有我讀EMI SCHOOL-_-)
1條評分
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-06-22
-.-今日考完啦…串錯字@@"bad…我串左collear=.="…希望唔扣分@@"rubber tubing都岩左><正
chimeny串錯晒-.-"我自己…串左唔知c乜野…英數又唔記得寫solution=.="…
p.s…我中一
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-06-22
chimney係air hole上面個到。
開busen burner方法講埋(離題)(英文):
1)Put the busen burner on a heat-proof-mat
2)Close the air hole
3)Light a match
4)Hold the lighting match above the chimney
5)Turn on the gas tap.
離線牙然

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-06-22
引用第6樓疾風之龍2006-06-22 13:37發表的“”:
解釋得唔錯。
其實我e家先知佢地的英文。

你讀中中...
梗係唔知啦
我不想飛翔,只是沒有立足的地方。
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-06-22
引用第5樓飛龍仔2006-06-22 12:14發表的“”:
collar係調節環
英文可以話collar can adjust the size of air hole
gas tap條管係rubber tubing
係chimeny....燈管
.......

解釋得唔錯。

其實我e家先知佢地的英文。

離線牙然

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-06-22
引用第0樓大門大2006-06-21 21:21發表的“急…求科學英文解釋…”:
雖然係離題問題…因為e d唔係功課…係我考試內容…我唔知有冇抄錯…覺得好似有少少問題…所以上黎問…急救

collar係調節環
英文可以話collar can adjust the size of air hole
gas tap條管係rubber tubing
係chimeny....燈管
係頂部不過唔係出口....
1條評分
我不想飛翔,只是沒有立足的地方。
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-06-21
引用第0樓大門大2006-06-21 21:21發表的“急…求科學英文解釋…”:

連接去gas tap果條管叫 rubber tubing

出口?出火個到?係出火個到就係
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-06-21
引用第2樓大門大2006-06-21 22:07發表的“”:
唔好用yahoo字典=.=我一睇就睇得出(我成日用)…我要求科學既解釋

我想知你讀中幾??(你抄人答案咁衰)

離線可樂
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-06-21
引用第1樓stinky2006-06-21 21:26發表的“”:
collar
n.[C]
1. 衣領
I seized him by the collar.
我一把抓住他的衣領。
.......

唔好用yahoo字典=.=我一睇就睇得出(我成日用)…我要求科學既解釋
離線※牙傑§
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-06-21
collar
n.[C]
1. 衣領
I seized him by the collar.
我一把抓住他的衣領。
2. 項圈;護肩
3. (狗等的)頸圈
4. 馬軛
5. (環繞動物頸部的)皮毛的色圈
6. 【機】環;軸環
vt.
1. 給(衣服)上領子
2. 抓住...的領口
3. 【美】【口】抓住;逮捕
The policemen collared some drugpushers.
警察逮住了幾個毒品販。
快速回復
限100 字節

上一個 下一個