切換到寬版
  • 3418閱讀
  • 40回復

[遊戲影片]蚩尤打棒球有實際XD [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線牙毅

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-12-27
看看蚩尤的樣子吧XD CaSoR  |  
Ur`jmB  
我諗大把國際棒球隊會搵蚩尤打波呀XD yFIB/ln:  
?,_$;g  
p.s版權歸chris960629的= =
[ 此帖被牙毅在2007-12-27 19:54重新編輯 ]

d招咁吸引,你仲唔放棄lfo隻垃圾game玩rfo?
離線danielchanhk
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2008-01-07
引用第13樓chris960629於2007-12-27 21:00發表的  :
根據香港既條例,即使沒有個別申請 lJ+05\pE  
當你製作任何發明或設計,那一刻即當時 TRQ@=.  
設計會自動有特權,不過只有擁有特權的設計 [ n[!RddY  
才能要求對方賠償,而沒有特權的就只能對對方 QB<9Be@e  
.......
3GH@|id  
3?Ml]=u  
引用第15樓chris960629於2007-12-27 21:08發表的  : we6kV-L.  
E%R^ kqqr  
但創意係chris960629
y"|QY!fK  
z9@Tg= #i  
我最憎D識小小扮代表的人 $1QQidB  
設計和發明無版權的 s 0}OsHAj  
作品本身就可能有版權 yPgDb[V+  
你睇清楚下面我講的就會知道你自己說的話有多對 - P;_j,~U  
-&PiD  
請問你有甚麼設計呢, 有甚麼創作呢 ;#3l&HRKH1  
唔好講甚麼特權了 P'.M.I@  
作品都還免強算了(這句我係講係常理上) 9<0p1WO  
第一你明唔明係香港專利局講的發明同設計指甚麼? .hYrE5\-  
Copyright版權係講緊係作品本身而唔係設計方式... B{\ cV-X$0  
而係中國同香港入面..軟件係唔能納入專利的,principle就免強可以 54TW8y `h  
]K]$FX<f  
我知道以上的係因為我真係做過以上程序 專利版權我知道一清二楚 7Z-'@m  
 E*[dc  
跟住我上面講的代入番你的case入面 taS2b#6\+  
你要講版權吧...那麼設計同發明係專利的就唔關事 BPp`r_m8w}  
版權係番去件作品或成品上 W/(D"[:l%  
我先唔講越一科技工司 3Un{Q~6h  
講了的話你一句都唔洗講了 [dm&I#m=  
版權只會入番作品入面 <kQ 5 sG  
係你的作品中 ...只有圖....動作? rJ LlDKP-(  
圖如果係你自己畫的佢copy你的圖去整動畫就係侵犯你的版權 }GIwYh/  
多講一句,如果佢照住你的圖去畫,佢都唔叫侵權 UL81x72O  
但好明顯圖唔係你自己畫的...係U1的 JArSJ:}  
而拿棒球棍亦唔係你設計的.... OnNWci|7  
因為U1已設計了人物可以拿道具出招 #~A(%a  
你只係用緊佢遊戲中已設定好的東西 m).S0  
你只係把遊戲中U1的設定影下來,  而該設定已公開 QvM+]pdR6  
kz|2PP  
圖片方面你無甚麼設計 8p4J7 -  
道具用作方面你也沒有甚麼設計 l+6y$2QR  
拍攝只是手法, 談不上設計 }T@^wY_Ow  
所以唔好講版權了...版權你甚麼也沒有...因為這是U1的遊戲 J%G EIe|  
9(;5!q,Gsg  
唔好亂講法律唔該  ~F?vf@k  
/az}<r8  
當然...入番實際上唔講U1... .A;e` cKb  
你地二人仲有好多可以爭論的餘地
離線名字

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2008-01-07
無奈,可能個波都比佢打爆埋
媽子危機3─絕種消費者
離線.傻仔.
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2008-01-07
哈哈 咁都俾佢諗到   好勁
離線比堤@kit
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2008-01-06
都幾得意但係佢咁樣會唔會打爆個波..劈開兩邊
離線牙毅
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2008-01-06
引用第33樓jason102328於2008-01-05 23:51發表的  :
你真係可憐 oI\ Lepl*  
比人抄 [Rj_p&'  
姐係佢係假板啦
^sF/-/ {?U  
又話我,你係咪回呢個post ga { l E\y9  
我好無奈呀,整下d野俾你地係到嘈

離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2008-01-06
都幾好 1"\^@qRv#  
試下整其他人
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2008-01-06
你班友係咁話人抄 YigDrW  
:D狂呃POST囉
離線jason102328
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2008-01-05
引用第1樓chris960629於2007-12-27 19:49發表的  :  &*Z" r*  
可惡 Z ~3  
抄我!!!!! Q{o]^tN  
你都幾奸下
 vWH)W?2  
你真係可憐 D _Zt:tzO  
比人抄 Yn_v'Os2  
姐係佢係假板啦
180ya$收皇帝連招,120ya$收蚩由連招
離線千草
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2008-01-05
我去完wc洗手系用左手洗先 Z]SUr`Z  
你又系我又可以告你
0n9 版主玩針對 無得避 無得擋
離線小邪
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2008-01-05

離線虎皇
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2008-01-05
冇用 棒球總會唔會比佢出場 ub]s>aqy   
佢一用e招 個波實爆 咁一場咪要好多波先夠打?
離線alanyu2004
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2008-01-05
宇宙棒球隊都找他!!
離線3892929
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2008-01-05
係到打空氣波--以動作取巧 創作得幾好^^
收冰火飛馳+灼冰

離線clarence2424
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2008-01-05
引用第25樓牙毅於2008-01-05 14:00發表的  : juQ?k xOB  
好喇wo,話我抄果d人算咩意思呀 !1#=j;N`  
我都係睇下人地張圖先影張圖黎搞下野姐 CUx-k|\  
點知俾你地咁話我,搞錯
.ZupsS9l  
算啦...d人係咁無理取鬧
離線ka13252006
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2008-01-05
有埋個波係到打仲好
離線牙毅
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2008-01-05
好喇wo,話我抄果d人算咩意思呀 (d['f]S+ &  
我都係睇下人地張圖先影張圖黎搞下野姐 #e[igxwi  
點知俾你地咁話我,搞錯

離線lbc5209394
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2008-01-05
......
離線joel
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2008-01-05
個樣超屈啊!叫佢做棒球員啦!
joel
離線☆怒☆