切換到寬版
  • 7623閱讀
  • 95回復

奧龍同埋魔化奧龍分析(100%) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線名字

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-01-17
我會為大家帶黎奧龍分析 RWXj)H)w  
因為本人第一次做,未必會好 L;5j hVy  
大家唔駛比面,踩我就得了 co<){5zOT  
ev#d1s|<S  
名字:係啦,你認為奧龍點啊 M{:gc7%  
蓮娜:佢頭大無腦,得股蠻力囉 ,ibI@8;#~'  
名字(大聲說):係啊,奧龍好似隻牛咁,得蠻力,仲好蠢 *6q8kQsz^1  
-------------------蓮娜閃走左------------------------ czb(&><  
名字(心想)咩事? QO7 > XHn  
奧龍係後面話:頭先邊話我好似隻牛咁,得蠻力,仲好蠢 5}~*,_J2Z  
名字:吓?一定係你聽錯了,我做緊你分析,讚緊你 oFHVA !lqe  
奧龍:哦,一定係我聽錯了 91%+Bf()J6  
名字(心想)好彩佢真係咁蠢 ~7b '4\  
s+tS4E?  
分析開始 C%"h1zWE:  
<k5FlvE2  
奧龍-Owen McxJ C<  
_W]2~9  
神秘組織『上帝之手』的組員,性格火爆,容易生氣,而且腕力極高,輕輕一拳已能將敵人打至斷骨,是破壞力極強的人 AzN.vA)q  
\%E Zg  
bu%@1:l  
                      o]}b#U8S  
pt(GpbtWK  
取得方法,X卡同埋雅虎 ()(@Qcc  
zY\v|l<T  
角色起初能力:HP1400  加一點效果:6 ,ye>D='  
                        MP800                          5 %g0"Kj5  
                        SP680                          4 }`IN5NdYp  
                        STR20                          2 ,<|EoravH  
                        DEF15                          1.5 )dJ M  
                        AGI12                            1.2 &EmxSYL>  
]NuY{T&:  
異轉前後的樣 7l7eUy/z  
vf~q%+UqK  
.ymR%X_k  
BYVp~!u  
}%y_Lc L  
xh @H@Q\  
t_ 3)}  
8S@ ~^D  
@+ Berb  
EFf<| v  
mh.0% 9`9  
 ~ceGx  
gUL`)t\}*  
跳擋 =9YyUAJZ  
lV`y6{o#T  
phl5E:fIKx  
}^?dK3~q  
2j4VW0:  
f>waF u-  
拎野 W}WGg|ug  
)+oDa{dZ  
!;'U5[}8  
拎重物 ')bx1gc(?  
o&;+!Si@T  
2*Z~J M  
用武器 F]z xx  
[/URL -G;4['p  
{TzKHnP  
招樣 VV?+q)  
'8i np[_  
\0(QO8.  
mV`Z]-$$i  
tV*g1)'zX  
}.o rfW  
_9#4  
升lv圖,影得不太清啊 (LTm! "Q  
5$GE3IER8  
}/(fe`7:  
?*4&Z.~J  
飲野,普攻,等,遲d先上傳 isDBNXV:  
0}PW?t76  
招式 =o{zw+|% %  
追風刃 Z?XE~6aP>  
vj[ .`fY  
"] kaaF$U%  
Cg}cD.  
8cfxKUS  
出招方法 : 擋下拳 &UbNp8h  
打關實用度 : ★★★☆☆ 五粒粒最高 exTpy  
vs實用度 : ★☆☆☆☆ X dLB1H  
升lv實用度 : ★★★★★ 1U@qR U  
總結 : 呢一招攻擊力好高,升lv係好有用的,但係出招太慢,所以 F{]dq/{  
      係vs唔見議用,但係如果人地中左,一定扣咁上下既血 T9RR. ng  
      由於打關時,可能有d較強既怪,好似大佬咁,佢一出高攻 Tp)-L0kD_k  
      招就破到你,仲要你既sp會扣好多 f*1.Vg0`-  
H:,rNaz7D^  
戰意上升 Z)62/`C)  
!ygh`]6V  
;|soc:aH  
2B=yT8  
s#)fnNQ ,  
出招方法 : 擋跳拳 9"=:\PE  
打關實用度 : ★★★★★五粒星最高 46Nl];g1`  
vs實用度 : ★★★★☆ , YTuZS  
升lv實用度 : ★★★★★ 1f~un b\Gg  
總結 : 呢一招係無攻擊力的,但係佢會+你原有d攻擊力 6}n_r}kNR  
      例如你烈有的攻擊力是400就會加400,但係每多一lv f@[q# }6  
            就會多d攻擊力,例如果呢招兩lv就加411攻了 Ct|iZLh`j  
      呢招既格招力唔錯,係打關時用黎格招都ok,唔會扣太多sp # T$^{/J  
            而且増加原有攻擊力,方便打怪,第二招要學佢 Ls5|4%+&  
3)atqM)i  
破地飛虎腳 -?2ThvT  
4}W*,&_  
呢個係起手 #&1mc_`/  
呢個係收手 ,D+pGxbr   
h [ba$S,T  
|M)'@s:  
出招方法 : 擋下左/右拳 Wl;F]_|*(  
打關實用度 : ★★★★☆最高五粒星 _+ oX9  
vs實用度 : ★★★☆☆ jNaK]  
升lv實用度 : ★★☆☆☆ $MfHA~^  
總結 : 呢一招出手快,但係攻擊力不算太高,但係打關時都幾有用 S,n*1&ogj  
      可以用黎走佬,例如你在混亂的時候,可以用黎代步,所以 ~U~KUL|  
      呢招用黎打關同埋vs都ok好用 rzLpVpTaz  
Cbx/  
灰飛煙滅 *S:^3{.m=  
#If}P $!  
dF5EIPl;J  
TW{.qed8^  
HB||'gIC  
出招方法 : 擋上拳 \P^WUWY  
打關實用度 : ★★★★★最高五粒星 p#qQGJe  
vs實用度 : ★★★★★ #=OKY@z/  
升lv實用度 : ★☆☆☆☆ XB F#ILJ  
總結 : 呢招好近零起手,比破地飛虎腳仲快,雖然攻擊不算太高 owmV7E1  
      但是可以吹飛同埋燒人地,作為解圍技一流,vs都係主攻招, |@sUN:G4k  
          因為好快起手的關係,但是升lv不太見議,因為攻較低,而且 2?z3s|+[  
      升lv都唔駛吹走人地 L'H'E,  
1bYc^(z0  
怒爆一擊 ] RN&s  
C6M|A3^T  
^0pd- n@pn  
VI74{='=  
出招方法 : 擋拳拳 :JV= Kt  
打關實用度 : ★★★★☆最高五粒星 *q=pv8&*s  
vs實用度 : ★☆☆☆☆ |k^'}n  
升lv實用度 : ☆☆☆☆☆ eL0U5>#  
總結 : 呢招攻擊力都幾高,範圍都ok大,但係只向前,起手慢 ht (RX  
      所以不見議用黎升lv,同埋vs,用係打關都幾好用,因為 =n cu# T]  
      可以一次過打好多怪 8l~] }2LAs  
L1VUfEG-  
衝爆牛獄 l"f.eo0@7  
d2Z5HFtY  
4sP0oe[h  
; "ux{ .  
出招方法 : 擋左/右拳 再按拳連出 0 x4Xs  
打關實用度 : ★☆☆☆☆ K``MS  
vs實用度 : ★★★★☆ )U`6` &F  
升lv實用度 : ☆☆☆☆☆ QpBgG~h"  
總結 : 呢招係奧龍最無用的一招,不但用mp高,攻又唔高,但可以連出 :p;!\4)u  
    雖然可以連出,但係一中較強既招就會比人彈走,同埋好曬sp Ew*_@hVC  
          對升lv一d都無用,打關都係,但係玩vs可以用灰煙車人埋邊之後 <ZSH1~<{6  
    狂出,好易好死人 eY-W5TgU  
"n^h'// mn  
人物總結 : 奧龍係一個配點唔錯,招式攻擊力高既人物,佢既配點我認為 &-:ZM0Fl  
          係咁,1200mp,1200sp,600攻防,170速同埋把剩下的配點 /a [i:Oa#  
          加入hp,奧龍的招唔駛太多mp,屈血牛的,如果配裝得好,可以 %nSm 32/t3  
          係140lv左右就有7000血了 g"EvMv&  
M/EEoK^K@  
備註:奧龍最好屈血牛裝,例如兩個大鼻子眼鏡,皇頭 )iNM jg  
    龍戰之盾,終甲,終鞋,一元手,一終手 -Ds}kdxw  
='`z  
Y4_/G4C  
}TzMWdT  
呢套係我鍾意既裝,你地可以作出小小更改  s X.L  
n;@PaE^8=  
s )POtJ<  
F=7X,hK  
6NPCp/  

[ 此帖被名字在2008-02-02 16:54重新編輯 ]
1條評分
媽子危機3─絕種消費者
離線小傑老伯
發帖
icash
只看該作者 95樓  發表於: 2008-04-24
唔錯.. {Fs}8\z  
我都有玩奧龍..係std..165lv
。◕‿◕。 •ิ.•ั
離線名字

發帖
icash
只看該作者 94樓  發表於: 2008-02-13
引用第93樓愛﹞叛逆於2008-02-12 21:51發表的  : Dk8 O*B   
唔錯...可惜係圖片 [表情]
Cuu yG8  
3#N'nhUzA  
整影片,係好多人都想既野
媽子危機3─絕種消費者
離線愛﹞叛逆
發帖
icash
只看該作者 93樓  發表於: 2008-02-12
唔錯...可惜係圖片
。S!u 逆儿〞
離線名字

發帖
icash
只看該作者 92樓  發表於: 2008-02-12
引用第91樓r仔r仔於2008-02-11 14:58發表的  :
因為你唔信我嘛,我影左張相來證明,點知死左圖=3=
0gRj3al(  
l7h6R$7; 0  
但係我見唔到死圖,都無人話有死圖 EdL2t``  
26M:D&|ZB  
感覺上,你係黎呃post的
媽子危機3─絕種消費者
離線r仔r仔

發帖
icash
只看該作者 91樓  發表於: 2008-02-11
引用第90樓名字於2008-02-11 11:13發表的  :
請問邊度有死圖呢
你是不是來搞亂 ,NO2{Ha$  
.......
r 'J="^k{  
因為你唔信我嘛,我影左張相來證明,點知死左圖=3=
每天上ibbs看鬼故~v~
離線名字

發帖
icash
只看該作者 90樓  發表於: 2008-02-11
引用第89樓r仔r仔於2008-02-10 18:43發表的  : '[Sm w'n6-  
死圖.........你唔信我到TST到找我,名RowenR
~'V&[]nh8  
0 k.\o"y  
請問邊度有死圖呢 A"e4w?  
+>&i]x(b  
你是不是來搞亂 YdZ9##IU3  
y Nc@K|  
點解我要黎tst搵你- -
媽子危機3─絕種消費者
離線r仔r仔

發帖
icash
只看該作者 89樓  發表於: 2008-02-10
引用第85樓名字於2008-02-03 16:57發表的  :
回81樓,都唔算詳細了
有d野我都無加入去 y7t'I.E[+  
.......
死圖.........你唔信我到TST到找我,名RowenR
[ 此帖被r仔r仔在2008-02-10 18:50重新編輯 ]
離線名字

發帖
icash
只看該作者 88樓  發表於: 2008-02-07
引用第87樓中毒聖仔於2008-02-05 11:01發表的  : BbM/Rd1tAm  
好好啊
@Di!~e6  
VKtlAfXy~  
多謝你囉 b^ STegz  
n0LN AhM  
p.s.你好似第三次講了
媽子危機3─絕種消費者
離線中毒聖仔
發帖
icash
只看該作者 87樓  發表於: 2008-02-05
好好啊
離線名字

發帖
icash
只看該作者 86樓  發表於: 2008-02-05
引用第84樓性在有愛於2008-02-03 15:46發表的  : q9H\ $  
但係佢有一樣唔好  就係 好多招都出得好慢  -茶- [表情]
[K@(,/$  
?(U a+*b  
係,呢樣我好肯定 '7pzw>E=:  
RH:vd|q+  
不過佢招灰煙唔錯 qX`Hi9ja  
D66NF;7q  
異轉之後出招速度都快左
媽子危機3─絕種消費者
離線名字

發帖
icash
只看該作者 85樓  發表於: 2008-02-03
引用第82樓r仔r仔於2008-02-02 23:37發表的  : z@ J>A![m  
你話衝爆係奧龍最冇用果招唔啱,我招衝爆up lv up到140lv,之後先用追風刃UP,我招衝爆同追風刃都10lv。衝爆好屈架......,我反而睇哀招怒爆......
9=j)g  
L,.AY?)+7  
回81樓,都唔算詳細了 <[D >[  
$.t>* Bq  
有d野我都無加入去 mBJr*_p  
R8:5N3Fx  
衝爆其實係無咩用,攻唔算太高,加上mp多 >_xuXEslUz  
vBJxhK-  
其實我有d唔信你可以咁快由1lv升到10lv囉 dC8}Ttc}  
uO-|?{29  
我由150lv升到160lv都升唔到一招10lv- -
媽子危機3─絕種消費者
離線性在有愛
發帖
icash
只看該作者 84樓  發表於: 2008-02-03
但係佢有一樣唔好  就係 好多招都出得好慢  -茶-
離線名字

發帖
icash
只看該作者 83樓  發表於: 2008-02-03
引用第80樓黑羊咩咩於2008-02-02 19:24發表的  : r~h#  
我都覺得奧龍幾好.....不過佢出招有d慢.....
W[*xr{0V  
 >(ip-R  
無錯,但係招灰煙唔錯 ^d{5GK'  
Q8AAu&te7  
差不多零起手
媽子危機3─絕種消費者
離線r仔r仔

發帖
icash
只看該作者 82樓  發表於: 2008-02-02
你話衝爆係奧龍最冇用果招唔啱,我招衝爆up lv up到140lv,之後先用追風刃UP,我招衝爆同追風刃都10lv。衝爆好屈架......,我反而睇哀招怒爆......
離線夏。天
發帖
icash
只看該作者 81樓  發表於: 2008-02-02
嘩!好長細~  
離線黑羊咩咩
發帖
icash
只看該作者 80樓  發表於: 2008-02-02
我都覺得奧龍幾好.....不過佢出招有d慢.....
離線名字

發帖
icash
只看該作者 79樓  發表於: 2008-02-02
引用第77樓happybrianl於2008-02-01 21:53發表的  : S"h;u=5it  
好好呀!!  80@\e  
分析好勁, B~Kx Up  
多謝分享=]] [表情]
?/3wO/7[  
W|>jj$/o  
哦,多謝你 H1kI+YJ@  
Yn ~fnI{  
其實呢個分析唔係好勁 c{/R?<  
eW(pP>@k,  
我都無影片
媽子危機3─絕種消費者
離線202202