切換到寬版
  • 12590閱讀
  • 246回復

蕃薯集中營 七十四(附圖) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線naruto39

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-03-23
蕃薯集中營 七十四

登~登~登~登!!

各位大蕃薯小蕃薯,有沒有掛念本蕃薯俠呢!怎樣說都是久違的重逢嘛(淚光),今期著著集中營將會帶來2則大新聞,各位蕃薯不要錯過!!

小志按:你也知是「久違的重逢」就重好啦,常常玩失蹤無出集中營是誰啊~~!!

好了,先報導第一則的消息,這個當然是即將在4月1日(預定)推出的全新遊戲包-Ver10.5【魔界外傳】啦!

今次的故事將會返回遠古時代,講述因索特及哈邦的一次好奇,將『大災害』重現世上,除了令原本環境比地球更優美的魯卡札星(魔界)瞬間受到嚴重破壞外,更因為當時身為超人類的黃帝及蚩尤的激戰,令這『大災害』從魯卡札星中轉移到地球來...到底『大災害』會為地球帶來什麼的影響,就一定要留意故事的發展啊!

而且特別一提,今次的故事將會交代某些角色的異轉因由,所以各蕃薯千萬不可以錯過!

產品名稱:VER10.5 -魔界外傳

售價:港幣$49

發售日期:2009年4月3日(預定)

產品內容簡介:一切都由一個古佬傳說開始…

本產品附送內容:

虛擬寶物:摩摩星朋友1個
虛擬寶物:摩摩星蚩尤Cosplay戰鬥服(30天)
虛擬寶物:摩摩星人背包-全方位地雷背包(30天)
虛擬寶物:道具《天蠶寶衣》(黃帝專用)
虛擬寶物:道具《飛雲偃月刀》
虛擬寶物:道具《豬肉叔叔涼鞋》
虛擬寶物:黃帝異轉信物《黃帝內經》
附送任務:古老傳說、大瘟疫、沉睡封印

附送人物:星奇、比堤、溫蒂、樂雲、黃帝

接著要說的資料,其實有留意小道消息的朋友都應該會知道,就是將會在4月6日推出的全新的X-CARD10,這次的X-CARD10將會一承過往的傳統,只保留最新3代的虛寶內容,務求使大家可以更容易抽到全新的LFO虛寶。

產品名稱:X-CARD10

售價:每包$11

發售日期:2009年4月6日(預定)

經據蕃薯俠的統計,撇除以往在Yahoo! game搶先發售的【赤鬼酷刑】、【森羅咒】、【忍殺.土流葬】、【逆狼牙襲】、【聖天使降臨】、【異角之門】、【極光刺擊】、【巨大戰魂】、【昇龍殺】這9招外,其餘19種新增閃卡內容,都是十分強勁的啊!

分別有1個全新角色、2個全新異轉信物、9招全新招式及7招全新的異轉招式。

全新角色:女媧

異轉信物:潔淨的聖服

迪倫招式:紫炎彈

桐生雪姬招式:忍殺.吹霜

連GM都出現在X-CARD 10!@0@

最後為大家送上全新的異轉角色設計圖,大家猜猜看這會是誰人的異轉!?

這身打扮,你不就是...

(我估係黑羅剎異轉)型!!!!!

這到底是誰的異轉呢!

當然來到最尾的部份,就一定會有蕃薯信箱的出現啦,現在立即看看你們的來信吧!

爆丸問:我好鐘意終極魔人架,想問下幾時有佢的外傳睇?
答:呵呵,那你記得要VER10.5。(奸笑)

FIRE的黰問:
蕃薯俠您好~ 摩摩星人幫打故事模式時好勁
但練功有時把怪引走反而慢了(我用唯我獨尊,所以...冏)
 請問是否能在開房前增加設定摩摩星人是否出戰的功能?謝謝您!!
答:這個提議不錯呢,等蕃薯俠幫你和製作組說吧。

天之子蕃薯問:黑羅剎會唔會有異轉架?
答:都係個句啦,一定有的。

如果大家有問題想直接由蕃薯俠解答的話,可以將問題電郵到[email protected],註明是【蕃薯俠信箱】,每當蕃薯集中營刊出時,本蕃薯俠便會親自抽選來解答啊!
[ naruto39在2009-03-23 13:26重新編輯此帖 ]
離線★王者☆
發帖
icash
只看該作者 246樓  發表於: 2009-03-29
引用第84樓623於2009-03-23 19:49發表的  :
迪倫冇異信.嘥氣!

迪倫係yahoo出異信
u1可以88
LovE 珍珍
離線joker1
發帖
icash
只看該作者 245樓  發表於: 2009-03-29
連GM都出現在X-CARD 10

惡搞 -_-

有多人玩 x-card 咖咩 ?
離線myzack1633
發帖
icash
只看該作者 244樓  發表於: 2009-03-29
Lv150黃帝終於可異了^^
離線ws110022
發帖
icash
只看該作者 243樓  發表於: 2009-03-28
正ar有無豪華呢.........
希望變成失望,友情還只是友情
離線雪橇
發帖
icash
只看該作者 242樓  發表於: 2009-03-28
明顯係黑羅殺
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 241樓  發表於: 2009-03-28
引用第238樓jj俠於2009-03-27 00:55發表的 :
咁多字=.=有沒有簡單又能表達方法:x?
直接話那人吧

冇論點 論點不穩定 容易ko 但死都唔認輸 不斷唔回復人地既重點
係要回復d唔係重點既野 因為我地既重點正確到佢係冇得鬥
你睇237樓就知 完全又唔回我既重點 唉
u1搞到d人冇心投入玩lfo /  科技量產事實咁耐以黎都係有好多人唔接受
吹得幾大得幾大 好多人? 少部分就話好多人 好多人接受到仲好開心先岩 話終於有得玩啦

回主題 樓主你洗唔洗加番d野落去 蕃薯集中營加左新句子喎
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 240樓  發表於: 2009-03-27
此post開始不可以再發任何辯論性的文章
否則禁言論!!!

離線一o一”
發帖
icash
只看該作者 239樓  發表於: 2009-03-27
這次次按危機,人們開始反思這個社會/世界被金錢掛帥的價值觀越來越扭曲,
很多行業/人的薪酬回報相對其為社會所作的貢獻出現了嚴重失衡。

活在當下,看來只有兩個選擇:
一)加入因扭曲而受惠的工種,並每天感恩;
二)移民到火星

相信聰明的人包括我自己,都會選擇前者。

唔知呢個總結前幾頁的辯論者明唔明呢?
離線jj俠

發帖
icash
只看該作者 238樓  發表於: 2009-03-27
引用第232樓lfoqazwsx於2009-03-26 22:42發表的  :
你既立場咁好笑既 一路比大俠壓住你 你就變立場 之前你個d偉論先不斷拎u1量產黎做你個反u1論點
跟住大俠論點比你高深 你馬上就話:量產唔係唔得 但xxxxxxxx
你做好立場先啦唔該 咁易比人擊敗好好笑的 依家只係睇到你死雞頂硬上=.=
係咁講唔認輸 但全部都係廢話冇回復到人地既重點
.......

咁多字=.=有沒有簡單又能表達方法:x?
直接話那人吧
離線光明仔sky
發帖
icash
只看該作者 237樓  發表於: 2009-03-27
佢立場梗係高深啦 講到u9量產ok都得@_@
我冇人agree就唔會有咁多人放棄比錢u9=_="

新玩唔知原來u9會頻頻量產, 但佢地根本唔會接受量產呢樣野 買左先發覺唔接受u1咁樣,
認為u1搵錢咁唔誠實難以接受, 佢地是水魚
即使現在有玩的都有人唔接受

依家黃帝量產 又係機會同佢地提下量產問題啦, 量產問題沒完沒了 出現越來越多玩家唔敢買新野,
今次輪到黃帝量產, 下次又唔知輪到咩量產, 玩家最好都係咪買或者盡量少買55

量產就等於公司以經唔得了?
<<--u9搞到d人冇心投入玩lfo, lfo就變左爛game炒賣game, 炒賣多過真係投入玩 隻game名存實亡,
game用來玩唔係用來買賣, 點解lfo變左買賣game, 量產問題就是呢個問題進一步昇華 係呢個問題衍生的異轉版本=_="

反正我講d野又唔係比你睇, 不喜勿看, 我唔明你依家咁勞氣做乜啫痴線=_="

得番 死都要玩 死都維護越狗的爛玩家, 呢D好鍾意比爛野荼毒多年的爛玩家

越狗隻小契弟冒險好廢, 食$垃圾

.
.
.
.

,

$

.
.
.
.
垃圾
[ 光明仔sky在2010-03-15 23:00重新編輯此帖 ]
越一隻海王之門關門大吉 下隻輪到LFO講BYE BYE
離線飛煞
發帖
icash
只看該作者 236樓  發表於: 2009-03-26
引用第233樓~8855~於2009-03-26 22:52發表的  :
半年前冇再沉淪在lfo既世界
而家可用既錢的確鬆動左好多
曾經有人同我講過,抽卡係一樣無底洞既野
留返個錢旁身好過
真心話,唔鍾意聽既就唔好聽

見好就收這句話也不錯的說
例如11蚊抽返黎之後百幾二百等高價放返出去
唔錯的說
離線0099090

發帖
icash
只看該作者 235樓  發表於: 2009-03-26
引用第233樓~8855~於2009-03-26 22:52發表的  :
留返個錢旁身好過

卡邊係自己抽嫁
緊係人送嫁啦x)
離線jacky4d
發帖
icash
只看該作者 234樓  發表於: 2009-03-26
對不起!您沒有登錄,請先登錄論壇.
1條評分
離線~8855~

發帖
icash
只看該作者 233樓  發表於: 2009-03-26
留返個錢旁身好過
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 232樓  發表於: 2009-03-26
引用第230樓光明仔sky於2009-03-26 21:49發表的  :

黃帝如果u1一開始賣平d 就算唔量產炒賣問題都可以減輕, 大俠陳都有份炒啦佢都不應有蓮娜300蚊呢d野啦,
.......

你既立場咁好笑既 一路比大俠壓住你 你就變立場 之前你個d偉論先不斷拎u1量產黎做你個反u1論點
跟住大俠論點比你高深 你馬上就話:量產唔係唔得 但xxxxxxxx
你做好立場先啦唔該 咁易比人擊敗好好笑的 依家只係睇到你死雞頂硬上=.=
係咁講唔認輸 但全部都係廢話冇回復到人地既重點
你既立場來來去去咪得果一兩個 唔洗睇你d長篇大論都可以一句擊死你
你d理論篇篇長篇大論 又有舉例又有比較 但其實全部都係圍繞住一個立場去講 只係你將佢講得比較細節
所以根本唔洗多講就可以將你個立場一次清晒
---------------------------------------------------------------------
你既立場就係昆錢=.= 只係你唔鐘意u1比個好難睇既名佢
u1昆錢咪姐係賺錢囉 世界有邊個係唔賺錢 你傻左牙 乜野商人都係要呃來呃去賺錢啦
廣告既話咪又係吹到幾大得幾大 你唔好反擊d廣告? 咁樣你咪好唔得閒 全世界都要反 高手高手
一句:乜野係經濟學呀 唔該去學生用腦食番個屎先繼續你個反u1啦 經濟學都唔知係乜 你個立場根本就係同經濟學戰鬥 高手高手
lfo食錢只係玩家想要勁d自己放錢來去 u1用經濟學去賺錢冇問題呀 lfo晒錢?
lfo用錢量以經比其他game自由好多仲係到亂講個狗屁牙 不過你係反u1我唔怪你
話u1以經唔得就快摺又係你自己講 你知咩 咪又係亂咁講 量產就等於公司以經唔得了? 依個論點笑死我
因為你同經濟學(u1)都係一樣吹到幾大得幾大 你地同伴黎 不過內戰姐 哈
lfo只玩一個人物根本就唔晒錢 1000蚊都冇 其他game!? 迫住你要升lv要買點呀 你真好笑
是但拎個game比較都比lfo晒錢啦 高手高手
最後我都係個個立場啦
關你鬼事咩 u1摺唔摺關你咩事 玩家唔開心關你咩事 玩家既心聲關你咩事 你社工牙 乜都關你事 咪係多管閒事囉
[ lfoqazwsx在2009-03-26 23:44重新編輯此帖 ]
離線lamandyu
發帖
icash
只看該作者 231樓  發表於: 2009-03-26
引用第230樓光明仔sky於2009-03-26 21:49發表的  :

黃帝如果u1一開始賣平d 就算唔量產炒賣問題都可以減輕, 大俠陳都有份炒啦佢都不應有蓮娜300蚊呢d野啦,
.......

其實每間公司都有佢既缺點
唔係得U1一間公司差
好多人都嘈其他公司點昆錢法
你未見過就唔好以偏蓋全啦
離線光明仔sky
發帖
icash
只看該作者 230樓  發表於: 2009-03-26
引用第225樓暴走疾風於2009-03-26 20:57發表的 :
難道唔量產等比賣家炒價是好事 ? [表情]

大家知道, 死忠越狗 因越狗而得到好處的玩家, 只會一味維護越狗
既然量產係正確 多D量產啦

量產問題 u1引起, u1自己搞唔掂係佢自己問題, 人地其他遊戲公司都唔會u1咁樣成日比人話,
u1成為量產遊戲公司恭喜晒=_="  

玩家為左保障自己根本可以唔使買u1既野,
根據u1條款u1可以隨時量產, 很有昆錢嫌疑, 而且越一科技一向都係好多唔好野 信唔過,
officially冇問題玩家吹唔脹 但就好乞人憎 多年來u1收既錢其中好多都被質疑唔夠實在 有信譽商人搵錢不會咁樣=_=

得番 死都要玩 死都維護越狗的爛玩家, 呢D好鍾意比爛野荼毒多年的爛玩家

越狗隻小契弟冒險好廢, 食$垃圾

.
.
.
.

,

$

.
.
.
.
垃圾
[ 光明仔sky在2010-03-15 22:54重新編輯此帖 ]
越一隻海王之門關門大吉 下隻輪到LFO講BYE BYE
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 229樓  發表於: 2009-03-26
引用第224樓光明仔sky於2009-03-26 20:53發表的  :
今次VER10.5, 輪到黃帝被量產, 又有玩家不滿了 2000fun版主都話"u1今次太過份啦"
依家仍然有玩的人 好多都係唔鍾意u1量產, 佢地只係無奈要接受咁解=_="

抄家未放晒,量量了:
說:蝕水了。

玩家:
說:我等了年幾了,終於有異轉了,好興奮,又咁平,正呀。

無咩人唔想黃帝出異轉掛,無玩的又唔會理佢出唔出,有玩的當然想啦@_@

何況都年幾了,唔通等幾年先出咩?等咁耐當年買來玩的玩家都無玩啦,其實唔知有咩好討論……
WhatsApp、WeChat:61301310
離線marcellus
發帖
icash
只看該作者 228樓  發表於: 2009-03-26
我想問米兒招女媧下x呢
會唔會轉左做變com出來
快速回復
限100 字節

上一個 下一個