切換到寬版
  • 4169閱讀
  • 49回復

[自創小說][原創]小鬥士大冒險X金庸小說 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線自己

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-08-15
                                         以下內容與任何人士,團體無關 }qqE2;{ND  
hI&ugdf  
S:\a&+og  
登場人物: k|O?qE1hP  
迪雲:米加迦合成體,在本輯依然擔任重要的角色 & o2F4  
星奇:與終極魔二合為一,實力不容忽視 *@EItj`  
米兒:現任大魔導士,女媧後人,擅長回復技能 dBB;dN  
小丹:速度驚人的少年,擅於腿與速度的配合 _tl,-}~  
悟地:擁有冷靜的頭腦,計謀出眾,多次出謀協助隊員 }I1A4=d  
金庸:一名武俠小說作者,其實擅於次元系的元力和劍系元力 "0,d)L0,"  
簫峰:被收養時名曰「喬峰」,被揭發其異族人身份後一直被中原武林人士追殺 >z(AQ  
令狐沖:華山派岳不群的徒兒,懂得厲害劍技「獨狐九劍」 )yHJc$OlMx  
段譽:大理國世子,不喜俗務,憑其奇遇學懂種種厲害招式 w<m) T  
APfD y  
                                                                               序  1#G(  
w2 L'j9  
元武會各名小鬥士解決了地球種種危機,粉碎了不少邪惡組織的陰謀。 d G}.T_l  
e:h(,  
他們雖然都成為拯救地球的英雄,卻不知道開罪了金庸。 j.'Rm%@u  
J?Ed^B-  
究竟金庸會怎樣對付各位主角?他們的命運又會變成怎樣呢? `|[" {j}^  
y .+d3   
金庸的魔爪已經向小鬥士們伸廷了... SGZ]_  
H1FD|Q3  
01/?  
fn!(cE|`E  
Mp8FYP jZ  
|L@9qwF  
dzK]F/L]  
mt0ZD}E  
^m3[mY [a  
                                                                             第一章 「金庸的陰謀」 QGWfF,q  
oAMB}a;  
「那班可惡的元鬥士,上次擊敗上帝之手,害我與上帝之手的合作計劃告吹,這一記仇我一定會還給他 @V9qbr= Z  
/7bIE!Cn  
們!」金庸憤怒道。「既然他們不識好歹,便讓他們嘗嘗恐怖的滋味吧。」金庸冷笑數下,準備實行他的 34@f(^d +^  
fP6]z y^ *  
計劃。另一邊廂,迪雲和悟地正在切磋。「地龍波。喝!」迪雲呼叫一聲,集合全身力量至拳頭向前方地 !hBzT7CO  
d%"?^ e  
面打出一條龍。靜止的悟地被地龍波轟飛。「殘影!?」迪雲自知大意,卻沒有能力檔著後方的攻擊。 D<.zdTo  
! uC`7a  
「超虎翔霸!」悟地冷不防的給迪雲來個重擊。悟地見機不可乘,連續再使出三下超虎翔霸,攻勢尤如交 eX+FtN  
v Ft]n  
叉形狀。「這就是我的戰術,交叉四重超虎翔霸!」悟地冷冷地道。「弟,你太大意了」迪倫在旁嘆道。 ~#doJ:^H3  
H-*"%SJ  
「悟地,你的戰術太厲害了,但下次我一定會擊敗你」迪雲苦笑道。「真期待下一次的對決」悟地笑著 .^?^QH3  
6{XdLI  
回應。突然,迪雲等人身後數十米突然發生大爆炸「哈哈哈哈,能阻礙我計劃的小子們果然有本領」突 Ar+<n 2;[  
*zf@J'  
然沖入的金庸笑道。「甚麼!?這人竟能衝破元武會的防衛系統!」悟地和迪倫幾乎同時叫道。「這點 BFCF+hU^6R  
_ li\b-  
爛系統,要沖破有何難度呢。」金庸奸笑道。金庸身後傳出數把急促的腳步聲,「究竟是甚麼人闖進元 %(EUZu2  
,u^RZ[}  
武會的修煉場!?報上名來!」菲雲首先喊道。「哎!這豈不是名作家金庸!?」溫蒂露出驚訝的表情。接 NXwlRMbo  
]h Dy]  
下來,米兒,約翰,亨利,菲沙,霍雷都聞聲而至。「哈哈,你們這班臭小子終於全部到齊了。你們害我損失 Bn[5M [  
#WOb&h  
慘重,就讓我令你們進入我的金庸小說世界吧!」說罷,金庸把他創作的武俠小說全部放在手中,手上呈現 a^9-9*  
:6,qp?/  
彩虹的光芒。「好強的咒語及元力...」約翰驚訝地道。 !'-|]xx(  
=<_ei|ME  
第一集 完~ :%#(<@{  
究竟元武會等人的命運會如何?  qep<7 QO  
金庸小說世界裡面又是如何? hhS]wM?B  
,O9rL :?  
欲知後事如何,請待下回分解。
[ 自己在2009-08-16 19:16重新編輯此帖 ]

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線自己

發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2009-08-16
多人罵戰 `=]I -5#.W  
引痛鎖post

離線包租公
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2009-08-16
引用第32樓豬扒仔於2009-08-16 19:26發表的  : [6bK>w"v  
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? %hYol89F  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 MTKd:.J6  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? KcGM=z?:  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ +["t@Q4IQ  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! /<(d.6T[}:  
.......
P|"U  
牙濠呢個名就叫扮晒型仔? 咩道理  
離線qwer1234321
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2009-08-16
引用第43樓豬扒仔於2009-08-16 20:31發表的  :
我唔會做埋d昆post既行為lor a0Y/,S*K  
唔亂開post都唔等於唔亂回帖 a@&^t(1  
你用小畫家改到好似我d圖咁我切柒煲湯派街坊~.~ 3{mu7 7  
你有種既用小畫家改,改得好過我~我會放長雙眼去睇你點衰 0@R @L}m  
.......
哇,你咁粗口既.......仲要咒人比人打把.....你咁衰咖....
離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2009-08-16
引用第43樓豬扒仔於2009-08-16 08:31 PM發表的 :
我唔會做埋d昆post既行為lor kRBPl9 9  
唔亂開post都唔等於唔亂回帖 C7ZU)MEUd/  
你用小畫家改到好似我d圖咁我切柒煲湯派街坊~.~ LTsG  
你有種既用小畫家改,改得好過我~我會放長雙眼去睇你點衰 e[t+pnRh  
睇你呢種只懂吹牛既人~.~都知改唔到 kLKd O0  
沒才幹的人,又點會發創作post,人地好過你啦,人地有膽發,你?你行埋邊啦 dP(*IOO.  
唉~你呢d人打把都哂子彈
,|4%YaN.3  
你唔呃post? :@6,|2b e=  
http://ibbs.hk/read.php?tid=85322 h"S+8Y:1{k  
招廢你就要話人改~_~  仲有  咩叫lor? 中文點譯啊  講火星文既行埋一二邊啦 lx<]v^  
你d咁既圖 算啦  改出黎比人恥笑姐  自問啦  之前有人問你係咪小畫家改話唔係  以家話小畫家改既 tA+ c  
咪姐係改大話囉 大話精~_~ mZVYgJQ[  
話我吹牛?  實情你都唔知啦   唔識係到亂講  我吹牛個陣你仲係到玩緊LFO咋 }.<%46_Z-  
講到冇才幹  copy 剪出黎 貼上  叫算係有才幹嗎? 1uTbN  
打火星文叫有才幹既話  你唔洗切  我切啦 <~BheGmmy  
你d咩美化圖  唔美化好過美化  天魔奧義 不知所謂  邪神之魂  出招打自己更垃圾不如 jiPV ]aVN  
你最叻咪又係講 唉  算啦  吹牛  點柒  切柒 仲有咩叻姐 啊仲有一樣  改埋d垃圾野囉 Y-%S,91O  
睇到你頭像都想噁啦  小朋友咩  反省下啦  細路仔
離線终極魔
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2009-08-16
唔錯
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2009-08-16
引用第43樓豬扒仔於2009-08-16 20:31發表的  :
我唔會做埋d昆post既行為lor ,4 ftQJ  
唔亂開post都唔等於唔亂回帖 ^a@Vn\V1  
你用小畫家改到好似我d圖咁我切柒煲湯派街坊~.~ 4 a;8XAl  
你有種既用小畫家改,改得好過我~我會放長雙眼去睇你點衰 +%%FT#ce  
.......
JHN3 5a+  
切柒煲湯派街坊 ruM16*S{=  
切柒姐係切咩...?
離線豬扒仔
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2009-08-16
引用第36樓牙濠於2009-08-16 20:06發表的  :
算啦  講昆post你都唔小啦 ?6@Y"5 z3g  
最小我唔會亂開post啦 LQSno)OZ  
改圖 EAq/Yw2$  
你d圖用小畫家整咋嗎  我唔整唔代表我唔識囉小朋友 Qz;2RELz  
.......
}et^'BkA(  
我唔會做埋d昆post既行為lor %k#Q) zWJ  
唔亂開post都唔等於唔亂回帖 }pKHa'/\  
你用小畫家改到好似我d圖咁我切柒煲湯派街坊~.~ GYot5iLg  
你有種既用小畫家改,改得好過我~我會放長雙眼去睇你點衰 >G<AyS&z*  
睇你呢種只懂吹牛既人~.~都知改唔到 zH8l-0I+$  
沒才幹的人,又點會發創作post,人地好過你啦,人地有膽發,你?你行埋邊啦 .L%_#A  
唉~你呢d人打把都哂子彈

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2009-08-16
引用第41樓qwer1234321於2009-08-16 20:15發表的  :
冇咩問題,只係有少少孩子氣.......仲有佢可以話人地個名,我就唔可以話佢?!
^<xpp. eY  
睇黎你唔明白蒙面超人有幾多觀眾=ss=
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2009-08-16
引用第40樓慘絕人寰於2009-08-16 20:13發表的  :
蒙面超人有咩問題:D
{PGNPxUbe  
冇咩問題,只係有少少孩子氣.......仲有佢可以話人地個名,我就唔可以話佢?!
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2009-08-16
引用第39樓qwer1234321於2009-08-16 20:10發表的  :
你唔好咁話人啦....如果你一定要咁講,我只可以講你都唔錯啦,咁大個仔仲蒙面超人......
]H) x  
蒙面超人有咩問題:D
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-08-16
引用第32樓豬扒仔於2009-08-16 19:26發表的  : V9NE kS  
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? $fV47;U'*  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 ZY+NKb_  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? 4StiYfae  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ 0RN]_z$;H  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! C4&yC81Gm  
.......
xR q|W4ay  
你唔好咁話人啦....如果你一定要咁講,我只可以講你都唔錯啦,咁大個仔仲蒙面超人......
離線alplane
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-08-16
遲d我又作lfo x gundam@_@
hkgolden cultural club
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-08-16
好強.....樓主勁有想像力...........但係個故事會唔會浮誇左少少呢??開左2日就有3頁,你都幾吸引人=.=
離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-08-16
引用第32樓豬扒仔於2009-08-16 07:26 PM發表的 : !f[LFQD  
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? "bZ%1)+  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 4qXO8T#~J=  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? -b"mx"'?  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ 5RXZ$/  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! fT.18{'>  
.......
c1B < 9_  
算啦  講昆post你都唔小啦 E58fY|9  
最小我唔會亂開post啦 dc.9:u*w  
改圖 d,AEV_  
你d圖用小畫家整咋嗎  我唔整唔代表我唔識囉小朋友 `w';}sQA7  
我個名好型咩?  乜post同個名有關係架? w=H   
and比唔比人尊重都唔關身體事囉~_~ :6~Nq/hZB  
尊重人同身體有關係既?? I},.U&r  
學校教你架? ?~c=Sa-  
唔知情就唔好亂講野啦~_~
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-08-16
引用第32樓豬扒仔於2009-08-16 19:26發表的  : uqy&P S  
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? ._'AJhU$0  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 Wd "<u2  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? l7#5 .%A  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ VZuluV  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! -i93  
.......
5"5!\Zo  
乜牙濠呢個名好型咩-.-?????????
離線豬扒仔
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-08-16
有牙濠係到,遲早鎖post

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-08-16
全靠牙濠,樓主個post人氣激增~_~
離線豬扒仔
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-08-16
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? RvQa&r5l  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 1N\/61+aA  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? rfo7\'yk  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ g{ ()   
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! phCItN;  
你太不尊重人了,我無需要尊重你~ V[DiN~H  
看來你的身體開始發出異味~臭~

離線自己

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-08-16
引用第30樓慘絕人寰於2009-08-16 18:41發表的  : n2A ; `=  
序=1句
sP:nTpTsC  
引用第23樓破邪鬥士於2009-08-16 14:29發表的  : +sJrllrE(   HPryq )z  
若以散文來看,篇幅長度係正常;但以小說黎講,第一章「金庸的陰謀」可以長d,可以加多d對話、形容詞句,對話可以講一d讀者要知既野;形容詞句可以令文章更具體   X 0vcBHh  
同埋我覺得應該將同金庸打鬥既部份寫埋係第一章
;yu#B s  
多謝兩位的建議 =;Q:z^S  
我思考一下改善相關字數的方法