切換到寬版
  • 2694閱讀
  • 91回復

請各位大哥大姐幫下手分析5位主角的強弱 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-10-06
引用第19樓小冰於2009-10-06 00:04發表的  :
唉~人老啦成30幾歲人仲用霸王?!
真係唔怕比人笑我係厠田咩

佢地中海點同:(
冰の血繼限界!

離線放acc的人
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-10-06
引用樓主amztc58577於2009-10-05 23:03發表的 請各位大哥大姐幫下手分析5位主角的強弱 :
本人玩左悟地都有2~3年了...(以下是個人見解)
未轉ge技能比其餘的4位主角異常單調,好似將一招招的強化了
至於異轉左ge技能,hit數較低,我問過好多,有部分玩家只主玩未轉,對轉左的悟地一點都不感興趣[表情]
以絕地猛虎為例,比奧昇的力量&價錢差1倍有多......囧
以下請各位幫幫忙分析下去及4位人物,thx[表情]

你話牙
5地2轉一1招超虎斬都14hit la
攻又高  但係身冇def
1轉d招 不知幾勁
頭3招 vs最常用   超虎勁高攻 又可以用來走人
狂虎斬 e招屈機格招5爆sp  真狂起招快高攻mp低
昇鬼中左可以狂屈 5會閃  真虎高攻高格但mp多左d
2轉d招5洗多講招招都好有用   不過我都係愛玩一轉多d 係vs
離線小冰
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-10-06
引用第20樓a1994109於2009-10-06 00:06發表的  :
佢地中海點同:(

我講緊佢白髮喎你諗左去邊
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-10-06
迪雲未改好難知誰最強_)
離線放acc的人
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-10-06
引用第23樓std的917於2009-10-06 00:12發表的  :
迪雲未改好難知誰最強_)

會5會尹左仲rubbish?
你知la  gm咩都做得出
離線std的917
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-10-06
引用第24樓放acc的人於2009-10-06 00:18發表的  :
會5會尹左仲rubbish?
你知la  gm咩都做得出

佢做得出我闀左佢_)
離線amztc58577
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-10-06
引用第13樓帥琳於2009-10-05 23:44發表的  :
小丹改左之後實用度提升了非常多
D招都唔錯,實用晒~hit數我認為都ok,幾好玩唔錯
至於米兒改左之後出大天使慢左D,好易比人cut招..

THX
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-10-06
5位主角的強弱 !!
先講米米先,,,明明米米本是魔法型人物..都唔明為何u1係到改到人地變左戰鬥型..
.龍飛鳳舞,鳳舞腿錯曬..我覺魔法型就要改番似個魔法師,如果要改,改米米多遠攻會好好多..
魔法師都有攻擊型同治療型,u1要分得野要清清楚楚..戰士就係戰士,法師就係法師,
唔同角色就要擔任唔同位置....遊戲先會達到表面ge平衡..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
之後到星奇...我覺得星奇4主之中改得最好...人物位置分明完全特出佢係一名強硬型狂戰士
本來唔實用ge招式只要收改攻擊時向前,格招力提升,人物已經大大強化...
e樣野証明人物強勁未必在於攻擊力強勁, 人物要強要在各方面強化..
改完之後星奇對戰中.有如跳舞一樣,真的破空腳同十字旋風拳使人難以捉摸其攻擊方位....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
小丹..小丹冇錯係強化左..人物速度有提升,咁覺唔到,小丹改由本來所覺得ge速度型戰士
完全變成同星奇一樣ge強硬型狂戰士,旋風腿同真旋風腿冇錯係強左,但有一種格硬黎ge咁覺,
完全特出唔佢係一個快速人物, 快速唔係招出得快.就叫快速..速度快人物係要冇聲冇色之前殺人於無型
快速人物黎睇地十就最似...小丹要快其實可以改一招加速技能,一轉有異轉都有...者樣先係快速人物ge開始
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
到悟地,改得唔好,自有速度型戰士,強硬型狂戰士同魔法型人物,5主之中當然要有防禦型人物
防禦型人物我覺得悟地係首算.但係我見到狂虎斬改勁左之外唔見得,其他招有強化到??
最小唔似一個防禦型人物.悟地可以大大加強人物防禦,有加防技能都係唔錯ge改法..
悟地異就特出到佢係一名防禦型人物.只不過異轉奧義太過弱雞了
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
最後迪雲攻擊型人物就係佢了...其代收改後的迪雲.....
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-10-06
5位主角的強弱 !!
先講米米先,,,明明米米本是魔法型人物..都唔明為何u1係到改到人地變左戰鬥型..
.龍飛鳳舞,鳳舞腿錯曬..我覺魔法型就要改番似個魔法師,如果要改,改米米多遠攻會好好多..
魔法師都有攻擊型同治療型,u1要分得野要清清楚楚..戰士就係戰士,法師就係法師,
唔同角色就要擔任唔同位置....遊戲先會達到表面ge平衡..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
之後到星奇...我覺得星奇4主之中改得最好...人物位置分明完全特出佢係一名強硬型狂戰士
本來唔實用ge招式只要收改攻擊時向前,格招力提升,人物已經大大強化...
e樣野証明人物強勁未必在於攻擊力強勁, 人物要強要在各方面強化..
改完之後星奇對戰中.有如跳舞一樣,新的破空腳同十字旋風拳使人難以捉摸其攻擊方位....
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
小丹..小丹冇錯係強化左..人物速度有提升,咁覺唔到,小丹改由本來所覺得ge速度型戰士
完全變成同星奇一樣ge強硬型狂戰士,旋風腿同真旋風腿冇錯係強左,但有一種格硬黎ge咁覺,
完全特出唔佢係一個快速人物, 快速唔係招出得快.就叫快速..速度快人物係要冇聲冇色之前殺人於無型
快速人物黎睇地十就最似...小丹要快其實可以改一招加速技能,一轉有異轉都有...者樣先係快速人物ge開始
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
到悟地,改得唔好,自有速度型戰士,強硬型狂戰士同魔法型人物,5主之中當然要有防禦型人物
防禦型人物我覺得悟地係首算.但係我見到狂虎斬改勁左之外唔見得,其他招有強化到??
最小唔似一個防禦型人物.悟地可以大大加強人物防禦,有加防技能都係唔錯ge改法..
悟地異就特出到佢係一名防禦型人物.只不過異轉奧義太過弱雞了
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
最後迪雲攻擊型人物就係佢了...其代收改後的迪雲.....
離線華英雄
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-10-06
引用第11樓ktrb77於2009-10-05 23:38發表的  :
我覺得其實正係睇你識唔識用...................................
你玩朱迪都可以超勁....<<吹水... [表情]

朱迪的確好強
離線huihuikit200
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-10-06
引用第3樓a1994109於2009-10-05 23:12發表的  :
迪雲:識用好強,唔識用就好弱
悟地:識用好強,唔識用就好弱
星仔:識用好強,唔識用就好弱
.......

你講個d野好廢....係鬼都知啦=,=
離線丫基
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-10-06
米兒正阿
回血得
打怪得
vs又得
得左啦A_A
x卡12阿快d出吧啦
等緊你阿
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-10-06
引用第29樓huihuikit200於2009-10-06 17:12發表的  :
你講個d野好廢....係鬼都知啦=,=

咁你係咪鬼?
冰の血繼限界!

離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-10-06
引用第11樓ktrb77於2009-10-05 23:38發表的  :
我覺得其實正係睇你識唔識用...................................
你玩朱迪都可以超勁....<<吹水... [表情]

茱迪係超勁,唔識用都勁到阿媽都唔認得
迴旋二段好格到爆- -
離線ryantang911

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-10-06
引用第32樓阿里路亞於2009-10-06 18:43發表的  :
茱迪係超勁,唔識用都勁到阿媽都唔認得
迴旋二段好格到爆- -

佢又係一d有廢爆&勁爆的招的人...
離線warcraft
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-10-06
引用第31樓a1994109於2009-10-06 17:19發表的  :
咁你係咪鬼?

講野無point 亂嗡成句??
番去慢慢分析下自己先再亂串吧
笨7 番去火星吧啦你 扮晒有型扮晒大佬 扮晒威 嗡堆廢話
人地叫你分析強弱 學人嗡咩春頭髮? 不如嗡埋5大主角父母丫笨~
最後,我想問侯下你娘親: 調你老母 and 祝你 陷家富貴 多謝
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-10-06
引用第27樓無神論乂於2009-10-06 14:43發表的  :
5位主角的強弱 !!
.......

唔錯,夠詳細,我會好好唸下的,thxqq
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-10-06
引用第34樓warcraft於2009-10-06 21:25發表的  :
講野無point 亂嗡成句??
番去慢慢分析下自己先再亂串吧
笨7 番去火星吧啦你 扮晒有型扮晒大佬 扮晒威 嗡堆廢話
人地叫你分析強弱 學人嗡咩春頭髮? 不如嗡埋5大主角父母丫笨~
最後,我想問侯下你娘親: 調你老母 and 祝你 陷家富貴 多謝

如果你嗡到其他4主既父母的話 那我錯

做咩調我呀婆:@?
冰の血繼限界!

離線阿勁
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-10-06
迪雲:幾靚仔,應該好多女追

悟地:超靚仔,lfo之草

星仔:麻麻地啦,應該追到女既

米兒:幾靚女,故事入面有小小姣

小丹:活力型既男仔,都唔錯

以上分析只係我個人感覺
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-10-06
引用第37樓阿勁於2009-10-06 21:43發表的  :
迪雲:幾靚仔,應該好多女追
悟地:超靚仔,lfo之草
星仔:麻麻地啦,應該追到女既
.......

= =唔好亂post la= =
快速回復
限100 字節

上一個 下一個