切換到寬版
  • 6818閱讀
  • 62回復

南京大屠殺七十年(圖片內容可能引起不安,敬請留意) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線牙奇

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-12-13
— 本帖被 chy2003 從 中 外 歷 史 移動到本區(2009-10-31) —
各 位 你 們 知 道 今 天 是 什 麼 日 子 嗎?

在 七 十 年 前 的 十 二 月 十 三 日 …

日 軍 攻 陷 當 時 中 國 首 都 南 京 以 後 ,

展 開 維 期 六 個 星 期 大 屠 殺 、 搶 掠 、

強 姦 等 戰 爭 罪 行 , 超 過 三 十 萬 名 中國 百 姓 和 軍 警 被 殺 。

今 天 正 是 南 京 大 屠 殺 事 件 七 十 周 年 。

讓 各 位 了 解 一 些 南 京 大 屠 殺 的資料:

舉 世 震 驚 的 南 京 大 屠 殺 於 一 九 三 七 年,十 二 月 十 三 日 凌 晨 開 始 ,日 軍 正 式 攻 入 南 京 城 的 街 道 ,不 分 對 象 地 燒 殺 擄 掠 ,其 景 象 之 殘 忍 恐 怖 ,有 如 世 界 未 日 臨 到 ,所 展 現 的 空 前 殘 暴 行 為,幾 乎 是 到 了 完 全 沒 有 人 性、匪 夷 所 思 的 地 步,許 多 外 國 外 交 與 慈 善機 構 , 都 震 驚 於 日 軍 可 怕 的 暴 行,留 下 了 大 量 的 歷 史 現 場 記 錄。

因 此 南 京 大 屠 殺,是 歷 史 上 千 真 萬 確 的 恐 怖 歷 史 事 件,有 無 數 的 人 證 與 事 證,經 過 國 際 社 的「東京大審」與 中 國 政 府 的「南京審判」所 確 定,絕 對 是 鐵 證 如 山, 也 絕 對 沒 有 任 何 可 以 原 諒 與 辯 護 的 藉 口。

否 認 這 種 歷 史 上 千 真 萬 確 的 暴 行,就 是 否 定 了 對 人 性 最 基 本 的 尊 重 , 是 絕 對 亳 無 人 性 認 同 的 做 法。

日 軍 屠 殺 中 國 平 民 圖 片:

圖片已刪,by汝

最 後 請 各 位 新 一 代 不 要 忘 記 日 本 人 曾 對 我 們 中 國 同 胞 的 獸 行!
[ 此帖被汝吾之在2008-11-30 22:29重新編輯 ]
離線xerviotse
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-12-16
事件都唔係發生左好耐,但呢個係日軍既獸行,唔係日本人既獸行,日本平民都唔爭日本
ps:我反而覺得日本一d悔意都無,係得安倍講幾句野,其他呢,唱到我地中國人

日本人必唱的:皇家日本萬歲,姦左無數良家婦女=0=
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-12-16
引用第1樓xerviotse於2007-12-16 22:37發表的  :
事件都唔係發生左好耐,但呢個係日軍既獸行,唔係日本人既獸行,日本平民都唔爭日本
ps:我反而覺得日本一d悔意都無,係得安倍講幾句野,其他呢,唱到我地中國人
日本人必唱的:皇家日本萬歲,姦左無數良家婦女=0=

我也明白有些日本人也是好人
但是日本政府到現在還不認錯又唔賠償
日軍實在太離譜拉
離線汝吾之

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-12-16
真係有3級....
日本e家的確有點.....
當年佢地戰敗.....中國比船佢地返去
e家叫佢地認句錯都有問題?

離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-12-16
引用第3樓汝吾之於2007-12-16 23:13發表的  :
真係有3級....
日本e家的確有點.....
當年佢地戰敗.....中國比船佢地返去
e家叫佢地認句錯都有問題?

佢地要
離線
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-12-17
D圖你邊到揾
見到已經把火,咁對我地中國人

放天龍95lv廢逍遙ac一個.仲有其他野..有意pm
離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-12-17
好像在某版看過- -

我記得......07年12月13
係我最黑仔嘅一日...
[ 此帖被地獄の龍在2007-12-17 08:59重新編� ]
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線某某人人
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-03-21
牙奇真係呀日日係到搞d甘ge圖出來比人睇...
我想問你係where找?
離線神天魔

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-04-06
d圖咁...
d日本仔咁賤嫁..
好想打獲佢..

離線alexanger
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-04-09
引用第4樓牙奇於2007-12-16 23:16發表的  :
佢地要

都已經有咁多證據叉死日本仔的啦,真係唔明點解佢地仲要否認其事=.=
佢地要面,但係中國就唔使要面的嗎?中國唔指死佢地就真係冇面了........
離線戰.tom
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-04-19
你話日本人係咪變態 無可改變...
離線cliff20000
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-04-20
連d BB仔 都唔放過 日本政府and d 士兵全部係賤人
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-04-20
好想掉粒原子彈去日本
離線~sillyboy~
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-04-20
我突然好想殺曬d日本人,x佢地個臭x....好火

離線yahoook
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-04-22
日本人係咁狗嫁啦    之前日本攻打中國  佢地d書就講進入中國   
明明就係想清除我地    講到我地好似好願意咁
離線瑋哥
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-04-22
引用第12樓中毒魔人於2008-04-20 11:55發表的  :
好想掉粒原子彈去日本

好想多謝掉左粒原子彈去日本嘅美國
離線甘道
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-04-22
(已被~瘋人~修改) 乜我唔知會有咁既事發生既,我e加好激動呀
我想打爆d日本系
1條評分
離線箭神亨利
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-05-03
日本一向都係咁...我地改變唔到...

日日都差唔多有人被強姦
離線bruce_ice
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-05-03
太離譜 !~Hate 強姦
http://ibbs.hk/?u=16692
↑↑↑↑送迪倫1set  
╭╮
│└╮
└─╯
離線yla09613
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-06-10
我xxxxxxxx.......
死日本人,咁x變態,我xxxx x10!!!!!!
死變態日本佬!!!!!食尸米狗!
(sorry我太激動)
快速回復
限100 字節

上一個 下一個