切換到寬版
  • 976閱讀
  • 14回復

[個人分享]同人面左左(後篇) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-06-17
我同果位有錢同學到e家都未好番,但最近我同我dfd(唔係成日唱k果班,由中一識到加下)玩體操,我地既集合點係停車場(學校死都唔比坐樓梯),講到某一到,個有錢仔就係個閘望住我(唔知係未想同我做fd定點),我就一味唔理佢,好簡單廢事又話out啦,就咁入左禮堂正門位既一間學生活動室(我係隻程唔望佢,廢事比人話out),我成日望佢,佢唔望我,我唔望佢佢望我,都痴線架,到e家都好似自己岩哂我錯哂(如果ibbs唔比爆粗,我一定會爆)一味話人錯,發少爺脾氣,之前仲要低低聲同佢講sorry,都仲好似自己係大少爺,我係呀四,咁想同我和好就自己講啦(真係好想比個網佢望下,比佢知道比人話係點)不過廢事啦,因間人地話我串佢,搵個死肥仔過q(我唔係怕佢都唔係淆佢低,廢事得罪人)。,我廢事爆賣佢個名,爆在又話我咩咩,煩爆

一個中四生,成日發少爺脾氣,好似自己岩哂,我錯哂,又唔知就要做野,仲咁小朋友,都唔好怪我疾佢,連玩game都要問我,之前話玩lfo,又話注唔到,玩唔到,自己唔識搞就搵我搞,講在最少40次,玩online-game自己搞ac,完全唔成熟,成級中四憎果個人,就同佢玩,叫佢唔好同佢玩,又話得啦得啦,再唔係就士彈啦,真係比我影佢到野我放上來,以下係佢性格同我本人既性格
有錢仔性格
求期做野
冇一次自己做(開game ac 都係我幫佢)
發少爺仔脾氣
狂話人唔岩
係人地後面講人壞話
講人(男/女)是非
玩唔起,比人話少少野就係到發哂難炸

貪新忘x
本人性格
做野伴認真
做到自己想做既野(開ac果d又係我自己開)
唔會點發脾氣(一係比人煩爆就會爆粗)
唔多點講人壞話同是非
貪x忘新(唔會買好多新野)
仲有樣,我好善良易比人玩(雖然我都玩得起,中一,二例外)

我同佢d性格完成係間離街,差好多,ed咁既人,唉,電腦又唔係勁過我,都唔明,我當初做咩要搵佢做fd,搞到我成日搵隻歌放呀(同音)力,又要搵祉工,ed野全部都係佢搞番來

總結
e種咁既有錢仔,絕唔係做朋友,自己有哂錢就話人out,再唔係同賣人一齊串d冇咩錢既朋友,有d咁既fd,最好方法:絕交(一係佢認錯,唔係真係最好絕交/見到佢行第二到/佢望你左面你望番右面,佢望右面你望左面,佢望上,你望下,佢望下你望上)
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-06-17
認錯?
絕交啦!
認錯都要時間既人我覺得唔值得交朋友

樓主留言:

佢之前叫個女仔問我野,個女仔同我講
祝xx(我真係e個姓,名就廢事講)
如果佢(隻係有錢仔)係唱k/出街行果事,同你講野,你會唔會同佢講番野?
我就話,佢叫我先算,之後就咁行左去禮堂,廢事左住人,人

離線cooldude

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-06-17
經過在下的詳細分析

得到的結論是...

樓主被暗戀了 [速逃

樓主留言:

咩暗戀呀,你傻架,人地男仔,暗咩鬼野戀呀,二星仔係到呃post

離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-06-17
引用第2樓cooldude於2008-06-17 23:01發表的  :
經過在下的詳細分析 [表情]
得到的結論是...
.......

好大機會
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-06-17
絕交
快d走囉
☢☣๖ ⊹⊱⋛⋋ۣۜ   ੴ㍿
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-06-17
用nokia既一般機叫廢咩,用部機有影野,錄片,錄音,上網,有得用msn叫out囉,同佢嘈完之後一日佢係咁講,黑人憎到爆炸,仲要同全級都憎既肥仔一齊話鬼我
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線cooldude

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-06-17
咩暗戀呀,你傻架,人地男仔,暗咩鬼野戀呀,二星仔係到呃post

樓主 看來你還不清楚人情世顧

現今世代男和男的戀情已被允許了
離線~key~
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-06-17
好難信你中四
思想仲係好幼稚
[imghttp://i183.photobucket.com/albums/x39/ebxleues/296G20110721bc3ffc6c314afc2e01314b890dca00e3.jpg[/img]
離線cooldude

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-06-17
贈多句比你 :

曾經有一份至真既愛情擺係你面前,但係你冇去珍惜,

到冇左既時候先至後悔莫及,塵世間最痛苦莫過於此。。。
離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-06-17
引用第6樓cooldude於2008-06-17 23:27發表的  :
樓主 看來你還不清楚人情世顧 [表情]
現今世代男和男的戀情已被允許了 [表情]

講下笑都話呃post- -

樓主留言:

我唔怕同你講牙暗,我好憎人亂開玩笑,唔理場合,我講明左真係同人嘈,你估講笑,你唔當你自己事,我當囉

離線cooldude

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-06-18
引用第9樓牙暗於2008-06-17 23:54發表的  :
講下笑都話呃post- -

[認真]透過樓主提供的資料 我認為該同學真的在暗戀樓主

該同學為了爭取和樓主相處的時間 經常製造機會接近/依賴 樓主

講人是非通常是為了得到別人認同

樓主留言:

仲暗戀,你講野之前可唔可以用第二個字,比人認為我同個女仔嘈,thx

離線龍仔666
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-06-18
分享個故事,係我兩個fd既經歷
可能令大家/樓主有啟發

有一日,身為中四學生既甲同呀乙講一d廢話
以下係某d對話內容

甲:如果學校唔比爆粗,我一定會爆
乙:如果呀媽唔比我用電腦,我一定會用

乙:你同丙反面?
甲:我廢事比人話out
乙:咁你又周街唱?
甲:我廢事得罪人
乙:= =咁你廢事留係呢個世界啦

甲:呀丙真係衰,常日當人呀四,求期做野,冇一次自己做,發少爺仔脾氣,狂話人唔巖(下刪一千)......
佢思想真係唔成熟囉
乙:又唔當面同人講係度同我講,我又唔係呀丙,你思想同呀丙一樣

甲:呀丙真係衰,我要同佢絕交
乙:同我講做乜,關我鬼事:@

總結:甲真係笑死人,自己比位人入
身為中四既佢可以有咁既思想
睇黎香港既教育界真係...
唉...呢個論壇大部份只係識抄襲其他論壇既文化,好心比d大志出黎創出自己文化啦
離線~key~
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-06-18
兩個朋友既對話
甲:你知唔知咩叫禮貌呀,係度恥笑我,我洗唔洗同老師講,嚴重性人身攻擊,我同老師講聲你係咁大
乙:原來話讀幼稚園入面思想未成熟既細路幼稚會比老師ko

甲:二星又唔識,你唔明唔好see囉
乙:朋友,有末期語癌唔好出黎野人

樓主留言:

收啦你,係到明串我,洗唔洗同板主講,鎖q在你ac,串完一個到一個

[ 此帖被~key~在2008-06-18 18:35重新編輯 ]
[imghttp://i183.photobucket.com/albums/x39/ebxleues/296G20110721bc3ffc6c314afc2e01314b890dca00e3.jpg[/img]
離線ccs
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-06-18
引用第8樓cooldude於2008-06-17 23:47發表的  :
贈多句比你 :
曾經有一份至真既愛情擺係你面前,但係你冇去珍惜,
到冇左既時候先至後悔莫及,塵世間最痛苦莫過於此。。。

到時大叫 愛你一萬年都冇用

講番正題

人與人之間相處,一定有磨擦的了

無謂用一個咁偏激同負面的心,去對你人生中一件小小的事
[ 此帖被ccs在2008-06-18 19:41重新編輯 ]
[img][/img]
離線小聰_r
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-06-19
引用第10樓cooldude於2008-06-18 00:15發表的  :
[認真]透過樓主提供的資料 我認為該同學真的在暗戀樓主
該同學為了爭取和樓主相處的時間 經常製造機會接近/依賴 樓主
.......

點解人地覺得你俾人暗戀就要話人
斷章取義

樓主留言:收啦你,係到明串我,洗唔洗同板主講,鎖q在你ac,串完一個到一個

算唔算?

樓主留言:

key e條友,多次係到話我,咁e個就死,話明係男,暗咩戀先得超灰

快速回復
限100 字節

上一個 下一個