切換到寬版
  • 6093閱讀
  • 80回復

恐怖的世界「續」(每月15號更新一章) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線derekwong18
發帖
icash
只看該作者 60樓  發表於: 2009-11-12
引用第59樓852123321258於2009-11-12 19:57發表的  :
11月12日19:57更新
                   「總算在約定時間之下回來了呢。」士兵說。「辛苦你們了。」看守洞口的士兵說「快點把這傢伙送到實驗室去吧。」當這殭屍送到實驗室之後,新田一就馬上命令愛德華他們離開。愛德華心中有疑問:「奇怪了....實驗室只有新田一先生一個,他到底要如何處置這隻殭屍呢?」但他沒有對新田一提出心中的問題就離開了。
                    「哼哼哼,遊戲要開始了,哇哈哈哈!!」新田一在空無一人的實驗室大笑。在這同時,麻醉子彈失效,殭屍開始發狂。他馬上為殭屍注射一種疫苗,不久之後,殭屍冷靜下來...

樓主不如把更新果d放番第1頁
退出了ibbs一年多
離線852123321258
發帖
icash
只看該作者 61樓  發表於: 2009-11-12
引用第60樓derekwong18於2009-11-12 20:59發表的  :
樓主不如把更新果d放番第1頁

每更新一章先=]
果然...白痴是無藥可救的嗎?

發帖
icash
只看該作者 62樓  發表於: 2009-11-12
引用第61樓852123321258於2009-11-12 21:42發表的  :
每更新一章先=]

甘隨便你= =
退出了ibbs一年多
發帖
icash
只看該作者 63樓  發表於: 2009-11-12
引用第62樓derekwong18於2009-11-12 21:46發表的  :
甘隨便你= =

因為我係第1頁更新有d人可能唔知我更新左
我回覆更新可以推post咁佢地咪知-.-

發帖
icash
只看該作者 64樓  發表於: 2009-11-12
引用第63樓852123321258於2009-11-12 22:52發表的  :
因為我係第1頁更新有d人可能唔知我更新左
我回覆更新可以推post咁佢地咪知-.-

你可以係標題話某日更新咪得囉
退出了ibbs一年多
發帖
icash
只看該作者 65樓  發表於: 2009-11-13
11月13日13:35更新

「....這...是什麼...地方....?」殭屍說。新田一:「看來我終於研究成功了,但他似乎擁有人性。切.....還要清除他所有情感讓他成為我的『奴隸』嗎?」
                      回到彼利這邊,他已經商議好對策。他正在向士兵宣布。「相信大家的目標十分一致,就是把所以殭屍消滅,回復人類世界的和平,但殭屍分佈全球,要消滅全部殭屍不是一件容易的事。還有,大前提是把法克清除,這是一項極具因難的任務,更有可能會丟了生命。雖然已經有對策,但我不肯定事情一定會按照計劃去進行。我給予你們一次選擇的機會,任何人都有權利決定自己是否參與這項任務。現在,要退出的人可先行離開回到自已的房間去。」彼利說完這話之後,氣氛變得十分沉重,沒有人離開。
                   「反正都是死的吧?」愛德華說「不參與這項任務,只有在這裏等死,倒不如參與這項任務。就算死,都死的光榮。」這話更令士兵們無法做出決定。
                    就這樣15分鐘過去了,仍然沒有人離開過,所以人都無法做出決定。「我們決定要憤戰到底!」幾名士兵大叫。「我們不是貪生怕死的傢伙!」「一旦穿上軍服,就做好了心理準備,請下命令。」這種說話相繼出現。「你們......」彼利上校說「好,既然你們已經準備好,我現在馬上宣佈作戰計劃。」
                                                                                   ~第十章完~
[ 852123321258在2009-11-13 20:03重新編輯此帖 ]

離線hohopok123
發帖
icash
只看該作者 66樓  發表於: 2009-11-18
好似講到新田一好邪惡咁@_@另外定好更新日期實在太好,而1個月作出咁既長度算係咁xD
離線r仔r仔

發帖
icash
只看該作者 67樓  發表於: 2009-11-20
新田一番屋企啦!
作者,你作新田一控制好多喪b,但係他原來研究仲未成功,喪b們一齊秒掉他....
每天上ibbs看鬼故~v~
發帖
icash
只看該作者 68樓  發表於: 2009-11-20
引用第67樓r仔r仔於2009-11-20 19:23發表的  :
新田一番屋企啦!
作者,你作新田一控制好多喪b,但係他原來研究仲未成功,喪b們一齊秒掉他....

不排除這個可能性~
但不可以透劇哩....這樣就會令讀者們失去期待性哩~

離線千草
發帖
icash
只看該作者 69樓  發表於: 2009-11-20
陸道唔作變左你作
0n9 版主玩針對 無得避 無得擋
發帖
icash
只看該作者 70樓  發表於: 2009-11-21
引用第69樓千草於2009-11-20 22:21發表的  :
陸道唔作變左你作

陸道冇作啦咩?

發帖
icash
只看該作者 71樓  發表於: 2009-11-21
係...佢地話拍片,不過又好似冇左呢回事了xD而且67樓個位仁兄....我覺得咁作好似唔係幾好睇=.=
不過點作始終都係樓主既決定._.
仲有隻屍發狂先注射唔會太遲咩-.-?應該見佢開始醒就注射會好d-.-"
發帖
icash
只看該作者 72樓  發表於: 2009-11-21
引用第71樓hohopok123於2009-11-21 13:24發表的  :
係...佢地話拍片,不過又好似冇左呢回事了xD而且67樓個位仁兄....我覺得咁作好似唔係幾好睇=.=
不過點作始終都係樓主既決定._.
仲有隻屍發狂先注射唔會太遲咩-.-?應該見佢開始醒就注射會好d-.-"

有綁住隻屍架ma-.-唔緊要啦XD

發帖
icash
只看該作者 73樓  發表於: 2009-11-21
原來係咁xDD
幻想緊彼利就係被愛德華殺死了既個班殭屍其中之一....
發帖
icash
只看該作者 74樓  發表於: 2009-11-21
引用第73樓hohopok123於2009-11-21 19:50發表的  :
原來係咁xDD
幻想緊彼利就係被愛德華殺死了既個班殭屍其中之一....

幻想好啦你....彼利主角泥架ma,咁快死左點得架-.-

發帖
icash
只看該作者 75樓  發表於: 2009-11-22
冇情情比左5icash去睇-.-"窮還窮唔洗收咁多掛= ="
發帖
icash
只看該作者 76樓  發表於: 2009-11-22
引用第75樓hohopok123於2009-11-22 09:52發表的  :
冇情情比左5icash去睇-.-"窮還窮唔洗收咁多掛= ="

$5唔算好多-.-
我用哂d錢去買推前卡-.-

離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 77樓  發表於: 2009-11-23
引用第76樓852123321258於2009-11-22 12:42發表的  :
$5唔算好多-.-
我用哂d錢去買推前卡-.-

一張推前卡好貴咩/口\ 我3星都有1000幾$  你得返...冇野啦
發帖
icash
只看該作者 78樓  發表於: 2009-11-23
引用第77樓霍雷2366於2009-11-23 22:57發表的  :
一張推前卡好貴咩/口 我3星都有1000幾$  你得返...冇野啦

我就係買左廿幾張推前同埋十幾張加亮

離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 79樓  發表於: 2009-11-25
你買加亮做乜呢 超級推前/推前卡就ok架啦 加亮黎做乜呢
快速回復
限100 字節

上一個 下一個