切換到寬版
  • 2966閱讀
  • 67回復

[自創小說].魔仔打雷之謎. [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線中毒魔人

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-06-09
魔仔,獸仔,超人,腦人 你又見過未聽過未? ~ tyqvHC  
系LFO既世界,有百萬幾人聲稱自己見過魔仔打雷 {6GX ?aw'  
我系謎既調查員:BEN CHOW "igA^^?X1N  
我系謎既調查員:傻仔王 pe0ax- Zv  
}/&Zo=Q$  
我地一連3集,會為大家解開呢個 :$k1I-^R  
[[[[[[[[[魔仔打雷之謎]]]]]]]] FeMgn`q  
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-06-09
系LFO既世界入面有人見過魔仔, #n{4f1TZ  
魔仔系吾系真系存在? Anu:  
呢個仲系一個謎 BYMdX J  
pZopdEFDK|  
有人講過 m(MQ  
甲:[魔仔出埸個陣會講:想觸電嗎? ] 5,##p"O(  
人:[系啊,我見過魔仔,佢好勁嫁,非常大隻] -dO8Uis$  
q4w]9b/  
謎女郎~ p+|8(w9A${  
BEN CHOW FLIE~ A+8)VlE\  
THX 謎女郎~ ;$zvm`|:  
"qF/7`e[  
我地為大家播放呢條片~ \%Y`>x .  
超人:[我見過魔仔嫁,佢好勁,我用豹影拳打下佢,佢就沖過黎打我. NQ;X|$!zH  
我當時真系好驚,佢大約有1.7米高,個頭好似隻鳥咁,佢仲講左句:想觸電嗎?] 97\K] Tr  
 f_n  
究竟呢個世界有無魔仔呢? ]r3/hDRDL@  
佢系雷神定系魔仔呢 Qs za,09  
呢個都仲系一個謎 |v8h g])I+  
& [@)Er=  
下一集我地會為大家POST上呢張驚世既魔仔相~ ym%` l!  
我地下集再返黎追蹤,魔仔打雷之謎.
[ 中毒魔人在2007-06-10 17:13重新編輯此貼 ]
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-06-09
不知不覺,見過魔仔的人數多達一千萬人  G4 :\6fu  
見過魔仔的人都聲稱魔仔系雷神 !`H{jwH  
究竟魔仔系吾系真正既雷神呢; D!Y@Og.  
定系有d人作野呢~ 我系謎既調查員ben chow仔,佢系傻仔王 "GZ}+K*GG  
系peak有人話影到魔仔出未既一張相 到底呢張相系吾系真?  %V ]v,  
定系有人改圖呢 我地一齊去追蹤一下 h M7 SGEV  
R/"-r^j  
ben cow仔:傻仔王,見到未? =,;$d&#*h  
傻仔王:太快,,睇吾清楚~ frPQi{u$  
ben chow仔:咁我地再黎多次~ Z3c\}HLY  
j>;1jzr2}  
-ak. wwx\  
ben:睇到未 *9r(lmrfj  
傻仔王:睇到喇,但系點解咁檬既 kP[fhOpn  
ben;吾通,真系改圖,超人話呢張驚世既魔仔正面相,系佢影既,我地去問下佢先! }"WovU{*s  
\ [OB.  
超人;[張相我影既,當時見到魔仔,我咩都吾理,琴琴聲跑去影相 J5Zz*'av'  
太快喇,所以有d檬檬地] $`7Fk%#+e  
ysK J=  
傻仔王:吾通,超人講既野系真既~ 0n6eWwY  
ben;我覺得系假的,因為超人點解吾去同佢講下野呢,佢有足夠時間嫁 R[l`# I  
傻仔王:咁又系啵  w (RRu~J  
ben:下一集,我地再為大家解開這個<<魔仔打雷之謎>>
[ 中毒魔人在2007-06-10 17:14重新編輯此貼 ]
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-06-09
第3集~~ ^_\m@   
w=(dJ(7gu  
大家,究竟魔仔系咪都系存在?魔仔在lfo既謎系咪一了百了呢?有人又做左魔仔既公仔,比人睇睇 ;`pIq-=  
今集我傻仔王,同埋我ben chow仔 h_P  
會全力追蹤 HLqN=vE6  
<<魔仔打雷之謎>> +,YK}?e  
7K.],eo0  
系lfo我地調查左好耐,終於搵到見過魔仔既人 hy;V~J#  
am3.Dt2\  
h>*3i#  
呢位系alex2007: G)[gLD{g?  
個一次,我見到魔仔,佢有個雀仔頭,跟著問我想觸電嗎? xLFMC?I  
魔仔出現係美國,中國,英國,連我屋企都搵到 K]B`&ih  
我係自由神象上面見到魔仔,但是6至7秒到,變左隻雷鳥飛走 |pB Fmm*  
我地d人好尊重魔仔既,希望大家會相信我講 D :j5/ *  
R'tvF$3=i  
魔仔存在都有人尊重 A9@coP5  
咁又有人話魔仔己死左 m?yztm~u  
究竟系咪真既呢? --"5yGOL  
定系一D無稽之言? [^ }bc-9?i  
8$]SvfX  
謎女郎~ YI*H]V%w  
BEN FILE~  G$'UK  
THX謎女郎 9]ZfSn)  
BEN:下面就系人話魔仔己死既重要正明~ %hBwc#^  
q({-C  
Tf!6N<dRXR  
系1932年,有2個工人系山洞玩爆破, VByA6^JR  
後來發現,魔仔既屍體系到,, ;Dp*.YJ  
工人:魔仔條屍,系我搵到既,但系吾系好證明到佢系吾系死左 CfS;F  
因為我放佢系車尾箱到,跟住好奇怪魔仔,,,條屍無左 M Ht ~ZVH  
Ws0)B8y,|  
傻仔王:[依~魔仔條屍吾見左.] Z]{=Jy !F  
BEN:[傻仔王,睇埋先啦~] mDp8JNJNE  
傻仔王:[知道喇,BEN CHOW仔] { g[kn^|  
ndDF(qHr  
工人2:[嗯!系我親眼睇到魔仔既屍體!我諗佢死左好耐,因為佢個身好凍 "AXgT[ O  
,我都無咩其他特別野講喇~] DAf@-~c  
ben:[吾通..工人講既野系真?] Q.jThP`p  
傻仔王;:[佢有足夠證據可以話魔仔死左,但系,,,,] -wx~*  
ben:[無相?系咪呢?] : %AEwRZ  
我地又睇下 C :sgT6  
<w*WL_P  
係希臘,考古學家發現左一個好似魔仔的神象         ztHx) !  
唔通魔仔就係太陽神阿波羅個仔 }BT0dKx  
雷電之神? i9qIaG/  
考古學家在某某神殿又發現左宙斯神象 l44QB8 9  
後面有個神象 YW~ 9N  
,但系個頭爆左,而佢個身體好似魔仔,手持一個雷鎚  R#y"SxD()  
唔通佢就係魔仔!? |%|Vlu  
x;:jF_  
& +k*+  
我地已經正實左魔仔系LFO真系存在, F?FfRzZ[  
今集,已經系我地最後一集,各位 有緣再見~
[ 中毒魔人在2007-06-21 23:41重新編輯此貼 ]
離線吾尊者

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-06-09
好無奈,真係好似睇緊迷緊=3=
估唔到=3=係咁易散架
離線牙痴
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-06-09
幾無奈下= = 快D作
歡迎分享新教(基督教信仰)
離線阿剎
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-06-09
謎...無奈,咁中意整謎d野ge
離線ken200502
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-06-09
笑死... *[b>]GXd49  
超人比你打番轉打=.= #+U1QOsz  
下次我整過無錢誕生之迷先=0=
離線chanping
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-06-09
超人:[我見過魔仔嫁,佢好勁,我用豹影拳打下佢,佢就沖過黎打我. R H{P5  q`L )^In"  
我當時真系好驚,佢大約有1.7米高,個頭好似隻鳥咁,佢仲講左句:想觸電嗎?] "LfS@BpN  ]&D= *:c  
IAXAR`<@B*  -Edy ~;_  
依個位好搞笑
冰飛連出屈死你 問你死未
[/quote]
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-06-09
講D野真係好似「謎」果套野=  =
離線clarence2424
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-06-09
o哂咀 R0tT4V+  
請大家留意下集吧= =
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-06-09
今晚打埋第2集先
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-06-10
[quote]引用第2樓中毒魔人於2007-06-09 01:05發表的  : Ow4(1eE_  
第2集~ (y.N-I,  
完成
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-06-10
我覺得好似第一集好D=  =
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-06-10
引用第13樓神‧嵐於2007-06-10 17:24發表的  : 4FRi=d;mP  
我覺得好似第一集好D=  =
a0sz$u  
第3集聽日出街了
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-06-11
人流不好,大家再不回這post就吾作落去了
離線xerviotse
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-06-11
我回呀我回呀,你作得幾好呀~唔係擦鞋呢......好似好多人都整謎咁既@@
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-06-11
引用第16樓xerviotse於2007-06-11 16:28發表的  : *2a"2o  
我回呀我回呀,你作得幾好呀~唔係擦鞋呢......好似好多人都整謎咁既@@
"PI;/(kR  
那你覺得誰作得最好?
離線xerviotse
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-06-11
你好d啦梗係,個個多人識之謎有點兒爛gag=,=
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-06-11
引用第18樓xerviotse於2007-06-11 17:46發表的  : vm+3!s:u  
你好d啦梗係,個個多人識之謎有點兒爛gag=,=
YM_[   
同意!如無意外第3集可能吾會出街,
快速回復
限100 字節

上一個 下一個