切換到寬版
  • 11110閱讀
  • 172回復

日本東北8.9級大地震 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tonytonytony
發帖
icash
只看該作者 100樓  發表於: 2011-03-14
引用第98樓zsdfghjkl於2011-03-14 19:17發表的  :
佢令我諗起戰鬥哥-__-''    http://www.youtube.com/watch?v=noUalJFeYDw   一路跳一路大叫"呢種樂趣用錢都買唔到" [表情]

我只係聽到mega mega fire mega mega fire
SABER~
離線夏露三千
發帖
icash
只看該作者 101樓  發表於: 2011-03-14
引用第98樓zsdfghjkl於2011-03-14 19:17發表的  :
佢令我諗起戰鬥哥-__-''    http://www.youtube.com/watch?v=noUalJFeYDw   一路跳一路大叫"呢種樂趣用錢都買唔到" [表情]

火仔燃起來啦!!!!!!
motto motto!
離線zsdfghjkl

發帖
icash
只看該作者 102樓  發表於: 2011-03-14
引用第99樓夏露三千於2011-03-14 19:19發表的  :
崇日廚自重。
過去歷史能警剔現代人不要重復犯錯,希望諸君能放下仇恨,為日本的災民提供所需物資...
.......

比起中國真係好十倍.....金日我老師同我講話:日本既國民教育係比中國好十倍,就算佢冇地震同中國打仗,中國WIN既probability都唔會好多T^T 仲有送比火仔佢既喝歌!!!http://www.youtube.com/watch?v=-Lk-X8yyWdQ
去去~魔法~走!!!
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 103樓  發表於: 2011-03-14
引用第99樓夏露三千於2011-03-14 19:19發表的  :
過去歷史能警剔現代人不要重復犯錯,希望諸君能放下仇恨,為日本的災民提供所需物資...
.......

報導說他們不淡定...而且搶購物資時讓步和排隊

就連黑幫都收留無家可去的路宿者

感動到世界 得到外國的好評

日本人又說 救的人最重要是外國人 我們要盡力幫助在日本的外國人

我的感想就是令我更喜歡更愛日本...很感動
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 104樓  發表於: 2011-03-14
崇日廚自重。
.......

因為日本的小學生由一年班開始就教有關災害知識(例如:地震演習),所以佢地先咁冷靜,如無記錯,佢地教地震果事就要躲在桌子下,海x就去d比較高既地方。
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
發帖
icash
只看該作者 105樓  發表於: 2011-03-14
引用第101樓夏露三千於2011-03-14 19:25發表的  :
火仔燃起來啦!!!!!!
motto motto!

盡情燃燒吧!我們崇拜的火仔!!!!!!!!!!MEGA MEGA FIRE ............FIRE FIRE!!!!
SABER~
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 106樓  發表於: 2011-03-14
引用第105樓tonytonytony於2011-03-14 19:34發表的  :
盡情燃燒吧!我們崇拜的火仔!!!!!!!!!!MEGA MEGA FIRE ............FIRE FIRE!!!!

燃燒咩先得架
發帖
icash
只看該作者 107樓  發表於: 2011-03-14
引用第106樓火仔於2011-03-14 19:43發表的  :
燃燒咩先得架

燃燒你既潛在能力
SABER~
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 108樓  發表於: 2011-03-14
引用第107樓tonytonytony於2011-03-14 19:47發表的  :
燃燒你既潛在能力

潛在能力
離線202202
發帖
icash
只看該作者 109樓  發表於: 2011-03-14
引用第74樓塵夢於2011-03-13 22:19發表的  :
你知唔知日本做過d咩?
震死幾千人,抵得上一場南京大屠殺?
你話震死既人無辜
無啦啦係南京比人殺既人咪仲無辜
.......

看到這小學雞的言語
我覺得你比較適合住北韓
http://ibbs.hk/?a=202202
咩来的???
離線塵夢
發帖
icash
只看該作者 110樓  發表於: 2011-03-15
引用第109樓202202於2011-03-14 23:21發表的  :
看到這小學雞的言語
我覺得你比較適合住北韓

看到小學雞說別人是小學雞
我認為你絕對應該重回小學重讀
學習一下何謂禮,怎樣尊重別人,尊重自己的國家
天生我來擋你路
離線firen789
發帖
icash
只看該作者 111樓  發表於: 2011-03-15
引用第16樓淆底3499於2011-03-11 22:29發表的  :
地球全年發生地震次數都係過次/萬次(不論強弱)
都話左不論強弱,..微震都計囉OK?
....你用大陸黎計全世界既地震次數?...我想講地震帶既地方唔係集中係大陸囉
.......

地震確實係全年都有好多次
不過你留意一下新聞就會知..日本9.0地震甘岩係supermoon個排
留意番衛星圖 月亮個時係接近垂直對住日本
當然.你可以話NASA,天文學家話supermoon唔會影響
不過只係次次supermoon泥都有災難發生姐
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 112樓  發表於: 2011-03-17
完全不明白為何可以找日本侵華及釣魚台領土爭議的理由黎做藉口?
都不明白用意什麼居心去幸災樂禍?
你睇你的One Piece,火影忍者時..又有沒有想起愛國?
你食你的日本料理時.又有沒有想起愛國?
日本地震了!你想起了侵華?你想起了南京大屠殺?
你現在愛國.對唔住國家對你者地者種人民感到冇面 !!
我都對者種同胞感到冇面!
離線crazyringo
發帖
icash
只看該作者 113樓  發表於: 2011-03-17
國家都唔尊重自己既國民,都唔坦白講出自己既過錯,仲有咩值得尊重既地方
現在得番o的睇完國家自己編輯好既歷史書話別人不好,不對同自稱自己個國家好好既白_only
WW2就係有你地e班人(即個班白_)存在先發生
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 114樓  發表於: 2011-03-17
引用第113樓crazyringo於2011-03-17 16:44發表的  :
國家都唔尊重自己既國民,都唔坦白講出自己既過錯,仲有咩值得尊重既地方 [表情]
現在得番o的睇完國家自己編輯好既歷史書話別人不好,不對同自稱自己個國家好好既白_only
WW2就係有你地e班人(即個班白_)存在先發生

只知道災難不可搵歷史相提並論
之前有位同胞的逆法我認同的..(要打日本第一個去,,求援日本第一個去)
幸災樂禍心態同當時的日本又有何分別?
吃日本的用日本的更有者樣心態的話值頭不知所謂!!
你可以冇同情心但唔可以有幸災樂禍心態!
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 115樓  發表於: 2011-03-17
引用第109樓202202於2011-03-14 23:21發表的  :
看到這小學雞的言語
我覺得你比較適合住北韓

即係咁 我唔覺得呢樣野關小學雞咩事
的確日本之前係對中國造成好多傷害
但過左去既野就應該忘記佢
現時大部份中/香港人都用緊日本既野....
離線jamespuilam
發帖
icash
只看該作者 116樓  發表於: 2011-03-17
引用第74樓塵夢於2011-03-13 22:19發表的  :
你知唔知日本做過d咩?
震死幾千人,抵得上一場南京大屠殺?
你話震死既人無辜
無啦啦係南京比人殺既人咪仲無辜
.......

死人好開心?
人地得罪左你咩?
就算WW2屠殺中國人個堆根本就同依家受災個堆係唔同人
被仇恨所矇蔽了的雙眼,看清楚現實吧!
http://bbs.games-bbs.com/read.php?tid=14546
超級無敵十分急收破空拳,十字旋風拳
離線viixcext
發帖
icash
只看該作者 117樓  發表於: 2011-03-18
南京屠果代日本人都大部份唔係到啦 有咩好憎
離線塵夢
發帖
icash
只看該作者 118樓  發表於: 2011-03-18
引用第116樓jamespuilam於2011-03-17 22:59發表的  :
死人好開心?
人地得罪左你咩?
就算WW2屠殺中國人個堆根本就同依家受災個堆係唔同人
被仇恨所矇蔽了的雙眼,看清楚現實吧!

即係咁
我無話過要好開心
我只係話呢d係報應
為自己做過既事而有既代價
所以,我只係唔認同d人話日本點慘點慘
佢地應該要欣然接受自己種下的惡果
天生我來擋你路
離線霍雷2366
發帖
icash
只看該作者 119樓  發表於: 2011-03-18
引用第118樓塵夢於2011-03-18 11:58發表的  :
即係咁
我無話過要好開心
我只係話呢d係報應
為自己做過既事而有既代價
.......

50幾60年前 差唔多係佢阿爺果個年代 打我地中國
為何你要講到 報應落係佢地個仔同孫到?
快速回復
限100 字節

上一個 下一個