切換到寬版
  • 2739閱讀
  • 21回復

[原創]雞翼EX分析=_="(攪o店左) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小聰

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-07-10
雞翼EX分析=_="(攪o店左)
雞翼EX個樣(好樣..): b5I 8jPj4c  
E1dhj3+3  
佢係一個狗到冇得狗既壞細路,壞到打死老豆,大個唔係做黑社會就揸兜,哈哈 U<>@)0~7g!  
ZS=;)  
睇下佢D能力先 q&_\A0  
能力       能力值   每加1點的效果 @&%/<|4P5  
HP       730         6.5 :UAcS^n7h"  
MP       530           5 />pAZa  
SP       500           6 }2:q#}"  
STR       15         1.5 \I^"^'CP  
DEF       15         1.5 y7+n*|H  
AGI         9         0.9 hl] y):  
e@S$[,8  
fY?:SPR+  
基本能力係差d架啦,不過hp都唔小,每一點都有6.5,好好好...... EyA(W;r.  
qR_Np5nHF  
好啦,睇下佢d招 }Kp$/CYd  
猛虎拳EX 9_.pLLx  
@F*z/E}e  
出法:擋>拳 3orL;(.G  
得到方法:一開始就有 5|>ms)[RQ  
優點:佢既拳出得好快(唔計起手= =)都有成3000攻,但得1hit,如果有多hit就正啦~ i )$+#N  
缺點:儲太耐氣啦(係度扮哂型咁) eibkG  
破解方法:睇準佢起手時,因為佢起手都要一段時間,可以用d遠攻打佢(e.g:真豹影拳,鬼哭咁) 0>D*d'xLd  
故事實用度:★★★☆☆ uFhPNR2l  
vs實用度:★★★☆☆ jTZi< Y:bB  
(5粒最多) 9j5|o([J  
GoH.0e Q^  
氣功砲 o|c&$)m  
5wE6gRJ  
出法:擋攻攻 nh80"Ny5  
得到方法:一開始就有 3)9e-@  
優點:E招我相信係EX最好用既一招,佢起手快,收手又快,攻擊都唔錯 !'IZr{Y>  
缺點:呢招幾乎係完美,係出招時後面門神大開 Da!vGr  
破解方法:係佢後面用任何攻擊就886 q8.Z7ux  
故事實用度:★★★★★ 8 nqF i  
vs實用度:★★★★☆ qJ O6m-  
(5粒最多) %e)vl[:}  
Y,EF'Ot  
[eBt Dc*w  
虎威腿 Evqy e;  
xj&~>&U){;  
出法:擋>跳 cxvO,8NiB  
得到方法:抽LFO卡 2PUB@B' +  
優點:佢冇咩突出,係名勝在屈,打到人埋牆時,狂用=_=一黎可以屈死人,二黎可以好快咁升招 g\?07@Zd|  
缺點:太硬直啦,冇得上下,有d浪費左呢招 g 4|ai*^  
破解方法:好易,只要用遠攻(e.g:真豹),前衝型(e.g:超虎)既攻擊就say 88 G`&P|xYg  
故事實用度:★★☆☆☆ ,,6lQ]wG  
vs實用度:★☆☆☆☆ ;-l^X%r  
(5粒最多) Ux{QYjF E  
heB![N0:  
餓虎殺 fA0wQz]u  
起手 4 >H0a  
收手 S4_ZG>\VT  
出法:擋上下攻 t6 kLZ  
得到方法:擋LFO卡 TDy)A2Z  
優點:攻都幾高,仲有兩hit,善於突擊,o係究極好大機會可以秒殺(其實係龍翼想破真虎而諗出黎既 k`]76C7  
缺點:起手既防唔夠,比人hi一hi就出唔到@@ Zy{hYHQ  
破解方法:起手時用近攻(e.g:破空腳)打一打,就破啦~ _ouZd.  
故事實用度:★★★★☆ 8wZ $Hq  
vs實用度:★★★☆☆ w^n&S=E E~  
(5粒最多) =knLkbiq7,  
YcR: _ac  
nw_|W)JVQ  
虎威腿EX(唔該ookk)-_- B}* \ pdJ  
2`ERrh^i"  
出法:擋後前跳 M9Yov4k,4]  
得到方法:  G;A  
優點:攻擊好高,用mp量唔多,,好似有12HIT,係虎威腿既超強板,兩隻腳有電流,好屈~ ]W%rhppC  
缺點:同虎威腿一樣,後門大開 qoZAZ&|HI  
破解方法:後面用遠攻(e.g:破空拳)就破到 V~5vR`}  
故事實用度:★★★★☆ uC#] F@  
vs實用度:★★★★☆ p)"EenUK  
(5粒最多) SrOv* D3  
kkj@!1q(wO  
好啦,睇完招就睇下我建議著咩裝~ d(9SkXr  
'd;aAG  
皇鏈x2 炎冰頭,聖袍,炎冰盾,龍鞋,勇手,魔爪拳套,p.h光棒 )cZ KB0*+  
.>PwbZ  
再睇下點配點(如著我建議既裝,可以跟呢度) jv1p'qs4  
K@! hrye  
  爆攻,爆防,hp去到2500,mp去到2500,sp去到1000,之後是但 Z/v )^VR  
B>z^W+Unyn  
學招次序(建議) C:bA:O  
<S;YNHLC  
齊招:氣功砲>猛虎拳ex>餓虎殺>虎威腿ex>虎威腿 XRyeEwA;pp  
冇虎威腿ex:氣功砲>猛虎拳ex>餓虎殺>虎威腿 kI5LG6  
冇餓虎殺:氣功砲>猛虎拳ex>虎威腿ex>虎威腿 3W.D^^)eCV  
冇虎威腿:氣功砲>猛虎拳ex>餓虎殺>虎威腿ex Z3ODZfu>  
冇虎威腿ex同餓虎殺:氣功砲>猛虎拳ex>虎威腿 *tkf) [(  
冇虎威腿ex同虎威腿:氣功砲>猛虎拳ex>餓虎殺 KVViTpZ  
冇虎威腿同餓虎殺:氣功砲>猛虎拳ex>虎威腿ex ^{++h?cS)  
冇招:氣功砲>猛虎拳ex(不如唔好操啦) 1hV&/Qr  
/w2IL7}  
總結: ~{kA;uw  
龍翼ex都係一個攻擊型既角色 >SYOtzg%  
防禦就差d啦,所以可著一d防禦型既裝 P>x88M  
咁就萬無一失啦 7ruWmy;j  
^<v.= 7cL0  
 60f%J1u  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~完~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ A,= R`m  
BP4vOZ0$  
加精華得唔得呀-_- ?o/p}6  
ilQ\+xR{b  
唔得=_= a" 1LF`  
by~瘋人~
[ 此貼被真‧之子在2006-07-16 23:13重新編� ]
1條評分
離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-07-10
等我比幅虎威腿ex圖你la! kll ,^A  
F{}:e QD  
bs?4|#[K  
加分唔該^^
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-07-10
唔該wo~-_-
1條評分
離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-07-10
引用第2樓真‧之子2006-07-10 15:54發表的“”: \<y#$:4r<8  
唔該wo~-_-
%,)Xi  
請註名係我提供
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-07-10
樓主,提晒你,你必須在06-07-17 15:47之前完成此分析,否則刪post
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-07-10
引用第4樓七聖尊2006-07-10 16:07發表的“”: v y F(k3W  
樓主,提晒你,你必須在06-07-17 15:47之前完成此分析,否則刪post
Ga^k1TQq  
錯啦,我2日就會攪好架啦+_+
離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-07-10
建議著裝問題:  3Kum  
我建議的裝有 ~wRozV  
皇者頭盔X1 Z7R+'OC  
皇者項鍊X2 &,`P%a&k  
炎冰盾X1 Aaix? |XN  
迅雷甲X1 OAz -w  
迅雷拳套X1 h%@#jvh?4  
謎之爪X1 vweD{\b  
龍神之鞋X1 n?A;'\cK  
 6@ )bZ|  
加分唔該^^
1條評分
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-07-10
乜唔係龍翼ex咩??你打錯字啦,個分析唔錯,但係有動畫仲好。

離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-07-10
引用第10樓疾風之龍2006-07-10 19:05發表的“”: ~(` iRxK  
乜唔係龍翼ex咩??你打錯字啦,個分析唔錯,但係有動畫仲好。
f"5vpU^5*  
人地想搞笑呀嗎...
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-07-10
唔係ar fa??? 3B|o   
氣功炮都叫起/收快 / %U+kW  
慢到唔知點講.. l7P~_X_)"  
8:,l+[\  
我估你對快同慢既判定有d...
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-07-10
餓虎殺跌番落黎個陣因為係反方向,由於餓虎殺範圍唔太大,所以好易係落黎個陣比人打中
離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-07-10
引用第12樓~瘋人~2006-07-10 19:09發表的“”: WLEjRx  
唔係ar fa??? hd.^ZD7  
氣功炮都叫起/收快 v3Y/D1jd"  
慢到唔知點講..
我估你對快同慢既判定有d...
m6)8L?B   
但是10lv的氣功炮起手和收手都是比教快的
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-07-10
引用第6樓ookk2006-07-10 17:42發表的“”: Tz1St{s\  
建議著裝問題: 1_THBL26d  
我建議的裝有 s2Ivd*=mT  
皇者頭盔X1 0}k[s+^  
皇者項鍊X2 /+ vl({vV  
炎冰盾X1 7$+n"Cfm  
.......
+s c|PB  
咪住,我都唔用你既建議,咁都加-_-
離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-07-10
引用第15樓真‧之子2006-07-10 20:52發表的“”:
咪住,我都唔用你既建議,咁都加-_-
d>eVR  
你唔用佢既建議姐 /i$E|[  
_`|Hk2O  
但係都係一個建議吧。 /pZLt)=P  
gX5I`mm  
又唔係反常
離線可樂
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-07-10
咩叫破風拳?(破虎威腿ex果到…)
離線混元-熙
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-07-10
幾好......又教人點用裝,學招果道重詳盡.......... B1 oi]hDy  
希望唔好-我野la
星仔係正義的化身,唔好用星仔昆人啊!
網上騙案:輕則警師警戒,重則入牢房
唔好昆人啊!
離線abc123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-07-11
引用第14樓ookk2006-07-10 19:13發表的“”:
但是10lv的氣功炮起手和收手都是比教快的
n]?Yv E  
10 lv還10 lv orz....好多人都係得6-8 lv 囧rz....洗唔洗送個囧字比你
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-07-16
引用第14樓可樂2006-07-10 21:55發表的“”: l{ja2brX  
咩叫破風拳?(破虎威腿ex果到…)
}kzGuNj  
SOR-.-打錯字
離線ben323828
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-07-18
I have虎威腿ex
1條評分
離線混元-熙
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-07-18
引用第18樓ben3238282006-07-18 13:13發表的“”: ,p2BB"^_i  
I have虎威腿ex
[P~6O>a5p  
WT CH
1條評分
星仔係正義的化身,唔好用星仔昆人啊!
網上騙案:輕則警師警戒,重則入牢房
唔好昆人啊!
快速回復
限100 字節

上一個 下一個