切換到寬版
  • 6286閱讀
  • 63回復

黃金之蒼龍vs黑日殺機(唔係格招 係全面分析黑日殺機 增加吸近能力分析) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-03-01
引用第19樓marcellus於2009-03-01 17:13發表的  :
佢應該係因為比人打中左之後受身先咁

話左條片疾左一下 等我補充番先
離線fongjack1
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-03-01
如果黑日既時間多d就可能有得比
不過黃金狂出,跟本唔洗玩
離線5555886
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-03-01
我覺得你分析既攻擊力同埋總結係廢話==

不過都THX你正左咁既野出黎,可能GM會改黑日,改到勁過金龍@@
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-03-01
引用第22樓5555886於2009-03-01 20:52發表的  :
我覺得你分析既攻擊力同埋總結係廢話==
不過都THX你正左咁既野出黎,可能GM會改黑日,改到勁過金龍@@

你分析囉 廢話我睇唔出有幾廢=.=
離線核爆狗
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-03-01
黑日殺機無黃金之蒼龍強
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-03-01
先多謝樓主咁比心機用兩招黎做分析比較:p
不過個人就唔多同意黑日比黃蒼實用呢個結論-_-r
本人都有玩zack,岩岩同人打左十幾場...講真出黑日既次數真係唔多
咁係因為難中,範圍只有直線前後二三個位....真係上少少落少少都會一d都食唔到
當你打唔中人咁人地就可以坐定定等你收手了= ="
而且正常一場vs人地都唔係企係度比你出黑日吧
不過一下咁就1000hp4500mp...打唔中人就真係好肉赤
再者我發覺原來就算吸近左都未必一定會食晒成招....有時唔知點解吸近左都係差少少食唔到光柱
如果同黃蒼比既話...黃蒼上下左右都打到...一條柱已經秒到人...基本上出完人地都非死即傷,但係黑日中唔中都係問題
再者...迪倫同zack暫時異轉既實力都係差好遠...迪倫就算出完黃蒼剩好少血但係三頭龍波昇龍殺已經絕對夠抽大部分角色
但係zack出完黑日之後無左1000hp4500mp之後如果招黑日打唔中人就真係會無言...其他招廢到= ="

補多句:如果範圍可以改做上下都可以食到咁呢招就真係實用啦:p
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-03-01
引用第25樓夜雲於2009-03-01 21:17發表的  :
本人都有玩zack,岩岩同人打左十幾場...講真出黑日既次數真係唔多
咁係因為難中,範圍只有直線前後二三個位....真係上少少落少少都會一d都食唔到
.......

的確 我都發現了黑日打怪先比較易全中 打玩家時佢既吸近能力令敵人次次飛得太遠 吸左敵人唔知去邊 搞到食唔到全招
同埋依招發現如果人地出緊招時再出黑日 姐係格招 黑日就算破左人地但人地係扣勁小(可能因為黑日小hit) 冇啦啦自己又冇左1千血
出完好易比人反擊 看來只能夠vs時人地冇出招狀態下在你身邊才可全中 但有可能因為吸近令敵人全中唔到
黑日殺機依招真怪 但因為咁黑日一定唔會係禁招 真係忍唔住講一句:依招做乜咁多缺點嫁
離線0099090

發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-03-01
引用第25樓夜雲於2009-03-01 21:17發表的  :
.......

撒2剛強化完
實力已沒相差這麼遠了
同埋蒼龍不是個個人有:x
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-03-01
引用第26樓lfoqazwsx於2009-03-01 21:51發表的  :
的確 我都發現了黑日打怪先比較易全中 打玩家時佢既吸近能力令敵人次次飛得太遠 吸左敵人唔知去邊 搞到食唔到全招
同埋依招發現如果人地出緊招時再出黑日 姐係格招 黑日就算破左人地但人地係扣勁小(可能因為黑日小hit) 冇啦啦自己又冇左1千血
出完好易比人反擊 看來只能夠vs時人地冇出招狀態下在你身邊才可全中 但有可能因為吸近令敵人全中唔到
黑日殺機依招真怪 但因為咁黑日一定唔會係禁招 真係忍唔住講一句:依招做乜咁多缺點嫁

但係vs時要人地又唔出招又企係你旁邊既機會真係....

引用第27樓0099090於2009-03-01 21:55發表的  :

撒2剛強化完
實力已沒相差這麼遠了

雖然撒2剛強化完
實力是高了那麼一點點...
但比起迪倫還是天和地的分別-_-r
樓主的題目是黃蒼比黑日嘛...咱們就先別理多少人有黃蒼好了-_-r
離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-03-01
.......

狼牙一d都唔廢,只係衰在冇上下
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-03-01
引用第27樓0099090於2009-03-01 21:55發表的  :
撒2剛強化完
實力已沒相差這麼遠了

實力近左係的確 但係仲係差好遠 例如迪倫1萬 撒卡原本1千 依家2千 但都係差好遠
同埋撒卡有一大缺點 4招全部都係直線攻擊=.= 遲d招凶狼絕閃又係直線攻擊 搞乜呀 撒卡咁鐘意硬鬥硬既
離線0099090

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-03-01
引用第30樓lfoqazwsx於2009-03-01 21:58發表的  :
實力近左係的確 但係仲係差好遠 例如迪倫1萬 撒卡原本1千 依家2千 但都係差好遠
同埋撒卡有一大缺點 4招全部都係直線攻擊=.= 遲d招凶狼絕閃又係直線攻擊 搞埋呀 撒卡咁鐘意硬鬥硬既

三重仲要收手爆慢
攻又不高=[
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-03-01
引用第30樓lfoqazwsx於2009-03-01 21:58發表的  :
同埋撒卡有一大缺點 4招全部都係直線攻擊=.= 遲d招凶狼絕閃又係直線攻擊 搞埋呀 撒卡咁鐘意硬鬥硬既

全部直線招搞到戰術靈活性好低= ="
再+上撒異無咩連招-_-r
離線天魔2010
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-03-01
幾好格下

離線影之暴風
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-03-01
不如樓主試下二個都唔好穿裝,甘會公平d
p.s.:真係可以同黃金打wo,不過輸

http://ibbs.hk/?u=31642
離線愛你哈哈
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-03-01
扣1000血都唔叫多呀= =?
擺明黑日就比黃金差好多 = =
mp用量我都唔覺得少囉
黃金個范圍大到..
差唔多半個場格招勁到阿媽咁..
你黑日最多米用2-3次!
唔中又有咩用?
黃金個格招力比黑日勁得多囉"
我諗而家招格到黑日一定格唔到黃金<<
地崩格到黃金我已試左其他唔知"
但係好多人物都一定格唔到!!
仲有你打得遠唔遠先係問題"
如果1個迪倫200lv有黃金...分分鍾用兩次都仲得"
一中即死....黑日邊夠好用?

與朋友2字告別...我永遠敗北
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-03-01
引用第35樓愛你哈哈於2009-03-01 22:53發表的  :
扣1000血都唔叫多呀= =?
擺明黑日就比黃金差好多 = =
mp用量我都唔覺得少囉
黃金個范圍大到..
差唔多半個場格招勁到阿媽咁..
.......

真係多黃金支持者 其實我都仲測緊依招 但因為一路都搵唔到幫手
搞到唔係太確定黑日既vs時實用能力(vs命中率,vs時全中率,vs格招問題等等問題)
但其他能力應該係分析冇錯 vs實用能力個度未搵到幫手測得唔太清楚
[ lfoqazwsx在2009-03-01 23:50重新編輯此帖 ]
離線jj俠

發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-03-01
昇龍殺跟黑日殺機交手嗎....
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-03-01
引用第37樓jj俠於2009-03-01 23:45發表的  :
昇龍殺跟黑日殺機交手嗎....

冇得交手 時間又難岩key 所以我測左兩次就放棄
就算時間岩key昇龍殺都輸緊 正面既話 昇龍殺自身防唔高又點會羸呢(如果下面昇上黎就唔知了 冇測)
但黑日好怪的是 只要人地出緊招時(咩招都得) 就算破左敵人既招時 敵人以經唔會全中黑日了 敵人會扣勁小血
黑日好難岩位 次次人地一係飛走一係就格招搞到全中唔到扣dd
要人地真係唔郁同冇出招狀態下黑日先有機會全中 但又有可能吸近的能力令黑日又全中唔到
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-03-01
不要那麼快下結論

也許黑日殺機還會改進
快速回復
限100 字節

上一個 下一個