切換到寬版
  • 2003閱讀
  • 21回復

[自創小說]LFO任務比賽-菲沙的修練 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線呀樂

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-10-29
— 本帖被 牙凌 執行鎖定操作(2007-08-19) —
菲沙的修練 #]z_pp:  
zj 2l&)N  
勝利條件:打敗卓男,龍翼EX,蓋亞 gXe`G( w  
敗北條件:菲沙被擊倒 l(d3N4iz  
任務獎品:雷伯特之劍 M`H@ % M  
場景:冰火皇后島 tC\(H=ecP  
!YIW8SP)  
菲沙在上次比上帝之手等人禁錮了之後,一直心心不憤.一直想修練出可以打敗上帝之手等人的絕招... .x][ _I>  
l09DH+  
【不悅圖】菲沙:新的絕招要做怎麼先能絕出呢....我要冷靜一點! i/RA/q  
Xp0S  
 如是者,菲沙便練了多天.....(打怪) F.-:4m(Z  
^1;Eq>u  
【傷心圖】菲沙:要怎樣!要怎麼先絕到新的絕招!天!請教教我吧!!! A$-\Er+f  
 (鏡心婆婆出現了)        }NKnV3G/Z  
【正常圖】鏡心婆婆:我的孩子,你做麼這樣煩惱? S^A+Km3VB  
【傷心圖】菲沙:婆婆,求求你,教教我吧. 0ni/!}YP_  
【正常圖】鏡心婆婆:你只的是你新的絕招嗎? Aaz2._:/-m  
【不悅圖】菲沙:嗯...我真的想不到... KN".0WU  
【正常圖】鏡心婆婆:孩子,地球的東西是宇宙開闢出來的,是宇宙給這裡的生命, Bb.U4#  
     種種東西是宇宙做出來的,你一定要信宇宙,因為他會給你能力.明白嗎? t>h:s3c  
 (鏡心婆婆走了) o_n 3.O=  
【思想圖】菲沙心想:婆婆的意思是只....? /ommM  
 (突然,卓男,龍翼EX,蓋亞等人到了) R})b%y`]  
【驚訝圖】菲沙:你地怎麼會來的!?你們想做麼!? DVjwY_nG7  
【正常圖】卓男:我們的主子想你們和我們一起,之前你沒有入我們的組織 =H8Y  
        現在我們想你入我們的. R <;;Ph  
【正常圖】菲沙:我!是!不!會!的! t^"8 v3'h  
【憤怒圖】龍翼EX:你不會我們就將你死在這裡!!! !7Nz_d~n  
【奸笑圖】卓男:不要打草驚蛇,我們要留他,我們給他一次機會,你想玩就和他玩玩吧! W|\ $}@>  
        但是不要打死他,不是的話你會和他一樣.  \nU_UH  
【奸笑圖】龍翼EX:明白了!小小的冰尊者,來吧! a LJ d1Q  
 ********打龍翼EX,勝******* Ww=b{lUD  
~龍翼EX出猛虎拳EX,打中了~ |jb,sd[=S  
【受傷圖】菲沙:....... ,M=s3D 8C  
【正常圖】蓋亞:....... ^w z 2e  
【奸笑圖】卓男:留你一條命,給你5天時間,如果你不入就要上天堂了~!嘿嘿!! 2k!4oVUN  
 (卓男,龍翼EX,蓋亞走了) @@H?w7y?&  
【憤怒圖】菲沙:可惡!我一定會練出新絕招,之後把你打倒! ,&G !9}EC  
      Lm*PHG  
*****打怪******** Y=Om0=v  
        (菲雲來了) /]-a 1  
【正常圖】菲雲:哥哥,你做怎麼?仲想新絕招的問題? :*MR$Jf  
【正常圖】菲沙:第第,我現在不知如何是好... >1hhz  
【正常圖】菲雲:這不是之前的你喔~哈哈~就等本大爺幫你練習吧!哈哈~  1t }  
*****打菲雲,勝******* "x O+  
~菲雲出大轟炸,菲沙出鑽石風暴~ m^>v~Q~~  
【微笑圖】菲沙:第第你的技術進一步了! Pxf/*z  
【微笑圖 菲雲:你都不錯~經本大爺幫了你之後,想到了怎麼? Suy +XHV  
【思想圖】菲沙:我開始想到了...婆婆的說話開始明白了~ ^xQPj6P}  
【正常圖】菲雲:這麼我不管你了~你慢慢吧~! 3 <_=Vyf  
 (菲雲走了) xM![  
【正常圖 菲沙:宇宙..宇宙...我明白了!! 6 tl#AJ-  
     宇宙是怎麼到做到的,我只要信他就可以了!!! %|'VucLx  
*****打怪到一地方***** #~[{*[B+  
  (時間過得快,5天的時間到了) ^Vg-fO]V  
【正常圖】菲沙:快練成了....就是仲有小小...是怎麼呢? xB5QM #w\  
(卓男,龍翼EX,蓋亞到了) t"P:}ps{?  
【正常圖】卓男:5天時間到了..你入我們的組織嗎? +aN"*//i  
【正常圖】菲沙:我說過了,我是不會的! vQy+^deW  
【奸笑圖】卓男:不要怪我們了~!龍翼去吧! a(lmm@;V<  
****龍翼EX,勝***** X=V2^zrt  
龍翼虎威腿EX,菲沙出冰霜拳~ 5 Q/yPQN  
【奸笑圖】卓男:有點本事喔...上吧! %Ot*k%F  
【憤怒圖】龍翼EX:哈哈!幫助悟地的小子~這天是你的要死的日子!!! <YvW /x  
【正常圖】蓋亞:....... a"^rOiXR{  
【受傷圖】菲沙心想:這樣下去只有死路一條.....要快點想.. PxA OKUpI  
        我的新絕招仲有小小先可以出到... +#9 4 X)*  
*****打蓋亞,勝****** PQP|V>g  
~蓋亞出牢不破,菲沙檔了~~ KpT =twcK  
【奸笑圖】卓男:哼!甚麼四大尊者!原來實力都是不外如事吧! Y(=A HmR  
【受傷圖】菲沙:你..你..你.. Qcn;:6_&W  
【受傷圖】菲沙:蓋亞..你記得我們小時候嗎?小時候,你經常和我們一起玩 CI=M0  
        這快樂的時間我是不會消失的!!!   ^.c<b_(=h  
【正常圖】蓋亞心想:菲沙..... MH|R@g  
【正常圖】蓋亞:我...我們是一起的!!!!! * 'Bu-1{  
【不悅圖】蓋亞:我比他們用了一樣東西我先會和他們一起... i&j]FX6q  
     我不能永永遠遠幫你,只可以說要信婆婆的話. q^h/64F  
【受傷圖】菲沙:婆婆..的話!? 1NkJs&  
 (蓋亞走了) dUv(Pu(.#  
【憤怒圖】龍翼EX:他這人...不幫我們!!!想死喔!回去真要教訓他!! pO)5NbU  
【奸笑圖】卓男:不用管他,先完成任務吧. kAq#cLprG  
【奸笑圖】卓男:朋友,要上天堂了! v^B2etiX_  
*****打卓男,勝***** p3 V?n[/}  
~卓男出一飛衝天,中了~ 1 0^FfwRfM  
【憤怒圖】菲沙:我..我..是不會死亡的!!!!!! a#a n+JY3  
【憤怒圖】菲沙:宇宙,請給我能力吧!!! 4+MaV<!tU^  
【憤怒圖】菲沙:最強奧義!!!!!!!!! M2I*_pI  
~菲沙出宇宙冰河,卓男/龍翼EX中了~ +v< \l=  
【受傷圖】卓男:他..他..怎會的!? Z=oGyA  
【受傷圖】卓男心想:現在的我們不可能打敗他的... vbfQy2q  
【受傷圖】卓男:走吧~ d6)+d9?<  
【憤怒圖】龍翼EX:這怎快就玩完,真不好玩~ WZ=$c]gG  
【驚訝圖】菲沙心想:婆婆...謝謝你... 1rON8=E  
rTqGtmulG  
========完========== z fu)X!t^  
U:bnX51D4  
掂唔掂 V=<AI.Z:w  
g]E3+:5dk  
有2000字=0=
1條評分
高登童子軍不停侵入各大論壇
各壇主小心: )

離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-10-29
宇宙冰河係七聖下freeze已經識出-_-
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-10-29
引用第1樓~瘋人~2006-10-29 20:59發表的: ~/XDA:nfL:  
宇宙冰河係七聖下freeze已經識出-_-
Tgh?=]H  
-hc8IS  
C但啦=_=

離線油俠
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-10-29
鏡心婆婆點解咁得嫁去冰火皇后島呀=.= U^7bj  
[好遠嫁bor]
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-10-29
引用第3樓油俠2006-10-29 21:12發表的: d;]m wLB0  
鏡心婆婆點解咁得嫁去冰火皇后島呀=.= Z"%.  
[好遠嫁bor] [表情]
elQjPvb  
=y_KL  
休息 )G Alj;9A$  
V7r_Ubg@K  
你唔知咩..有個咩咩傳送機 快好多

離線牙然

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-10-29
啊=_= vI0,6fOd6  
我有d對手了.... rKUtTj  
不錯嘛.. G<D8a2q  
但有d句子半書面語半口語 U4fv$g V  
怪怪地...
我不想飛翔,只是沒有立足的地方。
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-10-29
引用第5樓牙然2006-10-29 21:27發表的: 5\C(2naf  
啊=_= P dqvXc  
我有d對手了.... G=|?aK{p  
不錯嘛.. [*p;+&+/ZM  
但有d句子半書面語半口語 2A; i  
怪怪地...
jI7 x<=  
#p>&|I  
呵呵~ r=0PW_r:  
|ugdl|f  
仲有好多人喔~ cM'MgX9  
eN.6l2-  
我有D唔知點打= ="

離線chinyiufai
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-10-29
我想問呢!!蓋亞why加入上帝之手?? XXum2eA  
你做得好 但任務獎品:雷伯特之劍 (唔好) #%k_V+o3  
冰尊的專用物品好D
離線自己

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-10-29
引用第0樓aesopc7782006-10-29 20:56發表的: KJoa^e;~  
菲沙的修練
勝利條件:打敗卓男,龍翼EX,蓋亞 C] mp <  
敗北條件:菲沙被擊倒 RNw#s R  
任務獎品:雷伯特之劍 bT2c&VPCE  
.......
2WH(c$6PWf  
好感動...(蓋亞和菲沙對話嗰段)

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線自己

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-10-29
仲有天x者去佐where

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-10-29
引用第7樓chinyiufai2006-10-29 21:30發表的: >ph=?M KD  
我想問呢!!蓋亞why加入上帝之手?? 2(GY k  
你做得好 但任務獎品:雷伯特之劍 (唔好) P??P"^hU  
冰尊的專用物品好D
Vbp @n  
81|[Y'f  
唔知u1 &&<l}E  
1N$OXLu  
傻啦...如果用D U1冇出個的裝一定玩完0,0 { /!ryOA65  
X1B)(|7$  
我第2次玩果時就係因為獎品過份變態-.-(達爾神劍)=.= H?r~% bh  
ZK t{3P  
先至死..你估U1會為左你一個小小的姑事以幫你整個新物品咩=_= <ndY6n3  
J)Yz@0#T(;  
佢到理得你=.= 如果唔係我出呢個獎品名啦--->天冰神劍

離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-10-29
引用第9樓p017hyt2006-10-29 22:42發表的: ZGh6- /  
仲有天x者去佐where
ZZkc) @  
DS4y@,/)'  
唔知佢....天好似唔係幫上手 t;3).F  
e@O]c "  
有2千字=0=

離線牙良
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-10-30
唔錯... @`B_Q v@  
但你好似打少左D字... 0r$n  
【奸笑圖】卓男:不要怪我們了~!龍翼去吧!<---打少左個(EX),應該係: dlZ2iDQ%  
【奸笑圖】卓男:不要怪我們了~!龍翼EX去吧! { **W7\h  
****龍翼EX,勝*****<---打少左個(打),應該係: *@@dO_%6  
****打龍翼EX,勝***** 4!ZT_q  
龍翼虎威腿EX,菲沙出冰霜拳~<---打少左個(EX出),應該係: >@G"*le*)  
龍翼EX出虎威腿EX,菲沙出冰霜拳
.
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-10-30
係咪樓主作的 xp^Jp  
很棒哦
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-10-30
引用第12樓alan20057412006-10-30 09:46發表的: kbH@h2Ww  
唔錯... ~-sG&u>  
但你好似打少左D字... 3;uLBuZOCN  
【奸笑圖】卓男:不要怪我們了~!龍翼去吧!<---打少左個(EX),應該係: ]i1OssV~>  
【奸笑圖】卓男:不要怪我們了~!龍翼EX去吧! S5H}   
****龍翼EX,勝*****<---打少左個(打),應該係: g#1 Y4  
.......
XXwo(trs~=  
mL#$8wUdt{  
傻啦.... {5ehm  
5V/]7>b1  
佢係龍翼...只係GAME名唔一樣..明唔明= =? h^,L) E  
b o_`P3  
EX<--只係GAME多左的字...漫畫/GAME姑事到係講龍翼...

離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-10-30
引用第13樓小聰2006-10-30 12:44發表的: L0{ [L  
係咪樓主作的 &?xtmg<d  
很棒哦
nHZhP4W  
E*,nKJu'r  
嗯...係咁+多D啦~呵

離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-10-31
【正常圖】菲沙:第第,我現在不知如何是好... hl)jE 06  
第第- - 3rJ LLYR  
【不悅圖】菲沙:新的絕招要做怎麼先能出呢....我要冷靜一點! Z>X]'q03  
【正常圖】菲雲:哥哥,你做怎麼?仲想新絕招的問題? F,K))325  
【不悅圖】蓋亞:我他們用了一樣東西我先會和他們一起... T#I}w\XlhP  
紅色係口語- - X(8LhsP  
藍色錯字- -
[ 此貼被地獄の龍在2006-10-31 16:22重新編� ]
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-10-31
引用第17樓地獄の龍2006-10-31 16:09發表的: _t4(H))]vG  
【正常圖】菲沙:第第,我現在不知如何是好... o,0 Z^"|  
第第- - hD,|CQ  
【不悅圖】菲沙:新的絕招要做怎麼先能出呢....我要冷靜一點! GyFA1%(o  
【正常圖】菲雲:哥哥,你做怎麼?仲想新絕招的問題? \~U:k4  
【不悅圖】蓋亞:我他們用了一樣東西我先會和他們一起... FBzsM7]j  
.......
9Gx`[{wI9<  
f%[xl6VE;  
u1會幫手=.=

離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-10-31
佢哋會覺得你煩咁咪唔畀你入選囉- -
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-10-31
引用第19樓地獄の龍2006-10-31 18:10發表的: Y\4B2:Qd9  
佢哋會覺得你煩咁咪唔畀你入選囉- -
0]nveC$  
? 5OK4cR  
]咁你到唔洗唔好呀=-=