切換到寬版
  • 5215閱讀
  • 89回復

星期四被暗改既野 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線adam6hau
發帖
icash
只看該作者 60樓  發表於: 2008-11-30
引用第57樓99636於2008-11-30 09:30發表的  :
死6+1頭.無la la做咩罵邪神呀.佢出現lfo先平衡反.你有種話箭佬唔屈呀!我見到d箭佬個個講技術.邊好似你咁.玩浮空唔洗技術?你咁勁.你咪試下玩原子能量.就算d無品人士係咁屈呀.但又咪係要打得中先屈到.vs你唔可以小用浮空技家.你小用無人話你屈.你用得好無人話你廢.你唔見e家好小浮空技la咩.都係多得邪神呀!你再講邪神咩壞話我就中8+1你.

請你再看多幾次我52樓同55樓的回文
答一答我
點解要在玩家買o左之後先改弱?
不要用平衡來作藉口
是平衡的話 應該一出時就set好 招招都平衡 唔應該出現特別屈機的情況
點解要先營造一個屈機o既情況 等玩家落搭買o左先改弱 用o既係平衡o既藉口?
唔好用未set好這藉口來欺騙玩家 欺騙自己
未set好就唔應該推出市場 推出市場玩家買o左就唔應該改

邪神抵畀人罵 罵得好!邪神o既出現 只是令u1賺錢 不是真正幫到玩家 不是真正幫到lfo整到平衡
互相理解
最後的對話
離線99636
發帖
icash
只看該作者 61樓  發表於: 2008-11-30
引用第60樓adam6hau於2008-11-30 12:31發表的  :
請你再看多幾次我52樓同55樓的回文
答一答我
點解要在玩家買o左之後先改弱?
不要用平衡來作藉口
.......

我想同你講.改唔改係u1決定.唔係你話事.你可以唔玩.我又想問.你正所謂的勁係唔係屈.好似女下咁.開始時又減人地mp又浮人.係人都唔like.我又想同你講.d招改唔改大多算係玩家的投訴u1先改.好似黑羅剎咁.佢一開始出時d招可以話係離譜.但點解u1會改佢?係因為大多算玩家投訴先改.你估u1好想改?佢都唔想.但係有時出左之後佢先發現都無計.你唔好樣樣講都u1係幾衰先得.
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 62樓  發表於: 2008-11-30
引用第55樓adam6hau於2008-11-30 08:59發表的  :
我的意思一直都是 按照樓主的意思
暗改不就是「沒有通知的情況下,暗中把招式的設定改掉」
我沒有把意思改掉
.......

不是不是
你又誤解了我的意思-_-r
所謂的通知,那就是公告
樓主想說:U1官方在沒有任何公告的情況下,私自改掉招式的設定值。
但不是有公告通知玩家改了天降甘露嗎?
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
離線adam6hau
發帖
icash
只看該作者 63樓  發表於: 2008-11-30
引用第62樓炎‧龍於2008-11-30 13:12發表的  :
不是不是
你又誤解了我的意思-_-r
所謂的通知,那就是公告
樓主想說:U1官方在沒有任何公告的情況下,私自改掉招式的設定值。
但不是有公告通知玩家改了天降甘露嗎?

哦,是嗎?
那都是一樣的道理
出o左公告 用途不大
請看我回上面那位的文

即使u1出o左公告話改弱招式
但係 根本上玩家想要o既o野 同佢買o左番o黎之後被u1改弱o既o野
完全係兩碼子o既o野

即使有公告 u1立心不良地呃玩家 欺騙玩家
都係我呢一句
佢先營造一個屈機o既情況 等玩家落搭買o左先改弱 用o既係平衡o既藉口

佢出o左公告通知 但 你睇下佢o既公告內容先
用的字眼是【修正】【調整】
事實上 改弱o左就係改弱o左
點解唔大聲咁話畀玩家知?
修正? 原先有錯誤嗎? 那麼為甚麼推出一隻有錯誤的東西畀玩家去買?(你都係爬文啦 我講左嫁啦 上面有講)
調整?原先有錯誤嗎? 那麼為甚麼推出一隻有需要調整的東西畀玩家去買?乜唔係應該調整好晒set好晒先推出市場?

http://www.littlefighteronline.com/hk/popup_small.php?table=update_notice&id=101&title=LFO 1.0.148更新檔現已公開
【調整】溫蒂招式【天降甘露】的出招效果。
(由回補血量更改成增加自體AGI)
由+HP變成+AGI 對預先買o左想風尊有得+HP的人 不公平!
我只想問一句 點解唔o係正式推出之前 就set+AGI,要用+HP這個欺騙玩家營造手法
去吸引玩家抽卡?買卡?

亦都顯示出 u1的心 始終是錢 沒有玩家的心 沒有製作出一隻良好遊戲的心
lfo 只是u1賺取玩家金錢的工具 而且用的手法 更是非常不正當!

u1存心立心欺騙玩家 是不容置疑的事實!
互相理解
最後的對話
離線ianchan
發帖
icash
只看該作者 64樓  發表於: 2008-11-30
撥風連招好,500MP又如何?
同埋不嬲佢D野後面都係寫住:(官方保留最終之決策權)
我地一定唔夠佢地鬥嫁啦,
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 65樓  發表於: 2008-11-30
引用第54樓四葉草於2008-11-30 05:53發表的  :
乜唔係玩得風尊就係高手,我見玩風既高手連我箭佬都贏到,你講乜.撚野技術,有就唔洗丟9樓主啦,玩浮空都話叫技術,妓你老母啦,你個撚.樣學人講技術,收撚皮啦你。
你條福街,原來就係你地D福街們搞到LFO咁,丟你個老母西,唔怪得最近多撚左你呢D撚.樣,我入親vs room就狂屈浮空同-SP,之前未出女下邊有你D撚丟西,樓主都係講事實,改左未改左囉,點解要指鹿為馬就個個撚.樣邪神GM,丟你老母啦火仔。

淨係識講三講四而自己其實係一條廢柴個啲唔該收聲啦
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 66樓  發表於: 2008-11-30
引用第63樓adam6hau於2008-11-30 14:17發表的  :
哦,是嗎?
那都是一樣的道理
出o左公告 用途不大
請看我回上面那位的文
.......

十卜 u1係有昆人 不過我地都吹佢唔脹 佢改我地都冇符 最多咪唔好抽卡 用住自己e加有先lo
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 67樓  發表於: 2008-11-30
引用第63樓adam6hau於2008-11-30 14:17發表的  :
哦,是嗎?
那都是一樣的道理
出o左公告 用途不大
請看我回上面那位的文
.......

怎麼你總是把討論以外的問題拉出來說?
樓主暗改的意思:
官方先叫所有人登出
再把招式完全更改
沒有任何公告通知給玩家

而你卻說有公告通知玩家改了也就是所謂的暗改
明顯是兩回事吧?

還有,我沒有說過U1這種手法是沒有錯
有錯與否見人見智。
[ 此帖被炎‧龍在2008-11-30 16:56重新編輯 ]
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
離線乂翔仔
發帖
icash
只看該作者 68樓  發表於: 2008-11-30
樓主比人寸
1條評分
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 69樓  發表於: 2008-12-01
引用第48樓火仔於2008-11-29 22:43發表的  :
下,咁你又講,算唔算係到講廢話,我好懷疑你係果個ad,自己唔多玩lfo,就話我地鬥屈浮空,ed都有叫屈既咩.風尊果d算好,新招350變500mp,拿來連十級一流到爆,升到150lv你理得佢高mp定低mp,都係扣得少,1000mp都係扣得少,500mp又係扣少d,我用ex招招都500幾400幾,用成10幾分鍾先冇mp,你唔識唔好講啦,屈,暗咩改,改佢有更新,暗中改味又係迪倫果d改,就算係又點,識玩技術果d,都知點做,迪倫冇龍皇,未用飛龍/昇龍拳/神龍百裂vs囉,風尊果招高mp未150lv先用,都kai kai低

ad乜水,我都唔識佢,重有多謝樓上個位爆粗長毛,最好AGS會展拿蕉擲火仔同中毒魔仔,因為呢D人係應聲蟲,遲D佢地做埋GM,大家真係唔玩好過玩,重有我唔多玩唔代表唔出得聲講野?我都係老玩家,只不過呢年多左你地D屈浮空屈大範既新手,我先剩玩故事任務,其他老手唔洗講已經一早走曬啦。再咁落去小熊既心血就真係白費,不如大家夾錢主持小熊重寫新LFO啦!
[ 此帖被tsunate在2008-12-01 01:51重新編輯 ]
離線sing216
發帖
icash
只看該作者 70樓  發表於: 2008-12-01
引用第69樓四葉草於2008-12-01 01:05發表的  :
你個撚.樣重嘈,次次講親邪神GM,你個撚.樣就出黎力撐佢,佢係你親戚定你收左佢招,掉你老母化鴨,撚.樣臭西,你個撚.樣讀乜書,讀屎片啦,指鹿為馬繼續做你個刷鞋仔啦,撚掉!

喂喂,難道你認為在粗言中間加粒花生,或是將粗口其中一粒字改成同音字就會變成華麗的詞語?

朋友,人地唔帶眼鏡都知你想講粗言吧,唔洗處處加花生,改同音字染色咁麻煩吧

========================================================================

話說星期四好像只是改了撥風吹雨的mp[?]
離線adam6hau
發帖
icash
只看該作者 71樓  發表於: 2008-12-01
引用第66樓極♂霍雷於2008-11-30 16:03發表的  :
十卜 u1係有昆人 不過我地都吹佢唔脹 佢改我地都冇符 最多咪唔好抽卡 用住自己e加有先lo

對 你說得很正確 u1係有昆人
唔抽卡是方法之一
而玩家亦都可以選擇玩其他遊戲(非u1代理和開發的遊戲)

引用第64樓ianchan於2008-11-30 14:49發表的  :
撥風連招好,500MP又如何?
同埋不嬲佢D野後面都係寫住:(官方保留最終之決策權)
我地一定唔夠佢地鬥嫁啦,

係 隻遊戲係佢製作的
佢係有最終決定權

但係 既然佢u1 o既經營手法咁卑鄙
玩家都唔需要同u1佢o地繼續咁落去
因為 玩家亦都有玩其他遊戲 選擇其他遊戲的最終之決策權
玩家絕對夠同u1鬥

引用第65樓中毒魔人於2008-11-30 15:50發表的  :

淨係識講三講四而自己其實係一條廢柴個啲唔該收聲啦

唔該收聲o既人
咪就係淨係識講三講四而自己其實係一條廢柴個啲 講呢一句o野個位lor
又無point又無說服力的人(到底他是不是人 這個也需要深究一下 因為 人有理智 但發表以上引用言論的那個物體 一d都唔理智)

引用第67樓炎‧龍於2008-11-30 16:11發表的  :

怎麼你總是把討論以外的問題拉出來說?
樓主暗改的意思:
官方先叫所有人登出
.......

你即是想說

暗改是指沒有作出公告
而有作出公告的修改不是暗改

但是 公告了其實也是沒甚麼大作為
因為 公告的內容通常沒有指出修改了甚麼
所以 改弱了的招式 便不會被人發覺
只有被u1欺騙買o左o既玩家 先至會發現招式同人物
o係買o左之後畀u1改廢o左好多
所以暗改都可以指u1即使作出了公告的改廢招式改廢物品的事

引用第69樓四葉草於2008-12-01 01:05發表的  :

你個撚.樣重嘈,次次講親邪神GM,你個撚.樣就出黎力撐佢,佢係你親戚定你收左佢招,掉你老母化鴨,撚.樣臭西,你個撚.樣讀乜書,讀屎片啦,指鹿為馬繼續做你個刷鞋仔啦,撚掉!

以我所知 u1內部員工會定時送招送人物送ac畀某些長期玩家
作為吸引他們繼續玩u1遊戲的推動力
亦透過這種利益輸送 維持著與玩家的關係

利益申報:以前 u1就是送過招式 ac 人物 罕有招式(這兩個透過活動送 gm選出指定玩家 造馬) 等等

引用第71樓tsunate於2008-12-01 01:35發表的  :

ad乜水,我都唔識佢,重有多謝樓上個位爆粗長毛,最好AGS會展拿蕉擲火仔同中毒魔仔,因為呢D人係應聲蟲,遲D佢地做埋GM,大家真係唔玩好過玩,重有我唔多玩唔代表唔出得聲講野?我都係老玩家,只不過呢年多左你地D屈浮空屈大範既新手,我先剩玩故事任務,其他老手唔洗講已經一早走曬啦。再咁落去小熊既心血就真係白費,不如大家夾錢主持小熊重寫新LFO啦!

我是已離開u1魔掌的前玩家 你不識我唔出奇 我係小人物無人識的
互相理解
最後的對話
離線kim哥
發帖
icash
只看該作者 72樓  發表於: 2008-12-01
文章的主題,應落在U1的商業道德,而不是不能決定招式動向的玩家們
不然樓上所有傾向同意U1改招的用戶,都只會成為U1足下的踏腳石。
離線adam6hau
發帖
icash
只看該作者 73樓  發表於: 2008-12-01
引用第74樓kim哥於2008-12-01 17:37發表的  :
文章的主題,應落在U1的商業道德,而不是不能決定招式動向的玩家們
不然樓上所有傾向同意U1改招的用戶,都只會成為U1足下的踏腳石。

對 商業道德 你用的字眼非常好
互相理解
最後的對話
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 74樓  發表於: 2008-12-01
講事實旺,你150lv洗咩怕佢用得多唔多mp姐,你100lv都開始扣少左mp,150lv就好似冇扣咁,佢冇搞攻擊力就得啦係味,佢搞攻擊力我幫樓主,但佢搞mp e方面我認為理唔理都吧
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線汝吾之

發帖
icash
只看該作者 75樓  發表於: 2008-12-01
以上咁多位,好果有罵戰我會心痛地唔知做D咩事出黎T^T

離線tommychow321
發帖
icash
只看該作者 76樓  發表於: 2008-12-01
與其繼續罵戰下去
不如早日鎖帖
和平解決這件事吧
悟地除了力量外 還有戰術↓!!
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 77樓  發表於: 2008-12-01
引用第47樓99636於2008-11-29 22:34發表的  :
樓主.好心你唔好咁講野好.撥風吹雨500mp唔好呀?招野起手收手咁快.680mp我都覺得小呀!
講加點廢.多mp?
好.我就同你講羅.
.......

加點差唔多,但紅魔鬼主攻招都係300-680MP,招招都好好攻,高攻招比風尊還多,而且相當實用,90Lv後熔岩彈已經可掃尋找隱世任務既怪,而且有火燒效果,即係格招力好過風尊。你唔好當我冇玩紅魔鬼先得,呢個角色我最早玩,講埋比你聽啦!佛恆先最難升Lv,重有紅魔鬼vs好勁。

樓上唔知邊位話150Lv後回得快就唔驚,你都傻,由頭到尾係講緊暗改MP值又唔公報,唔係回得快唔快既問題,加上有幾多新手由150Lv開始玩起,重有撥風冇攻,即係撥風+烈風就變成900MP都秒唔到怪,重有呢招唔係夾十級最好用,風尊高手就知道點解,你唔識唔好嘈啦,唔該。
[ 此帖被tsunate在2008-12-01 21:50重新編輯 ]
離線終。大帝
發帖
icash
只看該作者 78樓  發表於: 2008-12-01
佢改完我地加左ge點會自動加番-.-?

大帝一家親=]
離線623
發帖
icash
只看該作者 79樓  發表於: 2008-12-01
吹佢唔漲。
快速回復
限100 字節

上一個 下一個