切換到寬版
  • 31165閱讀
  • 429回復

[遊戲手繪圖]比提100%!搞掂啦!歡迎留言提供IDEA(急要邪鬼IDEA) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 140樓  發表於: 2011-07-27
引用第134樓波仔xd於2011-07-26 17:46發表的  : B@=<'/S\7  
紅魔鬼草犒AND上色99%完成..差一招 ( 同埋電腦壞左SCAN唔到上黎
收住幻音神巫既招先..遲D整好電腦一次過貼兩幅

幻音神巫:靈魂灼燒,屍體爆炸,悲慟交響曲,黃泉樂章,萬蟻噬身 (LFO8招 + 自創5招 = 13招) (差5-6招) (唔畫幻音異轉) s*f.` A*)  
.......
/z5lxS@#  
思想控制,地獄悲嗚曲,失億咒,屍體再生(利用魔法把鬼魂從地獄門拉上地面,作為人偶),地獄魔旋刀(類似氣旋斬),冰火混元波(放出2個冰彈2個火彈), d/&|%Z r  
地獄魔輪,定身咒 \_E.%K  
暫時咁多 fz3*oJ'  
/WfVG\NF  
p.s點解唔搞左邪鬼同比堤先,我記得比在比堤同邪鬼既idea你,希望你會用
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 141樓  發表於: 2011-07-27
引用第138樓happyless於2011-07-27 00:35發表的  : L"7 ` \4  
無聊冇野做 幫下您先
由於N耐冇接觸LFO ,真係冇乜好idea
邪幻象波 %@93^q[\2  
.......
NoZ4['NI\  
:TYzzl43  
唔岩心水SOR- - 8;\tP29  
j jT 2k  
引用第139樓黑天狗於2011-07-27 00:46發表的  : MZW Y  
MVP)rugU  
請你給予紅魔鬼觸手!!
X]MM7hMuR  
-!G#")<  
請給名字 9c}]:3#XO  
?>jArzI  
引用第140樓火仔於2011-07-27 01:09發表的  : 5z w23!  
)|R0_9CLV  
思想控制,地獄悲嗚曲,失億咒,屍體再生(利用魔法把鬼魂從地獄門拉上地面,作為人偶),地獄魔旋刀(類似氣旋斬),冰火混元波(放出2個冰彈2個火彈), JS?l?~  
地獄魔輪,定身咒 [pgkY!R?)  
暫時咁多 ":#x\;  
zRoEx1  
.......
x ETVt q  
GnrW {o  
思想控制,失億咒,地獄魔輪 <--其實真係OK..但我真係唔知點畫..如果你講到可以點話我當你一次過3招 zw0 r i6  
}_:#fE  
邪鬼比提..完左幻音同黃金親衛兵就會畫 (我跟住官網次序) =tRe3o0(  
{R!TUQ5  
BTW" 火仔終於上水..救星到了!
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 142樓  發表於: 2011-07-27
引用第141樓波仔xd於2011-07-27 01:20發表的  :
思想控制,失億咒,地獄魔輪 <--其實真係OK..但我真係唔知點畫..如果你講到可以點話我當你一次過3招 [表情]
邪鬼比提..完左幻音同黃金親衛兵就會畫 (我跟住官網次序) ^_S-s\DW  
.......
6dR-HhF  
魔鬼的儀式:紅魔鬼將元力化成無數的觸手,然後從四方八面襲擊對手,當捉到敵人後,無數的觸手將會一同前來,鑽進敵人身體的每一處…… m>-^ K  
u3i| }`  
發動條件:對手是女人。(年齡,30歲以下!!)
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 143樓  發表於: 2011-07-27
引用第142樓黑天狗於2011-07-27 01:39發表的  :
魔鬼的儀式:紅魔鬼將元力化成無數的觸手,然後從四方八面襲擊對手,當捉到敵人後,無數的觸手將會一同前來,鑽進敵人身體的每一處……
G5nj,$F+  
:*&9TNU E@  
好!咁我試下畫啦
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 144樓  發表於: 2011-07-27
引用第141樓波仔xd於2011-07-27 01:20發表的  :
思想控制,失億咒,地獄魔輪 <--其實真係OK..但我真係唔知點畫..如果你講到可以點話我當你一次過3招 [表情]
邪鬼比提..完左幻音同黃金親衛兵就會畫 (我跟住官網次序) 9p\wTzA  
.......
ekl? K~  
思想控制(類似幻音神毛第一次控制天魔咁) ({H+ y 9n  
利用魔咒,(吹面)對手,使對手完全跟著我方行動,攻擊,防禦,對自己的同伴作出攻擊,如同人偶般受到控制(變大了的破邪結界加上音波) ^~r&}l4c,  
(附加:頭暈,混亂) $YGIN7_Gg  
失億咒 U3|&Jee  
利用邪惡魔法,破壞對手下一次的行動,使對手沒法對我方作出攻擊但如果攻擊失敗,魔法便會反彈給自己,是一招極高風險的技能(發出強光,對方馬上頭暈+混亂,mp全失,上下左右倒轉), y%IG:kZ,  
(附加:頭暈,混亂) L4/TI(MP  
;/)Mcx]n  
地獄魔輪 :U-US|)(2  
使用魔法,制成好似飛碟般的魔法陣,向外飛出,向我方區域內的對手翼旋轉式攻擊 DvRA2(M  
(附加:混亂.自己須扣1000血)
[ 火仔在2011-07-27 02:34重新編輯此帖 ]
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 145樓  發表於: 2011-07-27
引用第144樓火仔於2011-07-27 02:28發表的  :
思想控制(類似幻音神毛第一次控制天魔咁) 7g A08M[O  
利用魔咒,(吹面)對手,使對手完全跟著我方行動,攻擊,防禦,對自己的同伴作出攻擊,如同人偶般受到控制(變大了的破邪結界加上音波) s.R-<Y 3  
(附加:頭暈,混亂) |P,zGy  
失億咒 ( K6~Tj  
.......
`x{.z=xC  
wDT>">&d  
使對手完全跟著我方行動,攻擊,防禦,對自己的同伴作出攻擊,如同人偶般受到控制 <--呢D真係畫唔到出黎
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 146樓  發表於: 2011-07-27
引用第142樓黑天狗於2011-07-27 01:39發表的  :
魔鬼的儀式:紅魔鬼將元力化成無數的觸手,然後從四方八面襲擊對手,當捉到敵人後,無數的觸手將會一同前來,鑽進敵人身體的每一處……
,:#,}w_HyO  
溫度太高太變態了<火元力:(
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 147樓  發表於: 2011-07-27
引用第145樓波仔xd於2011-07-27 02:43發表的  :
使對手完全跟著我方行動,攻擊,防禦,對自己的同伴作出攻擊,如同人偶般受到控制 <--呢D真係畫唔到出黎 [表情]
/y}"M  
學陸道既人偶咁,只不過係有魔杖
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 148樓  發表於: 2011-07-27
引用第147樓火仔於2011-07-27 13:49發表的  :
學陸道既人偶咁,只不過係有魔杖
NmJ`?-Z  
~.J,A\F  
OK!接受你招思想控制 tJNIr5o  
zh\$t]d<I  
引用第146樓dwchan於2011-07-27 12:16發表的  : 4o<*PPA1  
w5 `#q&?  
CEuWw:)  
sYJL-2JX  
我諗住D觸手畫紫色..放心
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 149樓  發表於: 2011-07-27
引用第146樓dwchan於2011-07-27 12:16發表的  :
Bq@zaMv  
會聯想到火燒也只有你吧。
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 150樓  發表於: 2011-07-27
引用第149樓黑天狗於2011-07-27 15:24發表的  :
會聯想到火燒也只有你吧。
y "w|g~x]c  
XL$* _c <)  
畫完啦...我改左名叫惡魔的爪手
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 151樓  發表於: 2011-07-27
引用第150樓波仔xd於2011-07-27 17:56發表的  :
畫完啦...我改左名叫惡魔的爪手 [表情]
"2?l{4T\  
茶渡泰虎!!
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 152樓  發表於: 2011-07-27
引用第151樓黑天狗於2011-07-27 17:58發表的  :
茶渡泰虎!!
:F,O  
<ljI;xE  
哈哈!但我冇抄佢IDEA %CwL:.|  
n% 'tKU\q  
BTW" 呢家收埋黃金親衛兵既招!(幻音巳畫ING..((我要幻音OE))
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 153樓  發表於: 2011-07-27
引用第152樓波仔xd於2011-07-27 19:14發表的  :
哈哈!但我冇抄佢IDEA [表情]
BTW" 呢家收埋黃金親衛兵既招!(幻音巳畫ING..((我要幻音OE))
k#8Ti"0  
幻音奧義:聖女的誘惑 )"zvwgaW  
使出一切元力,窺探、刺激出(男)人內心最大的慾望,從而將其化成奴隸。
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 154樓  發表於: 2011-07-27
引用第153樓黑天狗於2011-07-27 19:41發表的  :
幻音奧義:聖女的誘惑 9qS"uj  
使出一切元力,窺探、刺激出(男)人內心最大的慾望,從而將其化成奴隸。
iC iZJ"  
5[j`6l  
巫女的誘惑 A_A T~h5B(J;  
JCAq8=zM  
但我火柴人..唔識點誘惑WO..
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 155樓  發表於: 2011-07-27
引用第154樓波仔xd於2011-07-27 19:45發表的  :
巫女的誘惑 A_A [表情]
但我火柴人..唔識點誘惑WO..
v&Kqq!DE  
可以再畫幾位狗公a_a
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 156樓  發表於: 2011-07-27
黃金兵:戰神巨劍(起手動作好像天龍刀,接觸地面會爆出劍風(類似真狂虎斬咁,分成四個方向)同地裂 `K ,1K  
龍牙劍:手持黃金劍,直衝向對手,向對手連斬四刀,收手時斬過對手身體,一招必殺對手 ) }9rwZ  
戰甲護身:捨棄攻擊力,把自身的元力傳給裝甲來提升防禦力 xC C:BO`pw  
黃龍裂地斬:(招式動作類似地龍斬),收手前會出現地裂同刀風 u4Em%:Xj  
騎士極光:把元力傳到盾牌,一次性放出黃金色的光線 {mB0rKVm  
黃龍旋風刃:放出有刀刃的小圓球,當接觸對手,小圓球便會爆開,把對手(屍)裂 %X9r_Hx  
黃金昇龍斬(動作類似閃影斬),收手前向地面斬擊,出現刀風和出現地裂 q&:=<+2"  
.xB u-?6s6  
奧義:戰神的保護:出招前出現戰神圖案(加自身攻防),向前方放出刀風,使出黃龍寶劍作收手
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 157樓  發表於: 2011-07-27
引用第156樓火仔於2011-07-27 20:22發表的  : aM4k *|H?  
黃金兵:戰神巨劍(起手動作好像天龍刀,接觸地面會爆出劍風(類似真狂虎斬咁,分成四個方向)同地裂 ``E/m<r:$  
龍牙劍:手持黃金劍,直衝向對手,向對手連斬四刀,收手時斬過對手身體,一招必殺對手 ^U]UqX`  
戰甲護身:捨棄攻擊力,把自身的元力傳給裝甲來提升防禦力 SM@QUAXO  
黃龍裂地斬:(招式動作類似地龍斬),收手前會出現地裂同刀風 t|m=J`a{q;  
騎士極光:把元力傳到盾牌,一次性放出黃金色的光線 fA89|NTSUh  
.......
|r bWYl.b  
"-- t e  
採用:騎士極光(盾牌射光)
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 158樓  發表於: 2011-07-27
巨棒衝擊:  rb{P :MX  
[|l?2j\  
造出一個金黃巨棒,向敵人狠狠插去並擊飛!
離線yoyois456
發帖
icash
只看該作者 159樓  發表於: 2011-07-27
金光一閃(金色的白龍閃) +o9":dl  
金龍轉刃(把劍向前高速旋轉,形成強大的風暴) S%`0'lzzj  
金刃陀螺(以右腳為重心,原地自轉,金色的劍在高速轉動下,變成了陀螺的刃鋒) (T2m"Yi:  
金光之盾(美國隊長的飛盾orz) XQS9,Hl  
盾中刃(用盾擋在身前,然後把劍由盾內向外刺出)
快速回復
限100 字節

上一個 下一個