切換到寬版
  • 26056閱讀
  • 367回復

[人物改檔]我geGame-bbsLF2進度(距離上載時間.....3小時!!!!!) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線98557857
發帖
icash
只看該作者 160樓  發表於: 2007-02-05
ken736哥哥,現時進度點呀~好想快d到我~我係忍~皇呀
離線牙星
發帖
icash
只看該作者 161樓  發表於: 2007-02-05
引用第159樓魚旦二號2007-02-05 18:39發表的:
我就黎窒息...

雅典娜之窒息= =
vs vs
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 162樓  發表於: 2007-02-06
引用第145樓ken7362007-02-04 13:38發表的:
重身製作------糯米滋geKin!!
招式1:鐳射手槍D→A

招式2:米加粒子炮 D→J

.......

ken哥真係真係超爆級十分多謝你幫我個人物勁左咁多,超勁爆牙,多謝你,唔該晒,痳煩晒,多謝晒,thx~
離線牙星
發帖
icash
只看該作者 163樓  發表於: 2007-02-06
引用第162樓糯米滋2007-02-06 00:03發表的:
ken哥真係真係超爆級十分多謝你幫我個人物勁左咁多,超勁爆牙,多謝你,唔該晒,痳煩晒,多謝晒,thx~

我同你一隊是我們邪惡鬥士的皇牌
vs vs
離線我係你
發帖
icash
只看該作者 164樓  發表於: 2007-02-06
我.....是小兵嗎..........?

幾時到小兵(我)呀=.=
離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 165樓  發表於: 2007-02-06
幾時到我?
離線oacldsrx
發帖
icash
只看該作者 166樓  發表於: 2007-02-06
引用第154樓ken7362007-02-04 14:59發表的:
其實......係無你份ge(因為要平衡人數)

[哭]無...無我...我份are[/哭]
[p:4][p:4][p:2][p:2]
離線牙銓

發帖
icash
只看該作者 167樓  發表於: 2007-02-06
我呢....
D招幾屈下喎
離線牙仁johnex
發帖
icash
只看該作者 168樓  發表於: 2007-02-06
幾時到我?
離線牙凌

發帖
icash
只看該作者 169樓  發表於: 2007-02-06
ken=0=幾時到我呀....我等左好耐喇....我平時都冇咩吹你快d.....唔該快d到我喇....
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 170樓  發表於: 2007-02-06
樓主,可否幫我整個??如果可以的話,我想用dennis。

1.迅跑飛馳(擋右跳)
說明:dennis會以高速速度跑,中招會有火焰,跑過的地方會有冰。
2.嚴寒青光砲(擋右攻)
說明:好似龍光砲咁,但係綠色,中左會結冰。
3.風之葬禮(擋上攻)
說明:面向的方向有三隻手升上來,會有焚燒效果。
4.疾風之遺憾(擋下跳)
說明:dennis我周圍地方會有大轟炸個野。

dennis個圖最好就有斗篷啦,綠色頭髮,淺藍色衫,灰色褲。

離線ken736
發帖
icash
只看該作者 171樓  發表於: 2007-02-06
引用第170樓暴走疾風2007-02-06 19:22發表的:
樓主,可否幫我整個??如果可以的話,我想用dennis。
1.迅跑飛馳(擋右跳)
說明:dennis會以高速速度跑,中招會有火焰,跑過的地方會有冰。
2.嚴寒青光砲(擋右攻)
.......

對唔住,名額已滿
颯★爽★亂★入、超銀河紳士★~★~★~ ヘ( ☆‧ ω‧)> ★~★~★~
偶的Blog
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 172樓  發表於: 2007-02-06
咁有冇其人揀??仲有呢,唔怕老實同你講,你改D名真係好難聽=.=

離線ken736
發帖
icash
只看該作者 173樓  發表於: 2007-02-06
引用第172樓暴走疾風2007-02-06 20:41發表的:
咁有冇其人揀??仲有呢,唔怕老實同你講,你改D名真係好難聽=.=

咪意為我唔敢打版主........
颯★爽★亂★入、超銀河紳士★~★~★~ ヘ( ☆‧ ω‧)> ★~★~★~
偶的Blog
離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 174樓  發表於: 2007-02-06
你太辛苦了,求其(認真少少)改一改
改一改OK??

中光=中電

叫多重衝光拳(整個樣OK了)

中加電OK??
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 175樓  發表於: 2007-02-06
引用第173樓ken7362007-02-06 20:56發表的:

我都係講出我D感受姐,一係咁啦,加D招落其他人D人度啦,你認為點??

離線chiutszchun
發帖
icash
只看該作者 176樓  發表於: 2007-02-06
引用第173樓ken7362007-02-06 20:56發表的:

你敢打版主 會員一定敢打 來!現在你有能力請把我幹掉吧! 可惜,你沒能力的話就請注意你的用詞

回:招式名稱係的確有點.......的說
  而且見得有不少抄圖
  看招式的波的大小/招式向前飛的時候覺得有點屈機/不自然(比例的問題)
  招式有時出現過多重複的第件,如:冰山切割(Deep),一看太屈機
  米加粒子炮(Frizen),又是比例的問題,呢個炮比Frizen大了太多,又是屈機兩個字
  ~菲沙~geKit(用bat改的)雖然不是用了太大功夫改圖,沒有用光柱,但出來很自然,不像其他改圖太亂

在LF2改檔世界有這樣多的改檔,為什麼大部分都不出眾,但是最原始的LF2卻家傳戶曉

為什麼屈機?
  十分簡單,原因3個
  1.比例(不知你明不明白)
  你可以看看在LFO中人物跳的距離,大約是一間屋的1/4,你的腦子能接受,所以十分自然,
    再看看lf2改檔,雖然一飛和lfo的距離一樣,但是太小差很遠,LFO的一間屋和LF2的一間屋的大小差別極大,在LFO跳的1/4間屋子距離可以是在LF2中10間屋子的距離,這令腦子接受不下,便有屈機的感覺
  2.力量/攻擊力
  一招ko了一個人,爽得很,但玩了一會,你對招式肓目,也是悶的時候,然後就是忘記了那個改檔
  3.重複/反覆
  一招彈出了10萬個波,同上一樣,玩了一會都覺得太悶,不玩了

一個好的改檔,不雖太大改動,只要有好的動作配合,就十分吸引了~
~菲沙~geKit(用bat改的)這個改檔就是好例子
離線ken736
發帖
icash
只看該作者 177樓  發表於: 2007-02-07
引用第176樓chiutszchun2007-02-06 23:13發表的:
你敢打版主 會員一定敢打 來!現在你有能力請把我幹掉吧! 可惜,你沒能力的話就請注意你的用詞
回:招式名稱係的確有點.......的說
.......

而家D人就係咁,lf2改檔唔屈機就唔好玩,你依種觀念只會給人淘汰......
而且你無認真睇圖,你無留意到所有招式的攻擊力比較低,平衡一招都唔會減太多,如果你係反改檔ge人的話,唔該,你走,依個post唔歡迎你.
[ 此貼被ken736在2007-02-07 21:47重新編輯 ]
偶的Blog
離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 178樓  發表於: 2007-02-07
引用第177樓ken7362007-02-07 20:39發表的:
而家D人就係咁,lf2改檔唔屈機就唔好玩,你依種觀念只會給人淘汰......

55,我一半支持Ken哥一半支持暴走疾風
因LF2D招屈先好玩
PS:我D招OK嗎??
離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 179樓  發表於: 2007-02-07
KEN哥,我知你係好人....快d整..