切換到寬版
  • 10579閱讀
  • 187回復

徵詢各有係拳皇睇比賽睇到最後既人既睇法 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 100樓  發表於: 2011-07-24
講lag 邊夠雷尊黎^^?
冰の血繼限界!

離線std的917
發帖
icash
只看該作者 101樓  發表於: 2011-07-24
外掛狗嬴左拳王<用外掛同嬴拳王兩回事:)
人地嬴左又話人屈波:)咁q叻自己去打:)
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 102樓  發表於: 2011-07-24
引用第100樓std的917於2011-07-24 02:01發表的  :
外掛狗嬴左拳王<用外掛同嬴拳王兩回事:)
人地嬴左又話人屈波:)咁q叻自己去打:)

唔好咁啦 第一埸就要人輸就唔好啦 =(
冰の血繼限界!

離線raiserskit
發帖
icash
只看該作者 103樓  發表於: 2011-07-24
我冇記錯同場都有人用天魔,點解一個嬴一個輸?高下立見啦
再者,話人外掛狗有咩用,人地又唔係用外掛打比賽,樓主用技術嬴左,嘈黎都冇用。
離線dennis991
發帖
icash
只看該作者 104樓  發表於: 2011-07-24
引用第102樓raiserskit於2011-07-24 02:37發表的  :
我冇記錯同場都有人用天魔,點解一個嬴一個輸?高下立見啦
再者,話人外掛狗有咩用,人地又唔係用外掛打比賽,樓主用技術嬴左,嘈黎都冇用。

絕對同意
PS 我十分之唔妥樓主的 不過道理又係樓主到 冇理由夾硬話佢錯
離線飛煞
發帖
icash
只看該作者 105樓  發表於: 2011-07-24
斬幾時同人嘈嫁-_-
anyway,斬戈日技術盡現啦,邊打邊俾人"so"擾都冇問題
講真,其實一切都係u1既錯,禁人禁招,禁d唔禁d
年年都有天魔屈,點解唔早早禁左佢就算數?
最後留返句金句

"有玩過外掛/BUG係唔係等於不能有技術?"

p.s.斬既技術已經在眾多人之上了...
離線真武傳說
發帖
icash
只看該作者 106樓  發表於: 2011-07-24
引用第104樓飛煞於2011-07-24 04:25發表的  :
斬幾時同人嘈嫁-_-
anyway,斬戈日技術盡現啦,邊打邊俾人"so"擾都冇問題
講真,其實一切都係u1既錯,禁人禁招,禁d唔禁d
年年都有天魔屈,點解唔早早禁左佢就算數?
最後留返句金句
"有玩過外掛/BUG係唔係等於不能有技術?"
p.s.斬既技術已經在眾多人之上了...

會咁形容那種玩家的玩家詞語數之不盡:
標籤效應、羊群心理、以暴易暴、自以為是......
離線dennis991
發帖
icash
只看該作者 107樓  發表於: 2011-07-24
引用第105樓真武傳說於2011-07-24 05:14發表的  :

是說那些不能讓斬勝出的玩家嗎?

垃圾斬 我唔妥你呀 吹咩a_a鬼叫你拎冠軍a_a
離線飛煞
發帖
icash
只看該作者 108樓  發表於: 2011-07-24
引用第105樓真武傳說於2011-07-24 05:14發表的  :

引用第106樓dennis991於2011-07-24 05:36發表的  :

是說那些不能讓斬勝出的玩家嗎?

垃圾斬 我唔妥你呀 吹咩a_a鬼叫你拎冠軍a_a

說的就是這樣...
離線吉野家
發帖
icash
只看該作者 109樓  發表於: 2011-07-24
引用第98樓bk的卓男於2011-07-24 01:53發表的  :
同上,自便

重有我唔係話你技術差,只不過有品既人係會讓弱角色招,咁先有王者風範!厘個就係你贏左冠軍都比人數既原因。個個第3邊個會理佢呢!?你用迪雲贏左,別人就對你刮目相看!!!

你問下真武個死仔包有邊幾個同佢差唔多技術先再講啦,我當年用邪鬼頭4招近戰佢特迪頭3招啦,大家都有讓招。冇信心先驚近戰!真武技術ar!真武順便幫我問候埋阿西,你戰紀剎帝利套片對白很搞笑!得閒深夜開場,重返LFO就第一個PK你地。真武對手ar!

bk男男你同我講用天魔魚蛋波有技術?咁我用吞天撞猛虎拳EX都算有技術啦,大招壓細招都講技術?老朱禁左天魔佢啦!禁埋奧龍佢啦!X你#母!真武道理ar!

老老實實你知唔知天魔點解lag?好多人都知天魔動圖有問題,同老朱講左幾年佢到家陣都未得閒整,真武道理ar!
講講下SD既MCA 12轉武都係借Server既延誤令對手斬空檔,當冇左MCA既漏洞,大家就變得公平啦,大家都唔洗嘈啦!真武時間ar!

風尊邊個改弱大家心照啦,唔係幾時到你隻下下起手有防既天魔橫行ar
沙漠奈亞拳王賽個個年代,佢兩兄弟搵我打後備,都未很驚隻天魔啦
我個ibbs ac一星你咪當我係新手先得嫁,bk仔仔拳王,我cz同小武一輩嫁。

本人覺得應該搞翻個風尊拳王賽,冠軍贏取12吋風尊可動Figure,最好每季選1個角色厘搞。
[ 吉野家在2011-07-24 08:15重新編輯此帖 ]
本人晚間上1次ibbs,日間忙多數去學開船,想交易就pm我或直接搵阿陳!
離線dennis991
發帖
icash
只看該作者 110樓  發表於: 2011-07-24
引用第108樓吉野家於2011-07-24 07:10發表的  :
重有我唔係話你技術差,只不過有品既人係會讓弱角色招,咁先有王者風範!厘個就係你贏左冠軍都比人數既原因。個個第3邊個會理佢呢!?你用迪雲贏左,別人就對你刮目相看!!!
你問下真武個死仔包有邊幾個同佢差唔多技術先再講啦,我當年用邪鬼頭4招近戰佢特迪頭3招啦,大家都有讓招。冇信心先驚近戰!真武技術ar!真武順便幫我問候埋阿西,你戰紀剎帝利套片對白很搞笑!得閒深夜開場,重返LFO就第一個PK你地。真武對手ar!
.......

[唔係串咀]老手唔代表勁過人-.-老手唔代表你可以咁講人-.-
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 111樓  發表於: 2011-07-24
引用第108樓吉野家於2011-07-24 07:10發表的  :
.......

同真武同代又點?

係咪愈老就一定愈勁?
你唔好話我知「薑愈老既愈辣」

講真呀
我都講左好多次
你冇真正去比賽場地現場睇既話、你唔知真實、你係基本上冇資格回帖

我都廢事應你到底我有冇讓d弱角色

天魔點解冰火波唔可以有技術?
你正係唔屈拉冰火波呢一點我都可以覺得你有品有技術

天魔
你有冇真正用過
有冇真正去理解過佢各招既特性?
你唔好當冰火五重天同冰渾真係100%神格先得嫁
你連人物都冇去深入理解
你有咩資格去講?

天魔lag機問題我都已經講得好清楚
當日大家相方都load晒招
大家都冇話疾機
又冇話突然移位或者神閃

再講
我記憶當中
我打既角色當中包括我印象最深既幾隻
霍雷
呢隻人物有雷鳥呢類高攻仲係方向型既招式,你會唔會去特登同佢打近戰?
仲要人地有招十萬伏特、明知唔夠近戰做既都要去打近戰、咁可能條友個腦有問題唔識選戰略

天魔
我都講得好清楚、第三名呢條友用天魔神屈波
我肯用冰火五重天呢d招式已經係偷笑、佢開晒d你所謂既強招式、我就開五重天、要讓都已經讓得好明顯

邪鬼
我想話呢、邪鬼雖然招式出招慢
但係當日我唔係全程屈波拉隻邪鬼、我有用五重天直接近戰格佢邪昇
仲有捉佢邪昇係角位既收手連冰渾
咁樣叫冇讓?我出冰火波佢d分拉遠左好耐啦

冰渾呢招明明扣得唔多血又加得唔多少既招仲要近身
我都會去用
咁唔叫讓叫乜?你冇野呀?

暗蚩
上年動漫節我打果陣都有遇到呢條友
深知暗蚩屈招暗影既屈機之道
佢呢招野無論我背面射佢定係正面射佢波都係打唔入
咁我想話
我而家對住暗蚩之下天魔係唔係做左弱招式系列呀?

再者
係咪一定要用d大多數人都認為係廢角既存在 (例如五主) 去打拳皇
果d先叫真正既勁?
唔係囉、呢d只不過係你果d無理到爆既錯誤思想

點解我一定要人地對我「刮目相看」?
我打比賽既目的原本就係聽朋友講去打嬴個比賽 送個星仔異招全套俾佢
就連元增我都係送俾我d fd
唔係希望人地對我「刮目相看」、以為我係到做洛克人

洗唔洗我再講多次?
你冇去現場睇過比賽既、我認為你根本冇任何資格發言、簡單黎講唔該你收埋你把口食你既花生
唔好以為玩得耐就會有技術、呢個就係你點解以為自己好似好威既誤會、唔該你唔好講埋晒d野令人以為你想話玩得耐就有技術黎引人笑

最後
我講左明明好多野
你就無視晒我d點
up返晒d明明我已經講明晒既點

到底你係咪冇野好講
玩針對
只係純粹想扮到自己有有技術、好有研究咁
但係又唔夠講
就係到無視人地有道理既地方?
[ bk的卓男在2011-07-24 10:35重新編輯此帖 ]
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線qqwess
發帖
icash
只看該作者 112樓  發表於: 2011-07-24
好多真心
離線harryx123
發帖
icash
只看該作者 113樓  發表於: 2011-07-24
雖然我冇去睇~~ 但係我想講唔係人人用天魔就話人地係到屈招! 咁我夠用d人係得3招玩咁我係咪屈緊3招?  好心個迪雲就收下吧口啦咁多野講!! 仲要話人7 你是咪好型仔? 仲要話人7就嚇走晒d人! 我驚你迪雲到時在比賽人地見到你個毒向左走向右走個樣個個都唔想同你打炸! 仲要叫做滅wow 改個名都衰過人!! 吧口又咁臭 滅你講到自已咁勁咪同人玩場lo 人地用_掛洗唔洗問過你? 洗唔洗同你個毒向左走向右走交代? 你味又係用人地d掛!! 好心你返5p算啦
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 114樓  發表於: 2011-07-24
這是勝利者對失敗者的諷刺
儘管樓主冇心
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 115樓  發表於: 2011-07-24
引用第113樓tommywu於2011-07-24 11:19發表的  :
這是勝利者對失敗者的諷刺
儘管樓主冇心

你指邊到?

我呢個post本來就係就某d人話我正屈波

而家我就開post叫果d有睇既野講返佢地當日睇到既野

咁既然冇去睇既
你有咩發言權?呢個係事實
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 116樓  發表於: 2011-07-24
曬9氣

用呢啲打法,嬴左有乜意思
真係稱得上為拳皇?
嬴唔係嬴技術,係嬴角色,冰波速度比較慢
天魔又跑得快,拉成埸根本冇難度。
U1又唔諗下佢用既禁招,仲係未改角色之前個啲
呢個比賽搞得真係有聲有色。
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 117樓  發表於: 2011-07-24
引用第115樓中毒魔人於2011-07-24 11:54發表的  :
曬9氣
真係稱得上為拳皇?
.......

未平衡既角色唔俾用就岩啦~
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 118樓  發表於: 2011-07-24
引用第115樓中毒魔人於2011-07-24 11:54發表的  :
曬9氣
真係稱得上為拳皇?
.......

嬴角色咁唔見你去嬴返黎?

你以為正係得我一個用天魔?
夠有唔少既人用既角色都係速度型
又或者係高格又高攻

單單一個天魔你認為真係全部角都會唔夠做?
係我記憶中唔單止正係得我同第三名既人用天魔
但係八強入邊就只係得我同第三果入到

咁入唔到八強果d天魔又點?

仲有
天魔的確可以拉成場
但係我有冇咁做?
我已經講左好多次
我有時候係會同對方硬格
絕對冇拉足三分鐘波
我認為我自己咁做已經算係好好

俾著係其他人用天魔
我諗你正係會見到冰火波唔見五重天同冰渾

的確
你可以話我嬴角色
但係而家係唔係迫住唔俾你選天魔?
大家有大家唔同熟悉既角色
佢地冇用天魔、認為佢所選既角色係最岩既、咁係佢地對於該次比賽既戰略
嬴左拳皇的確你可以話屈人物嬴左唔稱得上拳皇
但係而家冇人禁住你唔俾你屈人物波
大家有相同既機會
有機會你唔去珍惜
係相同機會之下你唔識用一套岩既戰略既話
咁有乜好講?

引用第116樓七星會員於2011-07-24 11:58發表的  :

未平衡既角色唔俾用就岩啦~

你以為平衡左既角色一定就好?

仲有
咩叫平衡?點樣為知平衡?你能夠講出定義嗎?
離線黑球
發帖
icash
只看該作者 119樓  發表於: 2011-07-24
— (saizen) 注意用詞, 請修改 (2011-07-24 12:43) —
.......

原來d人真係on居既
下下講以前,講真武,講邪鬼講特迪
我夠玩得耐,我夠封測果陣玩,我夠羸過亞軍,我呢次用雷尊輸比天魔我都冇嘈,我明知對面天魔有冰火波我夠膽沖埋去用十萬
打法上問題就冇得怨,你打得拳皇就預左唔係玩所謂既技術,d人唔知頭唔知路係到吊吊吊,冠軍就一定拉波,冠軍就一定冇品
咁講法姐係無論邊個羸就要比人吊,你唔好講到你自己老手就好威威咁,講咁多野我只係見到你係一個擦鞋仔,你除左識擦真武鞋你重識乜?
我睇住冠軍打決賽果場,佢打緊果陣佢打邪鬼佢係會出渾圓,重要連出3下都要中哂,其他人呢?天魔打拳皇你幾何見人會出渾圓?
你老手唔好同我講你從來唔知拳皇d野,人地羸左你都要嘈,我睇怕你老手玩左咁耐都係咁低能
1條評分
快速回復
限100 字節

上一個 下一個