切換到寬版
  • 2762閱讀
  • 52回復

冷裝以及冷點,被示為傻仔? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線陸道道

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-24
開頭,,a人話自己2000mp,,岩岩好!!
我就話點解你地升mp咁少既?
而b人就話自己升錯mp4200,好後悔,,我就話我mp都有4000幾啦~幾好用丫,,
無啦啦有個冰尊出尼話2000mp夠唒用,,高lv回mp就越快,,冇必要加咁多mp,,升咁多成個傻仔咁!
我sp/mp4000  我就話我較喜愛打遊擊,,出5連標,,好像沒有sp/mp的限制一樣,,好自由~
又有一deep出尼話你鐘意屈死一招咪鐘意高mp囉,,我就心想,,出死一招才要這麼多mp,,
出其他招不用mp嗎?(這麼爽)
備註:我用陸道的,,很多人知道陸道是比較屈的角色,,其實沒有控影的時候已經用著,,我不是用來屈人
        我e家1300攻..打170lv到出5連都扣人7分1血 ,,如我2000攻出5連的威力已經扣他5分1吧!
(出一次控影就已經夠比人話屈技)
高攻比人話屈,,低攻高mp/sp..比人話傻仔??有無解呀??

離線地獄之王
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-08-24
你係技術區咪問左囉,去番果區睇啦
離線enginesentai
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-08-24
引用樓主陸道道於2008-08-24 09:40發表的 冷裝以及冷點,被示為傻仔? :
而b人就話自己升錯mp4200,好後悔,,我就話我mp都有4000幾啦~幾好用丫,,
無啦啦有個冰尊出尼話2000mp夠唒用,,高lv回mp就越快,,冇必要加咁多mp,,升咁多成個傻仔咁!
我sp/mp4000  我就話我較喜愛打遊擊,,出5連標,,好像沒有sp/mp的限制一樣,,好自由~
.......

其實實力是看自己如冶發揮出來,元力的確是重要.不過如是你使用迪雲人物,你會控制元力.你的元力只要集中2000-2200/2500

因為迪雲只有3類打法  {遠攻} {近攻} {遠+近一起發揮}

所以你使用陸道人物以你講法也許他只是一個未發現一個人物真正實力的強度,那怕你是比他強一些
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-08-24

如果你想一個人物強點
你將點升到咁高冇用
大哥
基mp/sp喎

重記得之前我玩ga星仔基mp得1400
但用左裝就有1m
離線陸道道
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-24
回3樓..我只是加了裝的mp/sp才有4000,,不是基點- -基點sp/mp4000就的確有問題啦!
離線邪惡檸檬

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-24
引用樓主陸道道於2008-08-24 09:40發表的 冷裝以及冷點,被示為傻仔? :
.......

MP用量自已調教啦
150LV回魔回得咁快
你又唔係迪雲 悟地用招1千mp
咁多托?
仲有
MP多唔代表可以屈招
可以mp多其他能力頻乏一樣比人秒
最後到黎招都屈唔到

由其是你用緊嘅係陸道人物
先唔講用佢嘅技術
單論能力值
陸道防本身都每下加0.9
血量頻頻地
用左mp sp裝你血防就多唔得去邊啦
又如果人地唔想同你玩無聊嘅遊擊戰
認真起黎
以你咁嘅血防被秒嫁
所以D人咪話你 傻仔 囉
講4000mp sp好得戚 唔緊要
最緊要你用緊嘅係 陸道 !
雖然有其他人物嘅能力點廢過佢
但都算係 難點 人物
所以就唔足準備vs撞到勁人高手
遊擊戰你可否成功就有保留…

到 控影
話屈?點先屈?
如同樓主所講 "高攻又屈"
控影屈在中左高攻+上暈
如一個例子:
打怪用 控影[中左暈]>人偶[都中]>追十[強行要中咪]
之後先閃身
玩得黎 控影係好好玩
但中左暈而被屈唔係野小
控影範圍咁廣
所以好多人都會係vs禁佢啦
所以單論控影攻擊力未講盡其招係屈
只係樓主覺得高攻就屈而以
[ 此帖被邪惡檸檬在2008-08-24 10:25重新編� ]
離線t.k.k.
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-24
著裝後mp都有4000  已經好多好多了 仲要係陸道
150lv回氣量 快好多 2000-2500mp 用作 vs 已經足夠 [ 當然你想4000mp vs 冇人反對]
離線邪惡檸檬

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-24
引用第4樓陸道道於2008-08-24 10:02發表的  :
回3樓..我只是加了裝的mp/sp才有4000,,不是基點- -基點sp/mp4000就的確有問題啦!

咁你咪用裝有問題囉

引用第6樓t.k.k.於2008-08-24 10:13發表的  :
著裝後mp都有4000  已經好多好多了 仲要係陸道
150lv回氣量 快好多 2000-2500mp 用作 vs 已經足夠 [ 當然你想4000mp vs 冇人反對]

同意
見5樓都有我嘅真言
[ 此帖被汝吾之在2008-08-26 22:56重新編輯 ]
離線惡蝠DR
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-24
樓主,其實各人有各人,我隻比提之前5000mp添,不過已經冇玩佢,但係mp高低唔係一個問題,只要你覺得你依家ok就得啦!不過你陸道我覺得3500mp左右夠喇(你鐘意玩炮轟手的話
離線陸道道
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-24
首先多謝5樓打提供咁多意見。
我e家188lv,mp回復量可說驚人,再加上mp有4000,其實我屈招既話,,照你地咁講係足夠,,2500mp到
不過,,我少mp就出吾到分身,,主要分身係玩,吾係要尼屈人的說~我低mp可以出幾多次?
出招既次數減低,,即係要用攻擊力補獲,,攻擊力即是控影要較多用幾次,,這就已經被人說屈技~
陸道埋身戰實在太弱,,只唯有寄予在5連身上,,讓敵人埋身較難~敵人不停攻,,我不停的放標,,中唒先話高攻炸喎..中得一兩隻就真係低攻到..你可知道mp的用量多緊要。
那你就錯了,,我已經很努力補獲在血量和防守的問題,,我防:2350 血:5500 ,,不用被秒
當然還不夠啦,,<<努力收裝加防加血中>>
照你話說<<控影屈在中左高攻+上暈>>已經解答你問題.就係點算屈?
你第1句話,話屈?點先屈?同第13句,只係樓主覺得高攻就屈而以,,
你既意思明顯係話控影好弱,,旦你第9.第10句就話控影中左吾野小.又話廣,,又講到控影好勁,,你知道在說什麼嗎?
e樣野個個都知道,,所以我先話2000攻,,中一招控影已經比人話屈技,,
最後,,我已經講左陸道係屈角,,什麼未講盡其招係屈??應該吾需要你講,大家已經清楚!

請回答~~~~~5樓在反對我的人

離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-24
引用第10樓陸道道於2008-08-24 11:00發表的  :
首先多謝5樓打提供咁多意見。
我e家188lv,mp回復量可說驚人,再加上mp有4000,其實我屈招既話,,照你地咁講係足夠,,2500mp到
不過,,我少mp就出吾到分身,,主要分身係玩,吾係要尼屈人的說~我低mp可以出幾多次?
出招既次數減低,,即係要用攻擊力補獲,,攻擊力即是控影要較多用幾次,,這就已經被人說屈技~
陸道埋身戰實在太弱,,只唯有寄予在5連身上,,讓敵人埋身較難~敵人不停攻,,我不停的放標,,中唒先話高攻炸喎..中得一兩隻就真係低攻到..你可知道mp的用量多緊要。
.......

你出分身和係咁用5連都可以比人話屈啦....
你自己都說2500mp夠哂,但係我ga nina只有2000都夠哂
1轉最多mp都係用左400mp
50lv開始都唔會好快用得哂
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線陸道道
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-24
你又錯啦,,分身通常都比人禁(覺得好搞笑),,我出分身係乘機沖埋去攻擊,,吾係淨囉分身屈機~
人地禁分身我最多咪吾出,,我都係用尼玩~~5連吾會比人話屈機,,係屈,,旦係d人都知普通d攻擊技都冇乜岩洗~所以都吾會去咁絕..禁埋5連~~單標?回天?低攻的說~
你nina就緊係2000 mp啦..一招雙血食幾多血呀?
你吾出雙血,,應該一早死左,,再吾係你應該屈浮空!
nina識咩?升爆血囉..之後屈浮空同雙血,,搞掂~~!!你吾好講到好威咁~~
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-24
不必理會別人怎看

離線enginesentai
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-24
你的打法他人可以學你,但不可以改你的打法

{鹽本身是好的,若失了味道.你怎能用它調味呢?!}
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-24
引用第12樓陸道道於2008-08-24 11:34發表的  :
你又錯啦,,分身通常都比人禁(覺得好搞笑),,我出分身係乘機沖埋去攻擊,,吾係淨囉分身屈機~
人地禁分身我最多咪吾出,,我都係用尼玩~~5連吾會比人話屈機,,係屈,,旦係d人都知普通d攻擊技都冇乜岩洗~所以都吾會去咁絕..禁埋5連~~單標?回天?低攻的說~
你nina就緊係2000 mp啦..一招雙血食幾多血呀?
你吾出雙血,,應該一早死左,,再吾係你應該屈浮空!
nina識咩?升爆血囉..之後屈浮空同雙血,,搞掂~~!!你吾好講到好威咁~~

你係咪有d問題?你唔知nina係vs無得出個2招的?
真正知道點玩nina的人施子肘擊都屈死你啦
我唔用個2招屈招,我都可以至少扣到917 3/1 hp呀
離線kelvin1994
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-24
恥笑陸道

陸道不嬲係廢角XD

我自己非常清楚陸道:S

而且我本人平時都唔會出忍流控影分身異轉呢

不見得有多強
本人是CZ版主kelvin1994
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-24
引用第16樓kelvin1994於2008-08-24 12:22發表的  :
恥笑陸道
陸道不嬲係廢角XD
我自己非常清楚陸道:S

說好sin,
陸道不嬲唔係廢角

只係有d小白(唔係陸道道)係咁出屈招,人地話佢唔好出佢仲係要出ja
離線kelvin1994
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-24
引用第17樓飛龍天牙於2008-08-24 12:23發表的  :
說好sin,
陸道不嬲唔係廢角
只係有d小白(唔係陸道道)係咁出屈招,人地話佢唔好出佢仲係要出ja

不見得是強角

他應該和迪雲星仔小丹等同級吧

但在成長能力方面真的較差
本人是CZ版主kelvin1994
離線墮天使
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-24
你的配點你覺得好就夠!

唔使理其他人既講法
離線陸道
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-24
引用第18樓kelvin1994於2008-08-24 12:26發表的  :
不見得是強角
他應該和迪雲星仔小丹等同級吧
.......

成長能力的確差...但不見得是廢角
快速回復
限100 字節

上一個 下一個