切換到寬版
  • 2254閱讀
  • 78回復

訪問疾風 ( 疾風行商之道曝光  加上應付小白既方法 ) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線汝吾之

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-09-03
[sell=50]同上次一樣, 偷post者死 XD
好, 不遲, 開始

我 : 暴疾兄

疾風 : 我疾風 吧

我 : sorry呀.,要你等咁奈

我 : 其實上次我同你通過電話

我 : 發現你年齡原來不大,  其實你幾多歲?

疾風 : 事實 上,我 到了月尾才16歲

我 : 我聽你把聲好似好細個咁喎  = ="

疾風 : 嗯  人人都是這樣說

我 : 哈哈

我 : 你會唔會覺得有小小自卑?

疾風 : 不會,順其自然吧, 天生的都沒法改變

我 :  你都幾樂觀的喎

疾風 : 嗯

我 : 其實你做板主辛唔辛苦的?  我見呢排成日有新手上黎呃post

疾風 :  都幾辛苦的 ,要不 斷找人呃post我覺 得是很困難的事

疾風 : 再加上 現時工作太多

我 :   但我見你冇放棄喎

疾風  為論壇服務是版主 的責任

我  任何呃既post一係比你殺哂 一係就封左

疾風 : 以前就是, 但現在只扣分

我 : 工作時間太長會唔會做成你係game卡交易方面既時間短左

疾風 :  不會 , 因為 可以 同時兼故

我  你有400幾個交易紀錄,  你交易左幾奈先有呢個數

疾風 : 其實我只是不斷 同人 換卡

疾風 : 有時才賺錢

我 : 你唔收現錢?

疾風   : 收的   交易的 是 大家 放心

疾風 :現錢難收

我 : 但, 如果係卡換卡
       你有咁多既卡
       招都差唔多齊吧
       如果同人換卡咁咪不能再放?

疾風 : 我 唔會 叫他刮

我  哦~

我  咁一定面交吧 ?

疾風 :  郵寄都可  以

我  : 唔怕會有假卡?

我 :  之前唔小人中左野

疾風 : 暫時都 未試 過

我 : 哈

我 :  你有咁多個交易紀錄做左幾奈?
        從bbs一開 就交易至現在?

疾風 : 1年左右

我 :  你介唔介紹講比我地知你既行商之道係咩?

疾風 :  只 要提供 一些證據證明你 不呃 人  例如卡圖 然後不斷寫 交易記錄, 們就會信任
疾風 :  最 重要的  是

疾風 : 我   成日同賣家 /買  家講

疾風 : 交易記錄多 的可 以比 後

我 :  就算果位人兄之前有呃人前科, 不過有卡圖都可交易?
        如果佢地唔信, 一定要你比先,..........咁就等於佢地係呃人的嗎?

疾風  :  唔信 的話, 比到 他們信為止

我 : 如佢話點都要你比先, 咁你會點做?中止交易嗎?

疾風 : 這就斷定他是呃 人   以立刻中止交易

我 : 哦, 咁要同大家講下呢一點了喲

我 : 同呢,  你做左咁奈板主 你係第幾位成為板主?

疾風 : 這件事,我 都忘記了=]

我 : 哈哈

我 : 有什麼心得想同現任, 新任既板主講下

疾風 : 總知 就是賞罰分明吧

我 :  你不會偏心任何一方?

疾風 : 沒錯

我 : 呵呵

我 : 我有一日爬文見到你發左一個post個
         post既題目係
        大家試過係學校胳肢D女仔未??

我  :  你試到吧?

疾風 : 這並不是我發 的

我 :  哦?但.....咁係邊位發的?  點解係用左你個ac?

疾風 :最 大可能 以是黑客

我 : 真的嗎? 你當時係比黑客入侵了?

疾風 : 有可能

我 : 唔緊要

疾風 : 再加上 我之前不知咩  原因

我 : 我地都討論番呢個題目吧

疾風 : 比人爆左2個e- mail

我 : 你有冇試過咁做

疾風 :  沒有

我 : 你想唔想一試

疾風 : 都想的

我 ; 真的?你有冇女友e家?

疾風 : 真的冇

我 : 點解唔追番件啊
       好多板主都有女友的說

疾風 : 我認為 求學時期不應該談戀愛

我 : 咁你又話想 試下胳肢D女仔
       如果有一個咁既機會
       你會點利用
       第一步你會點做

疾風 : 我  唔想住

我 : 咁想做唔去做?

疾風 : 唔係好想 = =

疾風 : 暫時

我 : @@

我 : 如果你見到一d 拍緊拖既中學生
       你會點同佢地講

疾風 : 目而不理

我 : 點解唔傾2句啊
        你支持中學拍拖的嗎?

疾風 : 不支持

我 : 咁你點解唔會同佢地講番幾句

疾風 : 有可能會比人打

疾風 : 多一事不如小一事

我 : 你會唔會係個怕事既人, 我就係個怕事既人...哈哈= ="

疾風 : 都算是

我 : 哈哈= ="你有咩真心話想同大家講?

疾風 : 哪 一方面

我 : 各方面, 係bbs的行為, 交易心得 之類

疾風 : 交易易的 話

疾風 : 就 要睇 下人 地D交易記錄 點

疾風 : 先好交易

我 : 行為方面呢?

疾風 : 新手們請 睇下版規,最 好背熟吧

我 : 哈哈= ="咁 e家真係多左好多新仔喎

我 : 你地有冇咩方案制止佢地不守法既行為

疾風 : 版主們就不 要以個人感情 去處分新手

我 : 你地有冇咩方案制止佢地不守法既行為

疾風 :  比 次機會他們,再犯就扣分

疾風 : 嚴重的 便禁言 幾日 先了

我 : 你地都知啦
       ac封了可再開
        你地會唔會直接封ip

疾風 : 凡是人都  會錯的

疾風 : 不會

疾風 :  除非呃人

我 :  哦~

疾風 : 比次機會人

我 : 咁請新手們要小心d啊~

我 : 問番LFO

我 : 你覺得自己玩lfo有冇技術

疾風 : 唔算有 ,但我玩玩下就 知道點 玩

我 : 你覺得小白既準則係咩

疾風 : 即是一 些屈機的 新手,贏左 就串人 ,輸 就話你廢

我 : 我都有同感

我 : 佢地只係覺得最重要係贏

我 ; 唔輸得

我 ; 無論出什麼賤招都好

我 ; 之後仲要加上句廢

我 ; 佢地只係唔知我地一直讓佢地...唉~

疾風 :認同

我 :  面對呢d人, 你會點應付?

疾風 : 當佢話人 廢 的時候

疾風 : 我就話

疾風  : 我 係廢的 ,但你點 解  要跟我vs

疾風 : 咁你豈不是仲廢 ?

疾風 ;  贏 的話

疾風 : 就說,我 未出全力

我 :  之後通常佢地會爆粗吧- -

疾風 : 我通常說 一句,話 人者是就算了

我 : 佢地只係缺小應有既品德同教育

我 : 我地bbs都有好多要教育既人

疾風 : 沒錯

我 ; 係會唔會花時間係呢方面

我 :  你會唔會花時間係呢方面

疾風 : 不會,有 空才理會

我 ; 你有理過的?

我 : 之後佢地受唔受理

疾風 :大 多數都 不受的

我 : 同時我發現game入面多左幾多文盲

我 ; 你會唔會遇到

疾風 : 這一 方面,我覺得 少

我 : 通常佢地都會小白地call人黎幫手串你
       咁你會唔會call番fd幫人串番佢地  

我 : 做成罵戰

疾風 :    不會

疾風 :  我亦未試過 發生這樣的 事

我 : 咁你有冇咩防小白既心得同我地分享

疾風 : 被免與不熟識的 人 談話   就 可以減低與小白接觸 的機會     

我 :  好吧, 我地要記住呢句啊

下一位訪問既人我會問得大膽一點

所以大家想知咩請講吧
[/sell]
[ 汝吾之在2007-09-04 18:30重新編輯此帖 ]
1條評分

離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-09-03
我冇偷post=)
好笑^^
============
下一位訪問既是我,ok?
離線傻傑豬
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-09-03
點解咁貴
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-09-03
以我所知金金做完皮主之後疾風才做的:)

而且疾風可說是論壇的元老(我也是xd)
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-09-03
樓主唔會搵我的@@
冇我MSN吧 +_+

不過今次長左咁多似的@@
離線chansiuki

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-09-03
引用第0樓汝吾之於2007-09-03 19:03發表的 訪問疾風 ( 疾風行商之道曝光  加上應付小白既方法 ) :
此處是被引用的出售帖

下一位訪問既人我會問得大膽一點
所以大家想知咩請講吧

想當日佢都係一個昆post人
仲係度教訓人
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-09-03
引用第5樓chansiuki於2007-09-03 19:16發表的  :
仲係度教訓人

個陣新手,乜都唔識,人係會成長的,e家思想當然比之前成熟,所以咪咁講囉=.=

離線迪斯路亞

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-09-03
引用第5樓chansiuki於2007-09-03 19:16發表的  :
仲係度教訓人

每人也當過新手-_-

沒有錯過的經驗怎去提醒下一代呢-_-?
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-09-03
引用第7樓迪斯路亞於2007-09-03 19:20發表的  :
每人也當過新手-_-
沒有錯過的經驗怎去提醒下一代呢-_-?

認同,以我們的的壇主~瘋人為例,佢都曾經呃過post,由普通會員變成版主,then做左總版主,到e家做埋址主tim。

離線至尊

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-09-03
引用第8樓暴走疾風於2007-09-03 19:22發表的  :
認同,以我們的的壇主~瘋人為例,佢都曾經呃過post,由普通會員變成版主,then做左總版主,到e家做埋址主tim。

想當年...我又唔係俾佢玩殘左個AC...
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-09-03
唔好想當年啦,廢事傷心,瘋人做到咁事咁日,我都覺得好安慰。

離線小聰_r
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-09-03
引用第10樓暴走疾風於2007-09-03 19:32發表的  :

你講到好似個呀伯想當年-_-
離線牙暗
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-09-03
暴疾講d野好有道理
ps.會唔會訪問我...
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-09-03
引用第11樓小聰_r於2007-09-03 19:33發表的  :
你講到好似個呀伯想當年-_-

點會係=.=,似姐,但事實唔係咁=]

離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-09-03
引用第10樓暴走疾風於2007-09-03 19:32發表的  :

我都覺得好安慰!?你老la  xDDD
想當年,我比人禁言*3,e家呃少左post
離線chansiuki

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-09-03
引用第6樓暴走疾風於2007-09-03 19:19發表的  :
個陣新手,乜都唔識,人係會成長的,e家思想當然比之前成熟,所以咪咁講囉=.=

咁你肯變都好ge

引用第14樓@@俠俠@@於2007-09-03 19:35發表的  :

你注冊one year都未足,何來想當年之有
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-09-03
想當年...本壇的版主同發POST的人都差唔多唔同晒了~
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-09-03
我又想當年.......

想當年.....疾風唔知咩事比人串- -"

而且好多人都走左- -"(唔係e家)

不過這也令IBBS進步得很快:)
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-09-03
引用第14樓@@俠俠@@於2007-09-03 19:35發表的  :

沒錯,我真的老了,你班後生捱落去啦=.=

離線牙翼

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-09-03
Re:訪問疾風 ( 疾風行商之道曝光  加上應付小白既方法 )
點解冇人訪問我(隱形人=_____=)

我想有人訪問下我=__________=

回題:疾風果然係我地IBBS既好榜樣=]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個