切換到寬版
  • 2002閱讀
  • 17回復

[自創小說]真LFO的故事三:小丹與旋瓏對戰gag王李 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小李

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-10-21
— 本帖被 牙歷 執行鎖定操作(2008-11-09) —
有一日,小丹同旋瓏去拍拖 SA>;]6)`(  
^z&xy41#B  
小丹:瓏瓏…… MF\n@lX  
,.`^Wx6F  
旋瓏:丹丹…… @?]-5~3;  
\S7 OC   
小李就係呢個時候打斷左佢地 3/rvSR!  
IVNNiNN*5  
小李:期期 jPU# {Wo#  
L7Oytdc<  
小丹、旋瓏:你同我死開d啊!你發效行開d啦 2Bjp{)*  
oZCi_g 5i  
小李:你地唔係發緊咩? g41 Lh3dj  
ex!^&7Q(  
小丹:你睇錯姐!我地邊鼠有發效啊 4}LF>_+=  
@B9|{[P  
小李:個鼠! ` `;$Kr  
') 1sw%[2  
旋瓏:姐係邊鼠姐 peqFa._W  
H9)uni   
小李:老鼠 _SP u`=~K  
3sZK[Y|ax  
小丹:老鼠?!邊到老鼠? k13/yiv  
+~fu-%,k  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米……《唱歌中》 J#x91Jh  
'c$9[|x  
小丹:你條gag老一定想死定! @J<B^_+Se  
#8z\i2I  
小李:我甘後生!死左唔底! dY-a,ch"8p  
>Au<y,Tw  
旋瓏:你玩夠米啊! c&Zm>Qo[  
g?$9~/h :;  
小李:講左甘耐!比番個幾銀泥當口水費呢 ?^ErrlI_  
#P9VX5Tg  
小丹:你條腸粉!你唔好係到玩野wo!信唔信我腿神踢你 Zj7XmkL  
; %Da {  
旋瓏:小丹好man啊 @E>^\! nH  
GC\/B0!  
小丹《心》:緊係! Ez$5wY^J  
fcZOsTj  
小李:一秒一利息!口水費原價廿蚊!特價一千蚊 `p?E{k.N  
Uqpvj90sw  
小丹:好gag啊!好好笑啊!笑到唔識笑 0&nF Vsz  
654%X(:q  
小李:比d面笑出聲好wo "G,*Z0V5  
%@&)t?/=  
小丹:哈哈! {PVu3 W  
,){0y%c#y  
旋瓏:唔好同佢痴!佢地膠膠地既 $Tur"_`I;  
!>:tF,fcB  
小丹:講得無錯! =5|5j!i=q  
*(scSC>  
小李:膠!好過無!e加大把野用膠做!無膠你都唔點 ]Cz16e&=2  
PjP%,-@1  
小丹:最衰你d膠唔係用泥整野既 V0AX1?H~w  
0/gcSW b  
小李:世上無膠係整唔到野既 QLUe{@ivc  
f!J^vDl  
小丹:硬膠囉! ^`!Daqk  
j&Aq^aI  
小李:硬膠樽 `/AzX *`  
>eTlew<5  
旋瓏:小丹!我到先買左d野啊 CbHNb~  
$ B9=v  
小李:等我睇下張單先! =@w:   
J9 =gv0  
小丹:幾多錢嫁?? bvx:R ~E$  
%pp+V1FH  
小李:十萬九千七 i`SF<)M(  
31* 6 ;(  
小丹:下!《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 %KA/  
9vbh5xX   
小李:你做乜野啊!我係想講十蚊九點七啊!唉!你真係無用,甘就死左 7xc<vl#:q7  
u .2sB6}  
旋瓏:你整死左小丹我要殺左你 7asq]Y}<  
XJzXxhk2  
小李:我早就知會甘嫁啦!九九九! 0|ps),  
?},ItJ#>)q  
九九九:乜事?! 1 ~7_!  
C#~MR+;  
小李:有人想殺我啊 oSl>%}  
RrHnDO'  
旋瓏:佢殺左我男朋友啊 EDo@J2A  
@(cS8%wK  
九九九:你真係一位好市民啊!自己報警告自己 -"zu"H~t4  
8[C6LG  
小李: CP#79=1  
eC$v0Gtq  
一星期後…… DOerSh_0W  
I5L7BTe  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 >.iw8#l  
2f!oA~| 2  
探小李中! YP<]f>SBt  
QP B"E W  
小李:早晨 ^PQV3\N  
%-l:_A  
旋瓏:小李!出番泥我地一齊咩咩囉 PBL^xlg  
V8yX7yx  
小李:等我出番泥睇下你點咩 FZnH G;af  
M: "ci;*$  
旋瓏:你睇得多與敵同行= = rl%Kn^JJ~  
9>R|k$`  
小李:係你嫁wo我嫁 'u[o`31.  
sPg6eAd~?  
旋瓏:你條膠柒,你講乜野啊!我邊鼠嫁wo你啊 h,>L(=c$O  
^I{]Um:  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米《唱歌中》 Fw9``{4w  
nEm7&Gb  
旋瓏:你居然同我講…… g8+,wSE  
y^=oY L  
小李《心》:唱錯歌添=_= *?D2gaCta  
l,u{:JC  
旋瓏:我唔會嫁意你膠嫁!就算你係鐘意期期都好!我都會等你嫁 X=pt}j,QrP  
<S$21NtM87  
小李聽完呢句野就呆左出獄《暗示小李輸左比佢》 JJ ?ri,  
d&bc>Vt  
《完》
離線阿星
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-10-21
q "D L6 >j  
唱錯歌- -
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-10-21
個人認為小李哥,,,,,,,,,, u7zB9iQ&  
好無聊。 Gd6 ;'ZCmY  
送你兩隻字 oHXW])[  
封筆。
離線星※小狼
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-10-21
勁無奈
離線goldcat0807
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-10-21
小丹:瓏瓏…… 5I)~4.U|,m  
&e HM#as  
旋瓏:丹丹…… tyn?o  
e_I; y  
0uVk$\:i  
^ xJ=ZQ)&]  
唔知點解好嘔
離線紅茶
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-10-21
好好睇既GAG故 C}(<PNT  
與敵同行到最好笑
暗殺之歌
離線小李
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-10-21
引用第4樓goldcat0807於2008-10-21 21:52發表的  : l?[{?Luq  
小丹:瓏瓏……[表情]
旋瓏:丹丹……[表情]
.......
Mv/IMO0rR  
你既問題! 90  
引用第5樓紅茶於2008-10-21 22:00發表的  : k%EWkM)?  
好好睇既GAG故 2gQY8h8  
與敵同行到最好笑
;,v!7   
你都覺啊!我念個陣笑左好耐 n~1tm  
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  : (l\a'3a.  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, 2x7(}+eD  
好無聊。 c&E*KfOG  
送你兩隻字 bn0"M+7)f  
封筆。
V+qFT3?-  
死都唔制!我甘好既文筆都要我封!我以後點樣搵食啊
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-10-21
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  : AyE%0KmraK  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, IkSX\*  
好無聊。 e{v,x1Y_z(  
送你兩隻字 \\Y,?x_0T  
封筆。
gb.f%rlZ`  
作得差唔係罪 \BN|?r$a  
唔知醜先係罪
離線小李
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-10-21
引用第7樓廁所為上於2008-10-21 22:27發表的  :
作得差唔係罪 a`DWpc~  
唔知醜先係罪
P;j&kuW|zL  
《點解你今日好似串左既》 smQ4CLJ  
如果知都要post呢d叫乜野??
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-10-21
引用第8樓小李於2008-10-21 22:33發表的  :
《點解你今日好似串左既》 *U M! (  
如果知都要post呢d叫乜野??
+eU`H[iu  
樣衰+無恥
離線小李
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-10-21
引用第9樓廁所為上於2008-10-21 22:38發表的  :
樣衰+無恥
2@sr:,\1  
甘直接既= = X R4)z  
但係我覺得我好英俊wo
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-10-21
引用第10樓小李於2008-10-21 22:43發表的  :
甘直接既= = ujx@@N  
但係我覺得我好英俊wo
V`[P4k+b   
膠和沒膠的人想法不同
離線小李
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-10-21
引用第11樓廁所為上於2008-10-21 22:44發表的  :
膠和沒膠的人想法不同
{cR=N~_EO  
甘我英唔英俊姐? 2+:'0Krc  
《個公仔無聊先用》
離線r186780
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-10-22
小丹:幾多錢嫁?? XUmR{A  
小李:十萬九千七   L`[z[p {?  
小丹:下! 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 >EP(~G3u  
4["&O=:d  
好好笑
好可愛
離線小李
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-10-22
引用第13樓r186780於2008-10-22 17:37發表的  : ?c#$dc"  
小丹:幾多錢嫁?? g/Wh,f3  
小李:十萬九千七  [表情] .p&Yr% ~  
小丹:下! [表情] 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 z" QJhCh7  
thW<   
好好笑 [表情]
uk7'K 0j  
多謝!
離線hoyim200
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-11-08
好好笑
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-11-08
開頭戈兩句真係嘔死 buMq F-j  
uCP>y6I  
同埋發姣,,吾係發效- - 7;}l\VXHm  
{}Ejt:rKN  
頭戈到咩鼠好無聊,,, t?)pl2!A  
`a]44es9q  
仲有,,   旋瓏:唔好同佢痴!佢膠膠地既 Nt-<W+,  
yL1bS|@  
璇瓏話埋小丹膠- -? $u9]yiY.{  
s0W2?!>)  
自己告自己戈到都OK好笑啦,,雖然我笑吾出 O#kq^C}  
X%{'<baR  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 [_6&N.  
pW?& J>\6  
你呢句搞到你好冇自知之明 .[s2zI  
*cv}*D  
唱錯歌戈到都有笑點既,,,雖然我又係笑吾出
離線牙邦
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-11-08
冇10蚊9點7的 ~_~ xytr2V ]aV  
Q(@IK&v  
毫吧
放 law ser 青龍裝 1set 要既密我