切換到寬版
  • 3375閱讀
  • 34回復

LFO2唔出尤自可 一出LFO現有玩家血本無歸 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線腦賤
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2011-01-05
= =LFO D野就算幾值錢都無人玩
可以講一早已經唔值錢
你睇下現在放帳D人 如果唔出血減價 真係無乜機會放出
離線真係天真
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2011-01-05
引用第14樓最強鬥者於2011-01-05 17:06發表的  :
LFO2只係作出黎,應該唔係真
1.咁會有大部份玩家(雖然得番無乜幾多LFO玩家)轉去玩LFO2
一出LFO2就代表LFO成為一個Bad
咁就無晒競爭,D野會變晒0價值,姐係Free Good(樓主讀ECON的請慢慢深究)
就好似程式會出新版一樣(雖要呢個情況比較少出現於Online)
以供應商角度,當然係支援新版,唔浪費資源落舊版
以用家角度,舊版無支援就當然係用新版
呢個現象好正常亦好合理
2.咁佢會唔會用番LFO d舊圖? 如果用舊圖當新game出 咁又算唔算昆錢呢?
用舊圖可以重寫故事,可以重寫系統,用舊圖無問題
3.當佢整新圖 2D?3D? 2D既話 只係舊game重製 無新意 更加係無意義
咁就先有意義?遊戲唔比重製?
3D立體影像 更高解像度 更多元化既玩法
場地戰鬥畫面360立體化 遊戲要越加迫真
咁根本就係第二隻遊戲,LF主打係橫向格鬥
鏡頭唔轉方向都可以兼顧四周,而且加入Z軸增加遊戲空間、同令角色同物件移動更靈活
3D影像更高解像度多元化既玩法,無問題
場地畫面360 就一定唔得,否則就唔係LF
4.好多online game出到第2代 都已經無咁受歡迎同好玩刺激
咁呢個就一定,同一個遊戲一般受歡2至3年
LFO有4年幾已經好勁,出第二代一定會超出呢個限期
就等於一件食物,打開後保質期2年
換個另一個容器裝起保質期都唔變

真又好 假又好 依家唔知道

一切為假設

一出LFO2就代表LFO成為一個Bad

認同你呢句 可以話LFO1係玩完

Free good......LFO唔算係呀? 佢滿足到大部份人需要咩?

好明顯唔係......佢連我都滿足唔到......

2,重寫故事...... 唔知你有無睇佢最近13.5個幾個不知所謂既任務

同短到唔可以再短既所謂聖誕任務?

無故事性 無考慮人物性格 無嚴密既故事編排

連最基本既起承轉合都無

你覺得LFO2如果重寫故事 可靠? 可信?

3.俾 邊個話唔俾? 但係重製出黎 效果會好過依家?

就算好過依家 唔好忘記 依家就係成日俾人話

d圖唔3D 用番2D 好 無問題 即管叫越狗咁做

但 請睇睇 點解sony要出3D遊戲? 點解電影要轉做3D電影?

點解3D電影阿凡達咁收得? 唔通大家真係想去睇個隻藍色外星人係度跳跳下?

唔係 而係大勢所趨 世界既潮流

3D 係依家呢一個世代既目標

突破2D界限 由平面轉化成立體

3D技術係未來既必然趨勢 遊戲走向都一樣

即管叫越狗繼續整平面2D圖 睇下LFO1幾時俾越狗遺棄

(另有一樣元素 叫體感 亦係大潮流所趨 但在這討論無關 所以略過)

重寫故事,重寫系統,重製遊戲

越狗重新編寫設定 我相信 玩家唔係未親身嚐過苦頭

招式改弱 人物改到無晒防

達爾 菲沙等等以前的強勁人物被改弱改廢

各位唔係未試過係乜野痛苦滋味

越狗做野 做得有幾「好」大家都知

重製? 簡單地說 還不是一樣咁差!

場地畫面360 同3D化道理一樣 都係大勢所趨

psp Monster Hunter係360 大家咪一樣玩得得迷

無雙系列 一樣咁受歡迎? e.g.高達無雙

橫向格鬥 講得好聽叫懷舊 叫堅持 叫特色

但突破唔到框框 突破唔到界限

死守 無出路既

不過 我都唔會相信越狗有足夠資源去製作 因為越狗資源有限

唔係唔想製作 而係無法製作

之於係唔係LF 見仁見智 LF1,LF2以前都係無故事情節

去到LFO有故事睇大家咪一樣飛去睇一樣咁迷?

故事仲成為左維持現今LFO既其中一樣重要元素呢

離線真係天真
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2011-01-05
LFO2?衰開既越一整得到咩?晒氣啦!
引用第15樓大俠陳於2011-01-05 17:16發表的 Re:Re:Re:係Re:LFO2?衰開既越一整得到咩?晒氣啦! :
i-phone已經出到4,可能遲下又出5啦,到時4就唔值錢的了,你還不快快去勸大家不好買i-phone4,你還不說i-phone5就出,時間可以証明,真的假不了,假的真不了………
lfo2 是咪你諗住自己整出來呀?幾時推出?
人人都玩好幾個game,想玩邊個就邊個,邊個呢排悶就唔玩,因為人人打機都是娛樂同享受,打機打到驚咁打來咪得個驚字,咁點享受?驚就真係唔好玩啦。

用i-phone做例子?無問題

對呀 現在已經有不少用家在等iphone5了 iphone4的搶購已經不熱烈

你說得對iphone5出的時候 iphone4的價格的確會再向下調

有得俾你揀 iphone第1代,第2代,第3代,3gs,iphone4 正常你會唔會用iphone第1代,第2代?

好簡單 正常既電腦用家 依家都應該係用緊xp/vista/7呢d比較新既版本

唔通你仲用緊windows95/98咁「快到喊」既視窗系統?

所以 LFO都係一樣 LFO2一出 所有有關LFO1既物品價值都會大幅度下降

認同 所以大家唔洗驚 LFO2要黎既話就黎啦

手上既ac人物招式信物異轉招式值唔值錢

無所謂 驚就咪玩

引用第16樓暴走疾風於2011-01-05 17:21發表的  :
其實改版就一定是lfo2嗎?

本気ですか

誰知道? lfo2只是一個名稱而已

說不定是LFO1與三國拳霸的合體 也說不定

(請看機甲武神傳 原版人物跟三國人物已經合為一體)
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2011-01-05
引用第21樓真係天真於2011-01-05 17:51發表的  :
真又好 假又好 依家唔知道
一切為假設
.......

第一請不要連回。

第二:如果是假的,還有什麼討論價值?
WhatsApp、WeChat:61301310
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2011-01-05
引用第18樓吉串袋子於2011-01-05 17:30發表的  :
姐係其實我想講
U1幾時話出LFO2?
而且,LFO就係LFO
何來LFO1?

LF1>LF2>HF
                 ^
                LFO
既然要當遊戲一場
咁你為何咁著緊人地開帖與否
離線真係天真
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2011-01-05
引用第23樓大俠陳於2011-01-05 18:01發表的  :
第一請不要連回。
第二:如果是假的,還有什麼討論價值?

omg 連回真不幸

假又好 真又好 無人知道

已說了 只是假設

請向會員中毒魔人詢問資料來源真確性

但個人相信 無風不起浪

中毒魔人也不是尋常的普通玩家 說話不會太不經大腦

引用第24樓ming6339於2011-01-05 18:03發表的  :

LF1>LF2>HF
                 ^
                LFO
既然要當遊戲一場
咁你為何咁著緊人地開帖與否

錯了 應該咁先係

--->LF1--->LF2--->HF

--->LFO

依家既LFO並唔係小熊創作既作品

小熊已經離開越狗好耐啦

LFO已經變成分支出黎既產物

大俠陳佢因為著緊自己既賣卡生意

當然著緊LFO2真係推出 佢既賣卡生意就會好慘
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2011-01-05
引用第25樓真係天真於2011-01-05 18:09發表的  :
錯了
--->LF1--->LF2--->HF
.......

那你應該先追求真相,而不應該作無謂的討論。
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2011-01-05
玩得lfo預左虧本收場吧:(
離線真係天真
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2011-01-05
引用第26樓大俠陳於2011-01-05 18:11發表的  :
那你應該先追求真相,而不應該作無謂的討論。

不經過討論 又怎能求得真相?

我現在也在等待真相的出現

真理越辯越明

通過討論尋求真理 真相自然會出現

討論 也是一個追求真相的方法啊

引用第27樓tommywu於2011-01-05 18:16發表的  :
玩得lfo預左虧本收場吧:(

那就只能怪投資LFO是錯誤的決定了
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2011-01-05
引用第28樓真係天真於2011-01-05 18:17發表的  :

是的,你討論了咁耐都由原先的肯定變為假設了。

咁你投資了邊個game?升了幾多?你當買股票?
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2011-01-05
引用第28樓真係天真於2011-01-05 18:17發表的  :

原來玩game為左投資
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2011-01-05
好野,,一個回復比你機會你開個post  =]
比個good你
今日有位人人兄泠有型咁開個分身短信給我 =]
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2011-01-05
仲玩緊lfo 既玩家: 應該理性聽下其他人講既野, 唔好人地一開post 講lfo 唔岩就死護住 lfo
唔玩lfo 既前玩家: 應該唔少人講過無數咁多次...其實要玩既點講都唔走, 而且你都無玩咯, 無必要再講...
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2011-01-05
引用第32樓七星會員於2011-01-05 18:29發表的  :
仲玩緊lfo 既玩家: 應該理性聽下其他人講既野, 唔好人地一開post 講lfo 唔岩就死護住 lfo
唔玩lfo 既前玩家: 應該唔少人講過無數咁多次...其實要玩既點講都唔走, 而且你都無玩咯, 無必要再講...

其實你細心睇反LFO回復的多數人都是玩外掛多...
一路計續玩佢地ge外掛一路話LFO邊到唔好.我覺得佢地連討論資格都沒有!!
何況真正唔玩LFO又唔見幾多個會番黎IBBS討論的!
我係lfo忠實玩家..我都明白lfo現今的確出現問題..
反正玩了多年何妨不給人地多一點時間呢?
動漫節我同佢地有討論過我覺得佢地有誠意攪好LFO的!!
離線tonytonytony
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2011-01-05
GAME公司唔由錢出發
唔通免費派發?_?
開POST又要大條道理,但係又廢UP
公司出GAME唔為錢為咩野?為取青少年歡心?
不經過討論 又怎能求得真相?
我現在也在等待真相的出現
真理越辯越明
通過討論尋求真理 真相自然會出現
討論 也是一個追求真相的方法啊

你開無謂既post做討論,會得出什麼真相?
[ tonytonytony在2011-01-05 18:58重新編輯此帖 ]
SABER~