切換到寬版
  • 2227閱讀
  • 46回復

刀場係咩黎(唔係膠post [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線date
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-08-04
只有刀唔好玩(個人認為)唔知點打近攻的人死定了
離線塵夢
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-08-04
引用第19樓hokinpanben於2009-08-04 11:02發表的  :
就憑你呢句,我就可以同你討論,簡直就係自相矛盾,刀場係玩刀,唔係玩副武器,咁主武器呢?
刀場係玩刀,the o 3個都係刀,點解唔玩得?副武器唔玩得,咁主武器呢?

主武器玩得
其實係因為如果the-o三招都出得
其他人會覺得不公平,唔玩2,3技,咪用1技囉
點解係都要用招式(要補彈那種)
如果喜歡用2,3武武器咪去其他場打
如果場名寫住禁2,3武,就無謂吵
天生我來擋你路
離線hokinpanben
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-08-04
引用第21樓塵夢於2009-08-04 11:55發表的  :
主武器玩得
其實係因為如果the-o三招都出得
其他人會覺得不公平,唔玩2,3技,咪用1技囉
點解係都要用招式(要補彈那種)
.......

咁如果寫住:刀場,禁槍,4,5武"
咁點?又會有d"好熱心"ge人幫你set咩係刀場,咁你又點?
http://ibbs.hk/read.php?tid=68203(急放入面所有野!)[ac都急放!]
離線塵夢
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-08-04
引用第22樓hokinpanben於2009-08-04 12:24發表的  :
咁如果寫住:刀場,禁槍,4,5武"
咁點?又會有d"好熱心"ge人幫你set咩係刀場,咁你又點?

以場主之名
把這些文盲給踢走
天生我來擋你路
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-08-04
雖然我鐘意玩劍,,
但係永遠唔會入劍場,,
因為人地一埋身我部機就LAG到想喊
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-08-04
引用第23樓塵夢於2009-08-04 12:30發表的  :
以場主之名
把這些文盲給踢走

請問點踢?開左場先同我講,仲要有d膠仔用槍
http://ibbs.hk/read.php?tid=68203(急放入面所有野!)[ac都急放!]
離線eeeex
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-08-04
引用第25樓hokinpanben於2009-08-04 12:51發表的  :
請問點踢?開左場先同我講,仲要有d膠仔用槍

佢做初一,你做十五:x

發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-08-04
引用第26樓eeeex於2009-08-04 12:53發表的  :
佢做初一,你做十五:x

最慘就係贏唔到,同隊廢ge,點贏,自己幾勁都冇用!
離線lkk傑
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-08-04
試到用劍可以發揮到那裡 ,,到實戰又是給人槍 / 浮游砲 屈死=_=
多多指教
離線~幻鬼~
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-08-05
刀場係用刀打人架:D
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-08-05
引用第29樓~幻鬼~於2009-08-05 08:37發表的  :
刀場係用刀打人架:D

都係個句,d人只係限1武,冇哂義意lo
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-08-05
刀場以我所知,是由陸服的人發起的.
慢慢地,由於陸服玩家(我是其中之一)轉移到香港服玩.
刀場就藉此傳到香港服.

而大陸刀場的意思是:只用1號武.

所以香港版的意思應該沒有差別.

其實樓主,入到刀場就是守刀場的規則,
如果他們給予你使用2,3,4號武器
你便使用.
但如果2,3,4號武不被容許使用的話,
你守規則不就可以嗎?或者離開.
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-08-05
引用第30樓hokinpanben於2009-08-05 08:39發表的  :
都係個句,d人只係限1武,冇哂義意lo

唔限一武真係冇曬意義
☢☣๖ ⊹⊱⋛⋋ۣۜ   ੴ㍿
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-08-05
引用第32樓waynewong於2009-08-05 10:23發表的  :
唔限一武真係冇曬意義

就是呀.刀場原本的意思就是只1號武.
被人改掉了,就沒有意義.
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-08-05
引用第33樓小戰士於2009-08-05 10:26發表的  :
就是呀.刀場原本的意思就是只1號武.
被人改掉了,就沒有意義.

等於玩CS刀槍用槍
☢☣๖ ⊹⊱⋛⋋ۣۜ   ੴ㍿
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-08-05
引用第31樓小戰士於2009-08-05 10:19發表的  :
刀場以我所知,是由陸服的人發起的.
慢慢地,由於陸服玩家(我是其中之一)轉移到香港服玩.
刀場就藉此傳到香港服.
而大陸刀場的意思是:只用1號武.
.......

首先,如果刀場真係係陸服轉過黎,咁我地係咪要一定跟隨?
第2,字面解釋刀場只係玩刀就得,咁就冇哂意思
第3.比人用2,3,4武,有d唔會好似the o咁3個武都係刀,比人玩槍,就唔好叫刀場
第4,我不守規則,咁人地可唔可以守番我定落ge規則?
每1個人對刀場ge定義都唔同,就好似我咁已經同其他人唔同!當我要尊重人,人地可唔可以尊重番我呢?
離線塵夢
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-08-05
引用第35樓hokinpanben於2009-08-05 10:44發表的  :
首先,如果刀場真係係陸服轉過黎,咁我地係咪要一定跟隨?
第2,字面解釋刀場只係玩刀就得,咁就冇哂意思
第3.比人用2,3,4武,有d唔會好似the o咁3個武都係刀,比人玩槍,就唔好叫刀場
第4,我不守規則,咁人地可唔可以守番我定落ge規則?
.......

其實呢....我覺得跟住場名做人就好了
你定用得2,3武(格技)咁就應該可以用
最唔中意d人入到來和我理論
天生我來擋你路
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-08-05
引用第36樓塵夢於2009-08-05 10:57發表的  :
其實呢....我覺得跟住場名做人就好了
你定用得2,3武(格技)咁就應該可以用
最唔中意d人入到來和我理論

中point.這就是我想帶出的意思之一.
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-08-05
引用第37樓小戰士於2009-08-05 11:01發表的  :
中point.這就是我想帶出的意思之一.

咁又請問跟場名做人,同刀場無咩意思
你地ge刀場只係1武,我ge刀場只係玩刀,如果跟場名做人,咁刀場呢個名就自相矛盾了
而且你岩岩發表個篇"刀場的定義"就可以說是冇用了
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-08-05
引用第38樓hokinpanben於2009-08-05 11:28發表的  :
咁又請問跟場名做人,同刀場無咩意思
你地ge刀場只係1武,我ge刀場只係玩刀,如果跟場名做人,咁刀場呢個名就自相矛盾了
而且你岩岩發表個篇"刀場的定義"就可以說是冇用了

呀,忘了.
呀,對了,刀場原本就是用1號武.
而「香港刀場」就被那些香港人定義為用刀的場.
令到鐵奧,劍西,艾比安等等的機體連2,3號武都可以使用.

但actually,刀場是一個只用1號武器的場.
快速回復
限100 字節

上一個 下一個