切換到寬版
  • 24474閱讀
  • 319回復

回覆就是我人手升級的動力!真迪倫的誕生 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線keroro789123
發帖
icash
只看該作者 200樓  發表於: 2010-12-01
引用第189樓真武傳說於2010-11-30 23:41發表的  :
如果我都升到LV250,你都一定可以!
大家要加油去!
.......

高極先得242
放卡倫ac550(正)吾主的魂40
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 201樓  發表於: 2010-12-01
引用第199樓光之使者於2010-12-01 19:11發表的  :
很高興還有人肯閱讀我一篇可讀性低 , 較少格行和逗號的文章...
如果對比吞天的話 , 元力吸法的確有很大的懸疑.....
況且相信極大部分人會理解為 [吸元力] 的招式 , 這個名子真是misconception !
.......

燃燒的序幕如何
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 202樓  發表於: 2010-12-01
引用第201樓d523d323於2010-12-01 21:17發表的  :
燃燒的序幕如何

何處燃燒了想問
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 203樓  發表於: 2010-12-01
引用第202樓bk的卓男於2010-12-01 21:48發表的  :
何處燃燒了想問

對啊...除非有焚燒效果才可以吧....= =
雖然一開始打完[燃燒生命的武者]的邪鬼之後會出呢招 , 但稱為[燃燒的序幕]不太恰當...

而且序幕是主要形容光柱的走動情況 , 不宜作noun.使用...
離線真武傳說
發帖
icash
只看該作者 204樓  發表於: 2010-12-02
引用第196樓吉串袋子於2010-12-01 16:19發表的  :
人手up lv,好耐都冇睇過了
add oil

謝謝!
引用第197樓魔法使命於2010-12-01 16:28發表的  :

我可是一隻250都冇- -

好出奇呀?!
引用第198樓黑天狗於2010-12-01 19:07發表的  :

所以現在特迪的招式名也沒有改的必要了。

如果令到他們賺錢你猜他們會否仆著去改名?
引用第199樓光之使者於2010-12-01 19:11發表的  :
很高興還有人肯閱讀我一篇可讀性低 , 較少格行和逗號的文章...

如果對比吞天的話 , 元力吸法的確有很大的懸疑.....
況且相信極大部分人會理解為 [吸元力] 的招式 , 這個名子真是misconception !
說一下吞天 , 看招名我就會想像到是大範圍 , 然而雖然大過元吸 , 仍是覺得不符合比例= =

可能你覺得地藏龍沒有龍是很難接受 = =
想像地下有條龍 , 我反而想到地龍波.....
如果把2招剛剛好掉轉 , 除左2招的氣勢之外 , 我覺得剛剛好XD !

只是改地藏龍......若果容許不要[龍] , 我建議 [XX的序幕] / [XX的序曲]
因為D光柱很像揭開布幕的發放 !
而XX是一D有氣勢的字詞

當然可行性還真.....

論迪倫招式改名,建議最少三個字,五個字已經嫌多......

霸王紫炎彈已經算是優惠......

而現在真迪倫的地藏龍,"地藏"一詞可保留,

以攻擊手勢而言很相襯!唯一要改就是龍字,絕對格格不入!

究竟改做"地藏_"最好聽?我自己已經心中有數......

其實越一又要出珍貴人物,又要不開發其招式,

如果每次都說要因為賺錢才開發那就糟糕了!

事實上我有心玩這個迪倫,就預了用錢來得到其招式,

差在他們做法。

基本上我替他們想像了第七,第八,第九招式名字,連基本效果已經想像好,

及這個"複製版迪倫"的人物介紹好讓他在角色說明"晒命"。
角色取得方法:動漫節2006年激送閃卡任你拎及夢想成真第一期得主
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 205樓  發表於: 2010-12-02
引用第204樓真武傳說於2010-12-02 01:57發表的  :
好出奇呀?!

一陣間過左250個D神手先出奇=[
我升到243已冇哂動力升落去=[
都唔知成堆人可以咁神升到280幾=[
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 206樓  發表於: 2010-12-02
引用第204樓真武傳說於2010-12-02 01:57發表的  :
.......

事實是,現在特迪賺不到錢,除非他們願意「開倉」。
離線心淡★
發帖
icash
只看該作者 207樓  發表於: 2010-12-02
.......

角色說明仲改做哂命!?
而家一街都係WO
仲多人用過星仔
有幾珍貴啊

改招名呢個問題...難聽d講句 - 多餘
u1唔係話左特迪另外3招唔出咩
咁仲改黎做乜,反正正常的入手方法都唔會有人有呢3招
你自己想點叫味點叫lo

仲有,改名呢樣野好主觀,
地藏龍味地藏龍lo,名字而已,勁不就是行了,何必太執著?
正如你一樣,點解叫真武傳說?
唔見得你係一個傳說wo

以上只係比喻,如有得罪,請見諒
[ 心淡★在2010-12-02 18:07重新編輯此帖 ]
離線cxz
發帖
icash
只看該作者 208樓  發表於: 2010-12-02
高極先得242lv
hihih
離線12345678901
發帖
icash
只看該作者 209樓  發表於: 2010-12-02
引用第208樓cxz於2010-12-02 18:11發表的  :
高極先得242lv

引用第200樓keroro789123於2010-12-01 19:18發表的  :

高極先得242[表情]

又跟得幾似WO=]

RE:其實招名改唔改都係咁LA
又唔會再出
改尼做咩?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 210樓  發表於: 2010-12-02
引用第208樓cxz於2010-12-02 18:11發表的  :
高極先得242lv

唔好意思我243好耐了=]
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線pk9627
發帖
icash
只看該作者 211樓  發表於: 2010-12-02
引用第207樓心淡★於2010-12-02 18:00發表的  :
角色說明仲改做哂命!?
而家一街都係WO
仲多人用過星仔
有幾珍貴啊
你自己想點叫味點叫lo
唔見得你係一個傳說wo

咁閣下所講既同個位我唔識點稱呼網名為傳說既先生呢
2位所講既都各有道理喇
事實上係大街上的確有很多用一d唔應該既手法改出黎既特迪
改招名呢方面的確無可口非越一話到明唔出而仲諗呢個問題的確係多餘架喇
仲要個幾招技都唔會推出既咁點改名黎都冇用架喇 又唔係有得玩除非有份玩既先會講呢句既姐
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 212樓  發表於: 2010-12-03
引用第207樓心淡★於2010-12-02 18:00發表的  :
角色說明仲改做哂命!?
而家一街都係WO
仲多人用過星仔
有幾珍貴啊
你自己想點叫味點叫lo
唔見得你係一個傳說wo

名真係改黎都多舊魚 改完等於冇改

此外 想講好耐

可唔可以唔好再叫特迪做真迪倫呢..?

唔通我隻迪倫係假迪倫?
冰の血繼限界!

離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 213樓  發表於: 2010-12-03
引用第187樓真武傳說於2010-11-30 20:04發表的  :
最早1點幾左右Online吧......

1am or 1pm??
離線623
發帖
icash
只看該作者 214樓  發表於: 2010-12-03
引用第212樓a1994109於2010-12-03 00:24發表的  :
此外 想講好耐
唔通我隻迪倫係假迪倫?

離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 215樓  發表於: 2010-12-03
引用第212樓a1994109於2010-12-03 00:24發表的  :
此外 想講好耐
.......

佢意思係真正冇bug的迪倫唔係你是話你果個假..
真係的唔好咁神經質好嗎 ==
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 216樓  發表於: 2010-12-03
引用第215樓無神論乂於2010-12-03 00:58發表的  :
佢意思係真正冇bug的迪倫唔係你是話你果個假..
真係的唔好咁神經質好嗎 ==

重組下先講啦你

咁講係咪姐係話我個d迪倫係bug的?
冰の血繼限界!

離線真武傳說
發帖
icash
只看該作者 217樓  發表於: 2010-12-03
引用第207樓心淡★於2010-12-02 18:00發表的 :
角色說明仲改做哂命!?
而家一街都係WO
仲多人用過星仔
有幾珍貴啊

你自己想點叫味點叫lo
唔見得你係一個傳說wo

因為官方很喜歡在動漫節大搞一番,最少一年晒一次命,

甚麼真天魔迪格斯跟住又卡倫,所以反正一年才晒一次珍貴命,

倒不如官方說明真迪倫的存在更好吧?

更顯得真貨存在價值。誰不怕被報狀或是強大的封截系統即管衝上大街去!

抱歉,我只知道官方是不會再出該人物;但沒有說聽說過不會出其招式。

誰執著?我說只是不太喜歡這招以地藏配個龍字罷了,能夠改名當然是錦上添花,對吧?

有句說話也合理的:"唔怕生壞命,至怕改壞名。"響出來個朵係好定還是臭,都是一瞬之間!

有果句講果句,我鐘意!(比著省第個,你等插到_ _開花啦!) 
引用第212樓a1994109於2010-12-03 00:24發表的 :

此外 想講好耐

唔通我隻迪倫係假迪倫?

引用第216樓a1994109於2010-12-03 01:04發表的 :

重組下先講啦你

咁講係咪姐係話我個d迪倫係bug的?

我沒說過你的迪倫是假迪倫,請勿對號入座,謝謝。

論故事:
少年迪倫(終極迪倫)是一人,
特別版迪倫不知道複製了多少隻,即為複製版迪倫,沒有經過少年時期。

論玩家真正持有:
少年迪倫(終極迪倫)已"複製"成多個,亦即"量產化",
特別版迪倫只有3隻,亦即"複製版迪倫"只複製了三隻,
假設另外2人永不再上線,即麼我就是唯一一隻真正的迪倫,
有人說整個大街都是複製版迪倫,那更顯得我的珍貴性,我便稱為"真迪倫"。
如果官方有特別版迪倫的角色說明,我不介意被叫做"複製版迪倫"
但是因為官方一日不開啟防黑客系統,一日都有人"複製"迪倫在大街四處"搗亂"......
這時候更顯得我的珍貴性!

官方又要出強勁人物又要出強勁招式又要量產化,這樣賺得多少錢?
迪倫量產化等等、隨便出個卡倫差點連迪倫也比不上......
引用第206樓黑天狗於2010-12-02 16:20發表的 :

事實是,現在特迪賺不到錢,除非他們願意「開倉」。

個人認為這個迪倫威能之強大,是有賺錢的餘地,

不過抱歉人物不會再出......

不要想開倉的事了。

正如招式改名及增加第七第八第九招這種夢話......
離線pk9627
發帖
icash
只看該作者 218樓  發表於: 2010-12-03
引用第217樓真武傳說於2010-12-03 02:01發表的  :

因為官方很喜歡在動漫節大搞一番,最少一年晒一次命,

更顯得真貨存在價值。誰不怕被報狀或是強大的封截系統即管衝上大街去!

抱歉,我只知道官方是不會再出該人物;但沒有說聽說過不會出其招式。

誰執著?我說只是不太喜歡這招以地藏配個龍字罷了,能夠改名當然是錦上添花,對吧?
有句說話也合理的:"唔怕生壞命,至怕改壞名。"響出來個朵係好定還是臭,都是一瞬之間!

有果句講果句,我鐘意!(比著省第個,你等插到_ _開花啦!)

動漫節出新產品以及展覽舊產品何來哂命之有?

老實D講句.....一隻虛擬既人物在遊戲身上可能會好珍貴 講得大D跨D就連大陽眼鏡都阻不住佢發出既光芒
但身為一位文明而又實際既都市人...=>我...
我就會放大個目光睇野喇
我就真係唔見得係現實社會中一件對世界毫無貢獻
只會令人沉迷於玩樂之中既小角色令人覺得有甚麼何等出奇好似閣下所講既咁有價值喇

現時為此迪倫世上得其三 即是出其三招都只能夠得三位迪倫既使用者可以使用喇
但由一個商業睇呢 出其三招唔係冇可能 大前題係佢要出左隻人先
如果唔係出呢三招只係為左某些人既利益而做...對越一黎講算得上甚麼商業機會呢

都係個句喇冇你份玩講咁多做咩呢 除非你有份玩既姐,
你有份玩呢三招的確你有資格出聲而我亦都一定要收聲添
但而家你冇份玩呢招都唔會出現係香港LFO任何普通玩家帳號身上
至於唔怕生壞命,至怕改壞名
呢句若果你應用係人身上的確無懈可擊
不過而家係應用係虛擬的物件身上就點睇都唔覺得有幾壞喎
所謂"重質不重量"  遊戲招式名稱只不過是用來為招式多一點稱呼名詞
改得好與不好都唔見得玩家對招式受歡迎有甚麼大影響

咁佢有個句講個句的確好事黎 至於佢會唔會俾人插到_ _開花呢 我唔知喇
我只係知事實就100%既 與其現在閒話多多 何不為事實奴隸 聽天由命
不過佢打開天窗說亮話就總比一世講廢話既人好既
離線心淡★
發帖
icash
只看該作者 219樓  發表於: 2010-12-03
引用第217樓真武傳說於2010-12-03 02:01發表的  :
有果句講果句,我鐘意!(比著省第個,你等插到_ _開花啦!)
.......

以事論事而已,唔會插死我吧!?

.......

真天魔,迪格斯,卡倫不過是動漫節的新產品而已
哂命角?你想多了
在官網說明真迪倫的存在?
你o係ibbs開個咁既post我相信已經係人都知你隻人既存在

某程度上,我有1條問題想問問你
你開POST既意義係諗住話比大家聽你隻人唔係BUG出黎,定係哂命?
如果係為左證明你隻人係入序,唔係BUG既話,我地大家都相信了,POST都可以鎖了

如果係哂命既話,我只可以話:呢隻人唔見得好好哂,因為而家一街都係改出黎既特迪,你早唔哂,遲唔哂,有外掛先黎哂,慢了

每個人都開個POST叫''回覆就是我人手升級的動力!星仔的誕生''呢個FORUM都幾亂下
再加上,人手升級不是必然嗎? 唔通你考試不作弊,老師要讚你?
如果個POST無回覆,你就用外掛升LV?
[ 心淡★在2010-12-03 04:53重新編輯此帖 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個