切換到寬版
  • 6874閱讀
  • 145回復

美日將解放軍作假想敵 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 120樓  發表於: 2010-10-14
引用第118樓牙翼於2010-10-14 20:39發表的  :
各位冷靜點…
要是再那麼激
我鎖帖的說

版主,我唔係唔比面你,不過我忍無可忍姐。
本黎,我開呢個post係比人入黎吹水,點知呢條友入黎玩野,專登搞大個火頭。
我已經多番忍讓,唔想比佢一個人搞衰成個post,你有眼睇,佢幾次都專同人嘈,人生攻擊,我都好應該維護番呢到所有人既權利。
離線異轉小子

發帖
icash
只看該作者 121樓  發表於: 2010-10-14
引用第120樓ip84650於2010-10-14 20:50發表的  :
版主,我唔係唔比面你,不過我忍無可忍姐。
本黎,我開呢個post係比人入黎吹水,點知呢條友入黎玩野,專登搞大個火頭。
我已經多番忍讓,唔想比佢一個人搞衰成個post,你有眼睇,佢幾次都專同人嘈,人攻擊,我都好應該維護番呢到所有人既權利。

佢只係發出自己既心聲姐
你地又同佢嘈既369
無視佢就乜都得
離線yhmjack1
發帖
icash
只看該作者 122樓  發表於: 2010-10-14
引用第121樓異轉小子於2010-10-14 21:26發表的  :

佢只係發出自己既心聲姐
你地又同佢嘈既369
無視佢就乜都得

算吧....
這是美國式個人英雄主義.....
[ yhmjack1在2010-10-14 21:45重新編輯此帖 ]
騎販賣機(車)....
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 123樓  發表於: 2010-10-14
其實中國人有乜好你自己有眼睇
☢☣๖ ⊹⊱⋛⋋ۣۜ   ੴ㍿
離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 124樓  發表於: 2010-10-14
引用第123樓waynewong於2010-10-14 21:35發表的  :
其實中國人有乜好你自己有眼睇

老實講中國人真係好多都有唔好既習慣,所以就要改。
呢個始終係我地自己國家,我地應該反對冇文化既中國人,其他人冇咩既,我就會認同佢。
中國十三億人,總會有人冇文化,冇家教,而佢地比香港人見到,就普遍認為所有中國人都係衰人。
所以只要有心機,多學習現代又良好既文化,中國成功唔係冇可能既。
[ ip84650在2010-10-14 22:01重新編輯此帖 ]
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 125樓  發表於: 2010-10-14
美國有咩好,成日以為自己是正義超人
到頭來又為左D油打人地國家.........
依家釣魚台是中國領土,我地支持自己國家根本沒問題
好心D人啦,
連自己是中國人也5知
離線yhmjack1
發帖
icash
只看該作者 126樓  發表於: 2010-10-14
引用第124樓ip84650於2010-10-14 21:53發表的  :
所以只要有心機,多學習現代又良好既文化,中國成功唔係冇可能既。 以上全部係正能量!
.......

學習文化首先改善文筆
紅字是洋化中文 (雖知這個帖是港式中文)

敎你一個謂語形容現今支那:
劣幣驅逐良幣
騎販賣機(車)....
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 127樓  發表於: 2010-10-14
引用第126樓yhmjack1於2010-10-14 22:05發表的  :
學習文化首先改善文筆
紅字是洋化中文 (雖知這個帖是港式中文)
敎你一個謂語形容現今支那:
.......

你在支那支那啥
你也是中國人,
幹啥罵自己
離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 128樓  發表於: 2010-10-14
引用第125樓dwchan於2010-10-14 22:04發表的  :
美國有咩好,成日以為自己是正義超人
到頭來又為左D油打人地國家.........
依家釣魚台是中國領土,我地支持自己國家根本沒問題
好心D人啦,
連自己是中國人也5知

美國話自己係世界警察,正義既超人。
到頭黎,唔理你有冇錯,一唔鐘意你即話你邪惡軸心,但明明個國家係好廢,又窮,好可憐。
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 129樓  發表於: 2010-10-14
引用第128樓ip84650於2010-10-14 22:08發表的  :
美國話自己係世界警察,正義既超人。
到頭黎,唔理你有冇錯,一唔鐘意你即話你邪惡軸心,但明明個國家係好廢,又窮,好可憐。

條__(消音)現在還沒還中國的$
離線yhmjack1
發帖
icash
只看該作者 130樓  發表於: 2010-10-14
引用第127樓dwchan於2010-10-14 22:08發表的  :
你在支那支那啥
你也是中國人,
幹啥罵自己

偶是香港人
騎販賣機(車)....
離線子衿
發帖
icash
只看該作者 131樓  發表於: 2010-10-14
引用第117樓ip84650於2010-10-14 20:27發表的  :
嘈左咁耐,我已經好能好能好聲氣同你講野,你係要串我既,你估我真係次次同你講道理?
我忍你都有個限度,你下下講既野同一般小學生離題方式大同小異,我同你講多二句真係晒狗我氣。
你咪睇下有冇例子美國人係外國被殺,人地政府敢話盡左力,幫唔哂都冇法囉,自己人係出面比人蝦
你真係冇腦,由頭到尾用屎眼唸野,你有冇唸過中國同美國既地位?
.......

又你係叫我講,講左又話串你,你想點?

sor囉,我唔知原來你覺得政府保護人民尊嚴係要有咁多基礎

連小學生都知呢個世界有核戰,估唔到你仲會話2個核子大國會用軍隊打黎打去囉
你用下腦諗下都知,1950年,咩事我唔解釋你自己去搵啦,,杜魯門係打算過用原子彈打北京?但係點解冇打到呀?因為另一個陣營都有核武,從果時開始已經有左用核武既顧慮,以前都係咁,你覺得呢家核武威力會減弱?
小學生就算唔識國際背景都知核子戰爭呢回事啦你仲同我講美軍打到中國本土,真係心入面笑左成晚

你要選擇性失明我冇計,你係覺得自己人死係外國自己政府咩都唔做係岩既

同埋呢,你可唔可以搵D史實黎充實下自己既POINT先黎回應我,一味講你自己睇法冇用,起碼都搵D史實支持下你呀? 係咪咩叫史實都唔知?返去問下你老師點解

就算我咁廢都講得出小小事件允實下自己既POINT,你初中仔唔係唔識呀?

或者我上面已經比左例子你,唔該跟一跟

或者我真係廢到無倫,你搵唔搵得到有文字記載,我們國家的人在外國被迫害而求助於解放軍?
離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 132樓  發表於: 2010-10-14
引用第129樓dwchan於2010-10-14 22:09發表的  :
條__(消音)現在還沒還中國的$

佢借左都唔唸住還,美國本身同好鬼多個國家借錢,雖然多過中國既,但單單係中國既都唔細。
佢而加係要印銀紙過日子,但因為佢係世界既主導,所以好多因素之下佢係好成功咁過日子。
佢所謂既量化寬鬆根本係印銀紙,佢印既錢只會愈黎愈多,中國借比佢既錢既價值愈黎愈細,可悲可悲..
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 133樓  發表於: 2010-10-14
引用第124樓ip84650於2010-10-14 21:53發表的  :
老實講中國人真係好多都有唔好既習慣,所以就要改。
呢個始終係我地自己國家,我地應該反對冇文化既中國人,其他人冇咩既,我就會認同佢。
中國十三億人,總會有人冇文化,冇家教,而佢地比香港人見到,就普遍認為所有中國人都係衰人。
.......

其實美國同日本相對好好多
始終依家有人連有冇野食都係問題
你唔好成日講文化文化
依家你分配唔到資源
我諗你冇修經濟科唔知有幾難
講你就講得易
係人都知道有文化係好
你話改就改?
叫你讀力溫書唔好上網
你做唔做到呀?
連咁基本都做唔到
仲講文化?
我見到你一大篇野仲衰過高登
講埋d不切實際既野
既然係既你咪向某胡某溫反映囉
鎖左佢啦你
離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 134樓  發表於: 2010-10-14
引用第131樓子衿於2010-10-14 22:18發表的  :
又你係叫我講,講左又話串你,你想點?
sor囉,我唔知原來你覺得政府保護人民尊嚴係要有咁多基礎
.......

已經夠啦,我地全部人將會無視你,你自己一條友慢慢打飛機,慢慢一支公唱歌仔,慢慢做正義超人,假西人,等待禁言狗啦。
我以樓主身份驅逐你出呢個post,你要講自己對住塊鏡講,話人小學雞既小學雞。
離線子衿
發帖
icash
只看該作者 135樓  發表於: 2010-10-14
引用第133樓waynewong於2010-10-14 22:22發表的  :
你唔好成日講文化文化
依家你分配唔到資源
.......

條友講野根本冇史實同事實支持(可能佢唔識或者SEARCH唔到) ,全部係由佢腦入面既理想化演變出黎

引用第134樓ip84650於2010-10-14 22:23發表的  :

已經夠啦,我地全部人將會無視你,你自己一條友慢慢打飛機,慢慢一支公唱歌仔,慢慢做正義超人,假西人,等待禁言狗啦。
我以樓主身份驅逐你出呢個post,你要講自己對住塊鏡講,話人小學雞既小學雞。

你係咪仇外仇上腦? 我幾時話過我支持美國? 你唔係以為我舉D例子就話我祟某個國家呀?

我係要求你講野加D事實支持下,冇POINT咁應我真係好悶
離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 136樓  發表於: 2010-10-14
引用第133樓waynewong於2010-10-14 22:22發表的  :
你唔好成日講文化文化
依家你分配唔到資源
.......

真心問唔上網可以提升文化?
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 137樓  發表於: 2010-10-14
引用第134樓ip84650於2010-10-14 22:23發表的  :

其實你全個話題都好激
回你既人好激係正常
引用第136樓ip84650於2010-10-14 22:25發表的  :

真心問唔上網可以提升文化?

高登文化
你提昇左
離線子衿
發帖
icash
只看該作者 138樓  發表於: 2010-10-14
引用第137樓waynewong於2010-10-14 22:25發表的  :
高登文化
你提昇左

佢根本認為舉美國做例子就係祟美,叫佢舉D事實支持下自己既所謂POINT都冇
離線ip84650
發帖
icash
只看該作者 139樓  發表於: 2010-10-14
引用第135樓子衿於2010-10-14 22:25發表的  :
你係咪仇外仇上腦? 我幾時話過我支持美國? 你唔係以為我舉D例子就話我祟某個國家呀?
我係要求你講野加D事實支持下,冇POINT咁應我真係好悶

引用第138樓子衿於2010-10-14 22:28發表的  :

佢根本認為舉美國做例子就係祟美,叫佢舉D事實支持下自己既所謂POINT都冇

野我已經講左,你唔search唔通我可以迫你search?