切換到寬版
  • 1367閱讀
  • 41回復

大家支唔支持內地孕婦來港產子 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2007-01-25
大家唔鍾意啲內地人可能因為試過聞到佢地啲臭弧-,-臭到嘔
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2007-01-25
引用第19樓牙然2007-01-25 21:02發表的:
反對
因為太多人而令服務質素下降
人手短缺
工作厭力大
應得到服務的得不到本來的
.......

大陸D醫院好黑暗=.=
離線牙星
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2007-01-25
no la
咁鬼自私
你地個邊都有醫院啦- -
vs vs
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2007-01-25
引用第9樓牙迪2007-01-25 18:03發表的: 完全反對,大陸尼不配有居港權! 我會杯葛死佢地 ./. .......
其實…佢地好勁的,雖然佢地係冇家教,又污糟,但係佢地既讀書成績好勁架-_-,我學校有個北京轉校生,佢一入就入左A班,聽講仲係全部95分以上-_-,好屈機的說,如果話佢地落去生仔可以有多D專才既話,咁樣就唔岩LA,因為你肯定佢地係香港出世就一定會係專才來的嗎?唔係的,要輸入專才香港政府有好多爛鬼途徑(真係好爛,一年只係批100幾個),咁樣香港就唔會養懶人,晒晒我地阿爸阿媽納稅人既錢,繼而政府就減稅,阿爸阿媽俾少D政府,就會俾多D我地,跟住我地就可以有多D錢買LFO卡了XD~~~
離線chansiuki

發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2007-01-25
唔支持,D大陸人太狗了
一日俾D有毒食品我地
而家仲落黎霸地
叫佢死la
離線自己

發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2007-01-25
引用第23樓殘影之歌2007-01-25 21:43發表的:
其實…佢地好勁的,雖然佢地係冇家教,又污糟,但係佢地既讀書成績好勁架-_-,我學校有個北京轉校生,佢一入就入左A班,聽講仲係全部95分以上-_-,好屈機的說,如果話佢地落去生仔可以有多D專才既話,咁樣就唔岩LA,因為你肯定佢地係香港出世就一定會係專才來的嗎?唔係的,要輸入專才香港政府有好多爛鬼途徑(真係好爛,一年只係批100幾個),咁樣香港就唔會養懶人,晒晒我地阿爸阿媽納稅人既錢,繼而政府就減稅,阿爸阿媽俾少D政府,就會俾多D我地,跟住我地就可以有多D錢買LFO卡了XD~~~

北京≠內地
好似離佐題...
回:佢地自己內地唔生黎香港生,其實想個仔/女有居港權,好狗

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2007-01-25
引用第23樓殘影之歌2007-01-25 21:43發表的:

第一你錯了 北京≠內地
第二香港人和內地人永遠不能洽詢相處
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2007-01-25
咁唔拎佢做例,拎其他,就拎我家人,我鄉下係福建,我既表哥表姐全部上晒大學-_-

知唔知點解佢地讀書咁勁?因為佢地好窮,所以就俾心讀書,希望可以脫貧,所以有一個推動力,但係香港既細路就唔同,食飽唔愁米,所以就冇推動力,掛住打機,唔理學業
離線牙星
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2007-01-25

我班都係= =
今次呈分佢考全級第5@@
vs vs
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2007-01-25
總之…都係中國人…何必要歧視?但係…唔支持佢地黎生仔係因為唔想政府去養埋晒d唔係香港人既香港人
離線牙然

發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2007-01-25
引用第26樓牙迪2007-01-25 22:49發表的:
第一你錯了 北京≠內地
第二香港人和內地人永遠不能洽詢相處

"第二香港人和內地人永遠不能洽詢相處"
呢句好有問題-_-
唔係個個內地人都係咁的....
只不過有好多係咁
有好多大陸人都可以好好人,好friendly

另外
同埋我唔明咩叫洽詢相處=_=
我不想飛翔,只是沒有立足的地方。
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2007-01-25
我同我d親戚都相處得好好-_-,成日去網吧打warcraft(如果我係大陸去網吧既話係犯法的-_-)

但係點解牙迪何出此言?
離線牙星
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2007-01-25
引用第30樓牙然2007-01-25 23:40發表的:
"第二香港人和內地人永遠不能洽詢相處"
呢句好有問題-_-
唔係個個內地人都係咁的....
只不過有好多係咁
.......

大陸人20%好人
80%壞人 = =
vs vs
離線牙痴
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2007-01-26
呢個區好似叫交友聊天
我覺得你地好似離區~!
歡迎分享新教(基督教信仰)
離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2007-01-26
佢地既讀書成績好勁架-_-

我間學校D大陸人好勁!
全部都名列前茅!
就算本身成績不太好,但係都有一技之長!
雖然佢地成日挖鼻孔=.=
又比人杯葛=.=
但佢冇放屁(棄)
依然努力努力努力努力努力努力............
離線幻影獵人
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2007-01-26
我中立的- -”
支持的原因:
知唔知點解內地人讀書咁勁?
係因為佢地冇錢,所以佢地好珍惜可以讀書ge機會
佢地入到香港學校咁啲香港學生就可以而佢地為榜樣啦@_@
--------------------------------------
反對的原因:
如果內地啲人黎晒香港產子的話,,,,
香港人口就高達一億@_@(誇張法XD)
佢地淨係想要香港居留權姐………
因為內地入醫院又貴,,,,
佢地擔當唔起。
--------------------------------------
樓上d人你好好咩.\_/.
你都係人黎架.\_/.
你味臭過.\_/.
你話人臭.\_/.
你咪都係.\_/.

離線自己

發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2007-01-26
引用第35樓小小獵人2007-01-26 17:49發表的:
我中立的- -”
支持的原因:
知唔知點解內地人讀書咁勁?
係因為佢地冇錢,所以佢地好珍惜可以讀書ge機會
佢地入到香港學校咁啲香港學生就可以而佢地為榜樣啦@_@
.......

[激動]好,叫佢地黎同我鬥數學,佢地一定輸9條街[激動]
回:但大陸人的行為[超越常人]

離線神‧嵐
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2007-01-26
引用第35樓小小獵人2007-01-26 17:49發表的:
樓上d人你好好咩.\_/.
你都係人黎架.\_/.
你味臭過.\_/.
你話人臭.\_/.
你咪都係.\_/.

講得好!!!
絕對認同你既講法!!!
終於有人可以講到我想講既野!!!
哈哈哈哈哈..........
離線自己

發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2007-01-26
引用第37樓神‧嵐2007-01-26 17:57發表的:
講得好!!! [表情]
絕對認同你既講法!!!
終於有人可以講到我想講既野!!!
哈哈哈哈哈..........

sorry,我冇臭過的說,講真的

離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2007-01-26
係就係唔支持d人黎香港生仔,但係就支持內地專才黎香港住-_-
快速回復
限100 字節

上一個 下一個