切換到寬版
  • 4168閱讀
  • 49回復

[自創小說][原創]小鬥士大冒險X金庸小說 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線豬扒仔
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-08-16
咁樣kuso先有野好睇,牙濠你識d咩呀~咪只係識得吹牛

離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-08-16
引用第20樓豬扒仔於2009-08-16 12:43 PM發表的 : LXh@o1  
咁樣kuso先有野好睇,牙濠你識d咩呀~咪只係識得吹牛
O?nPxa<  
唔見得你好過我~_~ ;gxN@%}@  
你識d乜~_~最叻咪昆post 發膠帖~_~ i14[3bPLk!  
學咩人扮學識姐~_~
離線黑色暴雨
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-08-16
引用第21樓牙濠於2009-08-16 12:59發表的  :
唔見得你好過我~_~ Yw6DJY  
你識d乜~_~最叻咪昆post 發膠帖~_~ 1 L+=|*:  
學咩人扮學識姐~_~[表情]
>Y7r \  
唔見得你好過某A_A *ZGX-+{  
你識d乜A_A最叻咪又係死雞撐飯蓋A_A cU7rq j_  
學咩人扮寫評家A_A
離線破邪鬥士

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-08-16
若以散文來看,篇幅長度係正常;但以小說黎講,第一章「金庸的陰謀」可以長d,可以加多d對話、形容詞句,對話可以講一d讀者要知既野;形容詞句可以令文章更具體 7N>oY$&)  
同埋我覺得應該將同金庸打鬥既部份寫埋係第一章
離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-08-16
引用第22樓黑色暴雨於2009-08-16 02:20 PM發表的 :
唔見得你好過某A_A =HMmrmz:  
你識d乜A_A最叻咪又係死雞撐飯蓋A_A wy''tqg6  
學咩人扮寫評家A_A
Y~az!8j;Z  
冇話學咩人扮評家既  批評下叫評家既話全世界都係啦~_~ N0Gf0i >  
邊到睇到我死雞撐飯蓋啊a_a
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-08-16
引用第22樓黑色暴雨於2009-08-16 14:20發表的  :
唔見得你好過某A_A 5PZN^\^  
你識d乜A_A最叻咪又係死雞撐飯蓋A_A 4;KWG}~[o  
學咩人扮寫評家A_A
[VSU"AJY  
人地開post係分享+問下意見 R$m`Z+/@  
佢講意見姐
離線黑色暴雨
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-08-16
引用第25樓ming6339於2009-08-16 15:17發表的  :
人地開post係分享+問下意見 Bw< rp-  
佢講意見姐[表情]
d^V$Z6* ]  
佢啲意見同分享係盡踩
離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-08-16
引用第26樓黑色暴雨於2009-08-16 03:25 PM發表的 :
佢啲意見同分享係盡踩
f7<pEGb  
評論係有分踩同頂~_~ t#~?{i@m  
唔識既話問下人啦~_~
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-08-16
引用第27樓牙濠於2009-08-16 17:17發表的  :
評論係有分踩同頂~_~ !,&yyx.  
唔識既話問下人啦~_~
I4e+$bU3  
FLr ;`3  
講到人咁差 你作黎睇下 咁銀勁呀啦=] _N#&psQzw  
<$Yi]ty  
肥蹈做食家都識煮啦 講到咁銀勁咁..
離線牙羽
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-08-16
引用第23樓破邪鬥士於2009-08-16 14:29發表的  : vq6%Ey3Gix  
若以散文來看,篇幅長度係正常;但以小說黎講,第一章「金庸的陰謀」可以長d,可以加多d對話、形容詞句,對話可以講一d讀者要知既野;形容詞句可以令文章更具體 (xT*LF+  
hC<14  
<d7xt* 4  
不是啦 7TWNB{ K_  
以小說來說就是太短了 只有600多字 HD-Erop  
交代內容不足 當然能在第二章再交代

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-08-16
序=1句
離線自己

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-08-16
引用第30樓慘絕人寰於2009-08-16 18:41發表的  : 3M N  
序=1句
r+ \/G{+=}  
引用第23樓破邪鬥士於2009-08-16 14:29發表的  : +sJrllrE(   <GfVMD  
若以散文來看,篇幅長度係正常;但以小說黎講,第一章「金庸的陰謀」可以長d,可以加多d對話、形容詞句,對話可以講一d讀者要知既野;形容詞句可以令文章更具體   a%J /0'(d  
?qT(3C9p  
多謝兩位的建議 - 9&g[  
我思考一下改善相關字數的方法

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線豬扒仔
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-08-16
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? 6>B \|  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 r)B3es&&  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻?  1N.tQ^  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ l l:jsm  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! `d`&R.'  
你太不尊重人了,我無需要尊重你~ x[Q&k[xV  
看來你的身體開始發出異味~臭~

離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-08-16
全靠牙濠,樓主個post人氣激增~_~
離線豬扒仔
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-08-16
有牙濠係到,遲早鎖post

離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-08-16
引用第32樓豬扒仔於2009-08-16 19:26發表的  : T ~|PU{  
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? 9BurjG1k?  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 U\;Ml  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? 5W5pRd>Q  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ :z124Zf  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! WiwwCKjSa  
.......
Oo$%Yh51~  
乜牙濠呢個名好型咩-.-?????????
離線牙濠
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-08-16
引用第32樓豬扒仔於2009-08-16 07:26 PM發表的 : WVsK rFZT  
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? '> 4+WZ1w5  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 +-",2 d+g  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? :az!H"4W/  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ xQZ MCd  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! a6OrE*x:D  
.......
7dsnv)(v  
算啦  講昆post你都唔小啦 wsna5D6i  
最小我唔會亂開post啦 L5TNsLx(  
改圖 64;oB_  
你d圖用小畫家整咋嗎  我唔整唔代表我唔識囉小朋友 }% FDm@+  
我個名好型咩?  乜post同個名有關係架? bmSpbX\  
and比唔比人尊重都唔關身體事囉~_~ <w%Yq?^  
尊重人同身體有關係既?? sCL/pb]  
學校教你架? FC~|&  
唔知情就唔好亂講野啦~_~
離線qwer1234321
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-08-16
好強.....樓主勁有想像力...........但係個故事會唔會浮誇左少少呢??開左2日就有3頁,你都幾吸引人=.=
離線alplane
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-08-16
遲d我又作lfo x gundam@_@
hkgolden cultural club
離線qwer1234321
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-08-16
引用第32樓豬扒仔於2009-08-16 19:26發表的  : # khyy-B=  
唉,牙濠,你咪死頂吧,你話我冇野叻,只係識昆post? 2_B;  
我覺得你係lor,只係識挑起罵戰 ,3g]= f  
我點都好過你啦,我識改圖,你?你有d咩叻? A`+(VzZgJ  
沒看過別人發的帖就胡亂話人,一看就知是小朋友的行為~.~ UU;Y sj  
仲開個扮哂型仔既名....牙濠,呸! _Ct@1}aa4x  
.......
[rD+8,zVm  
你唔好咁話人啦....如果你一定要咁講,我只可以講你都唔錯啦,咁大個仔仲蒙面超人......