切換到寬版
  • 14937閱讀
  • 273回復

自創人物比賽 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線mankit94104
發帖
icash
只看該作者 80樓  發表於: 2008-07-27
小月參上=.= G(.G>8pf  
電腦上色太煩用人手算 babL.Ua8o  
:\P@c(c{^C  
I51]+gEN  
:Q>e54]'&  
參賽表格:mankit94104 p$9Aadi]  
角色名字: 藍月 tRJ5IX##L  
角色簡介:出生於古代,天生就擁有了能把任何物質形狀改變的元力, 6vsA8u(|V#  
精通各種槍械,因而在戰鬥中經常就地拾石頭,沙子變成自己的武器, eZAMV/]jH  
身穿「龍境四騎士」斗笠,為龍境四騎士之一。 A~PR  
詳情請見無聊畫的漫畫 TT/H"Ri}Jp  
作品:
1條評分
離線我係肥祈
發帖
icash
只看該作者 81樓  發表於: 2008-07-27
引用第80樓mankit94104於2008-07-27 18:07發表的  : (T#$0RFq  
小月參上=.= Cjr]l!  
電腦上色太煩用人手算
.......
 RbTG AA  
@@ @@H_3!B%4v  
小月=] GNMOHqg4  
木顏色是嗎 =]
離線mankit94104
發帖
icash
只看該作者 82樓  發表於: 2008-07-27
引用第81樓我係肥祈於2008-07-27 18:29發表的  :
@@ V'j+)!w5  
小月=] |ZH(Z}m  
木顏色是嗎 =]
J;>epM ;*  
水筆+木顏色+黑筆:D
離線我係肥祈
發帖
icash
只看該作者 83樓  發表於: 2008-07-27
引用第82樓mankit94104於2008-07-27 18:31發表的  :
水筆+木顏色+黑筆:D
"V>}-G&  
斗笠=水筆 +<1 |apS1  
內衣+3 =木顏色 qS+;u`s  
造型=黑筆 e%JI qKS  
h+1|.d  
我都要開始設計 @_@
離線我愛星奇
發帖
icash
只看該作者 84樓  發表於: 2008-07-27
引用第80樓mankit94104於2008-07-27 18:07發表的  :  =1Sny7G  
小月參上=.= *-9i<@|(U^  
電腦上色太煩用人手算
.......
q2EDrZ  
個個小月哇 好可愛哇
離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 85樓  發表於: 2008-07-27
參賽表格:阿里路亞 ,>-jZtm  
角色名字: 翼牙 ..JRtuM-v  
角色簡介:是遠古時代的原居民,過著和平的生活。翼牙在魔界之門打開時被吸進魔界同時時間扭曲將他傳送到現代,在期間身體突然異變,擁有將身體骨骼變成武器(火影君麻呂的血繼界限嗎@@?),其後經[亂]首領黑羅剎檢查後,原來翼牙在時間扭曲時突然異變進發成魔人,令到黑羅剎對他感到非常有興趣,並將其列入13魔人之一,實力不在黑羅剎之下 U823q-x  
人物造型~ Rn?JMM]  
;eYG\uKC{  
人物招式亂畫預設草圖 iN&oSpQ  
"Wj{+ |f  
招式一-爆烈魔刀斬:翼牙用骨刀由下向上斬,地上會放上氣烈波,令對手吹飛!!這招攻擊力低,但勝在起手快,用黎特擊,令人防不勝防 w^0hVrws=,  
招式二-重牙斬:翼牙先儲氣落骨刀,再重重地斬下!!!這招攻擊高,而且前後有防格招一絕,可惜是起手相當慢 u+j\PWOtm  
招式三-魔光電極鑽:翼牙將骨頭制成骨鑽,再向敵人衝擊!!這招威力在頭三招之中最高,而且出招時無敵狀態,可以同雙血媲美,不過最差就是起手非常之慢 1d< b\P0  
招式四-地獄骨烈震:翼牙做好似撒卡招勢凶起手,然後再好似有星仔招魔界地獄d角出黎,不過係骨咁解!!! % 6 *c40  
這招的威力與魔光電極鑽一樣高,而且是翼牙絕招,起/收手亦有防,範圍大,不過起手慢,容易破人避開~這招應該設做卡招吧
[ 此帖被阿里路亞在2008-07-28 21:36重新編� ]
1條評分
離線我愛星奇
發帖
icash
只看該作者 86樓  發表於: 2008-07-27
引用第85樓阿里路亞於2008-07-27 19:39發表的  : 3 2z4G =l  
參賽表格:阿里路亞 xq((]5P y  
角色名字: 翼牙 jC'h54 ,Mr  
角色簡介:是遠古時代的原居民,過著和平的生活。翼牙在魔界之門打開時被吸進魔界同時時間扭曲將他傳送到現代,在期間身體突然異變,擁有將身體骨骼變成武器(火影君麻呂的血繼界限嗎@@?),其後經[亂]首領黑羅剎檢查後,原來翼牙在時間扭曲時突然異變進發成魔人,令到黑羅剎對他感到非常有興趣,並將其列入13魔人之一,實力不在黑羅剎之下[表情] ]AYP\\Xi  
人物造型~ [表情] !Vyf2xS"  
)h,y Q`.  
.......
5R EFz  
你畫男仔ge畫風有小小似我@0@幾型
離線阿里路亞
發帖
icash
只看該作者 87樓  發表於: 2008-07-27
引用第86樓我愛星奇於2008-07-27 19:56發表的  :
你畫男仔ge畫風有小小似我@0@幾型
~LuGfPO^  
你應該話同你差唔多,你講話似你,講到有少少好似我跟你畫畫咁= =
離線戰.tom
發帖
icash
只看該作者 88樓  發表於: 2008-07-27
參賽表格: 戰.tom HTYyX(ya  
角色名字:鏡月 TnN yth wZ  
角色簡介: ]R""L<K%HF  
原是鏡心婆婆的弟弟,但當他知道自己不是大魔導士的繼承人,就與鏡心婆婆繼絕姐弟關係 P*!`AWn  
當他知道米兒和迪雲們會到撒但的基地 就加入了撒但的組織 暗殺米兒 C~T ,[ U  
a(vt"MQ_  
作品:  rNk'W,FU  
b,+Sa\j)(  
+%XByY5  
C4(xtSJSd!  
招式 cjL)M=pIS  
黃泉之滅 b\0>uU  
B2kZ_4rB  
幻龍殺 DujVV(+I  
LG:k}z/T  
R:f!ywj%  
好耐冇畫畫了=3=""
[ 此帖被戰.tom在2008-07-27 21:18重新編輯 ]
離線cooldude

發帖
icash
只看該作者 89樓  發表於: 2008-07-27
Is a shame that I am at camp right now Gl>\p  
9HJYrzf{%  
Will it be ok if I just post the artwork that I did in the past?
[ 此帖被cooldude在2008-07-27 21:16重新編輯 ]
離線戰.tom
發帖
icash
只看該作者 90樓  發表於: 2008-07-27
引用第89樓cooldude於2008-07-27 21:08發表的  : ?+EAp"{j  
Is a shame that I am at camp right now
Will it be ok if I just post the artwork that I did in the past?
Az@@+?,%Y  
X[$h &]  
花月哥你講乜?
離線0099090

發帖
icash
只看該作者 91樓  發表於: 2008-07-27
引用第89樓cooldude於2008-07-27 21:08發表的  : SAq .W"ri  
Is a shame that I am at camp right now
rSv,;v  
應該得
離線7401
發帖
icash
只看該作者 92樓  發表於: 2008-07-27
引用第89樓cooldude於2008-07-27 21:08發表的  : B`)sc ~u  
d:iJUVpr  
小月都得=] w/ ~\NI  
你都應該得=]
離線我係肥祈
發帖
icash
只看該作者 93樓  發表於: 2008-07-27
引用第91樓0099090於2008-07-27 21:31發表的  :
應該得
BegO\0%+  
錯 - - 5uG^`H@X  
係一定得 \./ Ns YEBT7f  
ps:花月你做咩打英文呢 - - P9m  
好多人睇唔到 - -
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 94樓  發表於: 2008-07-27
引用第93樓我係肥祈於2008-07-27 21:36發表的  :
錯 - - Z] r9lC  
係一定得 \./ O7IY g;  
ps:花月你做咩打英文呢 - - ~pp< T  
好多人睇唔到 - -
\nP79F0%2  
唔係睇唔到-_- o=9 4H7@  
係睇唔明姐-_- (rJ-S"^u  
不過我明:D
離線戰.tom
發帖
icash
只看該作者 95樓  發表於: 2008-07-27
引用第94樓夜雲於2008-07-27 21:38發表的  :
唔係睇唔到-_- e`][zx  
係睇唔明姐-_- H@zZ[  
q("l?'  
ueU"v'h\  
我都明了 佢話 佢自己係camp 話late d先post上黎 係咪=3=?
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 96樓  發表於: 2008-07-27
引用第95樓戰.tom於2008-07-27 21:49發表的  :
我都明了 佢話 佢自己係camp 話late d先post上黎 係咪=3=?
;j;U9-oh  
我既理解係: VIGLl'8p  
Is a shame that I am at camp right now 0 )PZS>  
真係遺憾,我e嫁入左camp aVV E 2:M  
Will it be ok if I just post the artwork that I did in the past? aH%tD!%,o  
如果我淨係post舊作上黎唔知有無問題呢? GM;uwL#  
d72( g$F  
唔知有無錯=w=
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 97樓  發表於: 2008-07-27
沒所謂吧 biV|W@JM  
你可以把你舊作拿上來參加比賽
離線我係肥祈
發帖
icash
只看該作者 98樓  發表於: 2008-07-27
引用第94樓夜雲於2008-07-27 21:38發表的  :
唔係睇唔到-_- fB; o3!y  
係睇唔明姐-_- ;' 'S} ;  
tUfze9m  
-3- '+^XL 6$L  
打錯姐 @@ -Vg0J6x  
繼續畫 . .
離線iojknm
發帖
icash
只看該作者 99樓  發表於: 2008-07-27
每人可以以多少自創人物參賽?