切換到寬版
  • 17440閱讀
  • 413回復

LFO四項改版計劃 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線scfkipper
發帖
icash
只看該作者 280樓  發表於: 2010-08-13
引用第277樓龍刃剎於2010-08-13 18:32發表的  :
都唔知話佢咩野好.肯做野?茶實又係亂搞野
改版項目(一) 角色基本能力重新調整:
官方會將遊戲所有角色的「基本能力」及「配點能力」重新調整,將遊戲角色能力差距縮短。(當實裝調整能力更新,會將每一個遊戲角色也會給予「元力淨化器」好讓玩家點數調整一次)
「基本能力」及「配點能力」冇人投訴個有問題.你搞來做咩.角色能力差距縮短.有必要嗎?自問呢家冇人會為角色能力.血狂加血點多之類.算係人物既特色.搞來做咩呢.意義不明?!
另外,比元力淨化器.你唔比都肯定比人插啦.比左你肯定有用嗎?第一,又要合多次合體.即係又要買點.都廢事話你呃錢.總之呢樣唔搞好過搞.
.......

你又知無人投訴「基本能力」及「配點能力」能力?
要更早留點?
你see u1 個討論區
佢話普通角色攻防敏 的總和是48
即比現時的o龍nina更要強
仲有,未2轉上限is 600- -
so 升到150lv 都係要加多200攻防
留點多數都會遲左留
放永9停權d ac??
u think 佢放左d 人must 會play 番
他們maybe 玩了other games

仲有,調整基點及配點又無話統一,又點會無左特色呢
龍光砲(可能1000基攻,無用gm裝) 扣唔扣到 (1000基防,gm裝) ge 人 2700血左右?
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 281樓  發表於: 2010-08-13
引用第272樓jackychan125於2010-08-13 18:20發表的  :
此話何解?

甘你要看下你玩lfo是為左咩野

我一向認為無論多麼辛苦 , 多應該親自破解所有關
過往的玩家為打關一齊join埋D朋友一齊玩 , 如果你是老手應該明我的感覺
但是而家話幫你破曬D關 , 甘之前D關的存在價值是甚麼 ?
看故事 ? 我相信沒有多少人肯打已經破解的關
現在的改革完全是為了升LV , 能力變強 , fair<------完美共產主義?

仲話[將招式的學習點數全部變為0 , 讓玩家獲得招式後即時享受]講得甘好聽
我每次升LV都是為左想學多D招 , 而家1LV都可以學多招 , 還有甚麼動力再升 ? 加能力點 ?
相比起超越自己能力但是有同樣的招式的人 , 你還會有心機升嗎 ?
只是能力主義過盛吧

之所以能力上限調整 , 相信U1都知推出合體戰神系統的最大優點其實是最大的缺點吧
我相信U1今次改革的優點在事實上是不是非常大的缺點
角色基本能力重新調整都是配合這個計劃

最令我沮喪的是U1的處事手法變得愈來愈差
最初極力收集玩家的意見 , 之後完全跟玩家的意見做事 , 比政府還要差
只是聽取表面的意見 , 得知其優點 , 就按玩家的意思進行改革
完全不理會其餘3項(改革的缺點 , 維持的優點 , 維持的缺點) , 將lfo生死大權交由我們手上
我認為政府的做法較好 , 用大量時間聽取雙方意見 , 無論最後聽取哪一方的意見 , 都會自己做出決定 , 為做出的事負責
lfo沒有或者只有少量維持原有制度的支持者 , U1都應該了解好與壞之處
將改革的決策權交比lfo玩家 , 顯示他們不會負責不會理會 , 還是U1根本沒有勇氣和決心做出決定 !?

好彩我最近都沒有買lfo的野 , 要快D賣曬D舊野
歡迎有人對我的意見作出評論 , 不過我大概要夜D先應到~
離線月狂
發帖
icash
只看該作者 282樓  發表於: 2010-08-13
唔錯唔錯@.@"
咁我個陸道唔洗刪了~
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 283樓  發表於: 2010-08-13
引用第281樓光之使者於2010-08-13 18:59發表的  :
甘你要看下你玩lfo是為左咩野
我一向認為無論多麼辛苦 , 多應該親自破解所有關
過往的玩家為打關一齊join埋D朋友一齊玩 , 如果你是老手應該明我的感覺
但是而家話幫你破曬D關 , 甘之前D關的存在價值是甚麼 ?
看故事 ? 我相信沒有多少人肯打已經破解的關
現在的改革完全是為了升LV , 能力變強 , fair<------完美共產主義?
仲話[將招式的學習點數全部變為0 , 讓玩家獲得招式後即時享受]講得甘好聽
我每次升LV都是為左想學多D招 , 而家1LV都可以學多招 , 還有甚麼動力再升 ? 加能力點 ?
相比起超越自己能力但是有同樣的招式的人 , 你還會有心機升嗎 ?

只是能力主義過盛吧
.......

其實你想講咩?

你要看故事,你就會打來看的,不想看解了佢,就不用打,lfo數十個人物,老手重覆打同一故事打到悶晒,新手想看故事,就算解了都會打來看,無需強迫別人打啦。
lfo最悶的事情是升lv,個個都想vs,希望有一個類似vs的旁,諗諗可以點購思,唔想見到改經大賽旁。
WhatsApp、WeChat:61301310
離線game999king
發帖
icash
只看該作者 284樓  發表於: 2010-08-13
哈哈
我隻天尊錯左點
比機會我
仲有學哂啲無用招先
但佢咁搞招式變左超超超重要
離線keroro789123
發帖
icash
只看該作者 285樓  發表於: 2010-08-13
頂唔順佢改點囉 叫佢改合戰呀 改人物配點做咩
我隻黑仔加點加得幾苦 我合左3次先1000攻防
你同我洗曬d人d點 你又修正左合戰個bug 你想我地罷玩?
你係唔係想更多人唔玩呀U1 唔該U1實裝洗曬我d點
我第一個唔再玩LFO

你一係改點就改點 但係就唔好同我洗人物點再加過
我知咁樣實比好多人插  fine
加錯點係你地既問題 對加點加到死個d人 唔公平囉
為左個人利益已高興 這是高興麼?
[ keroro789123在2010-08-13 19:33重新編輯此帖 ]
放卡倫ac550(正)吾主的魂40
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 286樓  發表於: 2010-08-13
引用第285樓keroro789123於2010-08-13 19:24發表的  :
我第一個唔再玩LFO [表情]
.......

洗點唔係強制ok?
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 287樓  發表於: 2010-08-13
引用第285樓keroro789123於2010-08-13 19:24發表的  :
.......

清下bug點狗嘛,到時再有bug點,就……
WhatsApp、WeChat:61301310
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 288樓  發表於: 2010-08-13
.......

=.= 都唔係強制 佢送一個元淨比你鐘意用/唔用都得嫁嘛
發帖
icash
只看該作者 289樓  發表於: 2010-08-13
引用第286樓tommywu於2010-08-13 19:43發表的  :
洗點唔係強制ok?

佢有說明嗎? 如有 我去看看眼科了
離線daviswys
發帖
icash
只看該作者 290樓  發表於: 2010-08-13
引用第289樓keroro789123於2010-08-13 19:50發表的  :

(當實裝調整能力更新,會將每一個遊戲角色也會給予「元力淨化器」好讓玩家點數調整一次)

甘算唔算說明
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 291樓  發表於: 2010-08-13
引用第289樓keroro789123於2010-08-13 19:50發表的  :

會將每一個遊戲角色也會給予「元力淨化器」好讓玩家點數調整一次
唔係使用.....
發帖
icash
只看該作者 292樓  發表於: 2010-08-13
引用第291樓tommywu於2010-08-13 19:52發表的  :
會將每一個遊戲角色也會給予「元力淨化器」好讓玩家點數調整一次
唔係使用.....

喔 唔該喔 咁我都無咁火 但係人物配點的特色便沒了嗎
應該只平衡一些
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 293樓  發表於: 2010-08-13
引用第292樓keroro789123於2010-08-13 20:01發表的  :
喔 唔該喔 咁我都無咁火 但係人物配點的特色便沒了嗎
應該只平衡一些

其實個人認為唔係
特色這東東見人見智吧

方案我大約說一下吧
舉例說一下:
角色的HP、MP、SP總和數目是2850
STR、DEF、AGI總和數目是48

如果部份較強力或珍貴的角色
HP、MP、SP總和數目是3000
STR、DEF、AGI總和數目是50

大約是跟住這規模去製作
離線9040
發帖
icash
只看該作者 294樓  發表於: 2010-08-13
話晒有人用舊點上千攻防
送番個暗源黎好喎
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 295樓  發表於: 2010-08-13
二,三,四都正
破關果個最好
咁樣就唔駛由頭打過
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 296樓  發表於: 2010-08-13
引用第295樓龍翼87於2010-08-13 20:07發表的  :
二,三,四都正
破關果個最好
咁樣就唔駛由頭打過

其實d人係怕由頭打過only= =
u1 set做唔洗由頭打過咪得lo= =
洗咩10.0個d全部開放= =
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 297樓  發表於: 2010-08-13
引用第296樓tommywu於2010-08-13 20:08發表的  :
其實d人係怕由頭打過only= =
u1 set做唔洗由頭打過咪得lo= =
洗咩10.0個d全部開放= =

其實佢一早本身設定果個AC
某一個角色打嬴最新果關
同一AC既其他角色就跟住果個角色去到邊關咪仲好
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 298樓  發表於: 2010-08-13
引用第297樓龍翼87於2010-08-13 20:19發表的  :
其實佢一早本身設定果個AC
某一個角色打嬴最新果關
.......

即係關卡係根據成個ac的人破左咩關
唔係睇人物?
離線武魂
發帖
icash
只看該作者 299樓  發表於: 2010-08-13
其實佢e家係咪想再d人物基本能力變哂一模一樣,,?
如果係咁又真係冇哂特式....
我比較支持學技唔洗點..
有時中左bug,d招變左未學都唔洗煩..
快速回復
限100 字節

上一個 下一個