切換到寬版
  • 17427閱讀
  • 413回復

LFO四項改版計劃 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 300樓  發表於: 2010-08-13
引用第299樓武魂於2010-08-13 20:22發表的  :
其實佢e家係咪想再d人物基本能力變哂一模一樣,,?
如果係咁又真係冇哂特式....
我比較支持學技唔洗點..
有時中左bug,d招變左未學都唔洗煩..

方案我大約說一下吧
舉例說一下:
角色的HP、MP、SP總和數目是2850
STR、DEF、AGI總和數目是48

如果部份較強力或珍貴的角色
HP、MP、SP總和數目是3000
STR、DEF、AGI總和數目是50

大約是跟住這規模去製作

明唔明= =?
離線jackychan125
發帖
icash
只看該作者 301樓  發表於: 2010-08-13
引用第281樓光之使者於2010-08-13 18:59發表的  :
甘你要看下你玩lfo是為左咩野
我一向認為無論多麼辛苦 , 多應該親自破解所有關
過往的玩家為打關一齊join埋D朋友一齊玩 , 如果你是老手應該明我的感覺
.......

我明白了........
但現在更新的話
我想U1該會被圍.......
離線lebron
發帖
icash
只看該作者 302樓  發表於: 2010-08-13
話說果邊討論區有幾個人物新基點例子
(我引用一下.....=_=)
GM:
舉例說一下吧,其實我也正在製作中

迪雲新配點能力
950HP 950MP 950MP  (三項總數目為2850)
18STR 15DEF 15AGI (三項總數目為48)

星奇新配點能力
1100HP 800MP 950SP (三項總數目為2850)
21STR 13DEF 14AGI (三項總數目為48)

簡單來說,HP MP SP會在2850總和數中變化出來,STR DEF AGI同樣
(以上)

由此可見
這是為配合新能力上限而設定的基點
個人認為,某程度上比舊合戰點有過之而無不及吧
收卡同已用閃↓
復刻
異邪
x-card↓
兄弟(特)
戰昇
邪.戰
有意pm我
離線scfkipper
發帖
icash
只看該作者 303樓  發表於: 2010-08-13
引用第302樓lebron於2010-08-13 20:54發表的  :
GM:
.......

星仔本來防都幾好
but later 將會防d 點 bad la
咁o龍會唔會2.3 以上呢?
龍光砲(可能1000基攻,無用gm裝) 扣唔扣到 (1000基防,gm裝) ge 人 2700血左右?
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 304樓  發表於: 2010-08-13
引用第302樓lebron於2010-08-13 20:54發表的  :
GM:
.......

睇黎佢點改都好 個總和最強永遠都係特迪=.=
離線ryan1649
發帖
icash
只看該作者 305樓  發表於: 2010-08-13
我可不可以說這次是7年以內最好的一項改變?
離線harryx123
發帖
icash
只看該作者 306樓  發表於: 2010-08-13
引用第304樓lfoqazwsx於2010-08-13 21:55發表的 :
睇黎佢點改都好 個總和最強永遠都係特迪=.=

咁我諗會改下特迪
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 307樓  發表於: 2010-08-13
引用第306樓harryx123於2010-08-13 22:32發表的  :
咁我諗會改下特迪

如果根據個公式應該係人人有份= =
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 308樓  發表於: 2010-08-13
引用第306樓harryx123於2010-08-13 22:32發表的  :
咁我諗會改下特迪

唔會嫁啦 個人物都唔出當唔係正式人物咁點會改
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 309樓  發表於: 2010-08-13
引用第283樓大俠陳於2010-08-13 19:17發表的  :
其實你想講咩?
你要看故事,你就會打來看的,不想看解了佢,就不用打,lfo數十個人物,老手重覆打同一故事打到悶晒,新手想看故事,就算解了都會打來看,無需強迫別人打啦。
lfo最悶的事情是升lv,個個都想vs,希望有一個類似vs的,諗諗可以點購思,唔想見到改經大賽

旁= =?
既然有好多人不太鐘意看故事我也沒說話可說...打關/vs/升LV是他們的自由 , 比他們選擇不打關我都沒有權過問

補充剛才不記得打的野 , 可能ibbs會變得無用武之地.....
LFO遊戲討論區剩餘有意義的post : 公告 , 更新.....(想不到)
LFO技術交流區剩餘有意義的post : 人物分析 , 某破關教學(有存在價值的話)
LFO組隊挑戰區剩餘有意義的post : 打10.0後的關(之前的故事少極有少) , 死亡塔 , 任務 , 間不中vs的post(因為vs通常即興)
LFO創作分享區剩餘有意義的post : 創意無極限....這區的事我不太清楚
LFO物品交易區剩餘有意義的post : ALL(出現在這區當然有意義)

請注意Assume全部都有意義 , 而家想番起 , 遊戲討論區和技術交流區都是因為有好多新post , 不過當中無意義的佔很多
因為原是可以搜尋到 , 都會定義為無意義 , 不利用搜尋功能的post很多(人也很多)
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 310樓  發表於: 2010-08-13
引用第309樓光之使者於2010-08-13 22:54發表的  :
旁= =?
既然有好多人不太鐘意看故事我也沒說話可說...打關/vs/升LV是他們的自由 , 比他們選擇不打關我都沒有權過問
補充剛才不記得打的野 , 可能ibbs會變得無用武之地.....
.......

其實我有時都想打番燃燒/戰回 睇番迪倫既風光:X
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 311樓  發表於: 2010-08-13
引用第310樓d523d323於2010-08-13 22:59發表的  :
其實我有時都想打番燃燒/戰回 睇番迪倫既風光:X

我有自己打呢種變態關 , 是為左享受比怪sm的樂趣同埋周圍跳

不過vs才完全無限地吸引到玩家(?)
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 312樓  發表於: 2010-08-13
引用第311樓光之使者於2010-08-13 23:05發表的  :
我有自己打呢種變態關 , 是為左享受比怪sm的樂趣同埋周圍跳
不過vs才完全無限地吸引到玩家(?)

我主要睇番佢既金句
同埋佢既招
離線亨利~law
發帖
icash
只看該作者 313樓  發表於: 2010-08-13
引用第1樓ldx09x於2010-08-13 10:50發表的  :
所有招式的學習點數全部變為0...咁姐係點

冇學招哩樣野囉:)
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 314樓  發表於: 2010-08-14
話說佢暗黑人物到點改法=.= 暗人佢地唔係本來就要佢地低配點咩
離線↗魔仔☆
發帖
icash
只看該作者 315樓  發表於: 2010-08-14
引用第314樓lfoqazwsx於2010-08-14 00:10發表的  :
話說佢暗黑人物到點改法=.= 暗人佢地唔係本來就要佢地低配點咩

闇女闇黃闇蚩闇終已唔係低配點了+_+
離線kurusu
發帖
icash
只看該作者 316樓  發表於: 2010-08-14
u 9 終於轉死性了: o"
離線sasalree
發帖
icash
只看該作者 317樓  發表於: 2010-08-14
引用第315樓↗魔仔☆於2010-08-14 00:13發表的  :
闇女闇黃闇蚩闇終已唔係低配點了+_+

我覺得暗蚩只係mp差左小小-.-都無咩問題
有技術1lv無裝星仔能打贏無技術200lv有裝迪倫嗎?
離線samwong0122
發帖
icash
只看該作者 318樓  發表於: 2010-08-14
如果真係0學點的話 我真係會開番d人物黎玩下
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 319樓  發表於: 2010-08-14
睇黎迪倫開始打後既角色攻防速既總和基本上都係42
奧龍同連娜47 天地人尊玄武都係45 之後個d人物就35至40之間
特迪最強係53=.= 超強大 第二應該係不死鳥52 第三就47了
暗人可以廢到總和得33=.=
[ lfoqazwsx在2010-08-14 12:36重新編輯此帖 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個