切換到寬版
  • 17442閱讀
  • 413回復

LFO四項改版計劃 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 160樓  發表於: 2010-08-13
引用第159樓飛剎神王於2010-08-13 13:03發表的  :
改版項目(三) 學習招式條件放寬:
所有招式的學習點數全部變為0,讓玩家獲得招式後即時享受!
龐士/紅魔鬼嗰d角色發達了 [表情]  [表情]

應該話 多學點的人物發達了

其實應該好似機甲咁=〕
專心工作
離線12345678901
發帖
icash
只看該作者 161樓  發表於: 2010-08-13
咁姐係學點冇用了- -
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 162樓  發表於: 2010-08-13
引用第160樓kenneth6tsac於2010-08-13 13:05發表的  :
其實應該好似機甲咁=〕

機甲d技係買左就咁用,d學點係升lv,大技有個圖彈出來
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 163樓  發表於: 2010-08-13
引用第161樓12345678901於2010-08-13 13:08發表的  :
咁姐係學點冇用了- -

未必..可以用黎升招lv =]
離線飛剎神王
發帖
icash
只看該作者 164樓  發表於: 2010-08-13
引用第160樓kenneth6tsac於2010-08-13 13:05發表的 :
其實應該好似機甲咁=〕

講真,好似龐士咁,霸雷彈ed招雖然學點高,但勝在夠勁,e家仲要改埋0學點,可能改版之後好多人玩龐士
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 165樓  發表於: 2010-08-13
引用第163樓無神論乂於2010-08-13 13:10發表的  :
未必..可以用黎升招lv =]

比起慢慢屈更加好(龍虎用技能書+學點升技lv 機甲就就咁學左招野,再拿學點升lv)
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 166樓  發表於: 2010-08-13
引用第165樓火仔於2010-08-13 13:11發表的  :
比起慢慢屈更加好(龍虎用技能書+學點升技lv 機甲就就咁學左招野,再拿學點升lv)

又唔可以同其他GAME比囉..
唔同遊戲有自己唔同的特式
發帖
icash
只看該作者 167樓  發表於: 2010-08-13
引用第164樓飛剎神王於2010-08-13 13:10發表的  :
講真,好似龐士咁,霸雷彈ed招雖然學點高,但勝在夠勁,e家仲要改埋0學點,可能改版之後好多人玩龐士[表情]

其實每隻人物都有自己特點  只要細心少少就能使用得好出色
專心工作
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 168樓  發表於: 2010-08-13
引用第167樓kenneth6tsac於2010-08-13 13:15發表的  :
其實每隻人物都有自己特點  只要細心少少就能使用得好出色

講左等如冇講@@
發帖
icash
只看該作者 169樓  發表於: 2010-08-13
引用第168樓無神論乂於2010-08-13 13:19發表的  :
講左等如冇講@@

都係個句姐=3= 做人要細心 玩得又開心^_^
專心工作
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 170樓  發表於: 2010-08-13
幾十隻人物要重新配點
離線§恨§
發帖
icash
只看該作者 171樓  發表於: 2010-08-13
引用第170樓中毒魔人於2010-08-13 13:20發表的  :
幾十隻人物要重新配點

13隻ac 你要我全部重點我我諗我要禁2粒鐘
發帖
icash
只看該作者 172樓  發表於: 2010-08-13
引用第170樓中毒魔人於2010-08-13 13:20發表的  :
幾十隻人物要重新配點

每日禁1隻=〔
專心工作
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 173樓  發表於: 2010-08-13
引用第171樓§恨§於2010-08-13 13:22發表的  :
13隻ac 你要我全部重點我我諗我要禁2粒鐘[表情]

何只2粒鐘
離線最強鬥者
發帖
icash
只看該作者 174樓  發表於: 2010-08-13
能力上限調整唔單止會令玩家留點、升LV難左,而且最恐怖係會鼓催外掛神點。等級,應該係代表技術同力量。LFO要升lv,根本要你屈迪下、屈七聖、屈移實,已經無乜技術可言;如果有人外掛神點,就連力量方面都破壞埋,咁D人升lv黎做乜?2lv就8000HP, MP, SP,800攻防敏
大家可能會認為,唔係個個都用外掛,但我想同大家講,LFO已經迫到某大公會用外掛升lv,同埋某隱形GM神點加bug招。
其實有數得計,唔係個個人物都好似山本太一咁基本60幾攻防敏,求其搵個人物黎計下,迪倫:
HP     850     7
MP     800     5
SP     700     5.5
STR  16       1.6
DEF  11       1
AGI    15       1.5
150lv的話,應該有1490點(無用外掛的話)
HP,穿裝要求大約到1300,姐係(1300-850)/7=(450)/7=64.3=65       (65)
MP,穿裝要求大約到1000,姐係(1000-800)/5=(200)/5=40                (105)
SP,穿裝要求大約到1100,姐係(1100-700)/5.5=(400)/5.5=72.7=73  (178)
STR,爆攻要600,姐係(600-16)/1.6=(584)/1.6=365                           (543)
DEF,爆防要600,姐係(600-11)/1=(589)/1=589                                 (1132)
AGI,穿裝要求大約到110,姐係(110-15)/1.5=(95)/1.5=63.3=64         (1196)
留點到異轉800攻防:(200/1.6)+(200/1)=325                                       (1521)
迪倫總共差31點,而且D點仲係岩岩好上到裝,得1000MP,上裝比盡你2000MP
13Xlv的話,都幾難玩
唔係個個都好似迪倫咁好點,你自己計下個佛覺
D人會唔外掛?!問下你個隱形GM先
可能你係想用角色基本能力重新調整黎補救上面呢個問題,唔通你地會將所有角色基本能力調到勁過迪倫咩?
全部HP 1000/8  MP 1200/8  SP 1000/8  STR 24/2.4  DEF 20/2  AGI 20/2?
能力上限調整真係行唔通,唔鼓催外掛神點都會令我地升lv好痛苦

同埋我想講我唔係專門搞事,我只係見我ac比人幫我先搞D事黎報服,而家過去左就算,我而家都無搞咁多事
我都玩LFO玩左4年,用外掛、反外掛、比人昆、昆人、真玩、外掛玩乜都試過晒,我都唔係咁想LFO死
盲目大改革同一刀切呢D行動,只會帶黎反效果
821、招式平衡、封bug招,大家都有眼睇
希望GM會諗清楚

如果你比我講,LFO缺乏乜野?係玩家同玩家多D互動,相信你地都知道,防火牆-Setting=人地入唔到自己場
咁會減少好多互動機會
首先整番好個系統,比人地入到自己場,再Del個經驗分薄系統
以下係我好想玩的系統
建議推出一個類似凶獸系統,但要全ser合作的新系統
詳情:活動時間前,想參與的玩家可以到NPC報名,成為「戰士」
活動開始,會有一隻Boss出現,Boss的強弱度會隨戰士多少而調整,Boss會不停擊殺戰士,同時戰士亦要擊殺Boss
場中亦會有一些中立的怪物,牠們的作用是消滅那些掛機「搏大霧」的戰士
所有死亡的戰士,會自動加入敵隊,次數不限
活動結束時,(戰士殺人次數-被殺次數)x600=獎勵經驗值,如果是負數,則成為懲罰經驗值
最後,如果Boss被殺,活動即時結束,則所有戰士獲得一份大獎
離線↗魔仔☆
發帖
icash
只看該作者 175樓  發表於: 2010-08-13
引用第171樓§恨§於2010-08-13 13:22發表的  :
13隻ac 你要我全部重點我我諗我要禁2粒鐘[表情]

我23個AC點算=_="
成差唔多70個人物=_="
引用第176樓無神論乂於2010-08-13 13:27發表的  : 
夠我多先好講=[

+1
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 176樓  發表於: 2010-08-13
引用第173樓中毒魔人於2010-08-13 13:24發表的  :
何只2粒鐘

夠我多先好講=[
離線↗魔仔☆
發帖
icash
只看該作者 177樓  發表於: 2010-08-13
引用第176樓無神論乂於2010-08-13 13:27發表的  :
夠我多先好講=[

我D角色太少了=[
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 178樓  發表於: 2010-08-13
夠我多先好講=[

你最多
你嬴左
但都要還廿蚊
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 179樓  發表於: 2010-08-13
引用第178樓中毒魔人於2010-08-13 13:29發表的  :
你最多
你嬴左
但都要還廿蚊

廿蚊你都計較 =[
快速回復
限100 字節

上一個 下一個