切換到寬版
  • 9575閱讀
  • 162回復

拳王比賽人物基本分析資料提供:最新更新〔勇心人物〕 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 100樓  發表於: 2010-07-26
樓主,我建議你增加人物連技分析
流鼻血中.....
離線rovaroi
發帖
icash
只看該作者 101樓  發表於: 2010-07-26
「璇瓏腿」  120MP 特性:物理型  拳王比賽實用度: ★★★☆☆
  出手快 但係低攻
「璇瓏拳」  120MP 特性:物理型  拳王比賽實用度: ★★☆☆☆
  出拳時要隔1-2秒 出手時冇防
「璇瓏流星腳」  300MP 特性:物理型  拳王比賽實用度:
  這招mp都算低 可作連招用
「爆破彈」  180MP    特性:非物理型 拳王比賽實用度:
  這招前面有攻(可當格招用) 後冇防
「璇瓏流星拳」 350MP 特性:元力個體型   拳王比賽實用度:
  出拳時 後冇防 可用作格招
「野蠻之女」  400MP 特性:元力個體型  拳王比賽實用度:
  出招時後面冇防 都可當格招 但係格唔得多
「璇瓏亂舞」  400MP 特性:元力個體型  拳王比賽實用度:
  可用作連招用 要好好咁用 如果唔係都幾哂mp  
「超璇瓏拳」  350MP 特性:非物理型  拳王比賽實用度:
   低攻 格到少少招
「紫焰爆彈」  100%MP 特性:元力個體型  拳王比賽實用度:
  你出完之後就知後果

小弟第一次做分析 有d咩錯唔好見怪
[ rovaroi在2010-07-26 10:50重新編輯此帖 ]
wow
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 102樓  發表於: 2010-07-26
引用第101樓rovaroi於2010-07-26 10:30發表的  :
「璇瓏腿」  120MP 特性:  拳王比賽實用度:
  出手快 但係低攻
「璇瓏拳」  120MP 特性:  拳王比賽實用度:
  出拳時要隔1-2秒 出手時冇防
「璇瓏流星腳」  300MP 特性:  拳王比賽實用度:
.......

好多野漏左冇填-3-
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線rovaroi
發帖
icash
只看該作者 103樓  發表於: 2010-07-26
引用第102樓魔法使命於2010-07-26 10:31發表的  :
好多野漏左冇填-3-

填返好啦 多謝一提
wow
離線。825。
發帖
icash
只看該作者 104樓  發表於: 2010-07-26
我又黎~_~
【玄武】
[玄虎勢] 200MP  特性 * 拳王比賽實用度: ★★★
ok格到招 可以上下郁
[虎仙訣] 500HP及300MP 特性* 拳王比賽實用度:★★
2lv技回到幾多:o)
[醉虎拳]250MP 特性* 拳王比賽實用度:★★
尾個下可轉向
[陀虎訣]250MP 特性* 拳王比賽實用度:★★★
有得比你加攻加防重想點
[絕虎勢]400MP 特性* 拳王比賽實用度:★★★★
高攻 高速 GJ
[醉八虎]500MP 特性* 拳王比賽實用度:★★★
向多方攻擊 但mp消耗量都幾大
[怒虎棍法-武虎]450MP 特性* 拳王比賽實用度:★★★★
ok高攻
[醉虎神道]350MP 特性* 拳王比賽實用度:★★★
無見過人用 係 官網睇佢條片 有焚燒及凍結既效果 應該ok好用 如果用完呢招 對方唔閃可連怒虎棍法-武虎
[ 。825。在2010-07-26 11:05重新編輯此帖 ]
假膠 :(
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 105樓  發表於: 2010-07-26
我都來LO!!

【邪鬼】
「邪殺骷髏波」100MP 特性:非物理型  拳王比賽實用度:★★★★★
這招是邪鬼最常用的招式之一,優點是於使用的MP少,攻擊力中等,格招力高,可以按Z連出,可以封位,可以作連技之用eg.邪昇、鬼哭、邪怒、轟裂、邪殺破壞拳。

「邪殺昇龍霸」300MP 特性:物理型  拳王比賽實用度:★★★★★
唔駛我講,邪昇同真昇差唔多,攻擊力高,格招力高,這招最多連昇2次係因為如果連昇3次人地就會閃身;邪昇連技:邪昇+邪昇/骷髏波/鬼哭/唯我/轟裂。

「鬼哭神號」280MP 特性:非物理型  拳王比賽實用度:★★★★☆
這招是邪鬼最常用的第2招遠攻,優點是攻擊力高,格招力高,但因為使用的MP中等所以宜連出3-4次;鬼哭連技:鬼哭+邪殺破壞拳。

「唯我獨尊」500 MP 特性:非物理型  拳王比賽實用度:★★★★☆
這是邪鬼目前最強的範圍技,攻擊力極高,格招力極高,全食極傷,缺點係使用的MP相對地高,因此少用為妙,通常用於收尾。

「邪神降臨」180HP及440MP 特性:非物理型 拳王比賽實用度:☆☆☆☆☆
這招可加強自己攻防,但因而扣HP沒什麼需要時就不應使出了,避免送分比人。

「邪神怒吼」550 MP 特性:非物理型  拳王比賽實用度:★★☆☆☆
E+既邪神怒吼,真係廢到O嘴,雖然攻高,但使用的MP高同後面冇防,所以最好唔用;邪怒連技:邪怒+邪昇/唯我/轟裂。

「轟裂異度空間」400 MP 特性:物理型  拳王比賽實用度:★★★☆☆
這招可按攻擊鍵可作追加攻擊,攻高,使用的MP中等,可以作連技之用,但後面冇防同易比人CUT技;轟裂連技:轟裂+骷髏波。

「邪殺破壞拳」400 MP 特性:物理型  拳王比賽實用度:★★★★☆
這招同超猛虎拳EX一樣玩法,攻高,格招力高,使用的MP中等,通常用於收尾、屈左右,但因為使用的MP中等所以宜連出3-4次;邪殺破壞拳連技:邪殺破壞拳X4〈左右〉。

「拳霸天下」100%MP及HP半滿 特性:物理型 拳王比賽實用度:★☆☆☆☆
這是招攻擊力極高,格招力極高,全食極傷,但當你出完之後又不中,您便知道後果了。

小弟見笑!!!
[ 王子少軒在2010-07-26 11:48重新編輯此帖 ]
流鼻血中.....
離線jacky仔卦
發帖
icash
只看該作者 106樓  發表於: 2010-07-26
引用第105樓王子少軒於2010-07-26 11:35發表的  :
我都來LO!!
【邪鬼】
「邪殺骷髏波」100MP 特性:非物理型  拳王比賽實用度:★★★★★
這招是邪鬼最常用的招式之一,優點是於使用的MP少,攻擊力中等,格招力高,可以按Z連出,可以封位,可以作連技之用eg.邪昇、鬼哭、邪怒、轟裂、邪殺破壞拳。
.......

有2個鬼哭既-.-"
用hp個個係邪神降臨wo
離線小學雞
發帖
icash
只看該作者 107樓  發表於: 2010-07-26
引用第105樓王子少軒於2010-07-26 11:35發表的  :
我都來LO!!
【邪鬼】
「邪殺昇龍霸」300MP 特性:物理型  拳王比賽實用度:★★★★★
唔駛我講,邪昇同真昇差唔多,攻擊力高,格招力高,這招最多連昇2次係因為如果連昇3次人地就會閃身;邪昇連技:邪昇+邪昇/骷髏波/鬼哭/唯我/轟裂。
「鬼哭神號」280MP 特性:非物理型  拳王比賽實用度:★★★★☆
這招是邪鬼最常用的第2招遠攻,優點是攻擊力高,格招力高,但因為使用的MP中等所以宜連出3-4次;鬼哭連技:鬼哭+邪殺破壞拳。
「唯我獨尊」500 MP 特性:非物理型  拳王比賽實用度:★★★★☆
這是邪鬼目前最強的範圍技,攻擊力極高,格招力極高,全食極傷,缺點係使用的MP相對地高,因此少用為妙,通常用於收尾。
「鬼哭神號」180HP及440MP 特性:非物理型 拳王比賽實用度:☆☆☆☆☆
這招可加強自己攻防,但因而扣HP沒什麼需要時就不應使出了,避免送分比人。
「邪神怒吼」550 MP 特性:非物理型  拳王比賽實用度:★★☆☆☆
E+既邪神怒吼,真係廢到O嘴,雖然攻高,但使用的MP高同後面冇防,所以最好唔用;邪怒連技:邪怒+邪昇/唯我/轟裂。
「轟裂異度空間」400 MP 特性:物理型  拳王比賽實用度:★★★☆☆
這招可按攻擊鍵可作追加攻擊,攻高,使用的MP中等,可以作連技之用,但後面冇防同易比人CUT技;轟裂連技:轟裂+骷髏波。
「邪殺破壞拳」400 MP 特性:物理型  拳王比賽實用度:★★★★☆
這招同超猛虎拳EX一樣玩法,攻高,格招力高,使用的MP中等,通常用於收尾、屈左右,但因為使用的MP中等所以宜連出3-4次;邪殺破壞拳連技:邪殺破壞拳X4〈左右〉。
「拳霸天下」100%MP及HP半滿 特性:物理型 拳王比賽實用度:★☆☆☆☆
這是招攻擊力極高,格招力極高,全食極傷,但當你出完之後又不中,您便知道後果了。
...

錯字了
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 108樓  發表於: 2010-07-26
引用第107樓小學雞於2010-07-26 11:42發表的  :
錯字了

引用第106樓jacky仔卦於2010-07-26 11:42發表的  :

有2個鬼哭既-.-"
用hp個個係邪神降臨wo

SOR,我已經改番
流鼻血中.....
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 109樓  發表於: 2010-07-26
引用第97樓paradise於2010-07-25 23:50發表的  :
我邊句明顯咁講你有講過axel勁?

我邊有話你講過我話axel勁?
離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 110樓  發表於: 2010-07-26
其實我覺得

用得個人物黎打拳皇

本身對個人物一定已經熟習曬...

無理由搵個未用過既人物去打

再加上

我覺得就算有呢d分析

去到拳皇打個陣都唔記得曬,都係靠自己

同埋我覺得睇分析無乜用

最好都係實戰一下
離線王子少軒
發帖
icash
只看該作者 111樓  發表於: 2010-07-26
引用第110樓魚旦二號於2010-07-26 13:52發表的  :
其實我覺得
用得個人物黎打拳皇
本身對個人物一定已經熟習曬...
.......

呢d分析都有用既= =
因為可以分享對使用人物既心得
流鼻血中.....
離線pango20000
發帖
icash
只看該作者 112樓  發表於: 2010-07-26
引用第104樓。825。於2010-07-26 10:59發表的  :
我又黎~_~
【玄武】
[玄虎勢] 200MP  特性 * 拳王比賽實用度: ★★★
ok格到招 可以上下郁
[虎仙訣] 500HP及300MP 特性* 拳王比賽實用度:★★
.......

玄虎勢嘛,雖然起手比改之前慢啲,格招都ok
虎仙嘛,緊係唔好用啦,補咁少
醉虎拳改到攻力好高,仲高過絕虎,不過都秒唔到迪下,有少少衝前
醉八改左四百mp啦,伊招只可以當遠攻招用,自己冇防,不過啲影無敵,可上下
絕虎勢又係改到起手慢左,但係距離遠左啲,速度快,易中,格招勁,都係常用招,可上下
怒虎棍法係玄武目前最高攻既招數,9-10lv可以秒迪下,格招力都唔錯,最尾個下可上下
醉虎神道又係10lv秒迪下,出個時會剷落地下度,車上去個時有得轉方向,有焚燒效果,
最尾個下冰彈又有得轉方向,有凍結效果,無上下
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 113樓  發表於: 2010-07-26
「邪神降臨」180HP及440MP 特性:非物理型 拳王比賽實用度:☆☆☆☆☆

你個到話送分...

你意思係指一出直接比左分人地定係

出招時比人擊中送分...?
冰の血繼限界!

離線visitor5779

發帖
icash
只看該作者 114樓  發表於: 2010-07-26
我想問下打拳王有冇得異轉?
U1要順便宣傳的話應該比的
為左比會場人士能的目睹異轉的模式
不然哪些新玩家就渾渾噩噩的問道
異轉是捨東東來的
何況U1出異轉就應該一視同仁罷
也許讓喜愛"變態"與否的人有個選擇
如果打拳王不能使用異轉的話
就證明了異轉是"變態"的
("衰"然我不認為"異"是比起"人"有多大"變態"的分別"的)
離線wrey2003
發帖
icash
只看該作者 115樓  發表於: 2010-07-26
廢up
原本悟地已經要靠技術
而家仲要比佢改左冇後防
搵鬼玩?
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 116樓  發表於: 2010-07-26
引用第115樓wrey2003於2010-07-26 18:43發表的  :
廢up
原本悟地已經要靠技術
而家仲要比佢改左冇後防
搵鬼玩?

你真的有玩woody?
woody冇後防有咩問題?
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 117樓  發表於: 2010-07-26
其實會唔會有人用茱迪
離線kelvinpokemo
發帖
icash
只看該作者 118樓  發表於: 2010-07-26
引用樓主莉莉夢於2010-07-25 02:17發表的 拳王比賽人物基本分析資料提供:最新更新〔茱迪,陸道〕 :
望於拳王中幫到大家選擇人物 如需要尋找有關人物資料,請禁:ctrl+f 再打人物名,如有資料就可以看到

【陸道】 
「回天腿」  150MP 拳王比賽實用度:★★☆☆☆
格招中等,實用性低,攻擊範圍較小,若打不中目標後果亦大。
「分身術」  250MP 拳王比賽實用度:★☆☆☆☆
召喚3個分身可以變4人屈1人,而分身亦會很多招,唯一要注意是分身血少,若被破陣又未回MP將被人狠狠反擊。但會被敵人屈分
「衝風鏢」  150MP 拳王比賽實用度:★★★★☆
攻擊力中等,打中機會低之餘還有機會反鏢,但勝在速度快及細,可以暗招傷人。
「五連鏢」  350MP 拳王比賽實用度:★★★☆☆
5個衝風鏢提高命中率,亦可作集中一擊,但攻擊力中等,若果打不中亦是一大問題。
「追魂十字斬」  400MP 拳王比賽實用度:★★★★☆
攻高,格招中等,反攻的成效大,但因為背是大破綻,所以使出時不可以在場中間,必需打敲位使出
「忍流化雨」  500MP 拳王比賽實用度:★★★★☆
攻擊範圍小,特別效果可以配合連技使用,但MP使用多,使用時記得留意別人的路向。
「忍法.控影術」  350MP 拳王比賽實用度:★★★★☆
攻高,格招好,但相對於追魂十字斬的靈活度稍低,若選擇長期遠攻也可多用此招。
「忍法.人偶送葬」  350MP 拳王比賽實用度:★★☆☆☆
人偶行得慢,多人偶又哂MP,願者上釣的成效不大,所以小用唯妙。
「最終忍道」  100%MP 拳王比賽實用度:★☆☆☆☆
最終忍道可作絕地一擊,但支付100%MP則要好好考慮。
.......

控影術e家仲有格力咩=___=?

離線rovaroi
發帖
icash
只看該作者 119樓  發表於: 2010-07-26
引用第114樓visitor5779於2010-07-26 18:41發表的  :
我想問下打拳王有冇得異轉?
U1要順便宣傳的話應該比的
為左比會場人士能的目睹異轉的模式
不然哪些新玩家就渾渾噩噩的問道
異轉是捨東東來的
.......

次次拳王果d人物都係140lv 我想問點異轉呢?_?
wow
快速回復
限100 字節

上一個 下一個