切換到寬版
  • 1985閱讀
  • 17回復

[自創小說]真LFO的故事三:小丹與旋瓏對戰gag王李 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小李

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-10-21
— 本帖被 牙歷 執行鎖定操作(2008-11-09) —
有一日,小丹同旋瓏去拍拖 <ULydBom  
)Fh5*UC  
小丹:瓏瓏…… q`^ T7  
; )J\k2  
旋瓏:丹丹…… nf9NJ_8}4H  
YA%0{Tdxz  
小李就係呢個時候打斷左佢地 Vi_6O;  
K';x2ffj  
小李:期期 :f5"w+   
u~q6?*5  
小丹、旋瓏:你同我死開d啊!你發效行開d啦 jz72~+)T  
^26}j uQ  
小李:你地唔係發緊咩? o+^5W  
%6@->c{  
小丹:你睇錯姐!我地邊鼠有發效啊 -yP_S~ \n  
%T'<vw0  
小李:個鼠! hTVA^j(w  
r;c ILS|Xr  
旋瓏:姐係邊鼠姐 wxSJ  
2h5L#\H"  
小李:老鼠 Doc_rQYku  
I&G"{Dl94  
小丹:老鼠?!邊到老鼠? ]KE"|}B  
B(h%>mT[  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米……《唱歌中》 Y('?Z]  
,@4~:OY  
小丹:你條gag老一定想死定!  c 1o8   
Cmj+>$')0  
小李:我甘後生!死左唔底! o6T'U#7P  
@J UCXm  
旋瓏:你玩夠米啊! 5>u,Qh  
)7s(]~z  
小李:講左甘耐!比番個幾銀泥當口水費呢 U/l3C(bc!  
}*9mNE  
小丹:你條腸粉!你唔好係到玩野wo!信唔信我腿神踢你 \olYv!f  
dNfME*"yN  
旋瓏:小丹好man啊 >s|zr S)  
X/' t1  
小丹《心》:緊係! 'sT7t&v~  
EwKFT FL  
小李:一秒一利息!口水費原價廿蚊!特價一千蚊 ;"Q.c#pA$g  
oK#UEn  
小丹:好gag啊!好好笑啊!笑到唔識笑 %29lDd(<  
B EB[K2[9  
小李:比d面笑出聲好wo !)$e+o^W  
0S71&I$u]  
小丹:哈哈! G24 Ov&H  
!$L~/<&0g  
旋瓏:唔好同佢痴!佢地膠膠地既 FH7h?!|t  
Cu&y',ee~  
小丹:講得無錯! zVyMmw\  
-"~XI~a@Wo  
小李:膠!好過無!e加大把野用膠做!無膠你都唔點 d  !=AS  
?3=y]Vb+  
小丹:最衰你d膠唔係用泥整野既 ;G|#i? JJ  
yeqH eZ  
小李:世上無膠係整唔到野既 x,:DL)$1  
$~5ax8u&!#  
小丹:硬膠囉! Dlqvz|X/  
6Mh"{N7  
小李:硬膠樽 Z b}U 4  
r"xs?P&/$  
旋瓏:小丹!我到先買左d野啊 `b?o%5V2x  
R;3n L[{U  
小李:等我睇下張單先! s_}q  
>7,?X_:A-1  
小丹:幾多錢嫁?? wlsq[x P  
~KP@wD~  
小李:十萬九千七 <@H`5[R  
c.4WwzK  
小丹:下!《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 yB2}[1  
WiiAIv&  
小李:你做乜野啊!我係想講十蚊九點七啊!唉!你真係無用,甘就死左 IC6r?  
MmQ"z_v  
旋瓏:你整死左小丹我要殺左你 7 F> a&r  
K;j0cxl  
小李:我早就知會甘嫁啦!九九九! 9zE/SDu7\  
eY\w ?pT2  
九九九:乜事?! $q*hE&x Qd  
>yf}9Zs  
小李:有人想殺我啊 ~`X$b F  
g$ h`.Fk,  
旋瓏:佢殺左我男朋友啊 N.UeuLz  
*%CDQx0}  
九九九:你真係一位好市民啊!自己報警告自己 &t:~e" 5<  
g1 v=a  
小李: }?^]-`b  
d}Xb8SaE%c  
一星期後…… ,{2= nb[  
w8}jmpnI  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 )m_q2xV  
Z;~7L*|  
探小李中! `G:I|=#w  
*aW:Z6N  
小李:早晨 +$$5Cv5#<&  
L(o#)I>j  
旋瓏:小李!出番泥我地一齊咩咩囉 Ubm]V{7  
k&lfxb9pd  
小李:等我出番泥睇下你點咩 1+ 9!W  
]FEDAGu  
旋瓏:你睇得多與敵同行= = Q8D#kAYw  
_E2W%N  
小李:係你嫁wo我嫁 {PKf]m  
{uN-bl?o  
旋瓏:你條膠柒,你講乜野啊!我邊鼠嫁wo你啊 =z zmz7op  
`Z^\<{z  
小李:我愛你,愛上你,就像老鼠愛大米《唱歌中》 nxMZd=Y  
BU.O[?@64  
旋瓏:你居然同我講…… c2Wp 8l  
sB8v:  
小李《心》:唱錯歌添=_= lk.Mc6)  
bT15jNa  
旋瓏:我唔會嫁意你膠嫁!就算你係鐘意期期都好!我都會等你嫁 r;_*.|AH  
TeRH@oI  
小李聽完呢句野就呆左出獄《暗示小李輸左比佢》 4Z [email protected](  
aGNb  Cm  
《完》
離線阿星
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-10-21
jo' V.]\  
唱錯歌- -
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-10-21
個人認為小李哥,,,,,,,,,, $[ oRbH8g  
好無聊。 \k{d'R#~(  
送你兩隻字 re4A5Ev$  
封筆。
離線星※小狼
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-10-21
勁無奈
離線goldcat0807
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-10-21
小丹:瓏瓏…… r>7 +&s*yk  
j*[P\Cm  
旋瓏:丹丹…… v+[S${  
9bM kP2w>  
4c95G^dZ  
^ \uZ|2WG`  
唔知點解好嘔
離線紅茶
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-10-21
好好睇既GAG故 x,]x>Up  
與敵同行到最好笑
暗殺之歌
離線小李
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-10-21
引用第4樓goldcat0807於2008-10-21 21:52發表的  : {6GX ?aw'  
小丹:瓏瓏……[表情]
旋瓏:丹丹……[表情]
.......
_ h5d~  
你既問題! w8R7Ksn(  
引用第5樓紅茶於2008-10-21 22:00發表的  : gd]S;<J h  
好好睇既GAG故 HcJ!(  
與敵同行到最好笑
o$l8"Uv  
你都覺啊!我念個陣笑左好耐 =0] K(p,  
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  : y6tqemz  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, yP"}(!~m  
好無聊。 |;xEK nF  
送你兩隻字 JbL3/h]  
封筆。
Dy,MQIM|!  
死都唔制!我甘好既文筆都要我封!我以後點樣搵食啊
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-10-21
引用第2樓parco_123於2008-10-21 21:22發表的  : YW6a?f^!  
個人認為小李哥,,,,,,,,,, bRyxP2  
好無聊。 ym%` l!  
送你兩隻字 #}B1W&\sw  
封筆。
J.Xh P_aT  
作得差唔係罪 <uB)u>3   
唔知醜先係罪
離線小李
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-10-21
引用第7樓廁所為上於2008-10-21 22:27發表的  :
作得差唔係罪 _,60pr3D'  
唔知醜先係罪
4]m{^z`1  
《點解你今日好似串左既》 d WkQ NFKF  
如果知都要post呢d叫乜野??
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-10-21
引用第8樓小李於2008-10-21 22:33發表的  :
《點解你今日好似串左既》 AQ(n?1LU  
如果知都要post呢d叫乜野??
)@I] Rk?  
樣衰+無恥
離線小李
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-10-21
引用第9樓廁所為上於2008-10-21 22:38發表的  :
樣衰+無恥
D=z="p\  
甘直接既= = M0lJyz J  
但係我覺得我好英俊wo
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-10-21
引用第10樓小李於2008-10-21 22:43發表的  :
甘直接既= = 9#1?Pt^{<  
但係我覺得我好英俊wo
6(7{|iY  
膠和沒膠的人想法不同
離線小李
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-10-21
引用第11樓廁所為上於2008-10-21 22:44發表的  :
膠和沒膠的人想法不同
nvwf!iU6  
甘我英唔英俊姐? FAc^[~E  
《個公仔無聊先用》
離線r186780
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-10-22
小丹:幾多錢嫁??  qbS6#7D  
小李:十萬九千七   {=Jo!t;f  
小丹:下! 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 yk5 K8D[tV  
< Mu`,Kv*  
好好笑
好可愛
離線小李
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-10-22
引用第13樓r186780於2008-10-22 17:37發表的  : $)9|"q6  
小丹:幾多錢嫁?? NR k~  
小李:十萬九千七  [表情] e`7>QS ;.  
小丹:下! [表情] 《聽完之後小丹就嘔血,因失血過多及嚇到爆血管》 ^_P?EJ,)`  
&zEBfr  
好好笑 [表情]
k[a<KbS  
多謝!
離線hoyim200
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-11-08
好好笑
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-11-08
開頭戈兩句真係嘔死 e_KfnPY   
7[qL~BT+  
同埋發姣,,吾係發效- - N5sVRL"7  
GxG~J4  
頭戈到咩鼠好無聊,,, L;j++^p  
KT<$E!@  
仲有,,   旋瓏:唔好同佢痴!佢膠膠地既 h{ix$Xn~  
@d 7V@F0d  
璇瓏話埋小丹膠- -? C<(oaeQY  
\'Et)uD*  
自己告自己戈到都OK好笑啦,,雖然我笑吾出 wW)(mY?   
(Y7zaAG]  
旋瓏:e加無男朋友!小李又有型又英俊!探下佢先 >jIn&s!}  
_&S#;ni\c  
你呢句搞到你好冇自知之明 BYM6cp+S  
{9V.l.Q  
唱錯歌戈到都有笑點既,,,雖然我又係笑吾出
離線牙邦
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-11-08
冇10蚊9點7的 ~_~ w@cW`PlF  
BPt? 3tC  
毫吧
放 law ser 青龍裝 1set 要既密我