切換到寬版
  • 3310閱讀
  • 50回復

[自創小說]飛龍の小說-第1章 撒旦的遊戲之章!(更新第3集) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線飛龍天牙

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-08-25
第1章(撒旦的遊戲之章!) (Ffa{Tt!  
aj=-^iGG  
序: qn'TIE.  
因戰士成功打敗上帝之手,世界回復和平,但是因為之前的上帝之手的重要人物「迪倫」被神秘人「撒旦」捉走之後,回來地球的戰士再次出發!拯救迪倫! /82E[P"}6R  
而這時在北極的米兒此時發出信號,要元武會出動拯救他找星仔 ~Q5]?ZNX  
之後,迪雲一等人雖成功拯救迪倫 b5ul|p  
但從迪倫口中,知道這全是神秘人「撒旦」的遊戲,雖米兒的確在北極,但無發出過信號.... 4N= gl(  
而悟地等人開始知道琪琪們的行徑... &wN}<G e6  
h"'}Z^  
)1$H 7|  
 kq([c r  
[ 此帖被飛龍天牙在2008-08-26 11:06重新編� ]
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線7088

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-08-25
有笑點咩-.- m\E=I5*/  
仲有 NG23  
有口語 W|(<z'S  
「迪倫」【比】神秘人「撒旦」 D&p X0  
【】入面既字係口語 r;E5e]w*-  
應該係被 V#R; -C  
被=中水2 Ndyo)11z  
唔識打可以copy我 L3 KJ~LI  
【但係】因為 ;0NJX)GL  
應該係【但是】 c#>:U,j  
戰士【在次】出發 t< RPDQ>  
應該係戰士【再次】出發 Lr(JnS  
請改

樓主留言:

序唔會有的... ="P FCxi  
XqwP<5Z  
我都知有口語但係唔知點打- -

[ 此帖被7088在2008-08-25 20:37重新編輯 ]
點解咁春多文盲
離線4502
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-08-25
冇得笑= = ,]y_[]636  
唔好用比 用被 中水2=被
離線goldcat0807
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-08-25
好笑?見唔到- - :JZV=@<T  
而旦好短
離線7088

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-08-25
引用第3樓goldcat0807於2008-08-25 20:36發表的  : ^L8:..+:  
好笑?見唔到- - {vZAOz7#  
而旦好短 [表情]
w ykaf   
第一章先有笑點 6UL9+9[C  
第一章先會開始長 z<0/#OP'  
呢個係序

樓主留言:

得左

點解咁春多文盲
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-08-25
第一集 b*{UO  
北極...... /^bU8E&^M  
迪雲:哥,這裡十分之冷,我怕你.... n[ # **s  
迪倫:不用怕.... g-NrxyTBlx  
迪雲:? ra_v+HR7  
迪倫:這件衣服是膠做的...不用怕冷的天氣... Iek ] /=  
迪雲:(汗)但...哥..我看見你的身十分冷呀.... /W LZyT2  
迪倫心想:我真的是老了嗎,都忘記了迪雲的觀察力都很強 \=&Z_6Mu  
迪倫:真的不用了,我也想知道神秘人的真面目 J+N -+,,  
迪雲:但..... N|ZGc{?  
小丹:好啦!!你們想佔第一集幾時呀!? 3/1都比你拿哂啦!?我地的人工因為你地而少左4/1啦 'T3xZ?*q=  
迪雲:我地回到正題吧...(汗) eV }H  
小丹:唔好唔理人地說話呀!! e$JATA :j  
飛牙:小丹,佢只是想出風頭呀.... w*o2lg9  
迪雲:終極超昇龍!! _#{qDG=  
飛牙:嗚呀~~~ G|"m-.9F  
迪雲:現在要去哪兒呢?(心想:比我打飛的人係邊個呀....) UISsiiG(  
小丹:我們都不知道啊.... .3cD.']%  
迪倫:前面只有一個路口吧....我地就前去這個路口吧... yF|+oTp  
迪雲:這都好,我地走吧 .WuSW[g  
小丹:嗯..... OK47Q{.gh  
璇瓏,柏高心想:去死!!我地一次說話都無呀! /q'-.-bo  
(NJ.\m  
這時悟地等人 wwJs_f\  
悟地:這個...好像係邊到見過呢.... GMoz$c6n_  
姬絲:嗯!這好像是托比的 #C B Kt,  
悟地:托比!不就是成日想要真天魔的野的人嗎? |oe  
姬絲:不不不.我不是話這個呀(心想:死托比,搶走我真天魔重要昆人??下次見到你一定殺死你!!) <E^;RG  
悟地:呀,係呀....係邊個 wx!2/I>  
姬絲:(怒)你唔知道的嗎!? 9- 24c  
悟地:唔說笑啦,咁托比們現在就在前面吧..... 3a=\$x@  
域多:十分可能呢....(心想:無想到姬絲有和我一樣的想法...) 5j9%W18  
悟地:咁我地就向前路出發吧 o=xMaA  
0<fQjXn  
t=s.w(3t  
ziM@@$ .F  
kmtkh "  
`9P`f4x  
b@K1;A! S  
}qZ^S9  
tAujm*|&  
aH8]$e8_,\  
;W FiMM\  
I{.t-3hp  
YN KvR  
+V[;DOlll  
'Z#>K*  
-C!m#"PDW  
giW9b_  
I }8b]  
[ 此帖被飛龍天牙在2008-08-25 21:50重新編� ]
離線7088

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-08-25
我【怕你】 S1C#5=  
應該係我【害怕】 [6/8O  
仲有好多口語 N ZFUCD)  
一陣再幫你捉蟲
點解咁春多文盲
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-08-25
引用第6樓7088於2008-08-25 21:05發表的  : r@wE?hK  
我【怕你】 -@B6$XWL  
應該係我【害怕】 JRAU|gr  
仲有好多口語 HIfi18  
一陣再幫你捉蟲
F5M|QX@-  
唔好意思,有D係我想人地明白Dsin打口語的
離線7088

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-08-25
引用第7樓飛龍天牙於2008-08-25 21:05發表的  :
唔好意思,有D係我想人地明白Dsin打口語的
/sPa$D  
作小說既人係唔會專登打d口語令d人明白 {>TAnb?n  
請你諗下呢個問題
點解咁春多文盲
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-08-25
果然好笑 2t=&h|6EW  
而且你都有去客串,後果同我一樣係被打飛 IQmlmu  
8. %g&% S  
努力咁繼續作落去la!
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-08-25
引用第8樓7088於2008-08-25 21:11發表的  :
作小說既人係唔會專登打d口語令d人明白 bF +d_t  
請你諗下呢個問題
W)Y o-%  
呀,係嗎,咁就唔thx哂你啦(速走) V<KjKa+sG  
引用第9樓goldcat0807於2008-08-25 21:21發表的  : Xxm7s S  
果然好笑 [表情] \,I{*!hw  
而且你都有去客串,後果同我一樣係被打飛 [表情] a3He-76  
ZCf d<NS?  
努力咁繼續作落去la!
%r:4'$E7|  
我好多時都會走來客串的說(比打飛)
離線7088

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-08-25
引用第10樓飛龍天牙於2008-08-25 21:25發表的  :
我好多時都會走來客串的說(比打飛)
_Vr}ipx-k  
我又黎客串 OoZv\"}!_  
不過請你盡快改下病句
點解咁春多文盲
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-08-25
引用第11樓7088於2008-08-25 21:27發表的  :
我又黎客串 %lGg}9k'  
不過請你盡快改下病句
U{3Pk0rZ  
不過你都會有和我一樣的後果(速走) ->@iw!5xu  
goldcat0807都黎客串吧
離線7088

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-08-25
引用第12樓飛龍天牙於2008-08-25 21:30發表的  :
不過你都會有和我一樣的後果(速走[表情]) `q?@ Ob&  
goldcat0807都黎客串吧[表情]
o 0H.DeP  
唔會 C.hRL4+;Zm  
我係陸道fans club既原創人(謎:你抄人?) ajD/)9S  
一定唔會好似你咁xD
點解咁春多文盲
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-08-25
引用第13樓7088於2008-08-25 21:31發表的  :
唔會 e u?DSad  
我係陸道fans club既原創人(謎:你抄人?) DMd&9EsRG  
一定唔會好似你咁xD
pt9fOih[  
想用陸道的招,點知唔成功,仲要比人打飛左(速走)
離線7088

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-08-25
引用第14樓飛龍天牙於2008-08-25 21:32發表的  :
想用陸道的招,點知唔成功,仲要比人打飛左(速走)
X6EnC57  
我會叫埋達爾,約翰,...(下刪唔知幾多字)
點解咁春多文盲
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-08-25
引用第12樓飛龍天牙於2008-08-25 21:30發表的  :
不過你都會有和我一樣的後果(速走[表情]) .7MLgC;  
goldcat0807都黎客串吧[表情]
MD=!a5'  
cW\Y1=Gv|  
-口- &%`0&y  
點解會叫埋我一齊客串?_? M0"}>`1lJ  
Xa/]} B  
6YYDp&nqEj  
P.S我希望大家係創作區/其他地方稱我做招財貓
離線leo93305
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-08-25
本人也有作品,在心靈區,有興趣看看把!

樓主留言:

好呀,看一看吧

蘿莉有三好,身嬌,腰柔,易推倒!H
離線7088

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-08-25
引用第16樓goldcat0807於2008-08-25 21:33發表的  :
-口- G jo&~*;  
點解會叫埋我一齊客串?_?
.......
l\1_v7s  
招財貓 anxwK47  
快d招d財比我(被招財貓打飛) Lt\=E8&rh  
客串啦
點解咁春多文盲
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-08-25
引用第16樓goldcat0807於2008-08-25 21:33發表的  :
-口- S# sar}-I  
點解會叫埋我一齊客串?_?
.......
BewJ!,A!  
招財貓大大,好笑的小說重會有路人甲比人打飛的(速走) k#pNk7;MZ  
說笑,我想有3個人出來客串,做一個TEAM(不過好多時都係比人打飛的說)
[ 此帖被飛龍天牙在2008-08-25 21:43重新編� ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個