切換到寬版
  • 5611閱讀
  • 67回復

(轉)  韓服5月18日更新 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線0099090

發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2010-05-15
引用第39樓k-man於2010-05-15 14:36發表的  :
我頂~咩都psp gundam
而家又唔係講緊psp

提下...都唔得?
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2010-05-15
引用第40樓0099090於2010-05-15 14:41發表的  :
提下...都唔得?

講咩都psp gundam
咁不如將SD區改psp gundam區
離線吉野家
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2010-05-15
引用第41樓k-man於2010-05-15 14:43發表的  :

講真SDGO再咁落去真係走晒D舊玩家 參考下PSP高達等官方改好D 咪好似LFO咁交行貨招
例如玩強人機體為例 你玩過PSP就覺得超正 招飛彈同盾彈超正 劍技配盾擋超好用 玩埋PSP老虎同GP03 你會發覺同原作一樣
真係覺得SDGO好多機體要重改 有要求先有進步
本人晚間上1次ibbs,日間忙多數去學開船,想交易就pm我或直接搵阿陳!
離線denny1997
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2010-05-15
引用第42樓吉野家於2010-05-15 17:53發表的  :
講真SDGO再咁落去真係走晒D舊玩家 參考下PSP高達等Gameone改好D 咪好似LFO咁交行貨招
例如玩強人機體為例 你玩過PSP就覺得超正 招飛彈同盾彈超正 劍技配盾擋超好用 玩埋PSP老虎既話
真係覺得SDGO好多機體要重改

那你還玩SD?
啊~有朋友真好~
離線0099090

發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2010-05-15
引用第41樓k-man於2010-05-15 14:43發表的  :

提下無問題...仲有, 係講你都無權管
離線denny1997
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2010-05-15
引用第44樓0099090於2010-05-15 17:59發表的  :
提下無問題...仲有, 係講你都無權管

版主大大出現了囧
啊~有朋友真好~
離線0099090

發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2010-05-15
引用第45樓denny1997於2010-05-15 18:00發表的  :
版主大大出現了囧

其實...我一直係到- -
離線denny1997
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2010-05-15
引用第46樓0099090於2010-05-15 18:01發表的  :

不看名字還真的不記起你呢囧
啊~有朋友真好~
離線吃草仔
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2010-05-16
將鍵盤同ps2手制比較=)你覺得邊個會易控制d=)
你認為一隻4,5年前出既game可以點改到呀=)先不說這個
老虎﹑強人同原祖打得不相上下 3部d性等都係差唔多同樣列為b機 以年代角度都係跟從原作

以年代﹑人氣為基礎黎定下級別 我認為e個係一種普遍既商業手法,e家人地係做生意 唔係同你玩遊戲=)

我承認的確個 包剪拳系統係唔好
但係如果唔用e種系統包機可以好似拳機禁斬 又可以超遠程射擊就會失去左個平衡

老虎好多都比韓國評為b﹑c級 但係你琳下老虎唔係專用機而係量產機
又例如sd出隻呀普3好似gvg既 比你禁用仲會唔會有人玩sd 
e種對戰online一定係講平衝,你psp 8成以上都係對住無思想既npc
而sd你8成時間都係對住人 你日日比人一方壓制你會唔會好受?

有時有d野唔好淨係識抱怨,淨係識話咩野好咩野衰,有時多d方面琳下野好過你係到日日比人插la
仲係到抱怨,不如留d時間比自己變強或者溫書la(就考試la)
有意加入請按
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2010-05-16
引用第46樓0099090於2010-05-15 18:01發表的  :

你已變成了不值一提的版主了:x
存在感:   0 !
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
離線馬甲寶衣
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2010-05-16
引用第49樓davis555於2010-05-16 04:06發表的  :

很好的評價= =+
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2010-05-16
將會出現Type-E vs 阿瓦特雷
呢個場面-  -''
離線放acc的人
發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2010-05-16
引用第48樓吃草仔於2010-05-16 03:51發表的  :
老虎﹑強人同原祖打得不相上下 3部d性等都係差唔多同樣列為b機 以年代角度都係跟從原作
以年代﹑人氣為基礎黎定下級別 我認為e個係一種普遍既商業手法,e家人地係做生意 唔係同你玩遊戲=)
.......

wa   講得好正
離線
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2010-05-16
引用第48樓吃草仔於2010-05-16 03:51發表的  :
.......

嘩 平衡啊
係呀 SDO係平衡架~
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線daviswys
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2010-05-16
引用第26樓吃草仔於2010-05-14 00:24發表的  :
AR 經過驗證後...........
不是七劍Exia
不是洛叔
不是0gundam
不是正義女神
.......

Nadleeh!?
之前肥德唔係有得爆架咩!?
甘真係好期待~~
離線吃草仔
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2010-05-16
引用第49樓davis555於2010-05-16 04:06發表的  :

存在感:0有時都係一種萌=)
可惜版主orz係....

講求平衡可惜係高達上係唔容許=)忘了說
有意加入請按
離線
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2010-05-16
引用第55樓吃草仔於2010-05-16 19:27發表的  :
存在感:0有時都係一種萌=)
可惜版主orz係....
講求平衡可惜係高達上係唔容許=)忘了說

唔覺
正傳好平衡
但呢個世界一定有強弱之分
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線馬甲寶衣
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2010-05-16
引用第56樓迪於2010-05-16 19:31發表的  :
唔覺
正傳好平衡
但呢個世界一定有強弱之分

正傳平衡原因是高達性能並不出眾=.=
離線吉野家
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2010-05-17
.......

1 電腦都買到類似PS3既手掣 控制方面不成問題
2 4,5年出既Game 有心改版 一定改到 因為日本萬岱同Namco在高達求生戰中 成功改用左一套類似Excel既新系統 超方便 而且技能同升級Parts都幾多下 機體動作不再生硬 可以話各有長處 互相剋制
3 老虎﹑強人在PSP高達激鬥宇宙或前作都好似SDGO既動作咁生硬 但新作高達求生戰中好多機體動作暢順並連貫 老虎空中出SP同地上出SP都有兩種唔同動作 強人出劍狂桶做得照正 馬沙渣古等格鬥拳機更加入衝攻以彌補埋身前既不足但出力就相繼調低以防SDGO拳機既屈機情況出現 中遠攻機體方面加入煙霧彈或其他技能 防拳機屈近身 地形系統方面比前作做得更出色 如沙漠型既MS在沙漠戰時性能全面提升水中戰時更加明顯 變形機體方面雖唔計出力條Bar但攻擊力全面調低 以上各方面改動都好似針對SDGO既弱點黎改 GvG Next Plus既新動作系統更加係為專玩對戰既玩家而設 超級考反應同戰術 絕對不是SDGO同求生戰既牛作可比 兩款作品都可以Online對戰 本人覺得你話對住無思想既npc係大錯特錯 其實SDGO同高達求生戰既系統非常相似 只不過個公仔唔同 兩款作品一比之下 發覺後者明顯優勝並彌補SDGO不足 與GvG相比 你會覺得SDGO超鈍 更唔會出現S級機體都狂屈道具既場面出現
4 抱怨? 你唔諗下點解我由SDGO轉玩PSP?記住抱怨同品質成正比 唔通十年如一咩 你思想識5識進步下 變通下
5 讀書我讀完好耐啦 考試留番比你去考究 建議你去外國讀書 增廣見聞 咪過於沉迷SDGO 應放眼看世界 錢搵黎洗 世界搵黎睇
[ 吉野家在2010-05-17 07:52重新編輯此帖 ]
本人晚間上1次ibbs,日間忙多數去學開船,想交易就pm我或直接搵阿陳!
離線eeeex
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2010-05-20
引用第58樓吉野家於2010-05-17 07:19發表的  :
1 電腦都買到類似PS3既手掣 控制方面不成問題
2 4,5年出既Game 有心改版 一定改到 因為日本萬岱同Namco在高達求生戰中 成功改用左一套類似Excel既新系統 超方便 而且技能同升級Parts都幾多下 機體動作不再生硬 可以話各有長處 互相剋制
3 老虎﹑強人在PSP高達激鬥宇宙或前作都好似SDGO既動作咁生硬 但新作高達求生戰中好多機體動作暢順並連貫 老虎空中出SP同地上出SP都有兩種唔同動作 強人出劍狂桶做得照正 馬沙渣古等格鬥拳機更加入衝攻以彌補埋身前既不足但出力就相繼調低以防SDGO拳機既屈機情況出現 中遠攻機體方面加入煙霧彈或其他技能 防拳機屈近身 地形系統方面比前作做得更出色 如沙漠型既MS在沙漠戰時性能全面提升水中戰時更加明顯 變形機體方面雖唔計出力條Bar但攻擊力全面調低 以上各方面改動都好似針對SDGO既弱點黎改 GvG Next Plus既新動作系統更加係為專玩對戰既玩家而設 超級考反應同戰術 絕對不是SDGO同求生戰既牛作可比 兩款作品都可以Online對戰 本人覺得你話對住無思想既npc係大錯特錯 其實SDGO同高達求生戰既系統非常相似 只不過個公仔唔同 兩款作品一比之下 發覺後者明顯優勝並彌補SDGO不足 與GvG相比 你會覺得SDGO超鈍 更唔會出現S級機體都狂屈道具既場面出現
.......

你唔鍾意玩,就走,e到係sdgo區,唔係gvg區
看來你錯區了

快速回復
限100 字節

上一個 下一個