切換到寬版
  • 2023閱讀
  • 21回復

[自創小說]LFO任務比賽-菲沙的修練 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線呀樂

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2006-10-29
— 本帖被 牙凌 執行鎖定操作(2007-08-19) —
菲沙的修練 z #|Auc0  
[T)>RF  
勝利條件:打敗卓男,龍翼EX,蓋亞 }weE^9GiJ  
敗北條件:菲沙被擊倒 7@ y}J5,  
任務獎品:雷伯特之劍 [AFGh L+t3  
場景:冰火皇后島 +XX5;;IC  
 xiQc\k$  
菲沙在上次比上帝之手等人禁錮了之後,一直心心不憤.一直想修練出可以打敗上帝之手等人的絕招... "?<`]WG\  
w 8cnSO  
【不悅圖】菲沙:新的絕招要做怎麼先能絕出呢....我要冷靜一點! U8HuqFC  
 tj8o6N#  
 如是者,菲沙便練了多天.....(打怪) ;}KJ[5i-V  
4AvIU!0w  
【傷心圖】菲沙:要怎樣!要怎麼先絕到新的絕招!天!請教教我吧!!! Z\QN n  
 (鏡心婆婆出現了)         ]SL+ZT  
【正常圖】鏡心婆婆:我的孩子,你做麼這樣煩惱? PR(KDwsT&l  
【傷心圖】菲沙:婆婆,求求你,教教我吧. M&",7CPD(1  
【正常圖】鏡心婆婆:你只的是你新的絕招嗎? !Q%r4N r  
【不悅圖】菲沙:嗯...我真的想不到... p14$XV  
【正常圖】鏡心婆婆:孩子,地球的東西是宇宙開闢出來的,是宇宙給這裡的生命, k %-UW%  
     種種東西是宇宙做出來的,你一定要信宇宙,因為他會給你能力.明白嗎? ,If"4C!w  
 (鏡心婆婆走了) iWUxB28  
【思想圖】菲沙心想:婆婆的意思是只....? e$Y7V  
 (突然,卓男,龍翼EX,蓋亞等人到了) RLLL=?W@  
【驚訝圖】菲沙:你地怎麼會來的!?你們想做麼!? tpeMq -  
【正常圖】卓男:我們的主子想你們和我們一起,之前你沒有入我們的組織 {- MhhRa5  
        現在我們想你入我們的. @X h8kvc81  
【正常圖】菲沙:我!是!不!會!的! ,O^kZ}b  
【憤怒圖】龍翼EX:你不會我們就將你死在這裡!!! -)bu&  
【奸笑圖】卓男:不要打草驚蛇,我們要留他,我們給他一次機會,你想玩就和他玩玩吧! Aq(,  
        但是不要打死他,不是的話你會和他一樣. w)YTHY (k;  
【奸笑圖】龍翼EX:明白了!小小的冰尊者,來吧! &?y|Pn  
 ********打龍翼EX,勝******* YY7dw:>e/  
~龍翼EX出猛虎拳EX,打中了~ \MmB+'f&R  
【受傷圖】菲沙:....... {S%;By&[  
【正常圖】蓋亞:....... KM^}d$x }s  
【奸笑圖】卓男:留你一條命,給你5天時間,如果你不入就要上天堂了~!嘿嘿!! -%[6q  
 (卓男,龍翼EX,蓋亞走了) K&=6DvfR  
【憤怒圖】菲沙:可惡!我一定會練出新絕招,之後把你打倒! %)^0NQv  
      1. Q"<[M  
*****打怪******** g&ba]?[A  
        (菲雲來了) ^Ga_wJP8S  
【正常圖】菲雲:哥哥,你做怎麼?仲想新絕招的問題? TC:t!:  
【正常圖】菲沙:第第,我現在不知如何是好... o@} qPvt0  
【正常圖】菲雲:這不是之前的你喔~哈哈~就等本大爺幫你練習吧!哈哈~ HC>k/Gk"  
*****打菲雲,勝******* #0#6eT{-  
~菲雲出大轟炸,菲沙出鑽石風暴~ la]Zk  
【微笑圖】菲沙:第第你的技術進一步了! G"vEtNoV  
【微笑圖 菲雲:你都不錯~經本大爺幫了你之後,想到了怎麼? (15.?9  
【思想圖】菲沙:我開始想到了...婆婆的說話開始明白了~ NB(  GE  
【正常圖】菲雲:這麼我不管你了~你慢慢吧~! `@:k*d  
 (菲雲走了) ,S, R6#3G  
【正常圖 菲沙:宇宙..宇宙...我明白了!! Q2@yUDd!  
     宇宙是怎麼到做到的,我只要信他就可以了!!! q^@*k,HG  
*****打怪到一地方***** aKRnj!4z  
  (時間過得快,5天的時間到了) #X5Tt  ;  
【正常圖】菲沙:快練成了....就是仲有小小...是怎麼呢? N$ 2Iz  
(卓男,龍翼EX,蓋亞到了) !+Sd%2o  
【正常圖】卓男:5天時間到了..你入我們的組織嗎? ry* 9  
【正常圖】菲沙:我說過了,我是不會的! j{/wG::  
【奸笑圖】卓男:不要怪我們了~!龍翼去吧! x^pHP|<3`  
****龍翼EX,勝***** g$# JdN  
龍翼虎威腿EX,菲沙出冰霜拳~ t +CU  
【奸笑圖】卓男:有點本事喔...上吧! IueI7A  
【憤怒圖】龍翼EX:哈哈!幫助悟地的小子~這天是你的要死的日子!!! Ye  >+  
【正常圖】蓋亞:....... 3}.OSt'=  
【受傷圖】菲沙心想:這樣下去只有死路一條.....要快點想.. Y[;Z7p  
        我的新絕招仲有小小先可以出到... X%B2xQM 5  
*****打蓋亞,勝****** =A"z.KfV  
~蓋亞出牢不破,菲沙檔了~~ 3);W gh6  
【奸笑圖】卓男:哼!甚麼四大尊者!原來實力都是不外如事吧! 8{CBWXo$)  
【受傷圖】菲沙:你..你..你.. 'sI @e s  
【受傷圖】菲沙:蓋亞..你記得我們小時候嗎?小時候,你經常和我們一起玩 pSpxd |k  
        這快樂的時間我是不會消失的!!!   HNfd[#gV  
【正常圖】蓋亞心想:菲沙..... J'lqHf$T  
【正常圖】蓋亞:我...我們是一起的!!!!! )f%Q7  
【不悅圖】蓋亞:我比他們用了一樣東西我先會和他們一起... S8]YS@@D   
     我不能永永遠遠幫你,只可以說要信婆婆的話. Y3'dV)  
【受傷圖】菲沙:婆婆..的話!? oYeFO w`  
 (蓋亞走了) 2-"`%rE  
【憤怒圖】龍翼EX:他這人...不幫我們!!!想死喔!回去真要教訓他!! MPsm)jqX  
【奸笑圖】卓男:不用管他,先完成任務吧. jSvo-  
【奸笑圖】卓男:朋友,要上天堂了! "fd'~e$S#  
*****打卓男,勝***** h&b s`  
~卓男出一飛衝天,中了~ $[(FCS  
【憤怒圖】菲沙:我..我..是不會死亡的!!!!!! ;, u7)  
【憤怒圖】菲沙:宇宙,請給我能力吧!!! %Vs g4DRy  
【憤怒圖】菲沙:最強奧義!!!!!!!!! ?T[K{t;~jo  
~菲沙出宇宙冰河,卓男/龍翼EX中了~ M;@/697G  
【受傷圖】卓男:他..他..怎會的!? `{J(S'a`  
【受傷圖】卓男心想:現在的我們不可能打敗他的... >9Y0t^Fl  
【受傷圖】卓男:走吧~ \Q,5Ne'o  
【憤怒圖】龍翼EX:這怎快就玩完,真不好玩~ *eUxarI  
【驚訝圖】菲沙心想:婆婆...謝謝你... "LVN:|!  
+n<;);h  
========完========== yf e4}0}  
0:>C v<N  
掂唔掂 Yp9%u9tNq  
_qS4Ns/4s  
有2000字=0=
1條評分
高登童子軍不停侵入各大論壇
各壇主小心: )

離線~瘋人~

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2006-10-29
宇宙冰河係七聖下freeze已經識出-_-
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2006-10-29
引用第1樓~瘋人~2006-10-29 20:59發表的: 4B=@<( H  
宇宙冰河係七聖下freeze已經識出-_-
o_%gFV[q  
'tzN.p1O  
C但啦=_=

離線油俠
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2006-10-29
鏡心婆婆點解咁得嫁去冰火皇后島呀=.= 14;lB.$p  
[好遠嫁bor]
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2006-10-29
引用第3樓油俠2006-10-29 21:12發表的: nH^RQ'19  
鏡心婆婆點解咁得嫁去冰火皇后島呀=.= $*i"rlJC  
[好遠嫁bor] [表情]
_ 0Ced&i  
bB|P`l L  
休息 R~&i8n.  
d8Kxtg Y  
你唔知咩..有個咩咩傳送機 快好多

離線牙然

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2006-10-29
啊=_= oPA [vY  
我有d對手了.... 19t'  
不錯嘛.. {b6g!sE  
但有d句子半書面語半口語 ep3iI77/  
怪怪地...
我不想飛翔,只是沒有立足的地方。
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2006-10-29
引用第5樓牙然2006-10-29 21:27發表的: yNb :zoT  
啊=_= ~t~5ctJ@  
我有d對手了.... mrfc.{`[  
不錯嘛.. H}$hk  
但有d句子半書面語半口語 An%V>a-[  
怪怪地...
> WW5A py[  
zjrr*iw  
呵呵~ mxRe2<W  
S-Y(Vn4  
仲有好多人喔~ Pyx$$cj  
|e@Bi#M[  
我有D唔知點打= ="

離線chinyiufai
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2006-10-29
我想問呢!!蓋亞why加入上帝之手?? (Rc 0l;  
你做得好 但任務獎品:雷伯特之劍 (唔好) ;')T}wuq  
冰尊的專用物品好D
離線自己

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2006-10-29
引用第0樓aesopc7782006-10-29 20:56發表的: FVsNOU  
菲沙的修練
勝利條件:打敗卓男,龍翼EX,蓋亞 B(MO!GNg=  
敗北條件:菲沙被擊倒 |7zm!^t$  
任務獎品:雷伯特之劍 ]sjOn?YA+  
.......
2="C6 7TK  
好感動...(蓋亞和菲沙對話嗰段)

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線自己

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2006-10-29
仲有天x者去佐where

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2006-10-29
引用第7樓chinyiufai2006-10-29 21:30發表的: ]Wa,a T'  
我想問呢!!蓋亞why加入上帝之手?? y i@61XI  
你做得好 但任務獎品:雷伯特之劍 (唔好) dl{3fldb  
冰尊的專用物品好D
L761m7J]B  
V43JY_:  
唔知u1 C-6+ZIk4  
`%ymg8^  
傻啦...如果用D U1冇出個的裝一定玩完0,0 0/KNXz  
6-X7C9`C  
我第2次玩果時就係因為獎品過份變態-.-(達爾神劍)=.= N&>D/Z;"  
n6o}$]H  
先至死..你估U1會為左你一個小小的姑事以幫你整個新物品咩=_= 71/6=aq>n  
OClY ,@  
佢到理得你=.= 如果唔係我出呢個獎品名啦--->天冰神劍

離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2006-10-29
引用第9樓p017hyt2006-10-29 22:42發表的: o`s n/x  
仲有天x者去佐where
P7Y[?='v  
\|&5eeE@  
唔知佢....天好似唔係幫上手 2C8M1^0:Z  
vOP[ND=T  
有2千字=0=

離線牙良
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2006-10-30
唔錯... o4Ba l^=[  
但你好似打少左D字... da<1,hF  
【奸笑圖】卓男:不要怪我們了~!龍翼去吧!<---打少左個(EX),應該係: H 5aUZ=  
【奸笑圖】卓男:不要怪我們了~!龍翼EX去吧! ?QMs<  
****龍翼EX,勝*****<---打少左個(打),應該係: A=3 U4L  
****打龍翼EX,勝***** )t.q[O`  
龍翼虎威腿EX,菲沙出冰霜拳~<---打少左個(EX出),應該係: >ab=LDoM  
龍翼EX出虎威腿EX,菲沙出冰霜拳
.
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2006-10-30
係咪樓主作的 \4&g 5vE  
很棒哦
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2006-10-30
引用第12樓alan20057412006-10-30 09:46發表的: _Dv^~e1c  
唔錯... *SW,pHYnLb  
但你好似打少左D字... bM'AD[  
【奸笑圖】卓男:不要怪我們了~!龍翼去吧!<---打少左個(EX),應該係: %|I|Mc  
【奸笑圖】卓男:不要怪我們了~!龍翼EX去吧! t Z%?vY~!  
****龍翼EX,勝*****<---打少左個(打),應該係: 4>W`XH  
.......
K$Ph$P@   
~,:f,FkSQ  
傻啦.... hG67%T'}A  
o?3R HP47  
佢係龍翼...只係GAME名唔一樣..明唔明= =? cQR1v-Xt  
+EB# #  
EX<--只係GAME多左的字...漫畫/GAME姑事到係講龍翼...

離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2006-10-30
引用第13樓小聰2006-10-30 12:44發表的: b>i=",i\  
係咪樓主作的 ZeeuH"A  
很棒哦
|(%H O@i  
)>fi={!=c  
嗯...係咁+多D啦~呵

離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2006-10-31
【正常圖】菲沙:第第,我現在不知如何是好... 0R& U18)y  
第第- - ZkW@|v  
【不悅圖】菲沙:新的絕招要做怎麼先能出呢....我要冷靜一點! ju]]|  
【正常圖】菲雲:哥哥,你做怎麼?仲想新絕招的問題? &wN 2l-  
【不悅圖】蓋亞:我他們用了一樣東西我先會和他們一起... >v[(w1?rX  
紅色係口語- - "|%9xGX|D  
藍色錯字- -
[ 此貼被地獄の龍在2006-10-31 16:22重新編� ]
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2006-10-31
引用第17樓地獄の龍2006-10-31 16:09發表的: L]d@D0.Z  
【正常圖】菲沙:第第,我現在不知如何是好... ;YDF*~9u  
第第- - hyiMOa  
【不悅圖】菲沙:新的絕招要做怎麼先能出呢....我要冷靜一點! v9U(sEDq  
【正常圖】菲雲:哥哥,你做怎麼?仲想新絕招的問題? 6;cY!  
【不悅圖】蓋亞:我他們用了一樣東西我先會和他們一起... Da [C'm=  
.......
N@6OQ:,[F  
yvCR =C  
u1會幫手=.=

離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2006-10-31
佢哋會覺得你煩咁咪唔畀你入選囉- -
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線呀樂

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2006-10-31
引用第19樓地獄の龍2006-10-31 18:10發表的: $[iT~B$  
佢哋會覺得你煩咁咪唔畀你入選囉- -
ny(GTKoUz  
eQFb$C]R}y  
]咁你到唔洗唔好呀=-=