切換到寬版
  • 2316閱讀
  • 21回復

[轉CZ]強烈要求討論區 立即刪除所有遊戲中的故事圖片(第2季) 內容已改by汝 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線adam6hau

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2008-10-16
— 本帖被 果然仔 執行鎖定操作(2008-10-16) —
原因:

越一遊戲公司對遊戲公司圖片 有版權之持有

請問 本討論區有沒有向越一申請使用故事圖片的權力? 得到越一公司批准?

如果沒有 那禱就是犯了侵權行為

Crazy Zone討論區負責人、發放圖片人士、轉載圖片人士 均有機會觸犯法例

那麼,請閣下代勞去信越一反映事件

我的中史老師說話,人類比動物優勝的地方就是有智慧

我相信股神有,清潔工人都有

而佢地會用腦諗野

我更相信越一係有理智

不會拒絕這些免費的宣傳

灰字改自汝
[ 此帖被汝吾之在2008-10-16 23:05重新編輯 ]
互相理解
最後的對話
離線拾牌鉛筆
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2008-10-16
引用樓主adam6hau於2008-10-16 09:53發表的 [轉CZ]強烈要求討論區版主及會員 立即刪除所有遊戲中的故事圖片(第2季) :
包括 置頂post
LFO 全故事在線+下載link ~ 追加新關 - s46 - 撒旦的遊戲
滅神獸全故事圖 
.......

要求你立即收_皮!
係到講埋d低能野..
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2008-10-16
引用樓主adam6hau於2008-10-16 09:53發表的 [轉CZ]強烈要求討論區版主及會員 立即刪除所有遊戲中的故事圖片(第2季) :
包括 置頂post
LFO 全故事在線+下載link ~ 追加新關 - s46 - 撒旦的遊戲
滅神獸全故事圖
.......

ibbs cz既侵權問題,其實成立,只要有人夠膽報海關,老朱又肯出黎做證人,2個網站都會好麻煩,好大機會帶有刑事成份,其實好多遊戲生產商都處於保留態度,但唔代表大家可以亂發官方圖片,因為今年有單特別案例任天堂公司聯同其他遊戲生產商正式民事起訴日本Konami公司在大陸發展R4,嚴重影響各遊戲商生計,並且已受日本法院受理,而且連帶既侵權網站都被錄影超過1年多。通常民事起訴都會搵律師辦,而且侵權者網站亦有可能被長時間記錄侵權盜版既行為以作證據(即ibbs cz都有可能被錄影超過1-2年),再者如果該侵權網站帶有商業成份,後果非常嚴重,不過都要睇老朱點樣處理!
[ 此帖被tsunate在2008-10-16 12:13重新編輯 ]
離線1551
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2008-10-16
引用第2樓tsunate於2008-10-16 11:55發表的 :
ibbs cz既侵權問題,其實成立,只要有人夠膽報海關,老朱又肯出黎做證人,通常民事起訴都會搵律師辦,而且侵權者網站有可能已被長時間記錄侵權盜版既行為(有可能被錄影超過1-2年),所以如果該網站有商業成份,後果非常嚴重,不過都要睇老朱點處理!

你咪跟佢一齊玩

這時最好正明,來源係u1

成立蕃薯聯網的目的,當然是為了擴大蕃薯俠的勢力,使蕃薯俠能成為統治世界的霸者吧,哇卡卡!(說笑的)
真正的目的,是使LFO玩家使知道其他LFO的玩家的聚集點吧!!

網站圖示

玩家評價(最高五分)

簡介:以LFO為專題的網站,內有裝備、召喚書等介紹,附設討論區

[td=1,1,366]
簡介:大型的LFO討論區之一,有攻略、介紹、交易區及一般討

[td=1,1,330]

簡介:是香港主要網絡遊戲的大型討論論壇,附設LFO專屬討論區

重申:官方沒有任何專屬的討論區或網頁,所有連結只是令玩家知道其他介紹LFO的網站、討論區。如玩家與該網站發生任何糾紛均與官方無關。
假如你也希望自己常去的討論區或網站成蕃薯聯網的話,就立刻將網站的資料寄去[email protected],經制作組嚴格篩選後,就可以成立蕃薯聯網的一份子了。
需要資料如下:
.網站或討論區名字
.內容介簡
.提供一個網站連結圖示(不能超過100 X 50)
.想成為蕃薯聯網的原因
.在該網站或討論區的職位(請提以後聯絡的方法)
申請成為蕃薯聯網的fans注意:
為了確保蕃薯聯網的網頁、討論區有一定的質素,申請的網頁、討論區必定要有一定的人流才能申請成功喔!
快快在遊戲找尋一些志同道合的朋友一起組織屬於你的小社團吧!
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2008-10-16
低能!!你入官網睇下蕃薯聯網d野啦!!有話明
簡介:是香港主要網絡遊戲的大型討論論壇,附設LFO專屬討論區 (ibbs係其中一個)
重申:官方沒有任何專屬的討論區或網頁,所有連結只是令玩家知道其他介紹LFO的網站、討論區。如玩家與該網站發生任何糾紛均與官方無關。
ibbs係u1同意下其中一個討論區呀!.你不如講值情唔好發lfo有關文章呀!!
小朋友講野要用大腦捻!!明未???
版主們個post鎖得!!
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2008-10-16
What 9 a you talking about ?

如果是的話 , 那請把全部人的頭像del吧 , 全都是侵權了。

還有這個圖

你有沒有問過原作者那這個圖片 ?

你也是侵權了嗎 ?

on,line topic
[ 此帖被暴走疾風在2008-10-16 14:20重新編� ]

離線jj俠

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2008-10-16
9成係食錯野
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2008-10-16
引用第5樓暴走疾風於2008-10-16 12:42發表的  :
.......

如果你咁技持上面果位小朋友ge!!唔該你先刪除頭像!!
仲有去除lfo區ge版主職位!!因為u1要告先告壇主下一個就係LFO區版主!!
我??小會員一名冇所謂......
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2008-10-16
引用第7樓無神論乂於2008-10-16 14:09發表的  :
如果你咁技持上面果位小朋友ge!!唔該你先刪除頭像!!
仲有去除lfo區ge版主職位!!因為u1要告先告壇主下一個就係LFO區版主!!
我??小會員一名冇所謂......

我上便個位小朋友係 4 樓同7 樓 的:(

Don't be plastic please :)

離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2008-10-16
引用第8樓暴走疾風於2008-10-16 14:19發表的  :
我上便個位小朋友係 4 樓同7 樓 的:(
.......

唔好轉開開話提!!
轉話違反版規則呀!!版主!!
離線吾尊者

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2008-10-16
你系咪個腦有問題?!定系思想有問題ah?!
講埋d廢話.....
估唔到=3=係咁易散架
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2008-10-16
如果好似上面位小朋友咁講!!
咁幾十年後ge香港一定會變成咁!!
http://hk.youtube.com/watch?v=HnIIXn4sZ1M&feature=related
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2008-10-16
引用第4樓無神論乂於2008-10-16 12:14發表的  :
低能!!你入官網睇下蕃薯聯網d野啦!!有話明
簡介:是香港主要網絡遊戲的大型討論論壇,附設LFO專屬討論區 (ibbs係其中一個)
ibbs係u1同意下其中一個討論區呀!.你不如講值情唔好發lfo有關文章呀!!
小朋友講野要用大腦捻!!明未???
.......

認可唔等於可以亂咁發報官方圖像,你要搞清楚係討論唔係發報圖片,U1有冇於律師樓與cz ibbs擁有人簽署任何合約,內容包括可以代官方自由發放任何圖片或未公開既招式或自由炒賣LFO物品,重有cz ibbs呢2年都有發報官方未公開既招式,而且好多係Bug出黎,嚴重影響官方收入,重有兒家官方係有討論區,你試下搵個個蕃薯俠出黎答你,睇下佢夠唔夠膽寫包單可以比你地任意發報官方任何野。
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2008-10-16
係cz都鎖左e個貼
由於可見
這個貼子有多無聊
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2008-10-16
我估計樓主硬膠左,U1加得我地IBBS同CZ做LFO 2大論壇就比得我地架啦.有咩要求我地產,你咩羅白皮,係到發膠post,拿拿聲叫板主產左佢啦.妖
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線daviswys
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2008-10-16
甘我想問我在lfo  F11
post自己F11的照片
算唔算侵犯版權!!
沒有介入的意思
只是想問一下
[ 此帖被daviswys在2008-10-16 16:18重新編輯 ]
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2008-10-16
引用第12樓tsunate於2008-10-16 15:14發表的  :
認可唔等於可以亂咁發報官方圖像,你要搞清楚係討論唔係發報圖片,U1有冇於律師樓與cz ibbs擁有人簽署任何合約,內容包括可以代官方自由發放任何圖片或未公開既招式或自由炒賣LFO物品,重有cz ibbs呢2年都有發報官方未公開既招式,而且好多係Bug出黎,嚴重影響官方收入,重有兒家官方係有討論區,你試下搵個個蕃薯俠出黎答你,睇下佢夠唔夠膽寫包單可以比你地任意發報官方任何野。

先唔好講LFO..你睇其他論壇邊有一GAME冇討論區??
仲有F11係咩黎??
侵權?POST未公開招式!!就當然啦!!
自於炒賣!!其實一隻GAME GE炒賣(月)多..真係代表隻GAME(月)多人玩!!
U1其實有自C低下放了比炒家你唔知姐?
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2008-10-16
你有冇腦嫁...???
正如MK所講我地都一起侵權
報警囉...我地侵權嗎
冰の血繼限界!

離線狂虎龍翼
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2008-10-16
咁以後咪冇得看新故事

離線leesiufong
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2008-10-16
請問樓主,你為何現時才post?你在不久之前才也在玩這game?
也在之前,你也post了game圖,你也犯罪了,請去____