切換到寬版
  • 6188閱讀
  • 123回復

合體戰神=](又玩估合體戰神遊戲=]) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-07-23
合成條件
要進行合成『合體戰神』,首先要達成以下條件
1.帳戶內須持有七粒不同的「念源體」。
(「念源體」為消耗品,用後便會消失;獲取方法是在進行特定的故事模式或在對戰模式中擊倒指定敵人隨機獲得,大家亦可以到越一遊戲網內購買。)
2.帳戶內可建立使用的角色必須大於1個。
(即如帳號內只能開啟星奇角色,便不能使用這系統喔!)

合成方法及流程
1.首先玩家需集齊七粒【念源體】
2.接著到達摩摩星大街與新增的NPC「毛毛高」進行對話並選擇進行合體。
3.接著「毛毛高」會顯示一個玩家可建立使用的角色清單。
(可建立使用的角色定義為:本身帳戶已附送的角色(即星奇)、輸入人物卡片序號所得的角色或輸入遊戲包附送的人物序號所得的角色)
4.按自己的需要,選出使用哪一位角色與自己目前使用的角色進行合體。
5.選擇完成後,大家可以點擊確認,這時「毛毛高」會收取10000LFO幣作手續費。
6.此時角色會便開始進行合體,完成後角色會自動離線,再次重新登入後變會成為合體戰神。

合體神戰特點及注意事項
1.正常合體戰神的合體時間為期七天(特別產品隨外)。
2.用來合成「合體戰神」的角色並不會消失。
3.在合體時間內,角色資料格(登入帳戶後可看到)將會顯示合體戰神的樣貌,但時間結束後角色資料格將會還原為原使用角色。
4.合體沒有等級限制,即是角色等級1也可以進行合體。
5.合體後的角色與自身的角色等級相同。
6.合體戰神升級能力值(配點)與本身使用的角色相同。
7.在合體期間內所提升的等級及配點能力均會自動保留在原角色身上。
8.成為合體戰神時,角色數值會自動提升800HP、800MP、800SP、400STR、400DEF、400AGI;但當回復本來的角色時,此附加狀態會消失。
9.如玩家使用的角色本身已突破400 STR、DEF、AGI上限(即是角色已有異轉信物及等級提升到150或以上),便可以享有突破加點能力上限的優惠,即是在合體戰神狀態下,可將STR、DEF、AGI提升到1000為上限。
10.各合體戰神的公式將不會公佈,玩家需自行發掘,另外隨著更多的合體戰神出現,公式隨時會改變。
11.合成「合體戰神」時,有一定機率變成一個異變的「隱藏角色」,這角色外表雖較為有趣古怪,但實力卻是強勁的喔!
12.選擇合體對象時,不能點選和自己相同的角色。
13.合體戰神不能和其他角色進行合體。
14.學習合體戰神招式時並不需要任何技能點數。
15.合體戰神招式輸入後是永久使用。
16.如在合體期間需要進行分體,必須持有【解源體】,再找摩摩星大街的NPC毛毛高。

=======================================================================
1. 可以唔洗錢就可以擁有合體戰神
2. 兩個Lv1人物都可以變成合體戰神
3. 現有75個人物,姐係有機會有2812個合體戰神!?(唔知有冇計錯75 x75/2)
=======================================================================
估合體戰神=]
要指出估既兩個人物合體戰神有咩相同之處
[ @@俠俠@@在2009-07-24 10:16重新編輯此帖 ]
離線k敬n
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-07-23
如果有5625個合體戰神,我想佢出多d人異轉重好
離線p456o789
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-07-23
唔係要迪格斯咩咩力量先變到咩?
之後再+念源體變啊ma....
點會唔洗錢=.=
離線k敬n
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-07-23
引用第2樓p456o789於2009-07-23 01:15發表的  :
唔係要迪格斯咩咩力量先變到咩?
之後再+念源體變啊ma....
點會唔洗錢=.= [表情]

唔係迪格斯先要用咩-.-
離線p456o789
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-07-23
其他可能要用埋掛....
逼你買完先變得XD
離線影之暴風
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-07-23
好易估姐
女仔合體戰神一定係女角啦(應該係米兒+旋龍)
個個巴力克(應該係小丹+域多)
仲有個個唔知咩密碼(應該係馬龍+唔知咩)
p.s.唔知有幾多個合體戰神呢

http://ibbs.hk/?u=31642
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-07-23

應該係+
因為有奧龍條"富"同蚩尤既頭髮
離線k敬n
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-07-23
引用第6樓@@俠俠@@於2009-07-23 01:28發表的  :

應該係+

奧龍唔係死左la咩?
離線影之暴風
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-07-23
引用第6樓@@俠俠@@於2009-07-23 01:28發表的  :

應該係+

o龍唔係死左啦咩
個人認為係黃帝+蚩尤
因為個包送佢地二個人物

離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-07-23
引用第8樓影之暴風於2009-07-23 01:30發表的  :
o龍唔係死左啦咩[表情]
個人認為係黃帝+蚩尤
因為個包送佢地二個人物

末日戰神夠用極魔同黑羅殺啦
但好明顯係天尊+亨利
離線影之暴風
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-07-23
引用第9樓@@俠俠@@於2009-07-23 01:31發表的  :
末日戰神夠用極魔同黑羅殺啦
但好明顯係天尊+亨利

亨利?
我覺得唔係
可能係天+人
亨利可能同樊嬅合體xd

離線beenoyau100

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-07-23
進行特定的故事模式或在對戰模式中擊倒指定敵人隨機獲得
好快d人就開始刷念源體,唔鬼洗買
離線影之暴風
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-07-23
引用第11樓beenoyau100於2009-07-23 01:35發表的  :

gm可能會打到個d念源體得個幾日
e上網買個d就多時間d

離線shea2828
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-07-23
引用第11樓beenoyau100於2009-07-23 01:35發表的  :

但係u1會唔會咁好死咁易刷到念源呢
引用第12樓影之暴風於2009-07-23 01:37發表的  :

gm可能會打到個d念源體得個幾日
e上網買個d就多時間d

正常合體戰神的合體時間為期七天
離線影之暴風
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-07-23
引用第13樓shea2828於2009-07-23 01:38發表的  :

邊到有講

離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-07-23
引用第13樓shea2828於2009-07-23 01:38發表的  :

唔好成日未出就否定晒先啦

唔知點解我收到風愛莉可能係男合男=.=
離線影‵
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-07-23
冇個靚仔...得咩咩宿命包個人型D
離線影之暴風
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-07-23
引用第15樓lfoqazwsx於2009-07-23 01:48發表的  :
唔好成日未出就否定晒先啦
唔知點解我收到風愛莉可能係男合男=.=

男合男
應該係人妖先岩
點解會係女仔?

離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-07-23
不是甘..........應該是1個1LV的人物都可以同ac內另一隻有的人物(不是開來升果D)成為合體戰神

雖然合體不洗$ , 但是D招就要買

唔知是不是5625個人物呢....
異轉同異轉合體 = 一轉同一轉 ?! 異轉同一轉合體都一樣 ?!
甘即是davis同woody合體都可以成為迪格斯...?!

甘樣太難估 ! 要send去問U1 ~
離線影之暴風
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-07-23
引用第18樓光之使者於2009-07-23 02:10發表的  :
不是甘..........應該是1個1LV的人物都可以同ac內另一隻有的人物(不是開來升果D)成為合體戰神
雖然合體不洗$ , 但是D招就要買 [表情]
唔知是不是5625個人物呢....
.......

如果可以
佢應該唔會比勁招你
一定要買動漫個個包
所以佢係昆錢既

快速回復
限100 字節

上一個 下一個