切換到寬版
  • 13005閱讀
  • 246回復

蕃薯集中營 七十四(附圖) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 220樓  發表於: 2009-03-26
引用第219樓無神論乂於2009-03-26 14:49發表的  :
所以話邊個定咁囧ge版規!![表情]
你地又知係未公開的資料!話明未公開點會知!!?

但唔定呢個板規,個個係度估、係度老吹又無証據,咁會亂晒嫁bo
WhatsApp、WeChat:61301310
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 221樓  發表於: 2009-03-26
引用第220樓大俠陳於2009-03-26 14:51發表的  :
但唔定呢個板規,個個係度估、係度老吹又無証據,咁會亂晒嫁bo

討論區 當然有吹水嫁啦!!好似e家咁悶到??
講野ge人又唔多喎!!
離線光明仔sky
發帖
icash
只看該作者 222樓  發表於: 2009-03-26
大家睇下個垃圾版主, 剩係會警告反對既人
— (暴走疾風) 與本版主題無關 (2009-03-26 20:19) —
 大家睇下個垃圾版主, 剩係會警告反對既人

引用第206樓大俠陳於2009-03-26 07:18發表的 :
.......

量產冇問題 咁不如全港遊戲公司都搞量產啦, 咁u1變左帶頭啦喎,
變左冇人玩得起online game 貧者越貧 富者越富 有錢人壟斷=_="
乜唔係平平地 等多d中小學生玩得起咩?
目標梗係平d等多d人玩到 但d人覺得你u1食水太深啦, 人地d公司使唔使咁貴丫?
你咁貴但又要廢過人 多年都冇辦法改善呢個問題, 係咪請左d業餘程式員定係又少左d程式員,
仲咩系統越來越屎, 想問越一呢幾年玩家d錢去晒邊度丫...

你唔信玩家玩家唔信你 玩家走晒, 做個假象出來仲咩丫紙包唔住火啦依家,
u1摺埋算啦 依家已經冇得搞, 鐵達尼都入左水 晒氣啦,
扮窮仲咩丫死豬西 夠啦搵咁多年錢, 不如最後大清倉好過啦,
黃帝都要清倉, 黃帝+降臨彈一set一開始賣咁貴仲咩 因為你u1都要搵錢? 但真係唔值喎套野,
所以黃帝+降臨彈一套唔值300蚊, 話值個d唔該依家即刻用300蚊同大俠陳買黃帝+降臨彈一set啦,
依家又量產喎 依家又極唔珍貴了 咁即係你玩晒啦 貨唔真價唔實d玩家唔鬼買你d野呀=_="!!!

你上年買了個新出的電話,今日見到上台0機價
<<--u1 d野點可比喻為咁靚的手機呀, u1 d野貨唔真價唔實不知所謂, D野唔使1年由極珍貴變極不珍貴
手機過2年都仲係咁貨真價實, 只不過比市場整到0機價,
手機等量產0機價咪好囉我覺得電話公司蝕 我覺得最低都收番50蚊一部啦佢地1毫子都唔收啦0機價呀,
u1依家黃帝量產竟然收番人20蚊30蚊

佢理得佢量產啦,佢地最好佢量產多d啦,咁可以平d嘛
<<--不知所謂, 仲扭曲量產意思, 唔係一開始咁貴 點會出現量產,
知唔知咩係量產 點解只會睇眼前突然好平就算數呢....

光書到今日還有幾多人有呢?最多當然是我啦,我都唔介意了,有讚有蝕嫁啦
<<--你蝕你仲會做落去咩呢盤生意? 你叻啫 咁蝕法點解仲令盤數有得賺, 不會用咁少數的極端玩家作參考用

至於月歷咩11元賣到50元,係人都知點解啦,唔係包賣得晒,唔係樣樣都賣得出嘛
<<--痴線啦大俠陳, 你貴過20元我無法接受囉, 50元一個咁個月曆600蚊一個? 唔好咁樣屈小朋友錢啦

玩家會分析著唔著數的
<<--我夠可以分析啦, 我呢d係一眾離開lfo的玩家的心聲, 對現在一d仲有玩的人都係一個警惕, 並唔係比你睇的
就算依家覺得我地d偉論唔係 遲早都應驗, 玩家都係咁一個個走之嘛 想停留在夢境都唔得根本唔輪到玩家話事

引用第218樓大俠陳於2009-03-26 14:35發表的 :

1個全新角色、2個全新異轉信物、9招全新招式及7招全新的異轉招式。
聽講出招如下
1個全新角色:
女媧
.......

超級元力多唔講得呀 4月份福袋唔講得呀 大俠陳咪一樣重複廢論壇咁樣打壓言論自由.....
1551 9999都冇咁乞人憎, 佢地唔會阻止我反越一囉 同埋都唔會好似你咁貴囉,
佢地賣佢地野 我有我反越一, 點會好似你咁樣ga 賣都要賣得貴過人.....

得番 死都要玩 死都維護越狗的爛玩家, 呢D好鍾意比爛野荼毒多年的爛玩家

越狗隻小契弟冒險好廢, 食$垃圾

.
.
.
.

,

$

.
.
.
.
垃圾
[ 光明仔sky在2010-03-15 22:48重新編輯此帖 ]
越一隻海王之門關門大吉 下隻輪到LFO講BYE BYE
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 223樓  發表於: 2009-03-26
引用第222樓光明仔sky於2009-03-26 19:18發表的  :
超級元力多唔講得呀 4月份福袋唔講得呀 大俠陳咪一樣重複cz咁樣打壓言論自由.....
1551 9999都冇咁乞人憎, 佢地唔會阻止我反越一囉 同埋都唔會好似你咁貴囉,
佢地賣佢地野 我有我反越一, 點會好似你咁樣ga 賣都要賣得貴過人.....

無人阻止你,而且在好多人眼中,覺得小朋友太多,討論都無義義,你打咁多字,都無幾多人有心機看了。
你續繼做自己想做的野啦,無人會阻止你的,我不發言,便無咩人理你,你便無機會發揮你的字海攻力了。
離線光明仔sky
發帖
icash
只看該作者 224樓  發表於: 2009-03-26
引用第223樓大俠陳於2009-03-26 20:40發表的 :
無人阻止你,而且在好多人眼中,覺得小朋友太多,討論都無義義,你打咁多字,都無幾多人有心機看了。
你續繼做自己想做的野啦,無人會阻止你的,我不發言,便無咩人理你,你便無機會發揮你的字海攻力了。

今次VER10.5, 輪到黃帝被量產, 又有玩家不滿了 人地某壇版主都話"u9今次太過份啦"
依家仍然有玩的人 好多都係唔鍾意越狗量產, 佢地只係無奈要接受咁解=_="

得番 死都要玩 死都維護越狗的爛玩家, 呢D好鍾意比爛野荼毒多年的爛玩家

.
.
.
.

,

$

.
.
.
.
垃圾
[ 光明仔sky在2010-03-15 22:49重新編輯此帖 ]
離線暴走疾風

發帖
icash
只看該作者 225樓  發表於: 2009-03-26
引用第224樓光明仔sky於2009-03-26 20:53發表的  :
今次VER10.5, 輪到黃帝被量產, 又有玩家不滿了 2000fun版主都話"u1今次太過份啦"
依家仍然有玩的人 好多都係唔鍾意u1量產, 佢地只係無奈要接受咁解=_="

難道唔量產等比賣家炒價是好事 ?

離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 226樓  發表於: 2009-03-26
引用第225樓暴走疾風於2009-03-26 20:57發表的  :
難道唔量產等比賣家炒價是好事 ? [表情]

但始終有d人會蝕= =
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線慘絕人寰
發帖
icash
只看該作者 227樓  發表於: 2009-03-26
傳說話女媧做人
咁女媧可唔可以召真天魔?
離線marcellus
發帖
icash
只看該作者 228樓  發表於: 2009-03-26
我想問米兒招女媧下x呢
會唔會轉左做變com出來
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 229樓  發表於: 2009-03-26
引用第224樓光明仔sky於2009-03-26 20:53發表的  :
今次VER10.5, 輪到黃帝被量產, 又有玩家不滿了 2000fun版主都話"u1今次太過份啦"
依家仍然有玩的人 好多都係唔鍾意u1量產, 佢地只係無奈要接受咁解=_="

抄家未放晒,量量了:
說:蝕水了。

玩家:
說:我等了年幾了,終於有異轉了,好興奮,又咁平,正呀。

無咩人唔想黃帝出異轉掛,無玩的又唔會理佢出唔出,有玩的當然想啦@_@

何況都年幾了,唔通等幾年先出咩?等咁耐當年買來玩的玩家都無玩啦,其實唔知有咩好討論……
離線光明仔sky
發帖
icash
只看該作者 230樓  發表於: 2009-03-26
引用第225樓暴走疾風於2009-03-26 20:57發表的 :
難道唔量產等比賣家炒價是好事 ? [表情]

大家知道, 死忠越狗 因越狗而得到好處的玩家, 只會一味維護越狗
既然量產係正確 多D量產啦

量產問題 u1引起, u1自己搞唔掂係佢自己問題, 人地其他遊戲公司都唔會u1咁樣成日比人話,
u1成為量產遊戲公司恭喜晒=_="  

玩家為左保障自己根本可以唔使買u1既野,
根據u1條款u1可以隨時量產, 很有昆錢嫌疑, 而且越一科技一向都係好多唔好野 信唔過,
officially冇問題玩家吹唔脹 但就好乞人憎 多年來u1收既錢其中好多都被質疑唔夠實在 有信譽商人搵錢不會咁樣=_=

.
.
.
.

,

$

.
.
.
.
垃圾
[ 光明仔sky在2010-03-15 22:54重新編輯此帖 ]
離線lamandyu
發帖
icash
只看該作者 231樓  發表於: 2009-03-26
引用第230樓光明仔sky於2009-03-26 21:49發表的  :

黃帝如果u1一開始賣平d 就算唔量產炒賣問題都可以減輕, 大俠陳都有份炒啦佢都不應有蓮娜300蚊呢d野啦,
.......

其實每間公司都有佢既缺點
唔係得U1一間公司差
好多人都嘈其他公司點昆錢法
你未見過就唔好以偏蓋全啦
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 232樓  發表於: 2009-03-26
引用第230樓光明仔sky於2009-03-26 21:49發表的  :

黃帝如果u1一開始賣平d 就算唔量產炒賣問題都可以減輕, 大俠陳都有份炒啦佢都不應有蓮娜300蚊呢d野啦,
.......

你既立場咁好笑既 一路比大俠壓住你 你就變立場 之前你個d偉論先不斷拎u1量產黎做你個反u1論點
跟住大俠論點比你高深 你馬上就話:量產唔係唔得 但xxxxxxxx
你做好立場先啦唔該 咁易比人擊敗好好笑的 依家只係睇到你死雞頂硬上=.=
係咁講唔認輸 但全部都係廢話冇回復到人地既重點
你既立場來來去去咪得果一兩個 唔洗睇你d長篇大論都可以一句擊死你
你d理論篇篇長篇大論 又有舉例又有比較 但其實全部都係圍繞住一個立場去講 只係你將佢講得比較細節
所以根本唔洗多講就可以將你個立場一次清晒
---------------------------------------------------------------------
你既立場就係昆錢=.= 只係你唔鐘意u1比個好難睇既名佢
u1昆錢咪姐係賺錢囉 世界有邊個係唔賺錢 你傻左牙 乜野商人都係要呃來呃去賺錢啦
廣告既話咪又係吹到幾大得幾大 你唔好反擊d廣告? 咁樣你咪好唔得閒 全世界都要反 高手高手
一句:乜野係經濟學呀 唔該去學生用腦食番個屎先繼續你個反u1啦 經濟學都唔知係乜 你個立場根本就係同經濟學戰鬥 高手高手
lfo食錢只係玩家想要勁d自己放錢來去 u1用經濟學去賺錢冇問題呀 lfo晒錢?
lfo用錢量以經比其他game自由好多仲係到亂講個狗屁牙 不過你係反u1我唔怪你
話u1以經唔得就快摺又係你自己講 你知咩 咪又係亂咁講 量產就等於公司以經唔得了? 依個論點笑死我
因為你同經濟學(u1)都係一樣吹到幾大得幾大 你地同伴黎 不過內戰姐 哈
lfo只玩一個人物根本就唔晒錢 1000蚊都冇 其他game!? 迫住你要升lv要買點呀 你真好笑
是但拎個game比較都比lfo晒錢啦 高手高手
最後我都係個個立場啦
關你鬼事咩 u1摺唔摺關你咩事 玩家唔開心關你咩事 玩家既心聲關你咩事 你社工牙 乜都關你事 咪係多管閒事囉
[ lfoqazwsx在2009-03-26 23:44重新編輯此帖 ]
離線~8855~

發帖
icash
只看該作者 233樓  發表於: 2009-03-26
半年前冇再沉淪在lfo既世界
而家可用既錢的確鬆動左好多
曾經有人同我講過,抽卡係一樣無底洞既野
留返個錢旁身好過
真心話,唔鍾意聽既就唔好聽
離線jacky4d
發帖
icash
只看該作者 234樓  發表於: 2009-03-26
對不起!您沒有登錄,請先登錄論壇.
1條評分
離線0099090

發帖
icash
只看該作者 235樓  發表於: 2009-03-26
引用第233樓~8855~於2009-03-26 22:52發表的  :
留返個錢旁身好過

卡邊係自己抽嫁
緊係人送嫁啦x)
離線飛煞
發帖
icash
只看該作者 236樓  發表於: 2009-03-26
引用第233樓~8855~於2009-03-26 22:52發表的  :
留返個錢旁身好過

見好就收這句話也不錯的說
例如11蚊抽返黎之後百幾二百等高價放返出去
唔錯的說
離線光明仔sky
發帖
icash
只看該作者 237樓  發表於: 2009-03-27
佢立場梗係高深啦 講到u9量產ok都得@_@
我冇人agree就唔會有咁多人放棄比錢u9=_="

新玩唔知原來u9會頻頻量產, 但佢地根本唔會接受量產呢樣野 買左先發覺唔接受u1咁樣,
認為u1搵錢咁唔誠實難以接受, 佢地是水魚
即使現在有玩的都有人唔接受

依家黃帝量產 又係機會同佢地提下量產問題啦, 量產問題沒完沒了 出現越來越多玩家唔敢買新野,
今次輪到黃帝量產, 下次又唔知輪到咩量產, 玩家最好都係咪買或者盡量少買55

量產就等於公司以經唔得了?
<<--u9搞到d人冇心投入玩lfo, lfo就變左爛game炒賣game, 炒賣多過真係投入玩 隻game名存實亡,
game用來玩唔係用來買賣, 點解lfo變左買賣game, 量產問題就是呢個問題進一步昇華 係呢個問題衍生的異轉版本=_="

反正我講d野又唔係比你睇, 不喜勿看, 我唔明你依家咁勞氣做乜啫痴線=_="

.
.
.
.

,

$

.
.
.
.
垃圾
[ 光明仔sky在2010-03-15 23:00重新編輯此帖 ]
離線jj俠

發帖
icash
只看該作者 238樓  發表於: 2009-03-27
引用第232樓lfoqazwsx於2009-03-26 22:42發表的  :
你既立場咁好笑既 一路比大俠壓住你 你就變立場 之前你個d偉論先不斷拎u1量產黎做你個反u1論點
跟住大俠論點比你高深 你馬上就話:量產唔係唔得 但xxxxxxxx
你做好立場先啦唔該 咁易比人擊敗好好笑的 依家只係睇到你死雞頂硬上=.=
係咁講唔認輸 但全部都係廢話冇回復到人地既重點
.......

咁多字=.=有沒有簡單又能表達方法:x?
直接話那人吧
離線一o一”
發帖
icash
只看該作者 239樓  發表於: 2009-03-27
這次次按危機,人們開始反思這個社會/世界被金錢掛帥的價值觀越來越扭曲,
很多行業/人的薪酬回報相對其為社會所作的貢獻出現了嚴重失衡。

活在當下,看來只有兩個選擇:
一)加入因扭曲而受惠的工種,並每天感恩;
二)移民到火星

相信聰明的人包括我自己,都會選擇前者。

唔知呢個總結前幾頁的辯論者明唔明呢?
快速回復
限100 字節

上一個 下一個