切換到寬版
  • 11464閱讀
  • 311回復

故事人物實力討論(更新力量版) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 240樓  發表於: 2009-08-04
引用第239樓迪於2009-08-04 15:19發表的  :
方向已經唔係個度
你話迪倫強過超人類x3
但係
迪雲+星仔>迪倫燃燒生命既拳術>超人類x3

係呀 但我計緊破壞力 姐係計緊黃金之蒼龍 我靜係話黃金之蒼龍比超人類勁
破壞力係計最頂峰既一刻的 當然要計黃蒼=.=

其實故事睇落去 迪雲比迪倫傳左力量後 好似都冇乜大改變 破壞力照舊冇黃金之蒼龍既破壞力
故事入面到依家為止 都仲未有一招比黃蒼高破壞力
離線
發帖
icash
只看該作者 241樓  發表於: 2009-08-04
引用第240樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:22發表的  :
係呀 但我計緊破壞力 姐係計緊黃金之蒼龍 我靜係話黃金之蒼龍比超人類勁
破壞力係計最頂峰既一刻的 當然要計黃蒼=.=
其實故事睇落去 迪雲比迪倫傳左力量後 好似都冇乜大改變 破壞力照舊冇黃金之蒼龍既破壞力
.......

你不斷係度講故事入面既黃蒼
你有見過迪倫係故事入面真真正正用黃蒼打爆過任何一個地方?
引用第230樓jj俠於2009-08-04 15:14發表的  :

能生存的機會比聖帝高....
往後的戰鬥...只有三人稱~_~
邪鬼迪倫同撒卡

聖帝既身體識異變
同一個魔人既體質冇分別
引用第238樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:18發表的  :

???? 我有分析過依兩個人咩=.= 故事蚩尤破壞力的確好似比黃帝好吧

你分析一個暗黑人物個陣 唔好以本人去計
睇下頭五個暗黑戰神就知
力量唔同哂 性格都變埋
歡迎愛樂之人加入IBBS愛樂協會
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 242樓  發表於: 2009-08-04
引用第241樓迪於2009-08-04 15:24發表的  :
你分析一個暗黑人物個陣 唔好以本人去計
睇下頭五個暗黑戰神就知
力量唔同哂 性格都變埋

黃蒼係冇打爆 但有人分析左佢依招既破壞力丫嗎=.= 終魔囉
引用第229樓迪於2009-08-04 15:14發表的  :

睇下邪鬼
重生後強左幾多倍...
迪倫恐怕都不得了

邪鬼開外掛的
離線
發帖
icash
只看該作者 243樓  發表於: 2009-08-04
引用第242樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:25發表的  :
邪鬼開外掛的[表情]

係呀-.-
追開故事既大家都知道
岩岩一年過左之後 去摩摩星個陣有幾個集係邪鬼玩哂
引用第242樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:25發表的  :

黃蒼係冇打爆 但有人分析左佢依招既破壞力丫嗎=.= 終魔囉

終魔分析左蒼龍 但係佢冇諗過可能星奇加迪雲既威力更強
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 244樓  發表於: 2009-08-04
引用第243樓迪於2009-08-04 15:26發表的  :
係呀-.-
追開故事既大家都知道
岩岩一年過左之後 去摩摩星個陣有幾個集係邪鬼玩哂

迪雲+星仔>迪倫燃燒生命既拳術>超人類x3?
話說好似真係夠喎
超人類同終魔差唔多 星仔又係終魔 迪雲又最強武者 燃燒生命拳術又係屈機 姐係佢地3個個時以經進步到同超人類一樣了
但只係我地係計緊超人類未異轉既時候 異轉左多數又強過晒佢地
引用第243樓迪於2009-08-04 15:26發表的  :

終魔分析左蒼龍 但係佢冇諗過可能星奇加迪雲既威力更強

邊有更強 佢地兩個加埋頂左燃燒生命拳術姐 之後一爆黃蒼就強過晒啦
離線
發帖
icash
只看該作者 245樓  發表於: 2009-08-04
引用第244樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:29發表的  :
迪雲+星仔>迪倫燃燒生命既拳術>超人類x3?
話說好似真係夠喎
超人類同終魔差唔多 星仔又係終魔 迪雲又最強武者 燃燒生命拳術又係屈機 姐係佢地3個個時以經進步到同超人類一樣了
但只係我地係計緊超人類未異轉既時候 異轉左多數又強過晒佢地

仲有
終魔異轉
終極既守護神估計唔係浪得虛名
惱>終極守神/神秘強者
離線武魂
發帖
icash
只看該作者 246樓  發表於: 2009-08-04
引用第226樓jj俠於2009-08-04 15:11發表的  :
聖帝再強也只是人類...力量來源只是某隻凶獸...
迪家兄弟是經調整...人類基因也改良了加上多隻凶獸力量混合...
力量絕對比聖帝強...
迪倫為何配得上強是力量....那腦袋相信和悟地差不多...只是力量可以作一些拖時間的作用分析對手..

米加勒合成體都唔係用凶獸的力量
撒卡係有7種凶獸元力
引用第244樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:29發表的  :

邊有更強 佢地兩個加埋頂左燃燒生命拳術姐 之後一爆黃蒼就強過晒啦

迪倫全盛時期勁過3個超人類?
如果照你咁講,姐係迪倫全盛時期可以單挑惱?
終極魔對住3個超人類都唔夠打
終極守神又唔夠惱鬥
最後黃帝同蚩尤合力先打敗惱,但係犧牲自己
迪倫全盛時期>超人類x3>惱>終極守神?
我覺得冇咩可能
[ 武魂在2009-08-04 15:37重新編輯此帖 ]
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 247樓  發表於: 2009-08-04
引用第245樓迪於2009-08-04 15:31發表的  :
仲有
終魔異轉
終極既守護神估計唔係浪得虛名
惱>終極守神/神秘強者

估唔到個post真有討論價值 很好很好
守神力量到依家都未知 不過推算到同超人類異轉差唔多
離線
發帖
icash
只看該作者 248樓  發表於: 2009-08-04
引用第247樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:33發表的  :
估唔到個post真有討論價值[表情] 很好很好
守神力量到依家都未知 不過推算到同超人類異轉差唔多

我覺得強過超人類異轉(1on1)

你點知-.-?
好多未知之數
佢地加埋頂左燃燒生命拳術=冇事
黃蒼係迪倫搏哂命出既一招
但係佢地係幾乎無傷既情況下擋左拳術
同黃蒼打可能只係兩敗俱傷
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 249樓  發表於: 2009-08-04
引用第248樓迪於2009-08-04 15:34發表的  :
你點知-.-?
好多未知之數
佢地加埋頂左燃燒生命拳術=冇事
黃蒼係迪倫搏哂命出既一招
.......

咁又未必 終魔既反應 黃蒼同之前所出既招有非常大既破壞力差距 折然不同的
離線
發帖
icash
只看該作者 250樓  發表於: 2009-08-04
引用第249樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:38發表的  :
咁又未必 終魔既反應 黃蒼同之前所出既招有非常大既破壞力差距 折然不同的

終魔只係憎人類咁樣對佢 暫時唔信任迪雲姐

引用第246樓武魂於2009-08-04 15:32發表的  :

米加勒合成體都唔係用凶獸的力量
撒卡係有7種凶獸元力

無錯
米伽勒合成體只係用左魔人既力量
撒卡身體絕對強過一般魔人
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 251樓  發表於: 2009-08-04
引用第236樓龍翼87於2009-08-04 15:18發表的  :
我唔係唔鍾意迪倫
但我認為迪雲係勁過燃燒生命既迪倫

迪雲論戰鬥力同破壞力都未夠秋喎 佢戰鬥力根本未成氣侯
破壞力又唔夠燃燒生命黎......... u1作到係咁我都冇計
話說我比較鐘意迪雲多過迪倫的 但近日佢出左奧昇後 我睇到奧昇咁既樣 冇晒心機=.=
離線
發帖
icash
只看該作者 252樓  發表於: 2009-08-04
引用第251樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:42發表的  :
迪雲論戰鬥力同破壞力都未夠秋喎 佢戰鬥力根本未成氣侯
破壞力又唔夠燃燒生命黎......... u1作到係咁我都冇計
話說我比較鐘意迪雲多過迪倫的 但近日佢出左奧昇後 我睇到奧昇咁既樣 冇晒心機=.=

奧昇個樣有咩問題-.-?
鍾意一個人物唔好計較招式點...
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 253樓  發表於: 2009-08-04
引用第252樓迪於2009-08-04 15:44發表的  :
奧昇個樣有咩問題-.-?
鍾意一個人物唔好計較招式點...

我鐘意昇龍霸系列所以會鐘意姓迪既 最鐘意奧昇 但最近出到咁樣 唉.......3000mp攻擊力一般

引用第250樓迪於2009-08-04 15:39發表的  :

無錯
米伽勒合成體只係用左魔人既力量
撒卡身體絕對強過一般魔人

係 無錯 迪倫係有極限 所以佢先會有燃燒生命依招黎突破佢既極限
撒卡都有極限 但因為佢有凶獸 佢既極限高好多
邪鬼 冇極限既 真正有魔人血統
迪雲 自己突破左米伽勒極限 令到同撒卡有得揮

所以結論迪倫係以上中最廢 但就係因為佢要突破極限 出現左燃燒生命版迪倫 所以破壞力強過晒依d人
離線
發帖
icash
只看該作者 254樓  發表於: 2009-08-04
引用第253樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:47發表的  :
係 無錯 迪倫係有極限 所以佢先會有燃燒生命依招黎突破佢既極限
所以結論迪倫係以上中最廢 但就係因為佢要突破極限 出現左燃燒生命版迪倫 所以破壞力強過晒依d人

又唔係喎
迪雲冇突破左米伽勒極限
迪雲極限高於迪倫係因為
迪雲身上既基因係完美
迪倫身上既基因有缺憾
邪鬼都唔係冇極限 始終只係半魔人
再講 魔人=/=無限
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 255樓  發表於: 2009-08-04
引用第253樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:47發表的  :
.......

你好似好盲目咁棒迪倫
離線絕板異型

發帖
icash
只看該作者 256樓  發表於: 2009-08-04
邪鬼如果係魔果是不能三招ko黑暗戰神的..
暗影人係地球既力量扣減左,,本身安德魯接不到一招..
所以邪鬼既力量未定住..
迪倫又冇係暗黑人既時段出現,,
但係迪倫係最高智慧既人類,打暗影人要用智慧,,
所以夠唔夠打暗影人都唔係太關力量事,,
但係終魔話迪倫係燃燒下既力量比三個古代超人都勁..
但係果時係要有3人之力先可以封印到終魔,,
迪倫卻,,由此可見迪倫係佢既時期都係勁爆,,
迪倫係幾招之內比真天魔擊倒呢個唔關力量事,,
試問真天魔有冇可能接到迪倫幾招呢??
我覺得迪倫可以同迪格斯平排,
終極守神係敗在精神力量,,未正式敗在人手上,,
但係佢既力量應該都係可以同迪格斯平排
姐係我覺得神秘係唔夠迪倫打一隻手指飛街..迪倫一招都應該係可以殺!到撒卡
迪格斯同撒卡打,可能一招都係秒撒卡
終極守神係未敗過係人手上,只係敗給精神力量!!~
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 257樓  發表於: 2009-08-04
人類極限  --------------小丹悟地火尊等等純正地球人等等
<米伽勒極限----------------- 原先的迪雲和一般狀態迪倫
<凶獸極限------------------------撒卡和突破了米伽勒極限的迪雲
<燃燒生命極限/合體戰神力量極限-------------燃燒生命迪雲和迪格斯等合體戰神的力量極限

<><><>無極限------------- 邪鬼 但仲未到達頂峰 未超過合體戰神力量既極限

引用第256樓絕板異型於2009-08-04 15:56發表的  :
邪鬼如果係魔果是不能三招ko黑暗戰神的..
暗影人係地球既力量扣減左,,本身安德魯接不到一招..
所以邪鬼既力量未定住..
迪倫又冇係暗黑人既時段出現,,
但係迪倫係最高智慧既人類,打暗影人要用智慧,,
.......

你又太過誇張啦
離線
發帖
icash
只看該作者 258樓  發表於: 2009-08-04
引用第257樓lfoqazwsx於2009-08-04 15:57發表的  :
人類極限  --------------小丹悟地火尊等等純正地球人等等
<米伽勒極限----------------- 原先的迪雲和一般狀態迪倫
<凶獸極限------------------------撒卡和突破了米伽勒極限的迪雲
<燃燒生命極限/合體戰神力量極限-------------燃燒生命迪雲和迪格斯等合體戰神的力量極限
.......

駛唔駛咁誇...
燃燒生命拳術同合體戰神力量相等?
引用第255樓龍翼87於2009-08-04 15:55發表的  :

你好似好盲目咁棒迪倫[表情]

佢鍾意迪倫嘛=.=
我以前都鍾意迪倫
但我發覺實際上佢根本唔靚仔
而且game入面又整得頭其
於是都係鍾意黑羅剎多
結果而家黑仔係game入面變左二打六
迪倫都可以點佢做野...
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 259樓  發表於: 2009-08-04
引用第258樓迪於2009-08-04 15:59發表的  :
佢鍾意迪倫嘛=.=
我以前都鍾意迪倫
但我發覺實際上佢根本唔靚仔
而且game入面又整得頭其
.......

引用第255樓龍翼87於2009-08-04 15:55發表的  :

你好似好盲目咁棒迪倫[表情]

冇冇冇 我句句有理的 我冇用覺得 我全都係用分析
咁係丫嗎 迪倫不嬲都有極限 就係因為燃燒生命先突破左依個極限好多
我有講錯咩
引用第254樓迪於2009-08-04 15:51發表的  :

又唔係喎
迪雲冇突破左米伽勒極限
迪雲極限高於迪倫係因為
迪雲身上既基因係完美
.......

的確係突破左 打完之後迪倫仲傳左力量比迪雲 當然係突破晒
快速回復
限100 字節

上一個 下一個