切換到寬版
  • 13817閱讀
  • 343回復

給朱仲豪的一封信-拯救LFO 已更新+左個人希望LFO有的改變 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線francis
發帖
icash
只看該作者 260樓  發表於: 2010-01-24
引用第255樓adam6hau於2010-01-24 22:15發表的  :
乜你覺得LFO d重生怪咁煩 可以掛到機?
除非用外掛自動打怪程式個種o野 自動補血或者改HP血量等等古靈精怪o既o野
講真 用外掛個d唔駛打好耐 普普通通幾分鐘就可以爆o左關佢
駛鬼好似我o地以前呢d用真實力打 打咁Q耐
.......

果時唔會有人單拖落鎖打e版

放迪倫acc
離線adam6hau
發帖
icash
只看該作者 261樓  發表於: 2010-01-24
引用第257樓135789於2010-01-24 22:17發表的  :
LFO是不值得大家這樣放錢
正如大家打街機,爆機,的確是令人很喜悅,但可能您沒注意
您一元一元地放進遊戲機,是不會覺得浪費的
.......

打街機呢個比喻幾好
但街機好過LFO
街機畫面靚好多 聲音迫真好多
你打街機 你放錢放錢 但終有一日你會爆到機 有一個完成o既目標 會有終結o既一日
但係 LFO唔會
LFO 出完呢個敵人 再出下一批 永無止境
血骷髏軍團
上帝之手
13魔人(我已經唔記得個組織叫乜名啦)
古龍騎士
暗黑人物
一直咁出落去 你就一直咁畀錢落去
幾千幾百咁畀 畀錢唔緊要
問題係
你o既金錢同時間付出 係你想得到o既遊戲嗎?

引用第260樓francis於2010-01-24 22:27發表的  :

果時唔會有人單拖落鎖打e版

唔鎖Room 你都知越一個系統幾廢嫁啦
d人一入房就彈game 辛苦o既打關成果無曬 無計
互相理解
最後的對話
離線最強鬥者
發帖
icash
只看該作者 262樓  發表於: 2010-01-24
引用第261樓adam6hau於2010-01-24 22:28發表的 :
打街機呢個比喻幾好
但街機好過LFO
街機畫面靚好多 聲音迫真好多
你打街機 你放錢放錢 但終有一日你會爆到機 有一個完成o既目標 會有終結o既一日
但係 LFO唔會
LFO 出完呢個敵人 再出下一批 永無止境
血骷髏軍團
上帝之手
13魔人(我已經唔記得個組織叫乜名啦)
古龍騎士
暗黑人物
一直咁出落去 你就一直咁畀錢落去
幾千幾百咁畀 畀錢唔緊要
問題係
你o既金錢同時間付出 係你想得到o既遊戲嗎?

LFO明顯沒落,其實大家罷玩一兩日,停買LFO野一兩個月佢都死得
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 263樓  發表於: 2010-01-24
引用第262樓最強鬥者於2010-01-24 22:33發表的  :
LFO明顯沒落,其實大家罷玩一兩日,停買LFO野一兩個月佢都死得

罷玩無可能..
實有一兩個入去..
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 264樓  發表於: 2010-01-24
引用第263樓七星會員於2010-01-24 22:36發表的  :
罷玩無可能..
實有一兩個入去..

p.s:你簽名咩泥=,=?
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 265樓  發表於: 2010-01-24
引用第264樓k-man於2010-01-24 22:41發表的  :
p.s:你簽名咩泥=,=?

2010年日本將會做既戰隊, 2月14日首播
天裝戰隊Tensou Sentai Goseiger
離線k-man
發帖
icash
只看該作者 266樓  發表於: 2010-01-24
引用第265樓七星會員於2010-01-24 22:44發表的  :
2010年日本將會做既戰隊, 2月14日首播
天裝戰隊Tensou Sentai Goseiger

thx
都係gundam岩我多d
離線adam6hau
發帖
icash
只看該作者 267樓  發表於: 2010-01-24
引用第259樓七星會員於2010-01-24 22:25發表的  :
都好..講下..
不過講完呢度d人都唔會承認真係就拾

1.名不副實 唔係Online Game:做唔到Online連線一齊打關o既感覺 單機game感覺太勁
-----Exp分享制度 越多人入房越少經驗 令到好多人都自己鎖房自己打自己 Online失效
咁做係為o左玩家唔可以靠人o地幫佢爆關 要自己抽卡買勁人物勁招去打關
*為o既 係$$
-----要自己爆o左關先入到人o地個間房 自己爆o左都唔想再去人o地到爆多次 特別係難打同煩o既關卡 如果一個玩家想玩齊咁多個人物 同令到所有角色都爆晒關 咁就要由頭爆晒d關 閒閒地打幾千幾百關 唔悶? 就假
以前越一GM回應:整o左d關出o黎 就校係想玩家打嫁啦
-----老手帶唔到新手升LV 新手根本入唔到高Exp o既關同房 吸唔到高經驗值 Online有新手亦有老手 唔能夠令新手變老手 老手帶唔到新手 自然令到遊戲做唔到Online感覺
-----LFO要o既自己部電腦開房 唔係越一個Server 只要玩家部電腦唔夠勁 連線唔夠快 就會lag機 一lag 就令到畫面一格格 以為打到隻怪其實係打唔到隻怪 咁點同人Online打關爆關? 8個人連線一齊打? 就更加係lag機彈機停不了
越一唔用自己Server做遊戲室 係為o左節省成本 慳錢
*為o既 又係$$
-----再加上越一o既系統整得差 連線驚連唔到人 連到又驚Lag機彈機 咁點玩落去? 點可以做到Online?
點解唔整好連線問題? 因為你o地連到線打 幾個人o既力量可以爆晒d關 唔駛買新人物新招 佢無錢賺 自然唔會落力去整好連線系統
*問題又係出自$$

單單Online一個字 我已經講o左少少o既原因 唔知你想唔想睇落去?
你想睇 我就繼續打
[ adam6hau在2010-01-24 22:55重新編輯此帖 ]
互相理解
最後的對話
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 268樓  發表於: 2010-01-24
引用第267樓adam6hau於2010-01-24 22:48發表的  :
1.名不副實 唔係Online Game:做唔到Online連線一齊打關o既感覺 單機game感覺太勁
Exp分享制度 越多人入房越少經驗 令到好多人都自己鎖房自己打自己 Online失效
咁做係為o左玩家唔可以靠人o地幫佢爆關 要自己抽卡買勁人物勁招去打關 為o既 係$$
.......

ok...你繼續打..
以前無乜點睇你打呢d
離線stevengh
發帖
icash
只看該作者 269樓  發表於: 2010-01-24
引用第267樓adam6hau於2010-01-24 22:48發表的  :
Exp分享制度 越多人入房越少經驗 令到好多人都自己鎖房自己打自己 Online失效
咁做係為o左玩家唔可以靠人o地幫佢爆關 要自己抽卡買勁人物勁招去打關 為o既 係$$
.......

遊戲室既野由3.0就一直講講講講講,
到宜家回應都唔多個,唉.....
    -  - - - -- - - -- - - -
另外 我都未見過有online帶唔到新手升,除左LFO
離線最強鬥者
發帖
icash
只看該作者 270樓  發表於: 2010-01-24
引用第267樓adam6hau於2010-01-24 22:48發表的 :
-----Exp分享制度 越多人入房越少經驗 令到好多人都自己鎖房自己打自己 Online失效
咁做係為o左玩家唔可以靠人o地幫佢爆關 要自己抽卡買勁人物勁招去打關
.......

遊戲應該以玩家為本,唔應該係為錢

但而家有幾多遊戲您到....
離線adam6hau
發帖
icash
只看該作者 271樓  發表於: 2010-01-24
引用第269樓stevengh於2010-01-24 22:55發表的  :
遊戲室既野由3.0就一直講講講講講,
到宜家回應都唔多個,唉.....
    -  - - - -- - - -- - - -
另外 我都未見過有online帶唔到新手升,除左LFO

佢o地o既態度就係 意見接受 態度照舊
呢個 可以話係越一o既一個文化

2.失控
出人物失控
普通人物出o左79個
異轉人物出o左40個
合體人物出o左5個

好多人物可以唔駛出 故事入面接近0機會出現o既人物 連對話都少o既 好似無乜人氣o既紅魔鬼 茱迪
過晒氣o既 佛覺 佛恆
出完根本少人玩同無人玩 浪費制組同玩家時間
角色一出同設定根本係弱角 人物配點廢 招式攻擊範圍小 慢 廢 招式用MP極多
而好多角色講佢打一次就死鬼o左
神母號 夜剎 烏邪 魔姥 血狂
出o黎唔知為乜 你話故事會等到佢番生 一出場就死鬼o左 都儲唔到人氣 出人物做乜?
一d陳年人物為o左谷漫畫而出 盲更加無畏 烈追風 虎鯊皇 唔知有冇人記得添

制組根本畫唔切
普通人物 普通人物招式
異轉人物 異轉人物招式
暗黑人物 暗黑人物招式
合體人物 合體人物招式
而且 唔係淨係畫咁簡單 重要Set好多o野

乜都整唔切 但係玩家唔會等你 玩家係會長大o既

呢個就係越一為賺錢而無考慮制組o既工作能力 根本整唔切 出咁多有乜為?

而且 重覆太多
以迪雲為例
迪雲:
昇龍霸 超昇龍霸 真昇龍霸 真龍怒嚎
新生迪雲:
終極超昇龍 真龍追風 奧義昇龍霸
迪格斯:
翔龍擊
暗黑迪雲:
螺旋昇龍霸
加多條龍 加多條光柱 又整多幾招同一樣o既招式
你唔悶 我都悶
而且 重有好多人物 係重覆緊相同o既招式
邪鬼:
邪殺昇龍霸
迪倫:
真.昇龍拳
終極迪倫:
昇龍殺

其中 以 泰加 係抄得最多o既一個人物
除o左我道拳之外 招招都係抄招
冰鋒之劍 邪殺骷髏波 烈焰狂奔 連環旋風閃 旋風炮拳 唯我獨尊 真虎翔霸

出招式失控

出故事關卡失控

出系統失控
[ adam6hau在2010-01-24 23:37重新編輯此帖 ]
互相理解
最後的對話
離線mario412855

發帖
icash
只看該作者 272樓  發表於: 2010-01-24
.......

你是這樣想嗎?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 273樓  發表於: 2010-01-24
講真,lfo都無以前既光輝,日日爆哂ser,再唔係煩忙,加下連煩忙都無,得正常,我唔明點解u1唔學武神,比全部招比人用,用到某個lv招式就會消失,一係你抽卡,唔係既話就會無得用果招,我玩左2-3日武神,發現武神三國係無再昆錢,把全部技能平衡,某d人物太勁都平衡,但唔會平衡到好似lfo咁,再加上佢個個人都有自己個系,有智,有力,有速,加得岩就打關都易d,如果無記錯之前既rfo同lfo差唔多,人有人打,你有你打,你無錢就唔會幫人打,加下佢新版本,關卡波士ai變廢,但攻擊力,血量無變,所以rfo佢加下更新完仲多人玩,仲有sd高達,唔一定用錢,但朱總點都係錢行先,錢就係一切,咁樣味搞到d人唔想再玩,睇下大俠就知,收人ac,放左幾年先得番2個,加下都唔收ac,你話,玩家血本無x,game公司玩哂,雖然我唔係反u1果d人,我都係講我心入面既感想,唔好踩我就得啦!
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 274樓  發表於: 2010-01-24
引用第271樓adam6hau於2010-01-24 23:21發表的  :
佢o地o既態度就係 意見接受 態度照舊
呢個 可以話係越一o既一個文化
2.失控
.......

你都係埋3,4,5果d...之後都係算..
你出現又俾人話反u1, 其實你講d野都唔係錯晒
理性分析姐~
離線adam6hau
發帖
icash
只看該作者 275樓  發表於: 2010-01-24
引用第273樓火仔於2010-01-24 23:28發表的  :
講真,lfo都無以前既光輝,日日爆哂ser,再唔係煩忙,加下連煩忙都無,得正常,我唔明點解u1唔學武神,比全部招比人用,用到某個lv招式就會消失,一係你抽卡,唔係既話就會無得用果招,我玩左2-3日武神,發現武神三國係無再昆錢,把全部技能平衡,某d人物太勁都平衡,但唔會平衡到好似lfo咁,再加上佢個個人都有自己個系,有智,有力,有速,加得岩就打關都易d,如果無記錯之前既rfo同lfo差唔多,人有人打,你有你打,你無錢就唔會幫人打,加下佢新版本,關卡波士ai變廢,但攻擊力,血量無變,所以rfo佢加下更新完仲多人玩,仲有sd高達,唔一定用錢,但朱總點都係錢行先,錢就係一切,咁樣味搞到d人唔想再玩,睇下大俠就知,收人ac,放左幾年先得番2個,加下都唔收ac,你話,玩家血本無x,game公司玩哂,雖然我唔係反u1果d人,我都係講我心入面既感想,唔好踩我就得啦!

估唔到當日超級支持LFO o既你
都會有轉變o既今日 @@

係 而家Server入面已經無乜人
就算有人都係單機咁玩 Online樂趣? 無

問:點解u1唔學武神,比全部招比人用?
答:因為好似我上面咁講 U1制組畫唔切 為o左賺錢出太多人物 又重覆 制組邊跟得上無止境貪婪金錢o既速度?

問:想玩平衡?
答:玩真係為玩家著想 LF2原作者小熊o既新作(開發中) Hero Fighter 啦 係可以連線打o既Online Game呀
http://herofighter.blogspot.com/

人o地RFO做到3Do個種感覺 你LFO? 重停留o係2D到 講得好聽話堅持作風 講得唔好停叫跟唔上時代

SD Gundam? 係呀 人o地8個人連線打VS幾爽 你有錢玩高頻 無錢玩低頻 幾十隻機體畀你玩
畀你合機 畀你抽機 唔駛錢一樣玩到 好玩 重可以考你技術

LFO 就正如佢o既故事一樣 由 末日的開始 個關開始 就注定o左今日o既結局

引用第272樓mario412855於2010-01-24 23:25發表的  :

你是這樣想嗎?

我一早已經係咁諗 -v-
所以唔忍 離開o左
互相理解
最後的對話
離線623
發帖
icash
只看該作者 276樓  發表於: 2010-01-25
遲下出埋外掛網死未越一你!
離線影‵
發帖
icash
只看該作者 277樓  發表於: 2010-01-25
引用第275樓adam6hau於2010-01-24 23:48發表的  :
我一早已經係咁諗 -v-
所以唔忍 離開o左

題外話,你有冇玩herofighter?

其實lfo有好多有技術玩家走左就真係好可惜...
而且又冇一個可靠既聚腳地...
所以大家好應該支持herofighter...
因為作者係用玩家既感受去開發呢個game
好希望有一日ibbs有個好似以前lfo咁熱鬧既herofighter討論區!
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 278樓  發表於: 2010-01-25
如果u1改番好似已前咁 你地估仲有冇多左人玩??
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 279樓  發表於: 2010-01-25
引用第278樓真♂虎王於2010-01-25 06:53發表的  :
如果u1改番好似已前咁 你地估仲有冇多左人玩??

我覺得無..好多都係貪新忘舊
就算有可能都只會係新一批既玩家(即係未玩個果d)
而家有少少覺得U1只係為出而出...
叫做想搵d野支持落去!
個人覺得之前迪倫一個獨大..之後變成迪雲超越之後...
U1搵唔到方法有咩正義人物可以超越迪雲...於是夾硬整合體戰神出黎頂住!
之後係卡或者出產品包上...求其整D新角色亂入...但故事又講唔到佢地!
又唯有用任務黎帶過~~~拖下拖下慢慢比幾招新招我地抽...亦係比時間佢地諗
點樣做落去...所以而家佢地好似見步行步咁!
快速回復
限100 字節

上一個 下一個