切換到寬版
  • 31873閱讀
  • 429回復

[遊戲手繪圖]比提100%!搞掂啦!歡迎留言提供IDEA(急要邪鬼IDEA) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 300樓  發表於: 2011-09-18
必勝!王者之劍:跳起,一個前空番,係空中利用黃龍劍(變左好似天龍刀咁)打向地面,四個方位爆出衝擊波 9Fx z!-9m  
(出招者比對方距離遠,攻擊力會更高,如果距離近攻擊力便會下降1成)
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線leoleo626
發帖
icash
只看該作者 301樓  發表於: 2011-09-18
引用第300樓火仔於2011-09-18 15:56發表的  : .Xz"NyW  
必勝!王者之劍:跳起,一個前空番,係空中利用黃龍劍(變左好似天龍刀咁)打向地面,四個方位爆出衝擊波 I u~aTgHX%  
(出招者比對方距離遠,攻擊力會更高,如果距離近攻擊力便會下降1成)
Doc'7P  
'A(-MTd%  
唔講意念來源?抄閃11又唔講94=[
離線
發帖
icash
只看該作者 302樓  發表於: 2011-09-18
又有新idea hOLy*%  
名呢 我就真系好難諗 l)PFzIz=V  
波仔 靠妳 p C2c(4  
================== (9 z.IH7}k  
首先 UNcJ=   
金甲人會向前沖 -KJ!  
然後將有1個分身跳向上 OK2/k_jXN'  
金甲人(下面)擊中敵人後,會將敵人打至高空 (=tF2YBV  
然後由金甲人(上面)擊中然後將對手吹飛 nP{sCH 1  
=================== Z=Y_;dS9  
如果吾明 - Zoo)  
睇下依條片既1:06個到 dYew 7  
不過個對手丟左落街... m57tO X  
[youtube]xlMQzqnXPKk[/youtube]
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 303樓  發表於: 2011-09-18
引用第300樓火仔於2011-09-18 15:56發表的  : =S[FJaIu7  
必勝!王者之劍:跳起,一個前空番,係空中利用黃龍劍(變左好似天龍刀咁)打向地面,四個方位爆出衝擊波 i^s`6:rNu  
/VmCN]2AZ  
9?l?G GmQ  
SOR..不合心水- - \{M rQ2 jd  
v-7Rb )EP  
引用第302樓健於2011-09-18 16:46發表的  : rz[uuY7  
又有新idea msqxPC^I  
名呢 我就真系好難諗 _L:i=.hxN  
波仔 靠妳 ]2xx+P#Y  
================== hV>4D&<  
首先 @cS1w'=  
.......
k qY3r &  
7k`*u) Q  
仲未LOAD到係乜野
離線leoleo626
發帖
icash
只看該作者 304樓  發表於: 2011-09-18
引用第302樓健於2011-09-18 16:46發表的  : %eutfM-?6  
又有新idea f- k|w%R@  
名呢 我就真系好難諗 { /F rs*AF  
波仔 靠妳 j5,^9'  
================== (/"K+$8'  
首先 EZ%w=  
.......
?2?S[\@`0U  
`\W   
百變友@@ k"q!|+&Fs  
E,<\T6/%q  
咩名@@?我都有玩@@
1條評分
離線
發帖
icash
只看該作者 305樓  發表於: 2011-09-18
引用第303樓波仔xd於2011-09-18 16:47發表的  :
仲未LOAD到係乜野 [表情]
E ;BPN  
努力啦波仔:D h&=O -5  
引用第304樓leoleo626於2011-09-18 16:47發表的  : GSMk\9SI  
7SgweZ}"  
W_[|X}lWP  
百變友@@ ]>R` ;"(  
JmU<y  
咩名@@?我都有玩@@
g.B%#bfg  
本來我叫forever love e/"yGQu  
依家用fd ac qj~flw1:  
叫平凡€天
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 306樓  發表於: 2011-09-18
POST住草犒比你地過下癮先 9<yAQ?7 L  
= 96G8hlT  
冇野睇LU
離線
發帖
icash
只看該作者 307樓  發表於: 2011-09-18
引用第306樓波仔xd於2011-09-18 16:54發表的  : ~W<CE_/]k  
POST住草犒比你地過下癮先 [表情]
\)OEBN`9#  
無我個個t_t !xu9+{-  
吾happy
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 308樓  發表於: 2011-09-18
引用第307樓健於2011-09-18 16:55發表的  :
無我個個t_t Z o=]dBp.  
吾happy
a^t?vv  
H6K`\8/SeN  
你既邊個?
離線
發帖
icash
只看該作者 309樓  發表於: 2011-09-18
引用第308樓波仔xd於2011-09-18 16:56發表的  :
你既邊個? [表情]
%0,-.(h  
259樓個個
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 310樓  發表於: 2011-09-18
引用第309樓健於2011-09-18 16:59發表的  :
259樓個個
?>c=}I#Ui-  
+  @9.$6N  
戈招比某人反駁左話唔好畫
離線
發帖
icash
只看該作者 311樓  發表於: 2011-09-18
— (真天魔) 回覆需要五字以上 (2011-09-18 17:15) —
引用第310樓波仔xd於2011-09-18 17:07發表的  :
戈招比某人反駁左話唔好畫 [表情]
U[L9*=P;  
哦 咁算啦-,- u]NZ`t%AP  
我都系回家自閉
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 312樓  發表於: 2011-09-19
引用第301樓leoleo626於2011-09-18 16:26發表的  :
唔講意念來源?抄閃11又唔講94=[
BqDKT  
個招名係炒閃十一英國隊長招野,但動作完全唔同 SG}V[Glk  
原版: Gb[`R }^dq  
x字手,向上直衝,台腳成一直線,向下一斬,彈出衝擊波(日版:大大聲聲叫王者之劍,台版:勝利之劍) 6qN~/TnHZ  
Spo?i.#  
%75xr9yOP  
我果個係 <FMq>d$\  
急速向上跳,一個前空番,一把劍插落地面,四個方位都有衝擊波 `l2O?U-@  
距離遠攻擊力比較高,如果近會無咁高(我果個係必勝.王者之劍) Ol"3a|  
MuoF FvAA  
幾大分別,唔信既話,你上youtube睇番段片。
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 313樓  發表於: 2011-09-19
引用第312樓火仔於2011-09-19 00:23發表的  :
個招名係炒閃十一英國隊長招野,但動作完全唔同 vvUSeG\n#j  
原版: UobyK3.%  
x字手,向上直衝,台腳成一直線,向下一斬,彈出衝擊波(日版:大大聲聲叫王者之劍,台版:勝利之劍)
.......
o=FE5"t  
85 EQ5yY  
我有睇閃11...明你講乜.. ,-x!$VqS  
OD' ]:  
除左開首動作一樣..後面戈D衝擊波向四方八面..都唔算抄既- - 1B),A~ Ip  
tXJU vish  
仲有冇人比招呀..完成唔到呀
[ 波仔xd在2011-09-19 23:21重新編輯此帖 ]
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 314樓  發表於: 2011-09-20
騎士之劍:黃龍劍巨大化---->向前方直插--->直插中對手便會彈飛(效果:著火+吹起) s2j['g5  
昇華:把對手打上天--->自己跳上去--->連續用劍斬擊對手再打對手落地--->最後送多個劍衝擊波作收手 6} FO[  
(真三6特別版嘈操正方+三角技動作) %OgS ^_tu  
fgihy  
騎士墜下:跳起-->向下連續揮出衝擊波--->倒轉旋風式衝向對手(效果:吹飛) ng:Q1Q9N  
wts=[U`(  
死亡破壞:把黃龍劍當成避雷針,把雷電引到地面,利用雷電來電擊對手(效果:電擊)
離線
發帖
icash
只看該作者 315樓  發表於: 2011-09-20
雙龍斬 ]%Zz \Q  
類似服仔招野 R |KD&!~Z  
金甲人-------敵人-------金甲人 r J KZ)N{  
呈直線攻擊 5N J4  
金甲人一起出金龍斬 *T0q|P~o%  
=========== k6=nO?$  
話說我第2個idea buy吾buy?
離線623
發帖
icash
只看該作者 316樓  發表於: 2011-09-20
望接納
金甲人向前亂扔花生 e8'wG{3A  
)Ud-}* g  
煩似琪琪的亂拋垃圾 m7T)m0  
?f/n0U4w  
有意思…
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 317樓  發表於: 2011-09-21
引用第314樓火仔於2011-09-20 19:07發表的  : l3 DYg  
騎士之劍:黃龍劍巨大化---->向前方直插--->直插中對手便會彈飛(效果:著火+吹起) y!]CJigpZ  
昇華:把對手打上天--->自己跳上去--->連續用劍斬擊對手再打對手落地--->最後送多個劍衝擊波作收手 ExRe:^yU\  
(真三6特別版嘈操正方+三角技動作)
騎士墜下:跳起-->向下連續揮出衝擊波--->倒轉旋風式衝向對手(效果:吹飛) ?k(\ApVHj  
.......
ws^4?O  
sUE?v9  
巳有類似招式AND其他不合心水..SOR &>H!}"Yk  
! Ra*)b "  
引用第315樓健於2011-09-20 19:14發表的  : =~p>`nV  
雙龍斬 Ie%EH  
類似服仔招野 S8e{K  
金甲人-------敵人-------金甲人 ^U]UqX`  
呈直線攻擊 [V:\\$  
金甲人一起出金龍斬 2k<;R':  
.......
fA89|NTSUh  
|r bWYl.b  
查實我就覺得OK既..不過有更好囉..精益求精..敬請原諒 {/pm <k=  
vB+ '  
引用第316樓623於2011-09-20 20:54發表的 望接納 : Zdn~`Q{  
金甲人向前亂扔花生 Ao/ jt<  
"?mJqA  
煩似琪琪的亂拋垃圾 -kbg\,PW  
%w7]@VZ  
有意思…
/a6Xa&(B  
UT="2*3gz  
神奇!頂級!超卓!
離線真天魔
發帖
icash
只看該作者 318樓  發表於: 2011-09-21
引用第317樓波仔xd於2011-09-21 01:31發表的  :
神奇!頂級!超卓!
R+CM`4CD  
補補:d 3$X'Y]5a  
斷龍二月:拔劍小跳,擊出絕龍劍之勢,刀擊中地後,急速轉身向前方使出龍氣橫斬。 Q f@  
'} $Dgp6e  
群龍亂舞:拔劍舉天,二龍從左右方冒出,交叉旋轉上昇,身後一條龍直昇於天,四周發出爆炸。 G\(|N9^:  
yiO. z  
戰神亂舞:把手上的雙刀刃一分為二,擊出十字型劍氣,再以交叉斬擊收尾 o^ XtU5SVq  
t]-5 ]oI  
無限劍界:以元力製作出金光閃閃的元力長劍,握拳揮擊地面,成千上萬的光劍從天上飛降,拳勁擊出爆風。
按圖,看小說

離線
發帖
icash
只看該作者 319樓  發表於: 2011-09-21
話說金甲人齊招了?  z^<"x |:  
如果未齊我仲有idea 8w.YYo8`  
斬月/黃龍斬 _]:z \TDn  
類似lf2 deep招野 #_u~/jhX  
首先先向上斬 V5rS T +  
追加攻擊 跳上去 用劍把敵人重擊在地上 KY~- ;0x  
------------ o>VVsH  
向上斬可參考陸島橋之助既浮月 ye MB0Z*r  
然後個招 唯有在lf2看吧.
[ 健在2011-09-21 23:09重新編輯此帖 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個