切換到寬版
  • 3219閱讀
  • 49回復

隨著Lfo既人流越來越少~合拼server會否是解決方法? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線william
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2011-06-16
合併的確係好,但u1肯咩,佢都要賺錢,咁空間轉移咪無用?
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2011-06-16
合唔合拼ser都係咁少人-.-
標題應該轉做
隨著LFO既人流越黎越少~汁粒會否是解決方法?
純粹講笑

不過我係呢區睇到個近期封左既po
我認為 係LFO玩家 所有知情人仕都有資格批評LFO
LFO前身LF2呢隻game我相信無咩人未玩過
但係當我一問我d fd覺得LFO點 一概回答都係ON乜
因為佢地唔知LFO既樂趣 但係只係單靠LFO既畫質連LF2都不如
我諗已經好少人想玩-_-
再加上LFO既醜聞 眾所周知呢隻GAME既人氣度就算係幾勁都好 都成為過去
個人意見而已
K49
離線亨利~law
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2011-06-16
我覺得合併有好有壞啦

好處 : 可以識多d唔同ser既人 唔洗成日跨ser咁麻煩
壞處 : 你d人物格點算 你一個ser有3個格 合併咪成18格人物係同一個ser!?
離線@@俠俠@@

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2011-06-16
其實真係唔明
LFO已經唔係多人嫁啦
仲要開6個SER
分分鐘D SER仲同過人
離線亨利~law
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2011-06-16
咪係囉 law , std個d 係放學時間都唔夠20個人企係大街-_-
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2011-06-17
引用第20樓william於2011-06-16 15:05發表的  :
合併的確係好,但u1肯咩,佢都要賺錢,咁空間轉移咪無用?

空間轉移可以考慮轉到摩摩星
而摩摩星可以增加其他野等可以吸引D人到摩摩星
唔駛覺得好似無咩用咁
離線socoolex
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2011-06-17
引用第22樓亨利~law於2011-06-16 19:17發表的  :
我覺得合併有好有壞啦
好處 : 可以識多d唔同ser既人 唔洗成日跨ser咁麻煩
壞處 : 你d人物格點算 你一個ser有3個格 合併咪成18格人物係同一個ser!?

既然係咁~我們先不談人物格依一方面既利益~~~~
但同時我又覺得人物格是我地班玩家應得既基本野~lfo本身係高消費娛樂~人物格都要錢太說不過去~而且向依個咁既人流問題情況之下~發還人物格我又覺得應該~_~
但是咁樣又會影響到玩家既利益~因為有D人係之前買左人物格~打算轉售圖利~

其實真係唔明
LFO已經唔係多人嫁啦
仲要開6個SER
分分鐘D SER仲同過人

同意俠俠你說法~今時不如往日~1個ser好夠~起碼唔洗話你玩果個ser冇人玩~.~
=_=無聊之創作→究極旋風拳(一週更新)

離線卡超_125
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2011-06-17
如果合併ser後,係咪有18個角式位@@
其實我都覺得合併ser好,咁樣既話,仲有玩LFO既人 可以同其他ser既人交流下
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2011-06-17
其實沒用的...
合ser都係冇解決到bug 同埋gm懶到出汁個問題
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線waynewong
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2011-06-18
其實遊戲沒落開始
冇咩機會補救
皇朝消散
☢☣๖ ⊹⊱⋛⋋ۣۜ   ੴ㍿
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2011-06-18
引用第29樓waynewong於2011-06-18 00:07發表的  :
其實遊戲沒落開始
冇咩機會補救
皇朝消散

但係會唔會有人建立返新既朝代呢.......
離線leunghoyin05
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2011-06-18
我覺得最有效的方法是u1一出就出幾個故事,可能出1-2個新人物,在新包附送,同時用返d防外掛程式,仲要定期更新先得....而宣傳相信可以用大的論壇來做....成本低d

佢右應該請一d老手玩家到佢office同gm講有咩bug....點用同佢地就知點封....當然要送返d野比果個玩家la XD
放卡倫ac連身份證380/冰火飛馳90/真龍殺+魔狼滅120 全九卡店 放ac信譽保證
離線亨利~law
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2011-06-18
引用第26樓socoolex於2011-06-17 21:48發表的  :
同意俠俠你說法~今時不如往日~1個ser好夠~起碼唔洗話你玩果個ser冇人玩~.~

不過合併就要加大你銀行放裝既位
一個ac有成18隻人物格好似好誇張-_-
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2011-06-18
引用第32樓亨利~law於2011-06-18 10:11發表的  :
不過合併就要加大你銀行放裝既位
一個ac有成18隻人物格好似好誇張-_-

無限幾多人物格咪算...
本來整人物格就低能
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線chars
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2011-06-18
reply
引用第33樓bk的卓男於2011-06-18 10:33發表的  :
無限幾多人物格咪算...
本來整人物格就低能

佢都係想防止人地狂開acc姐
如果只限每個角色開一個acc 我覺得ok
但係又有d人吾想
唉 最衰開左個先例
不過如果夾硬黎我覺得都做得過
離線chars
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2011-06-18
引用第31樓leunghoyin05於2011-06-18 09:52發表的  :
我覺得最有效的方法是u1一出就出幾個故事,可能出1-2個新人物,在新包附送,同時用返d防外掛程式,仲要定期更新先得....而宣傳相信可以用大的論壇來做....成本低d
佢右應該請一d老手玩家到佢office同gm講有咩bug....點用同佢地就知點封....當然要送返d野比果個玩家la XD

有排做la 咁樣
而且
1.故事咁多 人物仲吾夠? 而且你認為呢d故事 人物可以比你
玩幾耐? 分分鐘 就咁上論壇睇下就算
2.防外掛程式要好多錢ga 而且LFO本身 已經好lag 了 再加埋個防外掛程式
以前都試過la 因為lag得劑比人投訴 搞到要cut 左佢
總之呢
呢個問題真係有排搞
U1 無咩錢ga la 依家 我覺得用d錢落放外掛跟本吾化算
[ chars在2011-06-18 14:40重新編輯此帖 ]
離線邪惡檸檬

發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2011-06-18
too late:)
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2011-06-18
引用第35樓chars於2011-06-18 14:29發表的  :
有排做la 咁樣
而且
1.故事咁多 人物仲吾夠? 而且你認為呢d故事 人物可以比你
.......

有排做好過咩都唔做
離線自己

發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2011-06-18
治標唔治本
家下少人現象主因唔係因為SER散
而係源於玩家對改game佬過度泛濫而退出,所以應該解決呢樣問題先

不過,眾所周知lfo程式本身存在好多漏洞比人改game
要解決番D改game問題都好難了

如果我係U1,就出隻lfo2,D程式由頭寫過,再將LFO玩家AC資料搬去lfo2
跟住再係電視,樂古賣行廣告
吹到隻lfo2幾勁
一黎,出新game會有班新血加入
二黎,舊玩家知U1肯負番D責任搞番好隻GAME,又會番番黎玩

現玩遊戲:lfo,lol,mc,mkz
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2011-06-19
引用第27樓卡超_125於2011-06-17 22:05發表的  :
如果合併ser後,係咪有18個角式位@@
其實我都覺得合併ser好,咁樣既話,仲有玩LFO既人 可以同其他ser既人交流下

其實佢可以整到個螢幕顯示哂咁多個你開個既角色
咁就唔駛不停禁上禁落揀你既人物禁到手軟
快速回復
限100 字節

上一個 下一個