切換到寬版
  • 7623閱讀
  • 124回復

個個龍神 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線邪惡檸檬

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-01-23
我估星仔係龍神粒野入面
離線boc.4
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-01-23
題外話: 我認為呢個故事為LFO下幾個verion留左伏線
因為有一part係講班古龍騎士入左去魔界,撒卡仲話要1年後返來ko迪倫-0-

我諗龍神應該係一個新既個體[?]
如果我無記錯既
故事入面講到d人已經信左龍神好耐,應該唔會係星仔

P.S 話時話,我想知米兒搵到星仔未?因為我前幾關未打=0=
誠收元力增幅器,有意請密,價錢不成問題,最緊要有相量
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-01-23
引用第19樓joker10於2009-01-23 01:13發表的  :
1"可能星仔真正身份其實係龍神...只不過佢失左憶(佢自己講話岩岩恢復記憶)
2"而且在學校冇講星仔元力何來...只不過話佢係天才咁解
3"終極魔話佢有一種同索特差唔多既感覺....唔通佢同魔界有關?
4"終極魔可以同佢合體(蓮娜:魔人冇可能同人類合體)佢本來係魔人?
5"龍神最近受左重傷(星仔係聖域飛左落黎)
.......

我想法唔同.....其實有樣野大家不記得左

論點1. 星仔原本是龍神 , 因唔知咩事來左地球幫納米亞
用盡力量所以沉睡 , 再以星仔的樣(可能分身活動)在地球居住 , 不過忘記了自己的過去
就因為某種關係(一陣講)去到香港(即是米兒他們個度)生活..............
(情節到了聖域)掉左落去就有番記憶 , 不過受左傷(其實可能是為左掩飾自己是星仔的身份)

論點2. 跟本不是星仔另一外表出現 , 完全只是個納米亞皇帝+皇后 , 他們2個一早就知道真相
其實納米亞皇帝的身份是 .................... ?!
地下謎城所提過的權叔 !!!!!!!!
所以最後啊細話他見過納米亞皇帝(權叔)

甘樣所有野就可以推理出來

主論點 : 首先假設論點1是有效 , 權叔就將星仔送去香港(其實地下謎城講過米兒他們住在香港)
不過唔知點解當時星仔不識權叔(當時的星仔沒宥隱瞞任何野)
(情節去到地下謎城)權叔不比星仔入去玩 , 可能因為一入左去會有D事發生(唔知咩事)
另外權叔同上帝之手沒有任何關係(不是就解唔到點解diluns不識他) , 不過飛行要塞的入口在他到就唔知點解
域多話權叔回了鄉下 , 其實即是north極
( 對於權叔事件 , [貝]後隱藏勁多秘密 )

加D圖先 :

離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-01-23
上面講既都有可能啊
1)星仔真身的確有可能係龍神,可能有原因另佢分裂左變成人類在地球生活
2)星仔本是就是魔界既人,所以同終極魔合體根本唔係問題
3)星仔因為受重傷跌左落黎,身體自動變左呢個形態養傷,所以冇人知佢係星仔
4)變左人類力量可能減左一半

以上都有可能
[ 此帖被龍翼87在2009-01-23 10:30重新編輯 ]
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-01-23
引用第21樓boc.4於2009-01-23 02:47發表的  :
題外話: 我認為呢個故事為LFO下幾個verion留左伏線
因為有一part係講班古龍騎士入左去魔界,撒卡仲話要1年後返來ko迪倫-0-
我諗龍神應該係一個新既個體[?]
如果我無記錯既
.......

既然撤卡係可以番去搵身體,
有冇諗過終魔都可以番去搵過個新身體?
佢e家用緊星仔既身體,但星仔有時同佢意見不合,所以時時發揮唔到最強既力量
如果搵到個屬於自己既身體,就可以變番之前咁強,
加上講到呢到,u1又可以出個終魔異轉了
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線leehowa
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-01-23
星仔 同 龍神可能係同一個 個體 只係分開左一半 當星仔同龍神見到面既時候 佢地比某種力量拉返埋一齊 (估嫁炸-,-)
離線錯愛小謙
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-01-23
我想係星仔,一定係
離線ttyyuu
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-01-23
龍神應該係鏡心

引用第24樓牙笨於2009-01-23 10:25發表的  :
佢e家用緊星仔既身體,但星仔有時同佢意見不合,所以時時發揮唔到最強既力量
.......

咁星仔咪變番普通人...
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-01-23
引用第24樓牙笨於2009-01-23 10:25發表的  :
.......

新生星奇既力量應該唔屬於自己既超級元力吧
係本身元力+終極魔既元力掛 (我估)

另外,合左體佢地應該分唔到體吧
如果分到,咁咪有另一個星奇既人物異轉??

不過分唔到終極魔都異唔到
離線小戰士
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-01-23
應該龍神係同星仔合左體
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-01-23
引用第29樓小戰士於2009-01-23 15:51發表的  :
應該龍神係同星仔合左體

咪玩啦- -三個人合埋一齊?星仔唔係龍神...如果真係星仔,佢會同哂咁多個講88啦...仲有個呀伯同呀婆一定講緊大話,佢地可能真係見過星仔,但係之後既野佢地就講緊大話...我認為龍神一早救左星仔...跟住放左星仔係魔界...joker講野野我同意...個呀伯一定仲知道d野...
離線joker10
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-01-23
會唔會太巧合?
咁岩龍神最近受左重傷(星仔聖域飛落黎)
咁岩龍神恢復記憶(星仔唔見左定....)
咁岩納伯一早識得星仔
咁岩見到星仔之後佢又唔見左
咁岩星仔唔見左之後龍神又無啦啦出現
咁岩阿細又識得納伯(權叔???)
咁岩龍神淨係會同米兒講保重?
咁岩米兒又話有熟悉感覺?
咁岩星仔叫2老出去搵米兒果陣走左(定以另一個體出現???)
咁岩龍神要用第2個樣出現
咁岩龍神又係魔界人(星仔可以同終極魔合體...即係同系身份界有關)
咁岩龍神走左之後2老又係到隱瞞一d野?
咁岩點解佢地唔講真相?
會唔會太巧合?
離線chunrico
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-01-23
應該會係星仔
離線cfalan2001
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-01-23
引用第31樓joker10於2009-01-23 16:34發表的  :
會唔會太巧合?
咁岩龍神最近受左重傷(星仔聖域飛落黎)
咁岩龍神恢復記憶(星仔唔見左定....)
咁岩納伯一早識得星仔
咁岩見到星仔之後佢又唔見左
.......

joker勁啦= =,有可能真係
p.s你有係ibbs呢到咩= =
^_^徐子珊^_^
離線宇宙無敵
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-01-23
我打左la

有暗示嫁

100%係星奇

因為佢話隻咩祄獸個母后捉左星仔

仲有就話個2個老人話星奇應該唔知去左邊

重點 : 仲有米兒feel到隻龍神同自己有好親近的感覺
[ 此帖被宇宙無敵在2009-01-23 17:32重新編� ]
睇post http://ibbs.hk/read.php?tid=72878&fpage=4
離線sos
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-01-23
等故事
離線飛煞
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-01-23
我有種feel
其實可以講到好似火影咁
星奇/星仔=渦卷鳴人/門
鳴人/門:體內的是九尾妖狐
星奇/仔:體內可能是龍神

而且,亦有可能是兩個身體
我也看過咁多位既分析
星奇力量又比如魔人索特,又能與魔人同體
一切都是謎,或者與龍神有關係
而且所指星奇一開始就是太特別,一個垃圾發揮出連迪雲也不能抵擋的力量
星奇應該就是末來這故事的關鍵鎖匙

提提星奇威水事件:
有次迪倫同迪雲大戰,星奇唔囉奧龍做水魚既話迪雲早就死左
而且星奇救過不少人,重要人物就是米兒

大家不覺得星奇與鳴人很相似嗎?
離線影之暴風
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-01-23
有可能係地尊e轉

http://ibbs.hk/?u=31642
離線倖田=]
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-01-23
我都覺得個神龍可能係星仔
離線☆☼№℉
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-01-23
引用第36樓飛煞於2009-01-23 18:42發表的  :
我有種feel
其實可以講到好似火影咁
星奇/星仔=渦卷鳴人/門
鳴人/門:體內的是九尾妖狐
星奇/仔:體內可能是龍神
.......

你說起我也突然覺得像=3=這樣都被比想得到,他們兩個都是自大狂來的和他們體內都有一種強大的力量啊。我覺得那個伯伯和他的老婆都有其他的身份,因為呀細說那個伯伯很面熟
快速回復
限100 字節

上一個 下一個