切換到寬版
  • 13808閱讀
  • 343回復

給朱仲豪的一封信-拯救LFO 已更新+左個人希望LFO有的改變 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線francis
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2010-01-17
引用第17樓kwokyanching於2010-01-17 20:28發表的  :
都唔知改廢人物做乜....有番幾個魔王級人物有乜問題,丸唔係D人咁辛苦爭奪迪倫呀,終魔呀做乜野...? [表情]  [表情] 同埋有D人用左180$買左暗迪,又整活動送,呢個有D離譜....... [表情]
期待LFO的未來........ [表情]

暗迪因為初出時冇買,所以就活動送,好等出新招時會有批玩家買招

放迪倫acc
離線stevengh
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2010-01-17
引用第14樓francis於2010-01-17 20:27發表的  :
老朱睇唔睇到你封公開信都成問題
PS:你講埋我既心聲

唔知架,希望佢睇啦
有冇人知朱總email,直接send應該會睇掛
離線帥琳
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2010-01-17
其實我覺得最關事既係GM果次大封殺  QQ bug個gm人物出黎之後,gm就話用過bug裝既人都要del人

個時不知幾多人有bug裝,搞到150-200幾既人物都要del  自從果次之後已經少好多人..

再加上樓主講既原因  LFO已進入衰落時期  難以拯救啊!
離線最強鬥者
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2010-01-17
引用第18樓francis於2010-01-17 20:29發表的 :
除非換左老朱[表情]

不如賣比其他公司吧(三國拳霸遲D下場)
離線淆底3499
發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2010-01-17
引用第18樓francis於2010-01-17 20:29發表的  :
除非換左老朱[表情]

而家U1都差唔多末期=,=
整番個"U1倒閉時鐘"仲好
我地IBBS既人為U1所做既野張個鐘撥前5分鐘

引用第23樓最強鬥者於2010-01-17 20:33發表的  :

不如賣比其他公司吧(三國拳霸遲D下場)

我驚佢無公司肯買- -
離線stevengh
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-01-17
引用第22樓帥琳於2010-01-17 20:33發表的  :
其實我覺得最關事既係GM果次大封殺  QQ bug個gm人物出黎之後,gm就話用過bug裝既人都要del人
個時不知幾多人有bug裝,搞到150-200幾既人物都要del  自從果次之後已經少好多人..

我個時走左,原來仲有個原因架!
離線最強鬥者
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-01-17
引用第25樓stevengh於2010-01-17 20:34發表的 :
我個時走左,原來仲有個原因架!

講啦,仲有乜原因?
離線stevengh
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-01-17
引用第26樓最強鬥者於2010-01-17 20:36發表的  :
講啦,仲有乜原因?

上幾樓講既大封殺
叫人del人物,差唔多等於永久封ac
離線francis
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2010-01-17
引用第21樓stevengh於2010-01-17 20:33發表的  :
唔知架,希望佢睇啦
有冇人知朱總email,直接send應該會睇掛

你send e mail只會佢班靚睇>>>官腔覆你(xx跟進中)>>石沉大海

引用第22樓帥琳於2010-01-17 20:33發表的  :

玩得bug裝,就預左被封喇

放迪倫acc
離線stevengh
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2010-01-17
引用第28樓francis於2010-01-17 20:38發表的  :
你send e mail只會佢班靚睇>>>官腔覆你(xx跟進中)>>石沉大海

好似宜家政府咁,聽唔到市民真正所需
離線francis
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2010-01-17
引用第29樓stevengh於2010-01-17 20:39發表的  :
好似宜家政府咁,聽唔到市民真正所需

冇計!佢似住玩家可以任佢魚肉

放迪倫acc
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2010-01-17
引用樓主stevengh於2010-01-17 19:42發表的 給朱仲豪的一封信-拯救LFO :
1. 後來,不知朱先生你是否被錢充昏了頭腦.......
2. LFO係好好玩架
3. 3.0-6.0是LFO強盛時期
4. 朱仲豪先生,LFO係你一手一腳搞出黎既,係你既心血。難道你想看着LFO死嗎?

有d認同
1,2. 岩既
3. 正確黎講, 過左5.0已經唔係
4. 最重要, 亦係最嚴重一項: 正確黎講lfo係小熊搞..係朱仲豪享受成果咋~都唔係佢搞
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2010-01-17

冇用過:) 所以冇隻有事:)
冰の血繼限界!

離線francis
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2010-01-17
引用第32樓a1994109於2010-01-17 20:45發表的  :
冇用過:) 所以冇隻有事:)

果次我都收到warning,但我冇用過,之我打去u1問佢咩事?之後不了了之。

http://ibbs.hk/read.php?tid=66392
我個fd

放迪倫acc
離線johnsctsui
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2010-01-17
人地見你打咁多野都冇心情睇啦=[
離線最強鬥者
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2010-01-17
過多2個星期第三外掛時代就比第二外掛時代長
離線francis
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2010-01-17
引用第34樓johnsctsui於2010-01-17 20:48發表的  :
人地見你打咁多野都冇心情睇啦=[

直接入垃圾郵件

放迪倫acc
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2010-01-17
實在太長了 -0- 很[配]服樓主如此寫+想出甘大篇借事/記敘抒情文.....

一.進入別人的遊戲室,自己也要先打到那關。
當時的究極研究所......很懷念呢~
其實一齊打怪打關升LV是交流和增加彼此關係的橋樑 , U1為左不想玩家升得甘快 , 就設定了這個

二.2人一起打關,必須2人都有打,才有經驗,等級差別太大也沒有經驗值。
這個都是防止低LV升得太快 , 不過亦間接令到同fd一齊升LV的機會失去了

三,分開裝備能力及基本能力,使新手升等更難。
搞到我要del個jace , 重新配裝都難了

四,角色平衡。 大約就是這些吧。 還有就是系統不好。
角色平衡已經沒話可說 , 不過太lag都是在新大街出現之後 , 很想要番以前4層的大街

樓主講得好岩 , 以前成日爆ser , 搞到要甘好多次先有機會入去 , 就算lag都是在大街跑個陣lag
小學個陣好多fd都有玩 , 抽完卡就拿D去同人交換 , 屈卡技術開始浮現

以前D人成日屈招 , 見到他們入場可能要走人 , 不過起馬都有好多人不會屈招
而家角色調整 , 連玩都不想玩了 , 易屈招的角色都逐漸消失 , 其他[戰術]相繼出現
的確是有角色調整得很好 , 不過失去原有的特色 , 喜歡的角色彷彿變了另一個人 , 非常陌生
未改的人物呢 ? 自己心愛的人物等待著改變的命運 ! 那種感覺相信只有很少人先體會到
(如同城市發展不論好與壞 , 文化和古代的遺產被取代)
(高鐵可以創造就業機會 , 但是事成後造成部分人無業 , 到時候是不是又有第2個菜園村要清柝?)

離題不講甘多 , lag的情況應該要改善 , 之前已經討論個lag的原因
我真不信他們沒有資源令房間開在系統

以前的屈招 , 只要有技術地避開 , 在空隙中打一記重招就解決了(治療機制除外)
很同意樓主 , 所謂的平衡 , 不會平得去邊 , 始終最後很多人會選擇勁D的角色去玩

樓主想起惡魔的力量 , 我想起戰回 , 改到我們打不到勁關 . 所以之後改埋關
當然改埋關不是件壞事 , 遲D成隻game改做另一隻仲好
我一直很喜歡用約翰 , 因為可以用人一齊打關 , 打win惡魔,戰回等等關不是一件難事
可惜而家約翰已毫無用武之地 , 為此非常傷心...

U1不想我們玩bug , 除左你防止各種外掛 , 都要防止我們被外掛吸引
角色廢左 , 一個人打不到關 , 打到關的人都不夠打了 , 加上很多老手離開 , 造成選擇bug , 而家我很少見到人努力打關
cope裝原本很少人用 , 改左個機制之後連我都想用

最後 , 其實我是因為lfo所以先會來ibbs , 在到識到很多志同道合的人士 , 交流中令我有很大的認識
當然還有一件事是令我非常滿足 , 很開心來到這個壇
但是不知是不是因為LFO所以令到成個lfo區有意義的交流少了......除左LFO之外 , 成個lfo區都很擔心

雖然不應該發表私人性質的文章 , 但是這個亂世 , 我非常支持樓主 !!!
離線stevengh
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2010-01-17
引用第37樓光之使者於2010-01-17 20:59發表的  :
實在太長了 -0- 很[配]服樓主如此寫+想出甘大篇借事/記敘抒情文.....
一.進入別人的遊戲室,自己也要先打到那關。
當時的究極研究所......很懷念呢~
其實一齊打怪打關升LV是交流和增加彼此關係的橋樑 , U1為左不想玩家升得甘快 , 就設定了這個
.......

其實呢篇野都諗左好幾晚
大約1個幾-2個星期前
晚晚係到諗反以前LFO既野,同咩原因令到LFO衰落
今日終於寫左出黎
離線francis
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2010-01-17
引用第38樓stevengh於2010-01-17 21:06發表的  :
其實呢篇野都諗左好幾晚
大約1個幾-2個星期前
晚晚係到諗反以前LFO既野,同咩原因令到LFO衰落
今日終於寫左出黎

舊夢不須記

放迪倫acc
快速回復
限100 字節

上一個 下一個