切換到寬版
  • 6524閱讀
  • 96回復

想問問邪鬼係決戰日打後點解會勁左 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線黑黑
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2010-11-22
引用第36樓saradomin於2010-11-22 21:14發表的 :
what does "term" refer to? ( line 1)
Next time, when you copy some article, please check those pronouns clearly.

My omission.
The sentence I missed is wrote down below, from the English version:
"Heterosis is the opposite of inbreeding depression, which occurs with increasing homozygosity."

Btw, did the stroy told us that bat is a weakling?

In my opinion, it's enough.
離線hei神
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2010-11-22
邪鬼(鐵正男) 比提(鐵正義) 為 鐵忠仁+雪女所生 鐵忠仁實力係當時都算勁 + 上雪女 又係果陣時 數一數二 唔計後期果d魔人  生出黎 小孩果陣的 正男(邪鬼) 已發揮很強的實力

邪鬼 至從 也得到超級元力後 就慢慢變強  剛剛開始 係飛行要塞 果度話自己比以前強好多  不過去到救迪雲 發現都係唔夠打 (唔知果個係唔係迪倫的70%版?) 之後 係迪雲 去左恐龍島 應該都有修練
去到打 迪倫 因為 比佢招霸王紫搞到 內傷 所以先唔夠打。。 但係邪鬼 比迪倫打敗  覺得唔甘心吧?? 應該再修練修練
為純人魔血統   比起 迪雲後天 注射的基因 唔同吧?      

要講迪雲 ??唔講埋星仔 超人類(蚩尤果仔) 加 哈邦的超界力量 唔夠強?? 承計粉紅色龍捲風xd (bb時 秒殺 孟婆xd)
[ hei神在2010-11-22 22:29重新編輯此帖 ]
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2010-11-22
引用第41樓hei神於2010-11-22 22:24發表的  :
邪鬼(鐵正男)為 鐵忠仁+雪女所生 鐵忠仁實力係當時都算勁 + 上雪女 又係果陣時 數一數二 唔計後期果d魔人  生出黎 小孩果陣的 正男(邪鬼) 已發揮很強的實力
邪鬼 至從 也得到超級元力後 就慢慢變強  剛剛開始 係飛行要塞 果度話自己比以前強好多  不過去到救迪雲 發現都係唔夠打 (唔知果個係唔係迪倫的70%版?) 之後 係迪雲 去左恐龍島 應該都有修練
去到打 迪倫 因為 比佢招霸王紫搞到 內傷 所以先唔夠打。。 但係邪鬼 比迪倫打敗  覺得唔甘心吧?? 應該再修練修練
.......

就算係魔人血統...
但係始終根據佢故事所講
合成體係最強既存在…可能連魔人都唔能夠嬴到佢
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線hei神
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2010-11-22
引用第42樓bk的卓男於2010-11-22 22:28發表的  :
就算係魔人血統...
但係始終根據佢故事所講

而家一招超界 秒佢lu -3-   邪鬼都算係 半主角色吧???  而家劇情佢細佬比人捉埋 戲份大左!!

講起game非故事 已經發現無平衡的存在  最近玩星仔 發現 10lv 無影腳=  邪鬼 細波 幾lv到- -   得到粉身 同真十 可以有小小同邪鬼看齊 不竟邪鬼一出黎果陣就已經好勁-[[

米加加合成體 (咩原能突變) 應該係憤怒時比起其他人 憤怒時更強吧??  雖然憤怒個個都會勁d  

迪雲同星仔 係同一類人!!

提外話: 呢排多人 bug 異轉邪鬼 -,- 人氣高過 終迪???  咩bug特迪wo  特迪得3招 你有埋其他招就唔算特迪喇 頭像係特迪個樣only~
[ hei神在2010-11-22 22:37重新編輯此帖 ]
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2010-11-22
講真啦..邪鬼係故事中我捻站事係合體戰神之下的未合體人物(智達咩知)
點解咁講[迪雲打暗米時加上一班元武會的都不夠暗米打..但邪鬼一個可以2-3招ko暗米
(你地要記得當然星奇加上迪雲已和燃燒生命中的迪倫對戰仲可以打到迪倫死下死下,
可想知道暗米係比燃燒生命中的迪倫強..)]<只計燃燒生命的武者>
但神樹下回復的迪倫.相信力量係有所提升的
最後我覺得....迪倫係天才型角色..但邪鬼係努力型角色
邪鬼對比提已經超出兄弟情嗎 ==? omg 腐女情節要來了.....
離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2010-11-23
引用第35樓黑黑於2010-11-22 20:49發表的  :
請參考
The term often causes controversy, particularly in terms of the selective breeding of domestic animals,
.......

The thing that immediatly comes in to my mind, is that they have got a disabled reproductive system......
離線saradomin
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2010-11-23
引用第45樓dwchan於2010-11-23 00:22發表的  :
The thing that immediatly comes in to my mind, is that they have got a disabled reproductive system......

is that they have got a disabled reproductive system, lol. WTF
That is acquired.
近日有人假扮我 在facebook開設戶口 請小心
我絕不會透過facebook聯絡你們
離線pango20000
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2010-11-23
故事係話係戰士回歸後,
佢為左救比堤而去左努力修練一年
跟着決戰日黎到,個個等撒卡黎...(中間省略)
打暗米個時個個唔夠做,邪鬼出黎打死暗米
大家發現邪鬼比以前勁左好多

總結:邪鬼係打決戰日之前已經變強左,因為佢修練左一年

樓主.以上可唔可以解答到你既問題?
離線真武傳說
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2010-11-23
故事只會說邪鬼迪雲迪倫......

大家算了漏了星奇......
離線無神論乂
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2010-11-23
引用第48樓真武傳說於2010-11-23 01:10發表的  :

聽講星奇係故事中最勁的異轉==
但唔知真唔真==
始中星奇大多都比人無視 =3=
離線真♂虎王
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2010-11-23
引用第49樓無神論乂於2010-11-23 01:38發表的  :
但唔知真唔真==

因為星仔故事唔吸引=.=
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2010-11-23
引用第50樓真♂虎王於2010-11-23 01:43發表的  :
因為星仔故事唔吸引=.=

我覺得只係u1支旗企唔定....
我仲記得戰回完左之後
後面果段作者自白係話之後就會開始大講星奇...可惜星奇出場次數好似加埋...都唔知有幾多次...少得可悲
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線acz

發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2010-11-23
引用第51樓bk的卓男於2010-11-23 06:21發表的  :
我覺得只係u1支旗企唔定....
我仲記得戰回完左之後
後面果段作者自白係話之後就會開始大講星奇...可惜星奇出場次數好似加埋...都唔知有幾多次...少得可悲

星仔明明VS咁勁:(
神のご加護を貴方に…

離線94367989476
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2010-11-23
其實星仔係vs唔係好勁
離線buylfo
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2010-11-23
引用第38樓tommywu於2010-11-22 21:31發表的  :
只能說只要努力超越天才不是難事

引用第44樓無神論乂於2010-11-22 23:04發表的  :
講真啦..邪鬼係故事中我捻站事係合體戰神之下的未合體人物(智達咩知)
點解咁講[迪雲打暗米時加上一班元武會的都不夠暗米打..但邪鬼一個可以2-3招ko暗米
(你地要記得當然星奇加上迪雲已和燃燒生命中的迪倫對戰仲可以打到迪倫死下死下,
可想知道暗米係比燃燒生命中的迪倫強..)]<只計燃燒生命的武者>
但神樹下回復的迪倫.相信力量係有所提升的
.......

其實邪鬼也是天才吧他自少已很強
超越兄弟情是什麼情..?!

引用第41樓hei神於2010-11-22 22:24發表的  :
邪鬼(鐵正男) 比提(鐵正義) 為 鐵忠仁+雪女所生 鐵忠仁實力係當時都算勁 + 上雪女 又係果陣時 數一數二 唔計後期果d魔人  生出黎 小孩果陣的 正男(邪鬼) 已發揮很強的實力

.......

引用第47樓pango20000於2010-11-23 00:39發表的  :
故事係話係戰士回歸後,
佢為左救比堤而去左努力修練一年
跟着決戰日黎到,個個等撒卡黎...(中間省略)
打暗米個時個個唔夠做,邪鬼出黎打死暗米
大家發現邪鬼比以前勁左好多
.......

係燃燒迪雲已經可以KO迪倫
再加上迪倫燃燒至枯乾傳哂O的力量比迪雲
所以迪雲應該係個時好夠做
問題係到決戰個時邪鬼仲勁過吸乾迪倫的迪雲..?!

引用第42樓bk的卓男於2010-11-22 22:28發表的  :

就算係魔人血統...
但係始終根據佢故事所講

引用第48樓真武傳說於2010-11-23 01:10發表的  :

引用第49樓無神論乂於2010-11-23 01:38發表的  :

但唔知真唔真==

暫時應該是星仔最強
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2010-11-23

已經集合所有外掛於一身的星奇已經不值一提。
其實邪鬼也是天才吧他自少已很強
超越兄弟情是什麼情..?!

邪鬼是天才沒錯啦,只是迪倫也是天才。
那叫BL。

係燃燒迪雲已經可以KO迪倫
再加上迪倫燃燒至枯乾傳哂O的力量比迪雲
所以迪雲應該係個時好夠做
問題係到決戰個時邪鬼仲勁過吸乾迪倫的迪雲..?!

當時迪倫的力量已經開始弱化。
[ 黑天狗在2010-11-23 10:52重新編輯此帖 ]
離線┌終極┘
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2010-11-23
蚩尤血統+哈邦肉體+終極魔力量..
離線pango20000
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2010-11-23
引用第54樓buylfo於2010-11-23 10:00發表的  :
暫時應該是星仔最強

無話邪鬼勁過迪雲,不過迪雲自己都唔知打唔打得過邪鬼就係
至於邊個最強嘛,咁應該係終極守神(唔計惱同合體戰神)
離線黑黑
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2010-11-23
引用第45樓dwchan於2010-11-23 00:22發表的 :

Perhaps.

It's a common tragedy for half-blood characters, especially for the interspecific hybrids.
And it's usually used for making contradiction & highlights.

P.s. please excuse my poor English, can we type in Chinese?
離線勇氣誓言
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2010-11-23
引用第58樓黑黑於2010-11-23 13:39發表的  :
Perhaps.
It's a common tragedy for half-blood characters, especially for the interspecific hybrids.
And it's usually used for making contradiction & highlights.
.......

You are the first one who type English-.-

快速回復
限100 字節

上一個 下一個