切換到寬版
  • 2082閱讀
  • 63回復

有關於[囧] [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2007-04-09
引用第39樓牙迪於2007-04-09 21:17發表的  :
估到你咁問架喇 =)
咁我就答你:因為佢系版主
.......

乜原來咁嫁=.=
咁就禁佢ip算
我怪錯左你la
牙迪
離線異轉小子

發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2007-04-09
我都想問下[囧]點讀
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2007-04-09
引用第41樓異轉小子於2007-04-09 21:22發表的  :
我都想問下[囧]點讀

讀回
牙迪同我咪講左囉
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2007-04-09
引用第40樓糯米滋於2007-04-09 21:20發表的  :
乜原來咁嫁=.=
咁就禁佢ip算[表情]
我怪錯左你la
牙迪[表情]

囧rz

呢個功能得壇主同總版先可以用
離線牙星
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2007-04-10
囧囧囧囧
囧囧囧囧囧
囧囧囧囧囧
囧囧囧囧

k型炮
vs vs
離線殘影之歌

發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2007-04-10
引用第1樓jj俠於2007-04-09 18:26發表的 :
囧 <-- 這是象形文字 "八" 是眼 下面那個是口, 所以整個就像一個人眼向下打開口的無奈樣
orz也是象形文字, o是頭 r是身 z是腳失意體前屈,原本指的是網絡上流行的表情符號:_| ̄|○ 它看起來像是一個人跪倒在地上,低著頭,一副「天啊,你為何這樣對我」的動作,雖然簡單卻很傳神。在初期,並沒有人對這個符號起個名字,「失意體前屈」這個名字也是後來才出現的。據說是某個餐廳的座墊上繡著這五個字,至於在這之前又是誰想到的,目前尚未釐清真相。
後來,又有人發現,用簡單的三個英文字也可以表現這個動作,於是 orz 就開始流行了。接下來,更有 orz 的日誌軟件、日誌網站相繼出現。在2004年後,於日本、中國大陸、香港與台灣儼然已經成為一種新興的網絡文化。
.......

勁舞都有戀愛ing…我以為我聽錯…點知真係orz…

囧呢個字係咪讀「炯炯有神」個「炯」字- -?
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2007-04-10
引用第45樓殘影之歌於2007-04-10 02:00發表的  :
勁舞都有戀愛ing…我以為我聽錯…點知真係orz…
囧呢個字係咪讀「炯炯有神」個「炯」字- -?

我發左好耐了 ._______."

是對的 =)

順便講埋,我有個朋友叫郭健炯

叫佢郭健囧 =_=
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2007-04-10
引用第46樓牙迪於2007-04-10 11:34發表的  :
我發左好耐了 ._______."
是對的 =)
.......

真係名副其實
囧人
離線hinpotato951
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2007-04-10

/|\
/|\

唔知咩黎

發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2007-04-11
— (牙迪) 請善用編輯。 (2007-04-11 19:41) —
  _
_|  |o 好\k型-0-

離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2007-04-11
引用第49樓hinpotato951於2007-04-11 13:39發表的  :
   _
_|  |o 好k型-0-

你唔好搵到post就呃
咁囧字會唔會應用係生活
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2007-04-11
甘應用係邊呀????教教我呀 ok?

離線love_miko
發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2007-04-11
囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧
囧囧囧    囧囧囧囧囧囧囧    囧囧囧囧囧
囧囧囧    囧囧囧囧囧囧    囧    囧囧囧囧
囧囧            囧囧囧囧    囧    囧    囧囧囧
囧囧囧    囧囧囧囧    囧            囧    囧囧
囧囧囧囧囧囧囧    囧                    囧    囧
囧                    囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧                     
囧囧囧囧囧囧囧囧囧                    囧囧囧
囧                    囧囧囧囧囧    囧囧囧囧囧
囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧    囧囧囧囧囧
囧                    囧囧囧                    囧囧囧
囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧囧

幹!

xd   
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2007-04-11
該主題已被管理員屏蔽!
1條評分

離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2007-04-11
引用第51樓hinpotato951於2007-04-11 13:47發表的  :
甘應用係邊呀????教教我呀 ok?

我都問緊人
答唔到你
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2007-04-11
該主題已被管理員屏蔽!
1條評分

離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2007-04-11
囧囧囧          囧囧囧                        囧囧                    囧囧
            囧  囧                                    囧囧                    囧囧
                囧                                      囧囧                    囧囧
            囧    囧                                  囧囧                    囧囧 
        囧          囧                                囧囧                    囧囧
囧囧                  囧囧                            囧囧囧囧囧囧囧       
1條評分
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2007-04-11
該主題已被管理員屏蔽!
1條評分

離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2007-04-11
引用第57樓hinpotato951於2007-04-11 18:05發表的  :

/|
/

請你唔好再呃post
再呃post
我話比版主知
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2007-04-11
囧囧囧          囧囧囧                        囧囧                    囧囧
            囧  囧                                    囧囧                    囧囧
                囧                                      囧囧                    囧囧
            囧    囧                                  囧囧                    囧囧 
        囧          囧                                囧囧                    囧囧
囧囧                  囧囧                            囧囧囧囧囧囧囧 

你都有........

回:可以應用係邊

快速回復
限100 字節

上一個 下一個