切換到寬版
  • 6539閱讀
  • 83回復

第x手冰火世界@@ [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tommychow321
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2008-09-29
下- -
死神你依加先知有呢招冰火世界!?
動漫個陣已經有呢招架啦喎...
不過好少人抽中姐- -
悟地除了力量外 還有戰術↓!!
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2008-09-29
引用第38樓@@俠俠@@於2008-09-28 23:52發表的  :
中完第一下會唔會冰?

第一下中冰霜拳(結冰)
之後食兩下炎冰重炮(仍然保持結冰狀態)
最後食大轟炸(由結冰狀態轉為焚燒狀態,有機會轉為焚燒同時結冰的特殊狀態)
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2008-09-29
引用第41樓夜雲於2008-09-29 17:12發表的  :
第一下中冰霜拳(結冰)
之後食兩下炎冰重炮(仍然保持結冰狀態)
最後食大轟炸(由結冰狀態轉為焚燒狀態,有機會轉為焚燒同時結冰的特殊狀態)

@o@
效果咁正- -
冰跟住食兩下 火冰
跟住大轟炸 仲有可能變左冰轉火的特殊狀態@o@
正a_a
離線林bad
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2008-09-29
好難食wo..不過如果食哂會好屈的
離線死神cy
發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2008-09-29
引用第40樓tommychow321於2008-09-29 16:59發表的 :
下- -
死神你依加先知有呢招冰火世界!?
動漫個陣已經有呢招架啦喎...
不過好少人抽中姐- - [表情]

我唔係話e+先知有e招我係話e+先知佢有e招..
仲有e招唔係抽係要buy特別版真天魔手辨...
[ 此帖被死神cy在2008-09-29 19:21重新編輯 ]

仲有好多人冇位影了~
離線機洛士
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2008-09-29
引用第44樓死神cy於2008-09-29 18:05發表的  :
我唔知話e+先知有e招我係話e+先知佢有e招..
仲有e招唔係抽係要buy特別版真天魔手辨...

佢淨係買戈張咭
o岩o岩個星期六先收番尼
離線絕望吧
發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2008-09-29
你收左幾錢?
離線機洛士
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2008-09-29
引用第46樓絕望吧於2008-09-29 18:40發表的  :
你收左幾錢?

佢收 1200 蚊
夜間浮雲小店 有寫
離線死神cy
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2008-09-29
收 1200 蚊-0-
我都想收黃龍仲有吞天

仲有好多人冇位影了~
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2008-09-29
最新消息
岩岩同死神cy的迪倫格過招
冰火可以格到昇龍殺,不過會比人推開:x
如果岩時間既可以格埋三頭龍波=](不過要就岩個時間真係好難好難-_-r)
之於龍皇噬呢...唔駛講了...格唔到:x
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2008-09-29
引用第49樓夜雲於2008-09-29 20:22發表的  :
最新消息
如果岩時間既可以格埋三頭龍波=](不過要就岩個時間真係好難好難-_-r)

:O
咁睇黎冰火世界既格招力都唔係咁差姐~:o
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2008-09-29
引用第50樓tommychow321於2008-09-29 20:35發表的  :
:O
咁睇黎冰火世界既格招力都唔係咁差姐~:o

大轟炸果度格招力爆強
不過出完冰霜拳跳起果下防就降低左好多
離線死神cy
發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2008-09-30
引用第49樓夜雲於2008-09-29 20:22發表的 :
最新消息

天魔異左轉d招sm到.....如果唔係我迪倫hp有一萬幾我諗1-2招就比天魔異ko
左-0-

仲有好多人冇位影了~
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2008-09-30
引用第52樓死神cy於2008-09-30 00:06發表的  :
天魔異左轉d招sm到.....如果唔係我迪倫hp有一萬幾我諗1-2招就比天魔異ko
左-0-

是嗎 你打的時候係用終迪打定少迪打先 我用終迪好易打羸炸喎 因為天魔每招自身防都唔高好易比我破
如果你係用少迪既話仲衰 咁都輸(你唔用龍皇除外) 真天魔d招全部都好硬直 自身防又唔高 好易比龍皇屈死
引用第49樓夜雲於2008-09-29 20:22發表的  :
最新消息

正面格當然格到昇龍殺啦=.= 依招係連招黎 時間長到咁當然格到
不過依招又係好易破 如果佢禁錯制出左依招咁我就一個轉身look上去昇佢
不過依招用法通常係冰左人先出 唔會冇啦啦出 命中又低到爆冇可能打到人 所以冰人先出的
[ 此帖被lfoqazwsx在2008-09-30 02:48重新編輯 ]
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2008-09-30
其實簡易黎講真天魔唔係勁 不過佢特性就好好 因為天魔現時4招命中都係好低(寒極天火因為太易防同起手慢好易走)
但係因為真天魔d招大範圍好岩摩人血 所以玩真天魔既人識利用依個特點打vs就會好勁
姐係真天魔係打持久戰的類型 迪倫就係秒殺類型 所以打起黎迪倫會不利(lfo好似好少有持久型角色)
大家都知穿天轟炸打vs個時係可以話完全唔會全中既招
中心既灼冰中又唔會中晒 一hi到就會飛走 就算冰左佢先再出穿天 灼冰打到敵人都會馬上閃身
所以如果有冰火世界既人士就要好好利用穿天轟炸 用依招唔係打人 用依招係冰人 姐係利用天上飛落黎既劍 冰左再用冰火世界
有冰火世界既真天魔打vs個時主攻既招唔會再係穿天轟炸 冰火世界唔太高攻 但係用黎摩死人d血
其實簡單黎講真天魔會係持久型角色大多數都係因為有冰火世界 所以其實冇冰火世界既話真天魔係好鬼廢(我可能講得太直 不過係真既)
不過冇冰火世界既真天魔都係一個持久型角色 因為冇冰火世界既話真天魔冇一招秒殺類既招
穿天轟炸係中心既灼冰高攻 但係vs時根本中左敵人都好 人地會馬上比灼冰彈走 姐係靜係中左灼冰一hit既攻擊力
想冰左人先再出穿天轟炸 但係中心既灼冰一中左 敵人又會馬上閃身 姐係又係中左一hit既攻擊力都可能冇
所以冇冰火世界既真天魔會係一個超級持久型既角色 想打人又扣得好少 但人地想打你又打唔到 因為你大範圍
所以又要慢慢摩人血 利用穿天天上飛落黎既野冰人 摩佢少少血先 一係出寒極天火冰左佢先 再是但用一招打佢
一路都係要咁樣摩人血 一路係咁冰人

所以玩真天魔既人士唔好諗住玩秒殺 秒殺唔係真天魔特點 你玩速戰速決=自己找死 係要沖去人地到比人ko番你(因為天魔防不高)
想破真天魔依個持久特點既人士就要利用真天魔想冰你個時既硬直 因為真天魔招招硬直好高 夠時間比你瞄準打佢

以上全是真天魔戰鬥方式
[ 此帖被lfoqazwsx在2008-09-30 04:21重新編輯 ]
1條評分
離線hk3286

發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2008-09-30
天魔2轉真係如gm所講
的確好強
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2008-09-30
引用第54樓lfoqazwsx於2008-09-30 03:11發表的  :
其實簡易黎講真天魔唔係勁 不過佢特性就好好 因為天魔現時4招命中都係好低(寒極天火因為太易防同起手慢好易走)
但係因為真天魔d招大範圍好岩摩人血 所以玩真天魔既人識利用依個特點打vs就會好勁
姐係真天魔係打持久戰的類型 迪倫就係秒殺類型 所以打起黎迪倫會不利(lfo好似好少有持久型角色)
中心既灼冰中又唔會中晒 一hi到就會飛走 就算冰左佢先再出穿天 灼冰打到敵人都會馬上閃身
.......

你篇字海睇哂了
好詳細
但依加唔係技術交流- -
唔洗教人點用真天魔同破真天魔d招的
p.s:天魔招穿天升lv已然可以玩哂啦~
離線夜雲
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2008-09-30
引用第53樓lfoqazwsx於2008-09-30 02:41發表的  :
正面格當然格到昇龍殺啦=.= 依招係連招黎 時間長到咁當然格到
不過依招又係好易破 如果佢禁錯制出左依招咁我就一個轉身look上去昇佢
不過依招用法通常係冰左人先出 唔會冇啦啦出 命中又低到爆冇可能打到人 所以冰人先出的

招式使用方法只係因人而已的
並沒有絕對
離線風舜子
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2008-09-30
引用第54樓lfoqazwsx於2008-09-30 03:11發表的  :
.......

你打過就知啦~
同我地四個打~
睇下邊個打法唔屈~

ps:4個玩這ac的人~
離線lfoqazwsx
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2008-09-30
引用第57樓夜雲於2008-09-30 20:43發表的  :
招式使用方法只係因人而已的
並沒有絕對

我在說真天魔比較好的打法姐
同埋冰火世界真係咁用嫁喎 冰人先再出 點會就咁出呀
引用第58樓風舜子於2008-09-30 20:52發表的  :

你打過就知啦~
同我地四個打~
睇下邊個打法唔屈~
.......

你地用我講既打法就屈 想用其他打法同我打對我黎講係唔屈
[ 此帖被lfoqazwsx在2008-09-30 22:22重新編輯 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個